Keresés

Részletes keresés

pensioners Creative Commons License 2010.12.23 0 0 903

Úgy néz ki, hogy Mandarinó hivott. Ennek ellenére nehéz elképzelnem, hogy valaki itt áll az utca végén, napokon (heteken?) át és jegyzi, hogy melyik lakásban - a több száz lehetséges közül - ég, vagy nem a villany, mikor és milyen gyakran. Holmes vagy Poirot biztosan jobban tudná.

Előzmény: LFC_82 (902)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 902

Úgy értem, biztos hogya vonal végén a Mandarino volt és nem egy magát Mandarionak kiadó valaki?

Előzmény: LFC_82 (901)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 901

Biztos benne hogy tényleg a Mandarino volt?

Előzmény: pensioners (899)
thony67 Creative Commons License 2010.12.22 0 0 900

...megkérdeztem a nővéremtől:  3eFt/hó dijat kér a Multi-alarm a lakásriasztó rendszer üzemeltetéséért és itt vannak a IX.ker-ben, szerintem ez csak átmeneti, amig a szomszéd ingatlan nem kerül beépitésre,

...azt gondolom, hogy az még nem elég információ, hogy nem lakják a lakást, mert ha nincs mit elvinni, akkor feleslegesen dolgoztak az emberek...az nagyobb gond, ha cimre mentek és volt is miért!

Melyik cégtől kerestek fel személyesen is?

Előzmény: pensioners (899)
pensioners Creative Commons License 2010.12.22 0 0 899

Három cég tudta, hogy nem itt lakunk: Mandarino, Dijbeszedő és UPC.

Mandarino felhivott két héttel ezelőtt, hogy akar velünk beszélgetni, mivel minden lakóval tervezik ezt, mikor tudnánk találkozni. Mondtam, hogy nem leszünk itt, csak egy hét után. Puff- betörtek, mig nem voltunk itt, Mandarino azóta sem hivott a beszélgetésre.

Előzmény: LFC_82 (897)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.12.21 0 0 898

Szeretném megkérni azt a kedves lakótársat a C vagy D lépcsőházban, aki mintegy negyed órája kezdett el fúrni, hogy ezt a tevékenységét munkaidőben (értsd hétköznap 8:00 és 17:00 között), vagy max este hétig legyen szíves végezni.

Hasonló eljárást kérnék a doboló lakótárstól is. Ez egy társasház, legyünk tekintettel egymásra.

LFC_82 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 897

Csak az első emeletieket kell szemmel tartani...

A cégekre vonatkozó megjegyzést nem értem...

Előzmény: pensioners (896)
pensioners Creative Commons License 2010.12.19 0 0 896

Lehetséges, de ezt nehezen tudom elképzelni, hiszen hány lakást kéne szem előtt tartani? 

Aztán az is lehet, hogy valaki ötletet adott nekik.

Nem akarok senkit bántani, de 3 céget kapásból megemlithetek, akik tudták, hogy nem vagyunk itt.

Előzmény: LFC_82 (895)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 895

Kifigyelték, hogy mikor nincsenek otthon?

Előzmény: pensioners (894)
pensioners Creative Commons License 2010.12.19 0 0 894

bocsánat, az én hibám, nem figyeltem, meg hirtelen nagyon érzékeny lettem.

Valószinű csak egymás vállára állva jöttek fel, igaz a talaj olyan kemény, hogy a rendőrség nem talált más nyomot.

Előzmény: snowdrop77 (890)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 893

Az a furcsa, hogy a balkonjuk ilyen "beugró" részben van, tehát 2 oldalról is lehet látni a többi lakó részéről.

Előzmény: pensioners (889)
LFC_82 Creative Commons License 2010.12.19 0 0 892

Hogyan másztak fel a balkonra?? Létrával??

Ez durva...

Előzmény: pensioners (885)
thony67 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 891

Azt gondolom, hogy már már az pozitivum, hogy

-jobban odafigyelünk az ajtók zárására,

-a garázskapuk záródására,

de sajna a bontás után nem indult el az új beruházás a szomszédban, igy eléggé ki van szolgáltatva a ház a kert felől:

-talán 2 fényforrás a belső kertben, mert igy nem lenne koromsötét,

-keritést lehetne kicsit megerősiteni, de ehhez az önkormányzat nem tudom mit szól,

-távriasztás a fszt-i és 1.em-i lakásokba (az egyik ismerősöm a Multialarm-hoz van bekötve!)

Úgy vélem, hogy ez jelenleg átmeneti helyzet és a szomszéd ingatlan beépitésével megszünik a probléma, mert az ingatlanok a belső kerten keresztül kapcsolódnak majd egymáshoz és idővel zárt lesz ismét.

snowdrop77 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 890

nekem írta.  a kutyagumis problémámra. valószínüleg az A lh-ban van egy lakó egy beagle kutyával.  az előzményeknél látszik, hogy ki kinek a kommentjére válaszol.  ne sértődjön meg.  mind nagyon sajnáljuk a betörést!

Előzmény: pensioners (889)
pensioners Creative Commons License 2010.12.17 0 0 889

Nem vagyok sem kutya, sem macska. Nincs sem kutyám sem macskám. Ez most rossz idő arra, hogy rossz indulatú legyen, vagy viccelődjön. Ha jobb ötlete nincs, akkor a csend jobb lenne.

Előzmény: Oriana7 (887)
thony67 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 888

Másik problémám, hogy garanciában nem festik újra a bejárati kovácsoltvas kapukat?

...kellene..mert van rá garancia...szerintem ezzel a közös képviselőhöz kellene fordulnod!

Olyan rozsdásak, mintha legalább húsz évesek lennének.

