Abszolút semmi fogalmuk sincs arról, hogy mi az a wellness! Van szép medence, meg egy pár szauna, amik közül többnyire csak egy van bekapcsolva( spórolunk!) A szaunába fürdőruhás és vizes emberek ülnek törülköző nélkül a padokra, minden csupa víz. Nincs ember, aki figyelmeztetne, hogy mit szabad és mit nem. A kaja felejthető és órákig tálalják fel. Többnyire helyi rendezvényeket tartanak a szálló vendégeinek terhére.
Nekem Hévízről van egy két tippem, szinte már az összeset bejártam
Csak felsorolás szintjén had említsek néhányat: Danubius Health Spa Resort Aqua****
Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior Hotel Európa fit****superior Hotel Palace ***superior Hunguest Hotel Helios ***superior Hunguest Hotel Panoráma *** NaturMed Hotel Carbona****superior
Rogner Hotel & Spa Lotus Therme*****
Szerintem ezek mind mint eléggé szinvonalas helyek, és Hévízen tényleg minden a wellnessről szól, no meg a gyógyulásról (mert hát ugye itten van a tó is).
Én már bejártam valamennyi szállodát, és sosem volt panaszom, a legtöbben minden apró részletre odafigyelnek.
Én ajánlom mindegyiket. Sőt még a felsoroltakon kívül is még szálloda Hévízen (sztem a www.heviz.hu oldalon mindet meg lehet találni)
Valamint rengeteg magánszállás tömörül a Hévízi Szobakiadók Szövetségébe. Sok ilyen kis helyen is lehet igénybe venni wellness szolgáltatásokat (masszázs, medence, szauna)
Párat ajánlok én is az itthoni kínálatból (abban a sorrandben, ahogyan én rangsorolnám őket):
Bükfürdő, Hotel Répce Gold: Itt minden szuper, a saját wellness rész is jó, meg a Bükfürdői termál fürdő közelsége is pozitívum (télen fűtött folyosón tudsz átmenni a fürdőbe). Szobák jók, kaja svédasztalos, jó volt.
Hajdúszoboszló, Hotel Silver: Ez inkább nyáron jó, akkor gyakorlatilag egyenértékű a Répce Gold-al, télen zavaró az, hogy egyes wellness szolgáltatások igénybevételéhez át kell menni az utca túloldalára (az utca pedig nem fűtött :-(((. A szobák jók, a kaja kiváló. Vannak saját medencék, volt olyan, amit már én is melegnek találtam, pedig bírom a melegvizet. Hajdúszoboszló előnye még, hogy ott van valami élet a városban, nem úgy mint a kisebb fürdőhelyeken.
Alsópáhok, Kolping Hotel: Ez is inkább nyáron jó, de télen se kell kimenni, mert gyakorlatilag körbe lehet menni az épületek közötti folyosón. A szobák itt a legjobbak, a melegvizes medencék száma csak 2, de elég jók. A wellness részleg is jó. (Egyetlen ok miatt tettem a harmadik helyre, nagypéntek is beleesett az ottlétünkbe és nem akartak húst adni enni. Aztán végül adtak, de csúnyán néztek :-))
Hajdúszoboszló, Hotel Mátyás Király: Wellness szuper, medencék jók (csak az ablakok elhelyezése miatt olyan érzésed van, hogy a föld alatt vagy). Szobák és a kaja átlagos. Este szokott lenni műsoros est, hááát, 2-3 pálinka után elmegy...
Zalakaros, Hotel Karos Spa: Szép új hotel, jók a medencék, jók a wellness szolgáltatások, kaja jó volt, ennek ellenére semmilyen benyomást nem tett rám...
Szeged, Hotel Forrás: Jó nagy szálló sokféle wellness szolgáltatással, nyáron jó, télen kicsit kevés a fürdési lehetőség. Ingyen lehet menni a városi fürdő termálmedencéihez, a Tisza partra (brrr...., elég koszos volt), meg a Sportuszodába. A kaja jó volt, azon kevés helyek egyike, ahol nem néznek rád ferdén, ha wellness hotelben körömpörkölt után érdeklődsz :-))
Bükfürdő, Hotel Répce: a Gold-hoz képest a szobák 2 kategóriával gyengébbek, a medence jó (1 van, meg egy kicsi jakuzzi). A medencéhez amikor bemégy, akkor megmérik a súlyodat, a medence mellett van egy-két kondigép, tehát helyben fáraszthatod magadat. A termálfürdő közelsége, az odavezető fűtött folyosó viszont nagy előny. Ár/érték arányban ez a szálló a legjob !!!!
Hajdúszoboszló: Hotel Délibáb: Érezhetően gyengébb a többinél, egy medence van, de az mondjuk elég nagy. Wellness átlagos, sóbarlangba ne menjen senki, mert az egy tök sima szoba, ahol van egy sókristály lámpa. Kaja este sajnos nem svédasztalos, hanem a pincértől kell rendelni. Bónt adnak, aminek az értékét le lehet enni. Ezt még elviseltük volna, de a leves közben rázendített a 100 fogú cigányzenekar, na ettől nekem feláll a hátamon a szőr :-(((
Sopron, Hotel Fiesta: Ezt már nem is nevezném wellness hotelnek, bár a medence jó (csak éppen hideg vizű) a meleg vízben pancsolás a jakuzzira korlátozódik. A kaja egy nagy termben van, svédasztalos, átlagos. Wellness szolgáltatás kevés.
