Ők is beszálltak ellenünk, sőt nyíltan kimondták: együttműködnek a hírhedt Négv Mancs Alapítvánnyal. Én a mai naptól sem a Metróba, sem a Penny Marketbe be nem teszem a lábam. Remélem, sokan leszünk ezzel így, mi, magyarok.
A topiknyitó egy tegnapi hír kapcsán nyithatta azt a topkót, amit én is olvastam...a 4 koszos manccsal foglalkozó topikba be is raktam a hírt....rohadékok!
Hogy helyettesiteni tudja egy sor dolognak kellene megfelelni amit a jelenlegi kisker nem tud megcsinalni .....
Logisztikai problémák, autóval tudjak menni jönni, a bevásárlókocsit ki tudjam tolni az autóhoz .... A masik dolog hogy piszok kényelmes vagyok mar es ezeket a dolgokat mar nem akarom feladni ....
A CBA és a COOP ok mar elfogadják csőstül a meleg etkezési utalványokat is akarmire igy egy azaz egy dolog amiert meg oda is jarunk ....
speciel újzélandra nem tud bejönni az ikea, pedig a nép akarná... lobbiharc van, tavaly megint nem sikerült a svédeknek. pedig itt állat meg mindenvédőkből olyan sok van, hogy az állam is az. mondjuk ilyen barom négymancs az nincs...
...miközben a kieső magyar libamájat német tulajdonú lengyel üzemekből veszik, akiket a Négy koszos Mancs nem is vizsgál....meg hozzák a kínai eredetűt, amit szintén nem vizsgál a Mancs...
csak azt nem értem, miért nem adakoznak egymásnak közvetlenül a szittyák - mennyivel egyszerűbb lenne mint túlárazott kiskereskedelmen keresztül eljuttatni a többletet egyik helyről a másikra
Ahhoz, hogy a magyar kisker helyettesíteni tudja a multikat, sokkal több pénz szükséges, mint amennyi a multik üzemeltetéséhez kell. Ebből eredően az áraik is lényegesen magasabbak lesznek, mint a multik árai. Ebből következően egy csomóan még kevesebbet tudnak élelmiszerekre költeni. Stb.
Ha a CBA, Coop és tsai. most sokkal drágábban árulnák a termékeket, akkor kevesebben mennének oda vásárolni. Ha viszont szűkül a kínálat, akkor nyugodtan emelhetőek az árak, mert nem nagyon lesz másik hely, ahol olcsóbban be lehet vásárolni. Azon kívül a kieső szolgáltatási helyeken új (nagyüzemi háttérképességeket nélkülöző) elárúsító üzletek jelennének meg (szükségszerűen kiszolgálandó a helyi igényeket), amelyek csak magasabb árszínvonal mellett maradhatnának fenn.
Továbbá, abban az esetben, ha az állam az alant vázolt módon járna el az Auchannal, Pennyvel szemben, akkor nyilvánvalóan a többi cég is fontolóra venné, hogy mi lehet az állam következő lépése velük szemben. Aztán dönthetnek úgy, hogy növelik a tisztiorvosi (meg egyéb) vizsgálatokkal szembeni "ellenálló képességeiket", de az így szükséges plusz költségeket megint csak áremeléssel kompenzálják. Vagy akármi.
sztem meg ezek az emberek visszaszivárognának az újraéledő MAGYAR kisker-be, érdemes lenne újra megnyitni a 10 éve bezárt zöldségest, hentesüzletet, könyvesboltot, lemezboltot, soroljam még?
ezek mind azért szüntek meg anno, mert a tacskóba mentek el az emberek, mert ott 2 ft-tal olcsóbb volt a kenyér...