Keresés

Részletes keresés

Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.30 0 0 46
szerinted a munkavégzés megszivatás?
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (41)
árpádvér Creative Commons License 2008.12.30 0 0 44

Nekem van egy utolsó kérdésem. Mért nem tűnnek el ezek a tetves mocskok , Magyarországot tökéletesen szétcincáló,. megosztó barmok a jó édes anyjukba?????

Biztos mert annyira szeretnek kúrmányozni. De nem erősek kissé a jelzőid?

Előzmény: tulok42 (39)
voks02 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 43
Nem, a cikk nem ezzel jött, talán el kellene olvasnod egyszer úgy is, hogy odafigyelsz. Azzal jött, hogy az utolsó pillanatban benyújtottak 1303 teljesen lényegtelen és felesleges kérdést, annyit, mint egész évben eddig egyszerre (hogy abból mennyi volt az érdemleges, most nem érdekes, tegyük fel, hogy minden egyes darab az volt), azzal a teljesen egyértelmű és nyilvánvaló szándékkal, hogy mások életét megkeserítsék. És nem is a politikusokét, mert azok nem törődnek vele, hanem sok emberét.

Nagyjából az a helyzet, mintha neked is dolgoznod kellene az ünnepek alatt egy társaddal együtt (ez még nem tragédia, valóban, nem is öröm, de sokakkal előfordul), viszont a szokásos feladatotok helyett a főnök erre az időre azt adta volna utasításba, hogy páros napokon te pakolsz át mindent az 1-es szobából a 2-esbe, páratlanokon meg a kollégád ugyanazt vissza, és ezt csináljátok két hétig.
Előzmény: Joranne_Sutt (34)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.12.30 0 0 42
Nem a f*t nem sírsz. Hazamész és sírsz anyunak. Ne tagadd. :))
Előzmény: Törölt nick (35)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.12.30 0 0 41
Leszarom, hogy mivel jött a cikk, el sem olvastam. Arra reagáltam, hogy úgy kezelitek a kérdést, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne megszívatni olyanokat, akik sem Gyurcsányról, sem az elkúrásról, sem a karácsonyról nem tehetnek.
Előzmény: Joranne_Sutt (34)
méregkeverő Creative Commons License 2008.12.30 0 0 40

Sok esetben egyszerűen lehet válaszolni:

Kérdés: "Készül-e bélyeg Szombathely szentjeiről?"

Válasz: "A bélyegkiadásra a Magyar Posta jogosult. A kormánynak ez ügyben nincs hatásköre. Lutz Gizella hivatalsegéd..."

Előzmény: Tamerlán (37)
tulok42 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 39
Nekem van egy utolsó kérdésem. Mért nem tűnnek el ezek a tetves mocskok , Magyarországot tökéletesen szétcincáló,. megosztó barmok a jó édes anyjukba?????
carl solomon Creative Commons License 2008.12.30 0 0 38
Ha mást nem, nézd azt, hogy ez a formáció vélhetőleg 2010-től az országot fogja vezetni. Mire számítsak, velem is pünkt így fognak l'art pour l'art kibaszni alkalomadtán, ha úgy szottyanna kedvük?
No meg: mit nyertek, mit veszíthetnek ezzel az akciójukkal? Gondoltak esetleg arra, hogy ezek a most gyomronrúgott (+/- 20cm) közszolgák szűk másfél év múlva őket fogják boldogítani? Biztos, hogy jó ötlet volt szerezni maguknak jópár, idővel egyre potensebbé váló ellenséget? Biztos, hogy annyira jó alternatívája ez a fidesz a mostani kormánynak?
Előzmény: Very Little Gravitas Indeed (12)
Tamerlán Creative Commons License 2008.12.30 0 0 37
Kétségtelen, hogy
a Fidesz frakciójának 1300 kérdéses karácsonyi akciója
ritka NAGY BAROMSÁG.

Kár, hogy nem tudni, ki volt az a nagyeszű, aki ezt kitalálta.
De azért e baromság kritikátlan kivitelezőit - a frakció tagjait - is jogosan lehet bírálni.

