Keresés

Részletes keresés

Okos Mikulás Creative Commons License 2008.12.20 0 0 551
Igen, általában ha valakit lenáciznak én is felkapom a fejem, hogy "biztos egy rendes ember." Kialakult a reflex, automatikusan szimpátiát érzek irányában.
Előzmény: Törölt nick (547)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 550
Már aki. Magyarnak tartottam magam és lezsidóztak. Most jobb. Zsidónak tartom magam és jó messze vagyok. A magyar zsidóságra az asszimiláció a jellemző és nem a zsidóként való önazonosítás.

Dehogy nem, e kettő nem zárja ki egymást, hiszen nem csupán a zsidók, hanem szinte mindenki jegyzi és jelzi származását. Szokás. Nekem pl. horvát eredetű vezetéknevem van, és félsváb vagyok. Persze jelző nélküli magyarnak tartom magam, de ebben sincs semmi furcsa, ez a standard.
És vannak nekem zsidó kollégáim, zsidó szomszédaim, zsidó barátaim, zsidó ismerőseim. Hogy honnan tudom? Mondták. Ahogy tótok meg a svábok is. Ha ezen a szokáson valaki fennakad, akkor csak saját identitászavarait leplezi túlérzékenységével, vagy sanda politikai szándékok készteti erre szvsz.

Erre jöttök ti antiszemiták és cimkéztek, ráadésul olyan süket dumával...

:-)
Ki is cimkéz mostan?:-) De egyáltalán nem baj, a szadifan magyarfóboktól el is várom, hogy antiszemitának (is) tekintsenek, ha ez nem így lenne, akkor bizonyára valamit nagyon rosszul csinálok, vagy bűn rosszul fogalmazok.

"Hát tudod van az úgy, mikor az állam baszik megvédeni polgárait."

Akkor az államon kérd számon

"Példának okáért ilyen helyzet állt elő a palesztin mandátumi területen az angol uralom alatt."

Angol mandátum volt. Semmiféle állam nem volt itt. Amire hivatkozol legalább ismernéd.

Széttördeled mondataimat, hogy elfedd a lényeget, de még így sem vagy képes érdemben kikerülni a kérdést.
Miért is volt jogos, helyes, és erkölcsileg igazolható a Hagana megalapítása, és miért nem az a magyarok önvédelme? A helyzet ugyanaz mindkét esetben: az adott állam nem garantálta polgárai biztonságát, magára hagyta őket az ellenük irányuló terrorral szemben.

ps. és ha megkérhetnélek ne nyelvészkedj, nagyon rosszul áll neked. Persze, nem volt angol álla, Egyesült királyság az, angolok meg nincsenek is, hisz abba írok, skótok walesiek is beletartoznak, valamint nem is birodalom. És a palesztin mandátumi területen nem volt soha angol közigazgatás, mert nincs angol állam:-) Mint ahogy angol birodalom, illetve Anglia sem.
Előzmény: Gavriel (438)
Okos Mikulás Creative Commons License 2008.12.20 0 0 548
Siófokon elfogtak három brutális cigány bűnözőt, akik nemcsak kiraboltak, de meg is aláztak orvosi kezelés alatt álló idős embert. A napokban előzetesbe helyezett brigád tagjai a férfit összerugdosták, belevizeltek a szájába majd elvitték a bankkártyáját.

Szegény cigány üldözöttek, aláírásgyűjtést kéne szervezni értük..
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 547
Eszem ágában sincs PC üzemmódra állni.

Isten őrizz, nem is erre gondoltam. Csupán jelezni próbáltam, hogy bizonyos körök náci minősítése túlképpen elismerés, én legalábbis pozitív visszacsatolásként értékelem, megerősíti eddig értékszemléletemet, sőt, igénylem ezt.:-)
Előzmény: Törölt nick (430)
Okos Mikulás Creative Commons License 2008.12.20 0 0 546
Százszor kifizetem a szabálysértési bírságot a viperáért, meg hallgatom, hogy felfegyverzett szélsőjobboldali vagyok, minthogy nyomorékra késeljenek meg verjenek Kolompár "üldözöttjei".
Előzmény: verevel (544)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 545
Még annyit, hogy a nemzet- és magyarságtudat értelmezésénél is komoly gondokkal küzdünk. Igenis szükség van rájuk mint kohéziós erőre, mert akármit is mondunk egyesült Európáról, a tény az hogy versenyben állunk

