Keresés

Részletes keresés

zeno1111 Creative Commons License 2010.12.18 0 0 76

Senkinek nincs ötlete?

Előzmény: zeno1111 (75)
zeno1111 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 75

Sziasztok!

Van egy sx200is gépem. Az előzőkben leírt fw. előcsalogatás sjnos nem működik. Nálam csak egy óra lesz a képernyőn. Ennél a tipusnál valami más módszerrel kell előcsalogatni az fw verziót?

Előzmény: bykyny (72)
Tomija Creative Commons License 2010.10.14 0 0 74
Megoldottam, csak az én gépemről nem volt hajlandó letölteni, azt írta h nemlétező file. Máséról ment... érdekes.
Sikerült felraknom a chdk-t, már csak el kell igazodni rajt.
Köszönöm a segitséget mégegyszer.
Előzmény: Tomija (73)
Tomija Creative Commons License 2010.10.14 0 0 73
Köszönöm szépen, sikerült is, viszont most az a probléma hogy az én verziomhoz ami i-vel végződő, nem lehet letölteni a chdk-t a megadott weblaprol, sőt végülis a másik 3-at se lehet, csak a J-verziosat. Hol lehet találni sima firmware-t a g7-hez vajon? Canon honlapon néztem, de ott csak az ujabbak voltak, de azokhoz se volt.
Előzmény: bykyny (72)
bykyny Creative Commons License 2010.10.14 0 0 72
Üdv!
Általában a következőképpen kell (remélem, működik a G7-en is):
Kártyaolvasóval a memóriakártya gyökérkönyvtárában (legmagasabb szintű könyvtárában) létre kell hozni egy "ver.req" nevű üres fájlt. A memóriakártyát vissza kell tenni a gépbe, és képvisszajátszás (nem fényképezés) üzemmódban kell bekapcsolni a gépet. Lenyomjuk és lenyomva tartjuk a SET gombot, majd lenyomjuk a DISP gombot is. Ekkor a kijelzőn megjelenik a verziószám. Ezután a ver.req fájlt a memóriakártyáról törölhetjük.
Előzmény: Tomija (71)
Tomija Creative Commons License 2010.10.14 0 0 71
Mondja meg valaki legyen szíves hogy hol lehet megnézni canon G7-ben a firmware verziószámát?

Köszönöm
bykyny Creative Commons License 2010.10.05 0 0 70
Bocs, de csak most értem rá.

Két pár jpeg tesztképet feltettem ide:

http://rapidshare.com/files/423195634/kepek.zip

Nagyítva megfigyelhető, hogy az egyszínű felületek mennyivel homogénebbek az egyiken, de ugyanez látszik az égbolton is, ha ugyanazt a részét nézzük mindkét képen. Bár nem minden program írja ki az exif adatok alapján a valódi ISO értéket, a RawTherapee a DNG fájlnál Real ISO 11-et ír (12 volt beállítva). Az egyik pár kép nem egyforma expozícióra sikeredett, akkor még nem tudtam, hogy auto állásban mennyi korrekció kell (kb. +1,33 blende, mert nem annyival exponál többet, mint kellene). Az a kép az ISO 50-es, amelyen nincs expozíció korrekció. De kinagyítva ez úgyis egyértelműen látszik.
Előzmény: bykyny (69)
bykyny Creative Commons License 2010.09.28 0 0 69
Szia!
OK, de csak a hét végén lesz rá időm.
Előzmény: Dynax5 (68)
Dynax5 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 68

Hali!

Canon G10-esen és IXUS 960-ason próbáltam ezeket de nekem nem működtek vagy nem volt egyértelmű az eredmény.

-Úgy érzem hogy a CCD natív érzékenysége (ISO 40-60) alá nem lehet menni még CHDK-val sem... :(

De megpróbálom újra, elég sokat fejlődik a CHDK évről évre.

-Tudnál belinkelni kivágott részleteket hogy lássuk hogyan alakul a zaj?

Előzmény: bykyny (67)
bykyny Creative Commons License 2010.09.25 0 0 67
Sziasztok!

