Keresés

Részletes keresés

digicat Creative Commons License 2009.06.21 0 0 64
Valóban nincs sok gyakorlati tapasztalatom a szabadalmakkal, de úgy tudom a szabadalmak nyilvánosak, tehát ha rászánom az időt és elmegyek a szabadalmi hivatalba akkor meg tudom keresni a tiédet és megnézem, elküldöm Kínába ők pedig legyártják nekem 1000 dollár/100 db áron, ezért nem értem a titkolózást. Nyugodtan javíts ki ha tévedek.

Ha piacra kerül a termék akkor ha el akarják lopni el is fogják, attól függetlenül hogy leírod a lényegét itt a topikban vagy nem, van szabadalom vagy nem. Továbbá nagyobb az esély arra, hogy megjelenés után fél évvel Kínából tizedáron megveszem ugyanazt mint arra, hogy egy magyar cég fogja engedélyed nélkül gyártani.

Unicum (nem ugyanaz mint az unikum, a neveket illik helyesen írni) és Pick:
nem a recept érdekel, hanem hogy miből van és hogyan készül. Ha tudnám, hogy etanol vagy hulladékhús az alapanyag akkor nem veszem meg, akkor sem, ha egy sufniban tákolja össze valaki egy koszos konyhaasztalon.
A te rendszerednél sem a kapcsolási rajzot várjuk, hanem a működési elvét, mert pl. ha egy sokadik rádiós-távfelügyeletes rendszert hoztál létre azzal semmi újat nem mondasz legtöbbünknek.
Azzal sem szerzel vásárlót hogy váltig állítod te feltaláltad a spanyolviaszt és a többi rendszer semmit sem ér, még akkor sem, ha van már N db. ügyfeled, hiszen a Multialarm és hasonló cégek is rengeteg elégedett ügyfelet tudnak magukénak.

OFF
Ajánlom figyelmedbe a hozzászólások fölött levő "válasz" linket.
Előzmény: averna140anni (58)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 63

Egy műszaki ötlet az nem szabadalom.

Ha a szabadalmi leírás korrekt és egzakt, azt nem lehet lelopni.

De ötletet nem lehet levédetni.

Ami a nagyobb baj, hogy a szabadalom pénzbe kerül, nagyon sok pénzbe. Rendszeresen. Ha valami akkora truváj, hogy más helyeken is hasznot tudna hozni, ráadásul rengeteg tájon kellene bejelenteni és fizetni utána.

Bármilyen tutti ötlet is csak akkor ér valamit, pénzben, ha üzleti alapon hasznot hoz.

Sokan esnek abba a csapdába, hogy 1 vagy pár darabot frankón megcsinálnak. De a kereskedelmi forgalmazás, engedélyeztetések költségeit már nem bírja a projekt.

Sokat kotlani sem célszerű egy jó ötleten sem, mert a világ nagy és más is kitalálhatja pikk-pakk és ha merészebben vág bele, övé az elsőség. Megnemértett zsenikkel teli a padlás, de a jó ötletek 1%-a valósul meg. Ha egyébként valóban újdonság, valóban első és életképes. A többi elhal a kitartás, az anyagiak hiányán.

Azt tartják a szakmában, egy nagy találmányból 1% az ötlet és a minta kivitelezése. A 99% a küzdelem a papírokkal, könyvelőkkel, piaccal, konkurenciával.

Ha megkeresel magánban, tudok ajánlani korrekt, tisztességes szabadalmi ügyintézőt. Ez a hivatása, ráadásul villamosmérnök.

Vajk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 62
ez azért nem így van, hiszen a rendőrök első dolga mindnehonnan manapság beszerezni a fellelhető kamerák felvételeit, benzinkutaktól, bankautomatáktól, térfigyelőktől, stb.
Igenis többet ér egy ilyen felvétel, mint 32 ellentanú.
Az más kérdés, hogy megtalálják-e az arc gazdáját...de vidéken azért könnyebb az azonosítás, mint mondjuk az V. kerületben egy táskatolvajnál.
Előzmény: Törölt nick (60)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 61
Nem egy üres telekre gondoltam, hanem pl. egy kb. 10 hónapig magára hagyott nyaralóházra.