Mindenesetre az akció jobboldalról is megkapja a magáét:
http://reakcio.blog.hu/2008/12/22/a_fidesz_frakcio_bekes_nyugodt_unnepeket_kivan_a_miniszteriumi_dolgozoknak

Megjegyzem,
a minisztériumok nem sokat kockáztatnak, ha a hülye kérdéseket csak akármekkora késéssel válaszolják meg.
A tudósítások szerint a határidő be nem tartása miatt a házelnöknek figyelmeztetnie kell a tártcavezetőket.
Majd megteszi. És kész.
Előzmény: voks02 (-)
Szabadbatthyany Béla Creative Commons License 2008.12.30 0 0 36

Nem vagyok már mai gyerek, aki a 6,20- assal érkezett.
De a hozzászólásokat olvasván még mindig elálmélkodom azon, hogy micsoda emberek is vannak...
:-(
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.30 0 0 34
leszarom bazmeg. a cikk azzal a faszsággal jött, hogy szegény államigazgatásiaknak dógozniuk kell a két ünnep között. a két ünnep között basszameg van három munkanap, ez nehogymár egyáltalán szempont legyen. ha nem akar dógozni, vesz ki szabadságot. már ha engedik.
a te érveid sem jobbak ennél: 1) nem érdekel, hogy mi a szokás az államigazgatásnál, most majd nem az lesz. 2) nem érdekel, hogy faszság a munka, ameddig a fizetést azért kapja, mert napi 8 órát ott van, és nem teljesítmény alapon. 3) nem érdekel, hogy plusz feladatot kap, mert ez teljesen természetes dolog a magánszektorban. ha nem tetszik, lehet küzdeni ellene, vagy bejön, vagy nem.

azon lehet vitatkozni, hogy mi értelme van a fidesz részéről az egésznek. de olyan alapon, ahogy a topiknyitó cikk, vagy te teszed, nem.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (30)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.30 0 0 33
pl az ahol én dolgozom.
Előzmény: tuutuu (21)
SchiSa Creative Commons License 2008.12.30 0 0 32
Előzmény: lujo2 (29)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2008.12.30 0 0 30
Nem az a baj, hogy a két ünnep között kell dolgozniuk. Ha nem tudnátok, a két ünnep között az államigazgatás gyakorlatilag leáll. Hülyeség vagy nem, ez van. A teljes létszám harmada-negyede van benn, miközben azért a határidők ugyanúgy ketyegnek, az állampolgároknak ugyanúgy keletkeznek elintézendő ügyei stb. Vagyis azok a lúzerek, akik a két ünnep között dolgoznak, általában el is vannak havazva.

Ehhez képest megküldeni őket egy olyan munkával, amit ugya nel lehetne végezni, ha amúgy semmi mást nem csinálnának, értelme semmi, haszna semmi - nos az geciség.

Lehet sírni, hogy más is dolgozik a két ünnep között, de képzeld el, ha a feladataidon felül még egy ablakpucolást is rádsóznak, bemelegítendő a kerítésmeszeléshez. És ha napszálltával végeztével, hozzákezdhetsz ahhoz, amiért a fizetésedet kapod.
lujo2 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 29
az igaz, de nem ilyen rövid időre, hanem kb 1 év alatt
Előzmény: gibra6 (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 28

Pl. az én melóhelyem. Én nem dolgozok, szabadságra zavartak, de az irodákban dolgoznak (mert most tesztelik az új hardvereket és szoftvereket).

A tesómék is dolgoznak - illetve dolgoznának, ha lenne mit csinálniuk - úgyhogy csak unatkoznak odabent. De néha a magáncégeknél se a munkavégzés a cél, hnam az, hogy legyen bent a dolgozó 8 órában. Még akkor is, ha nem tud semmi értelmeset csinálni.

halkergető Creative Commons License 2008.12.30 0 0 26

"A cégnél 24 órában dolgzik mintegy 100 ember. Kollégáim 1/3-a Szenteste dolgozott, ..."

Nagyon remélem, hogy a cégednél értelmes, tartalmas, alkotó munka folyik, és nem zabhegyezés.

