,,Látom készülsz Orbán kormányzására...hát, köll is, még jobban is...."
Olyan öregesen elkényelmesedtem,hogy engem már a zorbán is hidegen hagy. Hátradőlve pihengetek,megérdemlem 42 évesen. Dolgozzanak most már a fiatalok. valami jó kis rokkant bulit még el kéne intéznem,aztán akkor teljes lenne a siker.
,,...Szerintem szinte lehetetlen a full adómentességet megcsinálni... De minimalizálni kell és lehet is a veszteségeket.."
hát tulajdonképpen itthon alig vásárolunk üzletben valamit. átmegyünk a szomszédokhoz ,mert náluk sok minden olcsóbb. Ami nem terem,nem él nálunk,azt megvesszük falun,de a tankolás,pálinkafőzés is már kint megy. Villany,csatorna és vízdíj, gáz és újság,telefonok,internet kábel tv,autó adói,azért ezeket még itthon fizetjük mi is. na mindegy,nyáron talán elkészül ez is,aztán kevesebb gáz,villany fogy majd a konyhában is.
Van két marha cégtársam, akik meg fogják venni az üzletrészemet, persze feketén művelik továbbra is egy részét - ha nő az adó majd egyre nagyobb részét, ha csökken akkor pedig köszönik szépen a kedvességet ... de felvetődött a bezárás gondolata is (néhány öreg számítógép a vagyonunk, nullára írva). Nekem jó lesz a ködös Albion is, majd támogatom a maradék családot. Szegény asszony némi munkanélküli segélyt is kap majd, és persze távhő támogatást, a maradék gyerek is majd valami szocpótlékot, amíg meg nem tanul rendesen angolul.
Ősrégi történet az utasszállító repülőgépről: - Kedves utasaink, önök a pilótát hallják. Kérem őrizzék meg nyugalmukat! Nézzenek ki balra, láthatják, hogy ég a motor. Nézzenek jobbra, láthatják, hogy ott is ég. Nézzenek lefelé a mélybe, ahol egy kis fehér foltot látnak, ami egy kinyílt ejtőernyő. Innen beszélek én ...
Ha van választási lehetőség akkor az AK család 7,62mm-es tagjai közül.5,45mm-esnek nem olyan jó a megállító ereje.Meg hátha az ajtón keresztül kell használni és arra is jobb a nagyobb űrméret.5-6 tárat hozzá.A tárakat szétszedni és az adogatólemez sarkait finoman megreszelni,ezáltal csökken használat közben a lőszer elakadásának az esélye.Meg egy 1500-2000db lőszert.
,,...lebetonoztam az udvar egy részét meg kiraktam viacolorral a kocsibeállót burkoltam a teraszt ilyesmi..."
nehéz élete van a segélyezetteknek,az biztos. Építettem egy 20m2-es teraszt,kerítést,le térburkolóztuk az udvart,lecseréltük az autót,kijárt az adriai nyaralás a segélyből,meg a megspórolt adóból ennyi munka után.
Én az öszödi böszme qurva ország óta egy fillér adót nem fizetek!
És eszem ágába sincs elmenni dolgozni! Minek? Azért, hogy gyúrcsány zsebét tömjem? Egy nagy túrót! Tartson el ő, hamár ennyire miniszterelnök akar(t) maradni.
Hogy őszinte legyek,nem igazán érdekel már az sem. Van pár dolog,ami nagyon nem tettszik,és amíg azokat radikálisan nem változtatják meg,nem vagyok hajlandó böcsületes adófizető lenni.
,,A cégemet befagyasztom. NEM ADÓZOK! Elegem van!"
Én éppen most buktatom be a cégemet,hátrahagyva egy ,,kis,, adósságot. Az álláskeresési támogatást már 9 hónapja utalják a számlámra,most valami más címen kapom a pénzt 3 hónapig.Aztán megyek szociális segélyre. Az Apeh ezen a héten járt nálam, a cégnek nincs piacképes,foglalásra alkalmas semminemű vagyontárgya. A fél milliós utánfutót most irattam át a haver nevére 42 ezer forintért,ez volt az utolsó,amit kimentettem. Feketén járok dolgozni,így csak ezzel havi 100-150 ezerrel több megmarad. Ha minden összejön,jövő héten eladja a család a 20 hektár erdőt,aztán lopja csak szét a továbbiakban aki akarja. A gázfűtés mellett meglett mindenkinél a fafűtés is,fa betárolva pár évre. Szőlő,gyümölcsös,veteményes,baromfiudvar megvan,szomjan,éhen nem hal a család. Még a pálinkát is a szomszédoknál főzetjük,náluk adómentes. Szülők nyugdíjasok,a fiatalabbak közül már csak az asszonykám dolgozik,meg a sógornőm. Mivel szeretnénk még egy gyereket,eljött az ideje,hogy a páromat gyes-gyedre küldjem,a sógornőm meg talán 2-3 hónap múlva megy a szomszédokhoz dolgozni.A 2 diplomáját talán jobban megfizetik,mint itthon. Aztán meglássaja az ember,mi lesz.
A gyerek élből jogosult az ingyentankönyvre olcsóbb kajáltatásra és a családi pótélk is meg fog maradni
Gázártámogatást beadja az asszony sima liba hogy megkapja
Ha csak párszor hajlandó vagy 8-10 nappal később utalni a gyerektartást akkor jogosult lesz a család önkormányzati szociális segélyre is ha a feleséged bejelenti a késést a gyámügyön..(mondjuk oda is meg a rendőrségre is be fognak hívatni)
De a lét akkor is jönni fog és mivel te fizettél végül NEM kell késedelmi kamatot stb-t fizetned csak ha a feleséged külön kéri(de ő meg valszeg nem kéri)
Akkor nem szólhat egyik hatóság sem egy szót sem ha az idő alatt késel az utalással amíg tartanak a regisztrációk a munkanélkülibe...Merhogy akkor nem is te utalsz hanem a munkaügyi központ..