Egy hasonlat a gondolataidhoz:
Ha Te a Zwack unikomot vagy a Pick szalámit megvásárolod akkor a receptet nem kapod meg hozzá.

Ez is egy ilyen dolog. Mármint ha egy ilyen szolgáltatást veszel igénybe legyen elég az, hogy elismerték sokan a biztonságát és minőségét hozzáértők.
Előzmény: sajnos boka (59)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 60

Sajnos Magyarországon a felvétellel semmit nem érsz. Ha nincs mellette egy beavatkozó illető. Ha pár óra múlva tudod is, hogy ki volt, hajadra kenheted a tudásodat. Csak egyre jó, ha felismered az illetőt és saját hatáskörben a barátaiddal egy fa testápolóval visszaszerzed a tulajdonod. Ha nem tudod tettenérni a zsiványt, utólag már hoz 5 "tanút", hogy nem is járt arra. Sajnos az ilyen felvétel csak magáncélra jó, semmilyen jogi procedúrában nem bizonyíték. Ha élőben kapsz riasztást is és van kit odaküldeni, ameddig még ottvannak, akkor lehet esélyed. Utólag legfeljebb önbíráskodás alapja lehet. Sajnos.

Lehet viszonylag szabotázsbiztos cuccot is lerakni.

Hidd el, a cél a zsiványok elriasztása, távoltartása. Erre kell "gyúrni". Ha már benn van csak a tettenérés ér valamit. Még az se mindíg..

Előzmény: sajnos boka (56)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 59
nem gondolkoztam el rajta, de biztos tudnék ötletelni, de persze segíthetsz is. Azonban egy teljesen üres telket miért őriztetne valaki?
Az emberek nem azért bűnöznek, hogy kárt tegyenek, hanem hogy hasznot húzzanak belőle.
Egy üres telek gazdájával jól ki lehet szúrni ha parlagfűmagot vetsz el rajta, ezzel már kárt okoztál neki, de neked mi jó volt benne?
Lehet szemetet lerakni a telekre, de ezt nem akdályozza meg senki, csak útólagosan tudnak cselkedni. Egy riasztót eldugni egy ilyen telekre az első alkalommal még siekres lehet, na de másodszorra már tudják, mit csináljanak, hogy hatástalanítsák.
Meg aztán egy üres telek gazdája nem fog fejvesztve rohanni, ha megszólal a riasztója, mondjuk a zsebében.

Azzal sosem fogsz pénzt keresni, ha sejtelmesen infokat csepegtetsz a cuccodról. A vevő kényes egy figura, ha egy riasztó szerelője nem meri kiadni neki a riasztója működési elvét, akkor ő hogy bízzon meg a riasztó szerelőjében??
De ha ezen túl is lépünk, hogy kerülsz egyáltalán olyan beszélgetési helyzetbe, amikor elmeséled, mit is árulsz? Miért veled küszködjön a VEVŐ, amikor milliószámra vannak a neten elérhető infok a többi rendszerről?
Elhiheted, ez a topic nem a te lenyúlásodra jött létre, de mondjuk nem zárható ki ez sem teljesen.
Szóval ha el akarsz bújni, az tök jó, de akkor nem fogsz eladni egyet sem a portékádból.
Ha attól félsz, lenyúlják az ötletedet, akkor jól gondolod: le fogják nyúlni. Ha attól félsz, máshonnan össze lehet szedegetni a rendszered alapötletét, jól gondolod: másnak is eszébe fog jutni holnapután és meg is csinálja, ha valóban jó.
De ha megnézed azt, hogy egy hirdetéssel hány vevőt nyersz azzal a mellékhatással, hogy valaki talán lenyúlja az ötletedet és összeveted azzal, hogy otthon bezárva, eldugva a VEVŐK elől mennyi keresel vele, nyilván fogsz tudni dönteni, mi a helyes út.
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 58
szervezkedő:
Fele annyiba kerülhetne ha ez a rendszer működhetne a jelenlegi rendszerekhez képest. Ennek oka egyszerű: nem csak vagyonvédelmi szolgáltatásra képes. Ergo egy infrastruktúra több mindent ki tud szolgálni. Így az egy-egy szolgálatásra jutó költségek alacsonyabbak lehetnének.