Ha ismertek az itt leírtak, akkor elnézést kérek.
Az S2 IS-nek az alábbi módon jól láthatóan csökken a zaja.
A CHDK segítségével a gépen alacsonyabb ISO érzékenység is beállítható, ISO 10-ig. ISO 12 beállítása esetén (Extra fotó opciók, ISO érték felülbírálása 12, Szorzótényező 1) ISO 50-hez képest 2 fényérték (2 blendényi) többletexpozíció kell, ami jó fényviszonyok kzött teljesíthető (pl. 1/1000s helyett 1/250s). Tapasztalatom szerint ha a gép például AUTO módban van, ISO 12 beállítása esetén ugyan némileg többet exponál, mint ISO 50 esetén, de hogy azonosan megvilágított fényképet kapjunk, még növelni kell az expozíciót 1 vagy 1,33 blendével (Gyors Ev kapcsolás engedélyezésével egyszerűbb). Legalábbis az én gépem így működik. Ha azonos témáról készítünk ISO 50-nel és ISO 12-vel képet, jól látható, hogy a kisebb érzékenységgel készített kép zaja jóval kisebb, tulajdonképpen szinte zajmentesnek mondható (hiszen már ISO 50-nél sem volt túl sok zaj). Ez egyértelműen látható a jpeg képen is, de ha DNG képet is készítünk, és mindkét érzékenységgel készítettet betöltjük a RawTherapee-ba, ott kikapcsolunk minden zajcsökkentést és élesítést, kinagyítjuk a kép részletét 400%-ra, kiválóan láthatjuk a különbséget!!
Jó fényviszonyok között így zajmentesebb képeket kapunk. Hogy más körülmények között (pl. éjszakai fotó, stb.) van-e valami előnye, nem tudom.

Valakinek esetleg van ezzel kapcsolatban nagyobb tapasztalata?
ATóth Creative Commons License 2010.09.07 0 0 66
Próbáld meg hosszan nyomni a bekapcsoló gombot, ha még nem sikerült eddig megoldani.
Az enyém (sx10) akkor felvétel módban indul.

Ja!
Köszönöm a kártya particionálás, és egyéb problémákhoz fűzött tanácsokat.
Természetesen megoldható szinte csak a fényképezőgéppel és a CHDK-val.

1. 2 partícióssá kell tenni, majd bootolhatóvá a CHDK val. (csinál egy 2MB-ost - ezen van a CHDK-, meg a maradékot)
2. CHDK-val swap-elni kell, majd win alatt a nagy partíciót formázni fat32-re.
3. CHDK-val swap-elni, majd irásvédelmet bekapcsolni, és kész.
8GB-os kártyával így működött nálam.

Nekem telerakta valamiféle file-okkal a nagy partíciót (7,5GB-ból 5,4GB maradt) , amit csak win alatt formázással sikerült eltüntetni.
Utána már rendben van.
Előzmény: szellszabi (63)
Stefi81 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 65
hi
Stefi81 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 64

Hi!

Van egy sx120is-em és nincs hozzás CHDK, vagyis az oldalon.

Lehetséges hogy még csak az sx110-hez csináltak???

szellszabi Creative Commons License 2010.07.21 0 0 63
Hali!

Nekem Canon sx110is-em van, és kérdezném, hogy ha megoldom az auto boot-ot, akkor lehetséges valahol beállítani, hogy nem lejátszás módban induljon, hanem egyből tudja képet készíteni? Mert így ha bekapcsolom a gépet onnantól számítva kb 5 másodperccel tudok fotózni csak, ez néha kevés...

Szabi.
CrustyCroc Creative Commons License 2010.06.15 0 0 62
a lenti pluginről nem tudsz vmit ?
Előzmény: n80qd (61)
n80qd Creative Commons License 2010.06.15 0 0 61
Hmm, azért jó a raw fotózás, mert az érzékelöről a nyers adatok kerülnek bele egy file-ba, és nem a gép procijának kell feldolgozni a képet jpeg-be, azokkal a beállitásokkal amiket belenyomtak mások, és amire egyáltalán nem (vagy csak jó estben minimáisan van ráhatásod). Plusz, mivel utólag otthon dolgozod fel a raw file-t, otthon a számitógépedel, amiben kicsivel nagyobb teljesitményű proci van, és kicsivel több időd van konvertálni, mint a fényképezés időpontjában, igy a saját izlésedet is bele tudod vinni, és jobb eredményt tudsz esetleg kihozni. Bár ugye ez időigényesebb, mintha csak jpeg-be nyomnád, és még plusz foglakoznod kell vele...
Előzmény: CrustyCroc (56)
CrustyCroc Creative Commons License 2010.06.14 0 0 60
Hello,

Egy kicsit off lesz a téma, de szerintem tudnátok segíteni.