Nem tudom, szereztél-e már tapasztalatot az életedben, hogyan, milyen érzésekkel láttad el az egyik, illetve a másik tipusú faladatokat?

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 25
Hozzám ma jön egy kétszeméyles Bt. egyik fele, fráadásul 180 kilométert utazik is.
Én olyan kicsi vagyok, hogy még cégem sincsen. Legalábbis nem itt.

Ebbe a sok ünnepi semmittevésbe bele lehet bolondulni.
Hol az a petíció, majd én átveszem, ezzel is telik a nap. :D
pipi Creative Commons License 2008.12.30 0 0 24
én pl. egy magáncégnél vettem fel a munkát reggel 6tól, holnap is így lesz, meg január másodikán is.
tuutuu Creative Commons License 2008.12.30 0 0 22

Tegnap délben át akarta adni az illetékes államtitkár a válaszokat az idióta kérdéseket feltevő idióta képviselőknek.

A 33-ból egy se tolta oda a pofáját, pedig munkanap volt.

Tehát, a következtetés?

...:}}

Előzmény: Very Little Gravitas Indeed (12)
tuutuu Creative Commons License 2008.12.30 0 0 21
Mutass magáncéget ( nem kereskedőt), amelyik dolgozik...
Előzmény: Joranne_Sutt (6)
Triumphator Creative Commons License 2008.12.30 0 0 19
miért ne? nekem se fizettek.
Előzmény: Törölt nick (18)
Triumphator Creative Commons License 2008.12.30 0 0 17
kicsi zseb is elég lenne. túlórát a közigazgatásban 2008-ban igen ritkán fizettek.
Előzmény: Törölt nick (16)
Egyes! Creative Commons License 2008.12.30 0 0 15
Ja és persze, ebben a jobboldal sem különb. Natürlich...
Előzmény: Egyes! (14)
Egyes! Creative Commons License 2008.12.30 0 0 14
"Senkinek nem lenne baja azzal, ha a dolognak értelme lenne. "

Nem a lóf... ...pikulát nem. A most annyira hű de sajnált minisztériumi dolgozók csak egy eszköz. Amikor el akarták venni a közszféra 13. haviját, nem volt ekkora szolidaritás a balszimp felől. Akkor "mé' sztrájkósz, nincs mibő' tizenhaaamadik" szöveg volt. Hogyhogy?
Előzmény: voks02 (13)
voks02 Creative Commons License 2008.12.30 0 0 13
Nem kell panaszkodnod, remélhetőleg valami értelmesebb munkát végzel, mint amilyen kérdésekre ezeknek az embereknek válaszokat kell fabrikálniuk. Senkinek nem lenne baja azzal, ha a dolognak értelme lenne. De meri azt állítani bárki, hogy van?
Előzmény: Törölt nick (11)
Very Little Gravitas Indeed Creative Commons License 2008.12.30 0 0 12
És ha az emberek többsége a közvélemény-kutatások szerint arra gondol, hogy hat ilyen év után a jelenlegi kormánypárt egyszerűen nem érdemli meg az újraválasztást, a pitiánerségnek ezzel a formájával találkozva még mindig képes elbizonytalanodni.

Jó, értjük, a Népszabadság azt szeretné, ha a zemberek többsége nem az elmúlt hat év alapján szavazna legközelebb, hanem az alapján, hogy húhadefelháborító karácsonykor megdolgoztatni a minisztériumokat. Világos, aki szerint utóbbi a lényeg, majd szavaz a gaz orbánsátán ellen. Köszönjük, Emese. Ja, nem, valami Dóra.
Előzmény: voks02 (-)
tbando Creative Commons License 2008.12.30 0 0 10
Még mindig több értelme volt mint Veres Jancsinak 2 naponta egy-egy újabb költségvetésnek.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.30 0 0 9
az 1304. topik a témában
Phat_Mammma Creative Commons License 2008.12.30 0 0 8

Jaj, mit kell itt gatyázni: ha a komcsik csinálják, akkor jópofa, húdejótréfa, leakalappal előtte.

Ha viszont a Fidesz csinálja, akkor meg fúj, gecik, monnyanakle.

Ez ilyen egyszerű.

:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!