...igy van!

Előzmény: esassart (884)
Oriana7 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 887

"A" lakó +beagle:))

Előzmény: snowdrop77 (883)
Oriana7 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 886

Ez nagyon komoly:((

Sajnos még mindig nem figyelnek oda kellően a biztonságra, idegen ingyen parkoló autók a garázsban, stb..stb. Bárkit beengednek kérdés nélkül. Igaz ez az eset kívűlről történt, szerintem a redőny a legjobb megoldás. az zajos ha bántják viszont praktikus.

Előzmény: pensioners (885)
pensioners Creative Commons License 2010.12.16 0 0 885

Kedves lakók,

a rendőrség most ment el a betörési szemle után. Igen, betörtek hozzánk, a balkonon keresztül (első emelet). Az ágynemű huzatunkat használták a cuccok leadására, melyet a kertben hagytak.

Kérdés: látott-e valaki valamit - A épület-, van-e valakinek ötlete, arra vonatkozólag, hogy miként lehet az erkély ajtókat biztosabbá tenni?  Nálunk csak egy csavarhúzó nyoma látszott.

Előzmény: esassart (884)
esassart Creative Commons License 2010.12.16 0 0 884

Van valakinek gondja a függesztett wc-vel? Nálam a sziloplasztnál látni, hogy csúszik lefelé a wc csésze.

Már bejelentettem a hibát, de nem nagyon sietnek megnézni. Attól tartok hogyha leszakad, akkor kitépi a falból a vezetékeket.

Másik problémám, hogy garanciában nem festik újra a bejárati kovácsoltvas kapukat? Olyan rozsdásak, mintha legalább húsz évesek lennének.

snowdrop77 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 883

Nagyon kérem a kutyatulajdonosokat, hogy ha már a kertbe hordják a kutyáikat sétáltatni, legalább az ürüléket szedjék össze maguk után !!!   gyönyörű lesz, amikor elolvad a hó és sok-sok gumikupaccal játszhatnak a gyerekek!

köszi

Gatwick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 882

Köszönjük. Most mondtam fel az IPTV-t és az ADSL netet is.

Kérjük, akkor is legyen szíves írni, ha lesz optikai net is a házban, amivel emberi sebességgel is lehet majd netezni. Akkor megyek is vissza, mert az IPTV-vel alapvetően elégedettek voltunk.

Előzmény: S.Helga (881)
S.Helga Creative Commons License 2010.12.07 0 0 881

Tisztelt Lakóközösség!

TV, internet és telefon létesítéshez a kapcsolattartó:

Mob: 06-30-3883228

E-mail: helga.somoskoi@t-online.hu

havefun Creative Commons License 2010.12.06 0 0 880

Ha az ablaknyitó kar a zárt és a billenő állapot között van félúton, akkor az ablak "rezgő" állásban van, azaz ilyenkor enged be némi levegőt, tehát szellőzik.

Előzmény: Áfonya03 (879)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 879

Nem, ezeket egyáltalán nem mondták... A fűtőtestek mind üzemelnek, de a kilincsekről még soha eddig nem hallottam. Köszönöm a hozzászólást, ki fogom próbálni ezt is.

Előzmény: esassart (878)
esassart Creative Commons License 2010.12.03 0 0 878

Az új épitésú lakásokban nem szabad az spórolni a fútéssel az első években. Minden fútőtestnek működni kell, mert a falak még nem száradtak ki teljesen.

A kilincseknek nem szabad teljesen zártnak lenni, ha egy kicsit ha ferde állásban van, akkor enged be egy kis levegőt. Az átadásnál neked nem mondták?

Az ablak törölgetés nem ér semmit, mert a fal penészedik.

Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 877

Szia!

Köszönöm a tippet, mi eddig napi egyszer szellőztettünk kb. 10-15 percet, ezután megpróbálom reggel is beiktatni. A párát törölgetjük lelkesen tovább...

Előzmény: Spárgatökmag (876)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.12.01 0 0 876

Természetes, hogy párásodik, túl jó a szigetelés. Én igyekszem reggel és délután is pár percet szellőztetni, hétvégén meg még többször, főleg, hogy teregetek is a lakásban. Illetve reggelenként letörlöm a párát az ablakokról. Állítólag ebben is a többször kevesebbet elvét kell követni, mert így nem hűl ki a lakás, viszont kicserélődik a levegő.

Előzmény: Áfonya03 (875)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 875

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Nálatok nem párásodnak az ablakok? Nálunk nagyon, és mindegyik. Félek, hogy előbb-utóbb penészedni fogunk, de már nem tudok mit csinálni vele. Ötlet? Lehet, hogy rossz a szigetelés? Vagy mit csináljak vele?

Egyébként Ti milyen gyakran szellőztettek?

KingInk Creative Commons License 2010.11.22 0 0 874

hallo,

van egy kis baj. péntek hajnalban 4x kellett felkelnem m vmi parasztgyerek csutkára feltekerte a béna tuctuc zenéjét. 2x fel is öltöztem h elindulok megkeresni, de akkor lehalkult.

ehhez két dolgot szeretnék hozzáfűzni:

1. ha bulit csinálsz, ami önmagában nem gond, főleg hétvégén nem, legyen valami kulturált hangereje, illetve egy időintervallum, ami után már nem zavarsz másokat, pl éjfél. ugyanis nem egy farmon laksz, hanem egy társasházban, ahol az emberek túlnyomó része ebben az időpontban aludna. az sem baj, ha kiraksz róla egy cetlit a bejáratnál, mint ahogy már többeknek sikerült.

2. ha ez nem jön össze, és 4-kor csöngetnek nálad, akkor viszont ne lepődj meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!