Keresés

Részletes keresés

maxel Creative Commons License 2009.05.08 0 0 36
Szervusz Sudár Anni:) Saját?
Előzmény: szegény Sudár Anni (33)
Manócska01 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 35

Sziasztok - örülök hogy van ilyen topik - nekem is az egyik álmom a lila akác. jó pár éve vágyom már rá.

Mikor kertes házba költöztünk azonnal vettünk vagy négy kis fácskát - de azonkivül hogy akác volt- soha egyetlen virágot nem hozott.

Valami kis elvadult - növényt kaptunk.

Idén tavasszal leszedtük - és vettünk a helyi kertészetben egy kicsit. Pár napig szomorkodott - de már magához tért és gyors növekedésnek indult. Kiicsi indái - amik pár év mulva igazi elfásodott ágak lesznek - már kapaszkodik a keritésen.

És kaptam négy vagy öt száraz gyökérformát - nem tudom elmondani leültettem - és végre azok is hajtanak.

Remélem jövőre már lesz virág is.

Majd otthonról teszek fel képeket én is.

szép napot - sziasztok

battila63 Creative Commons License 2009.04.27 0 0 34
Pedig az lenne jó, ha illatosított képet szúrhatnál be:)))))
Előzmény: maxel (32)
szegény Sudár Anni Creative Commons License 2009.04.26 0 0 33
A lila akác oly bőkezűn hullatja virágát
Mint ki tudja, megadja az árát
Ennek a bőségnek és gyönyörűségnek
Vége, vége, még egy hét és vége életének.

Fürtjei ringnak, susognak, hirdetik a szépet
Tudják, ugyan hogy csak pár nap már az élet
Mégis mily boldogság
Ez az édes pünkösdi királyság.:)
Előzmény: maxel (30)
maxel Creative Commons License 2009.04.26 0 0 32
battilla, klikkelj a képre a nagyobbításért! Az illatát sajnos nem tudom idevarázsolni.
Előzmény: battila63 (31)
battila63 Creative Commons License 2009.04.26 0 0 31
Gyönyörű!
Kell nekem ilyen.
Előzmény: maxel (30)
maxel Creative Commons License 2009.04.26 0 0 30
Szia battila!
Nem hiszem el, hogy majdnem ugyanabban a percben írtunk egymásnak, ezért kivülről nézve kicsit érthetetlen a párbeszéd.:)

Itt még látszik halványan hogyan csavarodott a pici hajtás a támasztékra, ma már karvastagságú és a vascsövet kb 30 fokban elhajlította.
Sziasztok.
Előzmény: maxel (28)
battila63 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 29
Troli már rég nem jár arra, hacsak nem hozzák vissza a troli járatot, egy darabig békén hagyják, remélem.
Előzmény: maxel (28)
maxel Creative Commons License 2009.04.24 0 0 28
Szia attila! Hát ezt nehéz lesz lekapni. Azért gondolom előbb utóbb nekilátnak, pedig nagyon szép. Érdemesebb lenne egy másik vezetéket kihúzni mellé:)
Előzmény: battila63 (26)
battila63 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 27
A szöveget lehagyta azindex:(

Igazad volt. Ez csak egy használaton kívüli trolivezeték. Ha az Elműé lenne a hálózat már biztosan tarolt volna.
Előzmény: maxel (21)
battila63 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 26
maxel Creative Commons License 2009.04.24 0 0 25
Ja, ha nagyon fiatalka, akkor persze minden segít neki, de ez egy olyan erős növény, hogy megél a jég hátán is, ha már megeredt.
Szia:)
Előzmény: *Csabesz* (23)
battila63 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 24
Ma arra járok, ha minden igaz.
Előzmény: maxel (21)
*Csabesz* Creative Commons License 2009.04.24 0 0 23
én sem azt mondom hogy kell, de meghálálja az első évben, amikor a gyökerei még nincsenek mélyen.
maxel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 22
Nem kell tápozni, én legalábbis soha nem tápoztam. Hát a vizet azt szereteti, az biztos. Dehá azt minden növény meghálálja. A lila akácnak, ha már elég mélyen van a gyökere, onnan szívja fel a neki szükséges nedvességet, azt szokták mondani, akkora egy fának a gyökere, mint a koronja, ugyhogy egy két locsolókanna víz meg se kottyan neki.
Előzmény: *Csabesz* (16)
maxel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 21
Csodálkoznék, ha rajta hagynák a villanyveztéken, mert egy idő után a hajlékony ágai nagyon elfásulnak, megerősödnek. Nálunk még a gömbakácokat is megmetszik minden évben. Persze csak a villanyvezeték oldalán.
Sziasztok.
Előzmény: battila63 (18)
maxel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 20
Hát ez az én akácom. Negyede. A többit nem tudta befogni a mobil.
Gyönyörű! És az illata:)))
Előzmény: maxel (19)
maxel Creative Commons License 2009.04.23 0 0 19
battila63 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 18
Sziasztok!

