Nincs itt rasszizmus! Legalábbis én nem tapasztalom. Házasodik itt mindenki mindenkivel ha a normáik összeegyetethetők. A cigányokkal viszont van gond bőven, mert nem tudnak igazán integrálódni. A magyar befejezte a portyázásokat amikor idejött s az orrára koppintoota, a cigány meg házasodiks hatványozottan szaporodik a semmire ill. a segélyre. Mára mindenhol szűkös a buksza. Az ingyenélőket senki sem szereti s azt sem ha fádságos munkájának gyümölcsét más tarolja le. Mert bizony betakarítani is tudni kell. Az nem tanulás ha a kölkök az iskolában randalíroznak s a színvonalat lezüllesztik. Ma már nagyon nehéz úgy munkát találni, hogy a család mindennap teljes létszámban otthon lehessen. Senki nem örül annak ha a romaszomszéd az 50 rokonával naponta, hetente helye-hulyázik, ha a lépcsőházban egésznapos csordafelvonulás zajlik.
Örömmel olvasom, hogy Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt igen gyorsan visszahelyezték a pozíciójába.
1 kanál almaectet érdemes egy flakon ívóvízbe tenni s az egész napi folyadékot azzal iszogatni. Gyorsítja az anyagcserét, az ember könnyebbnek érzi magát.
Már több módszerrel is próbálkoztam, például azzal, hogy normálisan ebédeltem, és amellett csak reggel ettem, de így csak néhány kilkó ment le, utána hiába folytattam, megmaradtam egy súlyon. Az éhséget jól tűröm, azt tűröm nehezen, ha valami olyan kaját látok, vagy olyanra gondolok, amit nagyon szeretek. Egyelőre csak egy hétig akarom azt csinálni, aztán pihenő egy lazább kúrával.
Tudom, hogy nyáron könyen lemegy, de nekünk tavasz elején már kezdődik a fociszezon. Addig is vannak edzések, ahol érzem, hogy így nem fogom bírni.
Jelenleg csak heti 1 alkalommal van alkalmam mozogni, nyáron ez 7, plusz több fizikai munkát is végez az ember.
Lehet, hogy csak időszakos hiba. Próbálkozz később, vagy indíts egy közvetett hozzászólást, ahol csupa nagybetűvel a nevén szólítod.
A nagy kertész a férjem. Én csak olyan pátyolgató, betakarító, befőző vagyok. Palántákat akarunk nevelni, aztán most az nézegettük, hogy mit kellene még vásárolni, mert 2 helyen gazdálkodunk. Ahol ő dolgozik reggeltől estig, eléggé mindenből kieső hely, viszont lehet egy kis konyhakerttel foglalkozni. Kaprot, petrezselymet, sárgarépát, gyökeret, tököt, tűzbabot megtermelni. Még 2 nyara lesz ott.
Szerintem abból a veteményes ágyásból is sok mindent ki lehet hozni ha ésszerűen ültetsz. Az ágyást meg lehet emelni s érdemes bele kertészeti jó földet hozatni. Ötleteket a youtubon rengeteget lehet találni. Angolul tudsz ;-)
Érdemes az index.hu híreit olvasgatni. Bár igyekszem az idegborzoló dolgokat kerülni, mert hétközben van benne részem bőségesen, de a honi lapokban vannak dolgok melyek mellett egyszerűen nem lehet elmenni.
Most olvasom a "Leváltották a cigányozó rendőrkapitányt"
Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért nem akarják a cigányokkal kapcsolatos problémákat hivatalosan a nevükön nevezni. Azt, aki ezt megteszi, azonnal menesztik.
Ez a rendőrkapitány nem hiszem, hogy túlzott volna. A 90-es évek elején naponta megfordultam Miskolcon. A cigányokkal már akkor is gond volt. Kezdve azzal az eszement intézkedéssel, hogy a város szívébe, a főutcára telepítették őket. Magam is megtapasztaltam, hogy a 8-10 éves kiskölykök hogyan fogják közre a magányos gyalogost. Pedig akkor még nem is voltak olyan kirívó esetek mint most.http://index.hu/politika/belfold/paszt0130/
Mindjárt beteszek egy fotót, hogy mit kellene látnod a képernyőn ha a linket a böngészőbe bemásolod. A lejátszó háromszögére kell kattintani s máris hallható a dal.