Kékestető, Hotel Ózon: nevében wellness, de amúgy nem sok minden van. A kétcsillagos szárnyat kerüljétek, csakis a háromcsillagosba érdemes menni (pontosabban a fentebb említett szállodákba érdemes menni, a Hotel Ózonba csak akkor, ha kirándulni van kedved :-)))
nemsokára tudok majd mesélni a sárvári Spirit Hotelről, amire már nagyon kíváncsi vagyok, mert mindenhol csak jó véleményeket olvastam róla.
Addig is az utóbbi évekről tudok írni, amikor az alábbi helyeken voltunk egy-egy hosszú hétvégén. Nem mindről vannak saját képeink, de szerintem a szállodák honlapjain amúgyis elég jó képek vannak fent a szobákról meg a wellnessrészlegekről.
A legjobb színvonalú szerintem a Radisson volt, de ezt egy ötcsillagos szállodától el is várja az ember. (A másik kettő négycsillagos.) Minden valóban elegáns, kifogástalan és első osztályú volt. Ez amúgy egy golf- és wellness-szálloda, amiből minket csak a wellness része érdekelt :) .
A legjobban a szaunapark ragadt meg bennem, a különböző fajta szaunák után nagyon jó volt a frigidárium, ahol havas-jeges ledörzsölés következett a sok forróság után. :) Ja igen, és itt elvileg fürdőruhamentes övezet volt a szaunarészleg (de volt asszem egy fürdőruhás szauna is, de ott nem voltunk), viszont voltak olyan kíváncsiskodók, akik fittyet hánytak a kiírásnak, és bejöttek körbenézelődni... Mondjuk minket annyira nem zavart, de azért némi szaunakultúra még ráférne pl. arra a családra, amelyik gyerekestül fürdőruhában bejött bámészkodni, és zavartalanul nézegettek befelé az üvegajtón... :P
Lehetett menni különféle fitness programokra, ez úgy zajlott, hogy ki volt téve egy füzet, amibe mindenki feliratkozhatott arra az időpontra, amikor menni szeretne. Ezért még külön fizetni sem kellett, benne volt az árban, volt vízitorna, fitball óra stb. stb.
A kaja is elsőosztályú volt, minőségben és választékban is. Azt sem tudta az ember, hogy mit egyen, igyon, minden nagyon finom volt. :)
A Puchner Kastélyszállóban az tetszett, hogy nagyon barátságos és hangulatos hely, gyönyörű parkja van, és jópofák a különböző korabeli stílusokat imitáló szobái. Ez egy más jellegű hely, mint az előbbi, sokkal közvetlenebb. Mi egy nyitott fürdőszobás szobában voltunk, ahol jót lehetett romantikázni a hatalmas kádban, ami gyakorlatilag a szobában volt. :) (Ezekről a szobákról pl. mind nagyon jó képek vannak a honlapon.) Egyetlen hátrány az volt, hogy ha nem "sima" szállodai szobát, hanem ilyen hangulatosat szeretne az ember, akkor azok nem a fürdőház épületében vannak, hanem másik épületben, tehát így nincs közvetlen összeköttetés, úgyhogy pl. télen is át kell menni a parkon amíg a fürdőháztól a szobáig eljut az ember.
A fürdőház is nagyon szépen van megépítve, van egy kifejezetten dizájnos része, asszem, marokkói fürdőnek hívják, az nagyon jól néz ki. Sötétedéskor gyertyákat, mécseseket gyújtottak, illóolajat hoztak, és el lehetett heveredni a kitett párnás ágyakon. Eszményi hely volt a lazításra, nekem csak egy gondom volt vele, hogy ahhoz túl alacsonynak találtam a hőmérsékletet, hogy sok ideig heverésszek a víz mellett, mert mindig fázni kezdtem.
A kaja itt is nagyon finom volt, a választék remek. A pincérek extra kedvesek voltak, a főpincér minden étkezésnél beszélgetett velünk pár szót, ajánlott ételt stb.
A MenDanra már annyira jól nem is emlékszem, mert ott voltunk ezek közül a legrégebben, de az biztos, hogy ott is minden nagyon korrekt és színvonalas volt. (Szerintem ezekre a helyekre egyébként is jellemző, hogy azt adják, amit a honlapjuk alapján vár tőlük az ember, tehát nincs zsákbamacska, mindenhol, mindig korrektek szoktak lenni.) Ami talán máshol nem mindenho van, az az volt, hogy itt a wellness-részben vannak különféle jópofa zuhanyok pl. trópusi eső, skót zuhany stb.
Itt vannak a pontos nevek és a honlapok, ha valakit bővebben érdekel:
MenDan Thermal Hotel és Aqualand wellness hotel, Zalakaros http://www.wellnesshotelmendan.hu/
Radisson SAS Birdland Resort & Spa, Bük http://www.buk.radissonsas.com/cs/Satellite/Page/RadissonSAS/Page/rsasHotelDescription/1058339122707/hu/hotelCode--qgyzr/
És most folytatnám. Olyan magyar wellness fürdők címét kérném, melyben luxus-konzumnői (nagyon csúnya szóval: fürdősk...) szolgáltatás is van. Egyet tudok: a Szolnoktól 2 km-re levőben nincs. Az a gyanúm, nagyon sokban nincs, de nem vagyok biztos: semelyikben nincs? Pedig igény volna rá.