sajnos boka:
Én vidéki ember vagyok és tudom a vidéki emberek gondjait, vagyis kit mikor és hogy károsítottak meg. Kárt nem csak azzal lehet tenni, hogy ellopsz valamit. Elgondolkodtál azon már, hogy egy teljesen üres ingatlanban is lehet kárt tenni?

digicat:
Nem vagyok szuperügynök és manager sem. Látszik a szabadalom szót mint csak elmélet ismered és a gyakorlati oldalát nem. Azaz a magyar ember amit tud lop, s ezek alól a szabadalmak sem kivételek. Tehát jobb óvatosnak lenni!
Másrészt valljuk be őszintén egy műszaki ötlet ismertetése nem egy internetes fórum témája.
digicat Creative Commons License 2009.06.21 0 0 57
Ha szabadalmaztatva van akkor mit kell titkolni rajta? A szabadalomban úgyis le van írva minden.
Ezzel a szöveggel olyan hatást keltesz mint egy Zepter/Amway/stb ügynök, ők is ezzel a "gyere mutatok neked, de csak neked egy szuperjó lehetőséget, de most nem mondhatok róla többet, csak csütörtök este az előadáson".
Előzmény: averna140anni (54)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 56
Figyi, mondom még egyszer: hozzám nem az Oceans' eleven hightech csapat fog betörni, hanem vidéki libatolvajok, esetleg elviszik még az aluminium kannámat.
Fogalmuk sincs, hogy a terület véldve van, miért akarná elvágni az áramot?? Az teszi ezt, aki fel van készülve arra, hogy hatástalanítja a riasztót, de nálam NEM TUDJA, hogy van ilyesmi.
Meg aztán ha fel is készülne, és mondjuk Neked megadnám a címet, akkor sem tudnád úgy elvágni, hogy ne rögzítsen a kamera.
NNA.
Én nem riasztó gyáros vagyok, nekem egyszerűen kellett egy helyi sajátosságú rendszer, amit sokat kerestem, és végül kénytelen voltam magamnak összeválogatni. Ha 3 hónappal ezelőtt találkozunk, eszembe sem jutott volna végigkeresnia netet és gyorstalpalón elvégezni unokaöcsémtől a BME villanymérnöki kart egy délutáni beszélgetés alatt:)

Igazából sejtelmeskedsz, de nem árulsz el semmit, így nehéz lesz üzletet kötnöd. Én leírtam mindent(igaz nem ebből akarok megélni, de most már megfordult a fejembe ez is:).
A szabotázs riasztás akkor kell, ha elvágják az áramforrást.Ki vágja el? Aki tudja, hogy bent riasztó van. ÉS a riasztóból fajtájából is két iskola van: a riasztó, amelyik el akarja riasztani a betyárt, hanggal, képpel, fegyverropogással.
A másik olyan, mint én: tudja,hogy a riasztó lószart sem ér, csak akkor, ha ven a végén egy járőrszolgálat. Nem segít a duda, a sziréna, csak az, ha jön is oda valaki. Na most rossz (pontosabban nem kifejezetten jó) szomszédságnál, vagy távoli szomszédságnál ez nem ér semmit. Ezért aztán nem írja ki nagy betűkkel, hogy riasztóval felszerelt ház, hanem egyszerűen némán felveszi a csibészt, aztán leadja a rendőrségnek a felvételt másnap, a biztosító meg kifizeti a kárt.
Ezzel sokkal nagyobb arányban lehet azonosítani a gengsztereket, mint egy dudás-villogós megoldással.
És mivel szerintem ez a jövő(a néma, de képrögzítős technológia), ezért senki nem fog egy ilyen háznál áramforrást kapcsolgatni. Ha meg mégis, mert nem oldható meg az érkező betörő felvétele, akkor az tesz bele egy szabotázsvédelmet, a biztonság kedvéért.
Tehát ha a betörő bemegy egy látszólag riasztó nélküli házba-területre, és biztosra akar menni azzal, hogy felkutatja és lekapcsolja/eélvágja az áramot, azzal már nem fog foglalkozni, hogy eszébe jusson? hátha néma riasztó van és még szabotázsvédelem is van rajta.
Az is öröm a későbbi visszanézésnél, amikor keresgéli az áramot a fickó, több oldalról le lehet fotózni ugyanis:)

szervezkedő Creative Commons License 2009.06.21 0 0 55
Nem bántó szándékkal kérdeztem, hanem tényleg érdekelt volna mit tud a te ketyeréd ami ráadásul fele annyiba kerül állításod szerint! De akkor felesleges bármit is írnod...
averna140anni Creative Commons License 2009.06.21 0 0 54
sajnos boka:

Úgy gondolom nem kellő alapossággal azzaz minden oldalról közelítetted meg az áramtalanítás módozatait. Azonkívül amire fel vagy készülve még számos módon tudják áramtalanítani anélkül, hogy észreveszed. Az akksi sem segíthetek sok esetben. Javaslom mint egy labirintusban játsz el a gondolattal sokféle szituációt és rájössz.

szervezkedő:

Nem lesz riportergyilkos duma, nem az én stílusom. De azt se várja el senki, hogy egy nemzetközi szabadalommal rendelkező dolog műszaki lényegét leírom.
Ha volt időm, energiám és mindenem több éven át kutatni, és feljeszteni, akkor bárki megteheti. Illetve ha nem akkor az információknak ára van!

sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 53
akár emilben is: lopata kukac index
Előzmény: sajnos boka (52)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.21 0 0 52
gondolom a tiedben vany mége gy akksi is valahol, ennyivel lehet másabb.
De he mégsem, írd meg, tényleg érdekel !
Előzmény: averna140anni (47)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.20 0 0 51
Leírtam alább, de ez kifejezetten az én saját igényeimre lett összerakva, Minden variálható benne.
A lényeg: van egy gsm modul, ami képeket vagy filmet továbbít gprs vagy 3g-n keresztül egy távoli szerverre.
Az, hogy akamera mitől indul el és mikor, az variálható.
Az én rendszerem tud riasztás nélkül is "belenézni" a távoli történésekbe, azaz egy hívással aktíválni tudom a kamerát és még pár dolgot, pl öntözést be-ki tudom kapcsolni, vagy bármi egyebet, ha kell Nekem eddig csak ez kellett.
Az ára sokban függ a kamerától, mert van 20 ezerert is kamera, és van 200 ezerért is.
Ha ezt nem számoljuk, olyan 100 ezer környékén van, de tényleg sokmindentől függ.
Előzmény: szervezkedő (48)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.20 0 0 50
látom nem voltam érthető: az én áram forrásomhoz (elvágni pl) csak egy mozgásérzékelőn át tud eljutni. Ez bekapcsol egy kamerát(képek vagy film), ami egy gsm modul segítségével egy fix ip-serverre nyomja a képet. Aztán persze a fickó elvághatja a kábeleket, de akkor már megvan a képe.
Ezek után ha el is jut addig, hogy észrevegye a rendszert(rejtett kamera, gsm modul magasan), akkor sem biztos, hogy egyből az áramot vágja el, hiszen nem szól semmi(nincsenek szomszédok), nincs miért elvágná. Azt sem tudja, van -e riasztó vagy sincs.
Ugyanis nem az a lényeg az én esetemben, hogy elriasszam(úgysem tudom, mivel a szirénát ha meg is hallja valaki, mire odaér ....), hanem az, hogy rögzítsem, ki volt a behatoló.
Az meg ezzel megtörténik.

A Tied miben másabb ennél? Mi a forradalami benne? Tényleg érdekel.
Ja , és ez nem az én találmányom, hanem több részből tettem össze.
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.20 0 0 49
Nagyon kíváncsi vagyok. Szeretnék valamit eszkábálni a nyár végéig. Totál pici elvárásaim vannak, de az eddigi próbálkozásaim nem igazán jöttek be! :-(
Előzmény: sajnos boka (42)
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.20 0 0 48
Na akkor én is azt kérdem amit boka: a tiéd mit tud és mennyiért? És ne valami riportergyilkos dumát nyomj hanem konkrétumot! :-)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.20 0 0 47
Ha elmegy, nem tudod...
Akkor már lehet késő, mert az esemény után pl. 40 perccel akartál volna valamit tenni.