Járt valaki az Elnök utcában mostanában?
Már sajnálom, hogy nem fényképeztem le, van egy Lila akác ami ráfutott az út feletti villanyvezetékre, virágzik, és fantasztikus látvány.
Ha arra járok legközelebb biztos lefényképezem, és majd megörvendeztetlek benneteket....
*Csabesz* Creative Commons License 2009.04.21 0 0 17
Esküszöm főtt kukorica-illata van!!! :D
*Csabesz* Creative Commons License 2009.04.21 0 0 16
ha kiülteted és bőségesen locsolod,tápozod az első évben, sokkal gyorsabban erőre kap, és növekszik. Háziállatok és gyerekek ellen érdemes körbekeríteni.
Előzmény: ildianyus (15)
ildianyus Creative Commons License 2009.04.20 0 0 15
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne,hogy mikor lehet kiültetni a cserépből a kis csemetét?5 kis magor raktam tavasszal a földbe és mind kikelt...most kb. 10 cm-es mindegyik.Hagyjam még erősödni,vagy már ültessem a végső helyére?Félek,hogy a kutya vagy a gyerekek letörik vagy eltapossák (akár véletlenül is)...
Írjatok!
maxel Creative Commons License 2009.04.04 0 0 14
Nem hiszem, mert nagyon erős, igénytelen, de próbáld meg. Az az igazság, hogy a kertészek mindig tudnak valamit , amit mi nem, mert amit ott vásároltam, az erősebb volt pilincka léttére is, mint a magról kelt. Próbált a Siebertz katalógusban, vagy kertészetben megnézni. Nagyon olcsó. Ha annak idején 100,- Ft volt, akkor az inflációit is beleértve mondjuk 300,- Ft lehet, de legyen 600, egy életre szép lila akácfád van. Ha kertészetben vásárolsz, akár lila akácot, akár mást, arra figyelj, hogy mindig jó erős és sötétzöld szinű legyen, a halványak gyengébbek. Állítólag az Oszter valahol talán Tokaj környékén azért vett meg egy házat, mert körbe volt futva lila akáccal. Kis csacsi, ha tudta volna, hogy annak a telepitését egy pár száz forinttal meg lehet úszni lehet , hogy kedvezőbb áron, jobb házat vehetett volna.
Nekem még annyi a szerencsém az én fámmal, hogy a terasz esőcsatornája szépen locsolgatja , mert a vizet azt nagyon szereti.
Előzmény: battila63 (13)
battila63 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 13
Lehet, hogy a lila akác esetében is bejönne az új hely?
A kb. 5 próbálkozásból, négy nagyjából egy helyen történt, ezen elgondolkozom.
Lehet hogy volt mellette / körzetében / olyan amit nagyon nem szeret?
Előzmény: maxel (12)
maxel Creative Commons License 2009.04.03 0 0 12
Próbáld meg a magot, én ugyan nem ültettem magról, de nem győzőm kivágni az orozva kikelt kis lila akácokat.
Jázmin bokrot már ültettem a fa hajtásáról és az meg is eredt szépen, az igaz, hogy az új bokor a kert végében nem érzi jól magát. Kb 3 évig nevelgettem a Sieberztől vásárolt kis pár centis jázmint, és nem ment semmire. Megkérdeztem tőlük mi lehet az oka. Ők ajánlották, hogy probáljam meg máshova ültetni, és igazuk lett, az uj helyen piff-paff ugy megnőtt pillanatok alatt, hogy most már nem győzzük visszavágni. Mindjárt be is irok a jázminos topikba, ha van ilyen, hogy permetezni kellene már.
Előzmény: battila63 (11)
battila63 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 11
Köszi!
Irigyellek, bár az nem szép dolog:) Évek óta próbálkozunk, élő / és nagyon szép, egészséges / fa hajtásáról, ugyanolyan szép fát nevelni.
Úgy látszik az a fa nem akar, két házzal odébb megeredni.
Megpróbáljuk a magot, és ha beleakadok egy kertészetben akkor veszek hajtást, mit nekem a szomszéd fája:))))))))

Köszi.
Előzmény: maxel (4)
Sarkany Creative Commons License 2009.04.03 0 0 10
Ez Peloponnesos és azon belül Navplion... :)
Előzmény: Törölt nick (5)
maxel Creative Commons License 2009.04.03 0 0 9
Hát itt aztán nem nagyon lehet kocsival megfordulni. :) Még gyalod se nagyon:DD
Nagyon szép.
Előzmény: Törölt nick (5)
*Csabesz* Creative Commons License 2009.04.03 0 0 8
ez nem lilaakác, hanem bougainvillea.
Előzmény: Sarkany (3)
maxel Creative Commons License 2009.04.03 0 0 7
Igen , igy néz ki, de nem a tavaly hajtott, hanem a kb. 12 éve vásárolt.
Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!