Az SX200-t szeretném ,hogy meghajtóként kezelje pl. a tcommander. Találtam, hozzá egy canoncam plugint, de valamiért nem mukodik vele. Hiaba akitvaltam nem kezeli meghajtokent tovabbra sem :(

Elore is koszi a segitseget
Előzmény: wanille2 (59)
wanille2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 59
Nem tudom hol olvastad h a rawok zajosak, de oda ne menj vissza sztem :)
Nyers (szinte) tömörítetlen formátum. Azt kapod, ami az érzékelőre beérkezett, semmi izom zajszűrés és tömörítés, mint a jpgnél.
Nem veszik el a kép részletessége, kiégett-bebukott részeket van esély visszahozni rajta. Jpegnél ilyen nincs.
Előzmény: CrustyCroc (58)
CrustyCroc Creative Commons License 2010.06.08 0 0 58
köszi

azt akartam irni, hogy zajosak :)
de most akkor mi az igazság ? miért jobb a raw ?
Előzmény: wanille2 (57)
wanille2 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 57
Magyarul nem sok mindent fogsz találni.

Ha lesz időd, olvasd át ezt, van némi infó elhintve: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9174622&la=100950720

Angolul megtalálsz itt mindent: http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

"hogy ezek zajmentesek. gondolom akkor rosszabbak" - érzed a logikai bukfencet a következtetésedben? :)
Előzmény: CrustyCroc (56)
CrustyCroc Creative Commons License 2010.06.08 0 0 56
sziasztok,

mulheten vettem egy powershot sx200-t. szerencsere rataltam a chdk-ra es sikerult is feltenni.
viszont olyan sokretu a menu, hogy nekem kicsit bonyolult. talalok rola leirast valahol magyarul ? vagy csak angolul van ra esely ?

raw fájlokról azt olvastam, hogy ezek zajmentesek. gondolom akkor rosszabbak, de itt mégis mindenki ugy akar fotozni. mégis miért ? bocsi ha nagy lám lennék !

elore is koszi !
wanille2 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 55
Eladó új CA-PS800 hálózati adapter!

A következő CANON adapterekkel is 100% kompatibilis:

CA-PS200
CAPS200
CA-PS800
CAPS800
ACK-800
ACK800

A következő készülékekhez használható:

Canon Powershot A100, A200, A300, A310, A400, A400 Blue, A400 Gold, A400 Lime, A410, A420, A430, A460, A470, A480, A510, A520, A530, A540, A550, A560, A570 IS, A570IS, A580, A700, A710 IS, A710IS, A720 IS, A720IS, SX100 IS, SX100IS, SX110 IS, SX110IS, SX120 IS, SX120IS, A1000 IS, A1000IS, A1100 IS, A1100IS, A2000 IS, A2000IS, A2100 IS, A2100IS, E1

6500ft, Debrecenben személyesen átvehető, kipróbálható!
Érdeklődni: dudikpal@gmail.com
gocsis Creative Commons License 2010.06.04 0 0 54
Szevasztok!
Az itt leírtak alapján (köszönet érte!) elvégeztem minden teendőt – legalább is azt gondolom – az S5 IS gépemen.
Mindezek ellenére, bármely szkript alkalmazásakor (pontosabban annak kísérletekor) a gép kiakad, nem lehet felvételt készíteni, a bal felső sarokban az „uBasic: 2 Unk stmt” felirat jelenik meg.
Segítséget kérek a megoldáshoz, előre is köszönöm.
photosam Creative Commons License 2010.05.18 0 0 53

A színekkel meg a telítettséggel -révén Canon- biztos nem lesz baj.

A megbízhatósággal meg a fogyasztással sem.

Az élesség meg nem csak a gépen múlik, a gyors, pontos fókuszáláshoz elegendő fény is kell.

Gyerekfotózáshoz -mivel nincs forgatható LCD-je- majd jó térdek kellenek, ha csak nem a feje tetejét akarod majd fotózni felülről.

Minden általános célra megfelelő kis gép, nyugodtan megveheted.

De a legbiztosabb, ha bemész egy boltba, ahol ki is lehet próbálni azt a 2-3 típust, ami neked szimpatikus. Mivel nem biztos, hogy kézbefogva ugyanúgy megfelelő lesz a kinézett gép. Mivel könnyű kis műanyag gép és kitolja az optikáját, vigyázni kell rá, a gyerek is esetleg matyóhímzést rágcsálhat bele; meg nem szabad kocogtatni, ilyesmi. Sőt, amit saját szememmel láttam, hogy az illető kézzel tolta vissza az optikát a kis Fuji gépébe, azt sem.