Ma az egésznapi fejfájás után egy kis pihentető fotó nézegetésbe kezdtem. Csodálatos madárfotókat tesznek fel az embek világ minden táján csak körül kell nézni. Télen mindig az ablak előtt dolgozgatom s közben nézegetem az etetőre szálló madarak seregét. Igy ismertem meg a vörösbegyet is. Igazán közelről soha nem sikerült lefotóznom, mert a megvilágítás az nem a legszerencsésebb volt s ilyen kamerám sincs, mint amivel ilyen közeli felvételt lehetett volna csinálni.
Itt vagyok. A munka frontjáról sikeres leléptem 2 napra. De itthon így is elő kell készítenem egy csomó feladatot :-( Ez jó is meg nem is. Nem mind igazán szakmába vágó, de úgy vagyok vele mint a bulldog, amelyik nem akarja elereszteni, amit egyszer elkapott. Bevállaltam, akkor tisztességgel végig csinálom legalább ezt az évet. Pedig időnként nagyon a határon táncolok azzal, hogy elegem van....
Imádom a túrós csuszát kis szalonnatöpörtyűsen:-))
Hurrá itt a hétvége és ma nem kell az órát néznem az internet előtt. Mézes jázmintea mellett legújabb kedvenc dalomat hallgatva szörfölgetek.
Nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, de azért beteszem ezt a linket. Az mp 3-ra kattintva le is tölthető. Határozottan szép tiszta felvétel. Kedves népdal modernizált köntösben. Egyébként ilyen típusú dalok sokat segítenek a nyelvtanulásban a szép tiszta kiejtés elsajátításánál.
A megfelelően kiválasztott tapéta, ami festhető, azért jó mert a falat nem kell hozzá különösebben előkészíteni. Mi az előző tapétát átnedvesítettük s lehúztuk. A felrakott tapétának a széleit különösen figyelmesen ragasztottam s a festékréteg felvitelekor az estleges hézagokat sűrűbb fatékkel húztam át előzetesen, majd amikor ez megszáradt, akkor festettem le az egészet. A mai napig jól bírja és sehol nem vált le.
A helyedben én is inkább most venném meg az anyagot, hogy bármikor neki lehessen kezdeni, amikor az idő és a lehetőségek engedik. Nem érdemes egyébként ki tudja milyen drága tapétát venni. Nekem ez a naturszálas tapéta van a falon. Közel 20 éve :-) Négyszer átfestettem. Egy réteget még mindig birna. A sok fúrást, faragást is jól viselte. Mindig könnyű volt a gipsszel javítani. Szinte semmi sem tűnik fel rajta.
Nyugaton hó, középen eső esik. Keleten felhős, vagy változó az idő. Fúj a szél, de szerencsére meleg van, januárban tán tegnap és ma volt a legmelegebb 5-6 °C.
Erről jut eszembe te melyiket használod inkább a °C -ot, vagy a °F -et?
Tetszik ez a topik. Normálisan lehet beszélgetni, nem ölik egymást az emberek, és nincs vulgarizmus. Pedig ezekben sokszor én is benne vagyok. Jó lenne, ha többen is csatlakoznának.
Úgy értem, hogy vannak lehetőségeim, hogy érzek magamban annyi szellemi potenciált, hogy jó vállalkozást indítsak, és több ötletem is van. Bátorságom viszont nincs. Nem vagyok játas a jogban, milyen engedélyeket kell beszerezni, milyen szerveknek kelle megfelelni, hogyan kell adózni. Persze ehhez van segítség, de az is pénzbe kerül. Van egy kis pénzem félretéve, ami arra nem elég, hogy én most belevágjak egy vállalkozásba, de ahhoz elég, hogy ha muszáj, akkor lépjek.
Fiatal vagyok, családom nincsen, bár sokaknak már van ilyen korában. Éppen tudnék lépni akár külföldre is, de sajnos a szívem idegyökerezett.