Én meg úgy vagyok ezzel (szerintem nagyon sokan mások is), mintha a Groundhog Day c. filmben élnék. Minden reggel arra ébredek, hogy még mindig itt van...
Most van az a pillanat, amikor tényleg le kellene mondania.
Ugyanis ha a világ legjobb gazdasági programját, és rendezési tervét találná ki, és próbálná megcsinálni, akkor sem állna mögé ma már senki. Hitelét vesztette, ez van.
Nagyon pontosak a megállapításaid. Akkor tehát láttad a ma reggeli szereplését. Maga volt a testet öltött PR. Azzal együtt, hogy Gergő ma nem nyalta málnahabosra a hátsóját. Ööö...-zött is rendesen. Szerintem ha a saját oldala nem tudja eltávolítani valahogy, akkor ez bármire képes!
Súlyos tévedés azt feltételezni, hogy Gyurcsány önként lemondana. Ez a lépés számára az alkalmatlanság és a legyőzőttség beismerése lenne. Mivel alapvetően a túlkompenzált "én" megszűnésével fenyeget. Az "hogy ő a legjobb, a legokosabb, a minden," természetesen következik abból, hogy nárcisztikus személyiségét a "siker" külső fenntartására törekvés tartja össze.
Pontosan úgy viselkedik mint a fuldokló, aki képes a megmentésére törekvő embert is a víz alá nyomni, hogy önmagát felszínen tartsa. Nem véletlen, hogy számára a fő ellenség Orbán, akinek legyőzésével repedező "énképét" még összetarthatja.
A szorongásbó származó energiája, folyamatos aktivitásra sarkallja, azonban amúgy is felületes lépéseit egyre kevésbé képes végiggondolni. Nyilván egyre több szembeötlő hibát követ el, ezeket a ma már folyamatosan csökkenő külső és belső (részben fizetett, részben csodaváró) tábora nem lesz képes kompenzálni.
A végső döntés már nem az ő kezében van.
Vagy a kispártok- különösen ha érzik megerősödésüket- függesztik fel a politikai csiki- csukit, vagy saját pártja ismeri fel, hogy olyan mélypontra juttatja őket Fletó, amiből nagyon sokáig nincs kiút, és eltávolítja.
A harmadik lehetőségre nem szeretnék gondolni, bár nyilván ez is benne van a pakliban.
ha mar lehivta Kuncze cianugyi miniszteret, a bunkerebe, es Totót kinyirtak, akkor visszaterhetunk ra, hogy esetleg kozel a veg, de nala meg ekkor sem vennek ra, merget ...
Nem megy ez sehová, "eszébe" sincs! Érdemes megnézni a ma reggeli nap tv-s megnyilvánulását, amelyből kiderül, hogy ő a legjobb, a legokosabb, a minden, meg persze a szokásos zsidó, cigány, stb...ja és persze a fidesz a hibás.
Kénytelen lenne színt vallani, hogy most merre tovább... Gyurcsány csak ettől a kínos helyzettől szeretné megóvni Orbánt, innen is látszik, hogy a tenyérbemászó külső alatt érző szív dobog... :DDD
Ezt akkor tenné, ha képes lenne józan és racionális cselekvésre.
Csakhogy éppen erre nem képes.
Ma biztos nem fog lemondani, ma délután lesz az Orbán beszéd. Nem lenne szíve zavarba hozni Orbánt egy ilyen merőben új szituációval, amire Orbánnak nyilván frissiben reagálnia kellene, és az előzőleg megírt beszédét dobhatná a kukába.
Sok mindent el tudok képzelni Gyurcsányról, de ezt azért mégse... :)