Egyet gondolunk. Annyival egészíteném ki, hogy nem is igen tehetünk mást, hisz az európai identitás nem közösségszervező erő, mert olyan nincs is. Még. Jó lenne, ha valami ilyen kialakulna, de ugye egyelőre nemzetek Európája létezik csak.
És még az sem biztos, hogy lesz ilyen, mert egy pesszimista jövőkép szerint Eurábia is lehet itt, viszont ilyen kulturális és vallási alapokon nyugvó társadalmi átalakulás esetében már egyáltalán nem kívánatos a közös és egységes Európa.
Előzmény: Daisho (431)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 544
Nem kellett volna elpofátlanodni és akkor most nem kéne a jogos önvédelmet azzal magyarázni, hogy rasszista itt mindenki.
Előzmény: Gavriel (542)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 536
Nekem elveim vannak, kérlek. Tudom, hogy manapság vicces, de még egy Gavriel se tudna megvenni. :)))
Előzmény: Törölt nick (534)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 535
Ó az a csodás, hogy mindenki magából indul ki. :)
Előzmény: Gavriel (530)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 533
Gavrielem, ma a magyarság sajnos (és hála az "áldásos" libsi tevékenységnek) úgy néz ki, hogy van néhány értelmes ember, aki látja mi folyik. Vannak a papíron magyar ámde ország, nép, morál, erkölcs (azaz a bástyáink) romboló egyedek meg rengeteg tudatlan, tájékozatlan, félig-meddig agymosott, vezethető ember. Egyik gondolkodó csoport sem nyerhet ha bázisként nem tudhatja maga mögött a tömeget.

Ezért aztán azt teszitek amit Thursa Dum is a Conan-ban. Megmutatjátok, hogy az acél hatalmánál sokkalta hatásosabb az elme mérgezése. Mi ezen áltátunk. Mikor megunjuk, akkor kiderül, hogy rasszisták vagyunk.

Teszek rá, hogy szerinted mi vagyok!! Mondtam, nem hiszem, hogy Izraelben nem látsz kritizálható magatartást, építendő lelkeket. Fejtsd ki az áldásos tevékenységed ott. Ha ez nem megy és itt akarod, akkor leszel szíves legalább úgy tenni, mintha minimálisan tiszteletben tartanál minket ahelyett, hogy műsikongatsz: "rasszisták, rasszisták, jujj"
Előzmény: Gavriel (525)
res_non_verba Creative Commons License 2008.12.20 0 0 531
A magyarság legnagyobb tragédiája 1920-ban volt, június 4.-én. Csak gondoltam szólok.
Előzmény: Gavriel (525)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 528
:DDD Semmi baj, tetszett, ahogy jól megmondtad, de ezt itt nem szokták tolerálni tudod. :)
Előzmény: Törölt nick (524)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 523
Isten veled. :)))
(Ezért véged lesz, mint a botnak.)
Előzmény: Törölt nick (522)
Daisho Creative Commons License 2008.12.20 0 0 521
Tudod mi a legirónikusabb az egészben? Az hogy pontosan ugyanazt a kifejezést használod amit az szvc2 topicban számtalanszor elhangzott.
Előzmény: Gavriel (511)
res_non_verba Creative Commons License 2008.12.20 0 0 520
Ámen!
Előzmény: verevel (519)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 519
Kevered a rasszizmust az önvédelemmel, gondolom szándékosan.

Nem, az átlag magyarnak nincs ideje műveltnek, olvasottnak lenni. Nem azért mert nem elérhető az információ, hanem mert veled és velem ellentétben nem ér rá.

A libsik nem a polgártársaim. Akkor sem, ha az útlevelükben az van, hogy "magyar". Egy népnek az árulói sosem voltak a polgártársai, maximum papíron.
Előzmény: Gavriel (518)
verevel Creative Commons License 2008.12.20 0 0 516
Ügyesen meg van ez oldva.

Az áltagember tudatlan mert például nem ér rá itt lógni. Dolgozik, idegeskedik a számlák miatt, kikapcsolódásként néz valami könnyűt ha jut rá idő, alszik és másnap kezdi előről. Ha ez nem lenne elég, súlyos ingerekkel bombázzák az idegrendszerét nap, mint nap: szemét szolgáltatók, érdekérvényesítés teljes hiánya, ellenünk dolgozó rendőrség, narkónepperek a sulikban - stressz, stressz, stressz. Elfásul, elmenekül és engeriája sem marad a hogy mondtad? Hogy ne legyen "tudatlan".

Drága világunkat a remek libsi eszmék verték szét, kezdve azokkal a hülye liba szüfrazsettekkel, de van egy fogadásom, hogy az is milyen találmány... Elintézték, hogy a nők valami hamis szabadság jegyében jól megszívják és ne legyenek képesek rendesen ellátni a családot, normálisan gyereket vállalni, nevelni (megtanítani a becsület és a munka értékére).

Úgyhogy nekem ne verd itt magad, főleg ne (ugye jól tudom, Te írtad magadról?) Izraelből. Gyalázd, alázd, kritizáld a saját honfitársaid, ha kérhetem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 515

változott, csak ismétlődik, kifordulva saját magából

44-ben ugyanúgy magyar emberek voltak az áldozatok, magyar zsidók

ma úgy cuzamen az egész itt élő társadalom, a zsidóktól kezdve a svábokon, magyarokon át a cigányokig mind áldozat.