És a gyorsaság fontos, lévén a gyerekfotóhoz gyors reagálású gép kell.

Nem árt megnézni a vakutöltés gyorsaságát pl.

De a Canon mindenképpen az ajánlott kategória.

Sok jó fotót hozzá, akármilyet veszel !

Üdv

photosam

Előzmény: BuffyT (51)
photosam Creative Commons License 2010.05.18 0 0 52

Ahhoz (DNG) meg ott a Adobe... De van egy másik RAW kezelő is, teljesen free, egész okos és tud magyarul:

Photoscape.

Rengeteg megoldás van, csak google és rákeresni: Canon CRW vagy CHDK RAW, Canon CHDK RAW, etc.

Ha beugrik még, majd jelzem.

üdv, photosam

Előzmény: sefotos (36)
BuffyT Creative Commons License 2010.05.06 0 0 51
Sziasztok!

Segítséget kérnék, Canon PowerShot sx120-at szeretnénk vásárolni.
Cél: szín-telített, éles képek - gyerekfotózás céljából.

Van valakinek tapasztalata?

Köszönöm!
wanille2 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 50
Reggel óta a CHDKval kínlódom.
Végre sikerült partícionálni a 8gbs kártyát.
Indul is róla a progi.
Most meg az a bajom, hogy a chdk menüjében nekem nincs olyan pont hogy "Miscellaneous stuff -> Debug Parameters -> Create card with two partitions".
PS A720IS a gép.
Lehetséges hogy ehhez nincs is ilyen menüpont?
adamekp Creative Commons License 2010.05.05 0 0 49
A Win elvileg nem képes kezelni több partíciót egy kártyán. Egy olyan tutorialt olvastam, ahol egy live-linux disztribúcióval bootolták be a gépet (nem telepít semmit, nem szükséges ismerni hozzá a linuxokat), majd ott két partíciót hoztak létre: egy két megásat és a maradék nagyot. Az első, a kicsi FAT legyen (ne FAT32), a másik lehet már FAT32. A kicsire kell a CHDK-t rakni. Bootable SD card Azonban ahhoz, hogy a számítógépen lehessen a képeket nézegetni, a partíciókat cserélgetni (swappelni) kell. Ezt a CHDK megcsinálja a fényképezőben, azonban utána ismét manuálisan kell a CHDK-t indítani (hiszen akkor meg a betöltő partíció nem látható). Illetve az SDM Installer nevű wines progi képes erre (én mindkét partícióra felmásoltam a programot, így elvileg bármilyen PC-t használva ide-oda tudom cserélgetni).
Az egész művelet után a LOCK kapcsolót írásvédett állapotba kell rakni (attól még felmennek a képek a kártyára, csak a betöltő programot nem írja felül semmi)

FYI: tíz perce csináltam én is egy 16 gigáson, úgyhogy még csak most ismerkedek a CHDK-val.
Előzmény: ATóth (46)
Dynax5 Creative Commons License 2010.04.19 0 0 48

Hali!

Ugyanilyen gépem van, ezzel ki is merültem a jó hírekből! :)

Van a neten jó pár oldal ahol ilyen vagy hasonló gépek szédszedését mutatják be képekkel ilusztrálva, ott érdemes szétnézni.

Lehet hogy meg lehet buherálni...

-Azért írok szétszedést mert a javítás kb. a gép ára lenne de egy kérdést persze megér...

Nekem a G7-es lencséjét 10.000 Ft-ért pucolták ki (gyári tömítetlenségi hiba, persze a kanyon nem tud róla...!!)

Előzmény: otter (47)
otter Creative Commons License 2010.04.18 0 0 47

Szevasztok!

Segítségeteket szeretném kérni:

Írtam a Ixus topic-ba is de azt már régen nézték és kevesen, ezért gondoltam, hogy itt probálok segítséget kérni.

Van Ixus 860 IS gépen.

Baleset érte: az objektív megütődött kitolt állapotban és ennek következményeként nem tud fokuszálni és kikapcsoláskor a lencséket sem tudja visszahúzni a házba.

Aki találkozott már ilyennel és el is vitte megjabóvítattni az kérem írja meg, hogy kb. mekkora összegű egy ilyen javítás.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.:András

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!