Úgy néz ki, hogy Mandarinó hivott. Ennek ellenére nehéz elképzelnem, hogy valaki itt áll az utca végén, napokon (heteken?) át és jegyzi, hogy melyik lakásban - a több száz lehetséges közül - ég, vagy nem a villany, mikor és milyen gyakran. Holmes vagy Poirot biztosan jobban tudná.
...megkérdeztem a nővéremtől: 3eFt/hó dijat kér a Multi-alarm a lakásriasztó rendszer üzemeltetéséért és itt vannak a IX.ker-ben, szerintem ez csak átmeneti, amig a szomszéd ingatlan nem kerül beépitésre,
...azt gondolom, hogy az még nem elég információ, hogy nem lakják a lakást, mert ha nincs mit elvinni, akkor feleslegesen dolgoztak az emberek...az nagyobb gond, ha cimre mentek és volt is miért!
Három cég tudta, hogy nem itt lakunk: Mandarino, Dijbeszedő és UPC.
Mandarino felhivott két héttel ezelőtt, hogy akar velünk beszélgetni, mivel minden lakóval tervezik ezt, mikor tudnánk találkozni. Mondtam, hogy nem leszünk itt, csak egy hét után. Puff- betörtek, mig nem voltunk itt, Mandarino azóta sem hivott a beszélgetésre.
Szeretném megkérni azt a kedves lakótársat a C vagy D lépcsőházban, aki mintegy negyed órája kezdett el fúrni, hogy ezt a tevékenységét munkaidőben (értsd hétköznap 8:00 és 17:00 között), vagy max este hétig legyen szíves végezni.
Hasonló eljárást kérnék a doboló lakótárstól is. Ez egy társasház, legyünk tekintettel egymásra.
de sajna a bontás után nem indult el az új beruházás a szomszédban, igy eléggé ki van szolgáltatva a ház a kert felől:
-talán 2 fényforrás a belső kertben, mert igy nem lenne koromsötét,
-keritést lehetne kicsit megerősiteni, de ehhez az önkormányzat nem tudom mit szól,
-távriasztás a fszt-i és 1.em-i lakásokba (az egyik ismerősöm a Multialarm-hoz van bekötve!)
Úgy vélem, hogy ez jelenleg átmeneti helyzet és a szomszéd ingatlan beépitésével megszünik a probléma, mert az ingatlanok a belső kerten keresztül kapcsolódnak majd egymáshoz és idővel zárt lesz ismét.
nekem írta. a kutyagumis problémámra. valószínüleg az A lh-ban van egy lakó egy beagle kutyával. az előzményeknél látszik, hogy ki kinek a kommentjére válaszol. ne sértődjön meg. mind nagyon sajnáljuk a betörést!
Nem vagyok sem kutya, sem macska. Nincs sem kutyám sem macskám. Ez most rossz idő arra, hogy rossz indulatú legyen, vagy viccelődjön. Ha jobb ötlete nincs, akkor a csend jobb lenne.
Sajnos még mindig nem figyelnek oda kellően a biztonságra, idegen ingyen parkoló autók a garázsban, stb..stb. Bárkit beengednek kérdés nélkül. Igaz ez az eset kívűlről történt, szerintem a redőny a legjobb megoldás. az zajos ha bántják viszont praktikus.
a rendőrség most ment el a betörési szemle után. Igen, betörtek hozzánk, a balkonon keresztül (első emelet). Az ágynemű huzatunkat használták a cuccok leadására, melyet a kertben hagytak.
Kérdés: látott-e valaki valamit - A épület-, van-e valakinek ötlete, arra vonatkozólag, hogy miként lehet az erkély ajtókat biztosabbá tenni? Nálunk csak egy csavarhúzó nyoma látszott.
Nagyon kérem a kutyatulajdonosokat, hogy ha már a kertbe hordják a kutyáikat sétáltatni, legalább az ürüléket szedjék össze maguk után !!! gyönyörű lesz, amikor elolvad a hó és sok-sok gumikupaccal játszhatnak a gyerekek!
Köszönjük. Most mondtam fel az IPTV-t és az ADSL netet is.
Kérjük, akkor is legyen szíves írni, ha lesz optikai net is a házban, amivel emberi sebességgel is lehet majd netezni. Akkor megyek is vissza, mert az IPTV-vel alapvetően elégedettek voltunk.
Ha az ablaknyitó kar a zárt és a billenő állapot között van félúton, akkor az ablak "rezgő" állásban van, azaz ilyenkor enged be némi levegőt, tehát szellőzik.
Nem, ezeket egyáltalán nem mondták... A fűtőtestek mind üzemelnek, de a kilincsekről még soha eddig nem hallottam. Köszönöm a hozzászólást, ki fogom próbálni ezt is.
Az új épitésú lakásokban nem szabad az spórolni a fútéssel az első években. Minden fútőtestnek működni kell, mert a falak még nem száradtak ki teljesen.
A kilincseknek nem szabad teljesen zártnak lenni, ha egy kicsit ha ferde állásban van, akkor enged be egy kis levegőt. Az átadásnál neked nem mondták?
Az ablak törölgetés nem ér semmit, mert a fal penészedik.
Köszönöm a tippet, mi eddig napi egyszer szellőztettünk kb. 10-15 percet, ezután megpróbálom reggel is beiktatni. A párát törölgetjük lelkesen tovább...
Természetes, hogy párásodik, túl jó a szigetelés. Én igyekszem reggel és délután is pár percet szellőztetni, hétvégén meg még többször, főleg, hogy teregetek is a lakásban. Illetve reggelenként letörlöm a párát az ablakokról. Állítólag ebben is a többször kevesebbet elvét kell követni, mert így nem hűl ki a lakás, viszont kicserélődik a levegő.
Lenne egy kérdésem: Nálatok nem párásodnak az ablakok? Nálunk nagyon, és mindegyik. Félek, hogy előbb-utóbb penészedni fogunk, de már nem tudok mit csinálni vele. Ötlet? Lehet, hogy rossz a szigetelés? Vagy mit csináljak vele?
van egy kis baj. péntek hajnalban 4x kellett felkelnem m vmi parasztgyerek csutkára feltekerte a béna tuctuc zenéjét. 2x fel is öltöztem h elindulok megkeresni, de akkor lehalkult.
ehhez két dolgot szeretnék hozzáfűzni:
1. ha bulit csinálsz, ami önmagában nem gond, főleg hétvégén nem, legyen valami kulturált hangereje, illetve egy időintervallum, ami után már nem zavarsz másokat, pl éjfél. ugyanis nem egy farmon laksz, hanem egy társasházban, ahol az emberek túlnyomó része ebben az időpontban aludna. az sem baj, ha kiraksz róla egy cetlit a bejáratnál, mint ahogy már többeknek sikerült.
2. ha ez nem jön össze, és 4-kor csöngetnek nálad, akkor viszont ne lepődj meg.