Előzmény: Gavriel (512)
Tenorista muszlin Creative Commons License 2008.12.20 0 0 514
Hogy te milyen vicces vagy!
Tombol a lelátó, nagy sikered van! Remélem, állnak mögötted ott a monitor előtt, akik megveregetik a válladat :D
Előzmény: chajie (203)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 513

most a tv2 és rtlkub nézőire gondolsz...

azok tényleg magukra vessenek, a gond ezzel csak annyi, hogy nem csak maguknak ártanak ezzel, hanem az országnak... életben tartják a félrevezetést, hogy de jó itt. Élni lehet, de a morál nagyon rossz. Az emberek közérzete, biztonságérzete borzalmas.

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 510

Másik rendkívüli hasonlóság:

sokat hivatkozol a 44-es események kapcsán az akkori hatóságokra

megemlíteném, hogy ma is létezik olyan hatóság Magyarországon: rebisznek hívják. A belügyminiszter és a vezetés parancsaira BÁRMIT megtesznek.

44-es mintára 2006 októberében elhangzó mondat a rebisz rádióján mikor "fogták" be az embereket: "még 5 ember kell". Ami annyit tesz, mindegy hogy kiket, de a közelből 5 magyar embert elő kell állítani, hogy meglehessen a "csoportos" vád.

Előzmény: Gavriel (496)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 509

"A rendszer tartotta tudatlanságban a tömegeket és tömte a fejét mindennel azért,hogy elterelje a figyelmet a valós tényekről. elmaradottságról, szegénységről, antidemokráciáról."

nagyon pontos leírásod van a mai Magyarországról...

ellentétben az akkori helyzettel: ma van internet és tévé.

ha akkor is lett volna egészen más lett volna a végkifejlet.

Előzmény: Gavriel (496)
patuha Creative Commons License 2008.12.20 0 0 505
És ezért jól megverték a szegény megfélemlített roma polgártársak. Jó sokan. Aztán majd lesittelik, mert a vipera törvénytelen (csak rendőrök viselhetik tüntetések idején), a szegény roma polgártársak pedig tovább félnek büntetlenül. Mindjárt sírok, mert már én is félek a gársától, hogy tudom, van náluk vipera.
Egyébként érthetetlen, hogy hogyan sikerült párhuzamot vonni a Jobbik és a Fidesz között. Okos okos.... :)

Mellesleg a feketemunka elleni élharcos Kóka építkezésén meg fekete munkásokat találtak. Remélem az is felkeltette a figyelmedet.
res_non_verba Creative Commons License 2008.12.20 0 0 504
Mert mit kellett volna nála találni, hegedűt?
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 503
A cigány gázoló, aki megnyomorított egy magyar leányt, az pedig vígan veri otthon a faszát. Nyilván, ha érdemei szerint ronggyá lincselték volna, akkor azt címlapon hozta volna a szarmédia. Így megy ez a ma még magyarnak nevezett országban.
Előzmény: Törölt nick (501)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.12.20 0 0 500
Inkább annak, hogy a szocializmus bele akarta erőszakolni őket a maga által jónak tartott társadalmi rendbe, anélkül, hogy annak értékrendjét elsajátíttatta volna velük. Így aztán az addigi tradicionális tevékenységeiket kihúzták alóluk, s amikor a rendszerváltással megszűnt a kötelező "foglalkoztatás", nem volt hova menniük...
Előzmény: Gavriel (461)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.12.20 0 0 498
Na, előbukott a fizikai munkás ellenszenve...
Előzmény: Törölt nick (469)
Okos Mikulás Creative Commons License 2008.12.20 0 0 497
Igen ez úgy szokott lenni, hogy a cigányok megfenyegetnek (persze most is négyen voltak egy ellen) aztán ha magadhoz veszel ezt-azt, akkor meg kiabálva hívják a rendőrt, hogy lám-lám te milyen erőszakos vagy. És aztán ugyanaz a rendőr aki baszott 72 órára levarrni a cigányokat és eljárást indítani ellenük, veled megteszi ugyanezt. Ez a magyar rendőrség.
Gonosz Nyuszi Creative Commons License 2008.12.20 0 0 495
Uraim!
Hagyjuk már a régi időket!
Ma már nem szégyen pénzért dolgozni. Nem számít kapzsiságnak, ami a 7 főbűn egyike.
Vagy igen ?
>:o)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.20 0 0 494

"Horthy korszakban kik is tartották butaságban a tömegeket? Talán te tudsz segíteni."

az szdsz-hez hasonló kollaboráns pártok, ő hozzá hasonlóan küldöldi támogatpttsággal nyomorították meg az itt élőket

Előzmény: Gavriel (460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!