Amit én tudok az a köztudatban még nincs, csak évek óta kísérleti szinten van. Egy védett eljárás ami nemzetközi elismerést kapott.

Ha megjelenne a piacon sok mai cégnek befellegezne, hiszen fele akkora pénzért sokkal nagyobb biztonságot adna.

A megoldás az lehetne, hogy egy komolynak mondható, elismert cégnek eladni a licenszét ennek a rendszernek.
Előzmény: sajnos boka (46)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.20 0 0 46
ez sem helyben rögzít, a gsm modul segítségével nyomjaa képet vagya filmet aserverre.
A szabotázs riasztás meg úgysem lényeges, hiszen messze van.Az utolsó pillnatokat pedig veszi, tehát visszanézhető bármikor, mikor és miért ment el az áram. Mert ha elmegy azt onnan tudom, hogy nem tudom bekapcsolni pl az öntözőt vagy nem ad online képeket.

A Tied mit tud és mennyiért?
Előzmény: averna140anni (45)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.20 0 0 45
Olyan rendszer kell ami nem helyben rögzít és ha az áramot lekapcsolják azonnal jelzi valahol valakinek....
Előzmény: sajnos boka (44)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.20 0 0 44
háát biztos van jobb megoldás, de költségérzékny vagyok éppen azért,amiket Te említettél.
De ha ez a maradi cuc a mozgásérzékelő miatt lefotózza(filmezi) a betyárt, amíg az eljut az áramig, akkor már lesz egy serveren tárolt képem, filmem róla. És azért vidéken nem az Ocean's 11 megy libátlopni.....
Túl drága cucc esetén is elviszik a rendszert, ha akrják, így meg bukok vele 50-100 ezret és még csak el sem tud vinni mindent, hiszen a kameráért nem fog felmászni a fára, a gsm egységről meg nem is fog tudni.
Előzmény: averna140anni (43)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.20 0 0 43
Sajnos erre azt kell mondanom maradi megoldás...

Megint csak induljunk ki abból olyan helyen van ahol ritka a lakosság. Ingatlan áramtalanítása, sziréna befűjása. Onnantól nem küld az semmi infót és Te sem tudod elérni. Olyan megoldás kell ami azonnal jelez ha bármilyen módon szabotálják a rendszert!
Előzmény: sajnos boka (28)
sajnos boka Creative Commons License 2009.06.20 0 0 42
szia,
elméletben és itthon igen, de még nincs feltelepítve az adott helyre.
Előzmény: szervezkedő (38)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.20 0 0 41
Ugyanez mint a nickem kukac gmail pont com
Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.20 0 0 40
Szia!

E-mail cimed nem publikus!
Előzmény: averna140anni (39)
averna140anni Creative Commons License 2009.06.20 0 0 39
Aki érdekel az IP alapú megfigyelés, rögzítés, stb. az keressen bátran meg!
szervezkedő Creative Commons License 2009.06.18 0 0 38
Cimbora!
Műxik a rendszer???
Valami hasonlóra vadászok én is!
Érdekelnének a tapasztalataid!
Előzmény: sajnos boka (35)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.08 0 0 37

Szia!

Nézz el a www.mkx.hu -ra és hívd fel őket.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.05 0 0 36
Sziasztok!

Egy komplett IP kamerás rendszert szeretnék telepíteni, amivel a munkahelyemről tudnám a ház udvarát és a kutyámat közben figyelni (szerintem folyamatosan zaklatják). Planet XTR-401E típusú routerem van. Tudnátok javasolni valamilyen kamerát, összeállítást esetleg?

Előre is köszi a segítséget: Jacque
sajnos boka Creative Commons License 2009.04.20 0 0 35
igen, riasztasra vagy wake-up jelre indul a rogzites. A forgalmi dijakat meg nem kerdeztem le, a netet sima gprs vagy 3g vel lehet odatenni, hiszen egy gsm-modem van beleepitve a cuccba.
Meg nem vettem meg, de meg fogom a jovo hetig... kell, mert itt az ontozesi szezon:)
Es meg ugysem locsoltam a monitorom elol:)
Előzmény: Törölt nick (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!