A topik megalakulásának apropója elsődlegesen az, hogy összefogja a Fuji s5600 topikban kialakult lelkes társaságot, akik közül többen különböző DSLR-re váltottak/tunk, így az "anya topikba" ritkábban szólnak/unk. Itt bármilyen kompaktos, DSLR vagy egyéb géppel rendelkezők hozzászólása, képe megfér! Lényeg a társaság, a jó hangulat és a fotózás szeretete! Jó lenne a társaság által felhalmozott tudást, tapasztalatot egymással megosztani. Írjatok bátran bármilyen fotós témáról, gondolatról, küldjetek nyugodtan képeket. Itt semmit sem ciki megkérdezni, ha tudunk segítünk! Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne a virtuális társasághoz tartozni!
Habár már régi a kérdés és nem is tőlem kérdezted, de azért válaszolok rá.
Az S100FS vakucsatlakozója egyszerű középérintkezős, tehát /sajnos/nem tud rendszervakuként működtetni semmit. Ezen kívül rendelkezik szinkroncsatlakozóval is.
Gondoltam ám rád odakint. Volt egy "olyan mintha az oroszlán fogná az ágat" képem, (mindez persze nem oroszlán és nem ág volt). Egész jó is lett, de véletlenül deletáltam:-((
Hát a vakuhoz annyira nem értek (elnézést). Azt látom, hogy van rajta vakupapucs, középen egy kis kerek érintkezővel, illetve van egy szinkroncsatlakozó is, amibe jack dugó szerűvel lehet csatlakozni. Bocs ha nem tudtam segiteni.
Igen, valóban. Február közepén megműtötték az orrsövény-ferdülésemet, utána összeszedtem egy jó kis megfázást, azóta nem is nagyon voltam lakáson kívül. Így kedvem sem volt fotózni, épp csak a szokásos családi rendezvényeken. Ma voltunk városodban, de csak épp egy kicsit sétáltunk, és már jöttünk is haza. Még a Csuzso-val megbeszélt találkozót is vissza kellett mondanom, mert nem voltam toppon, délután meg az asszony nyaggatott a séta miatt.
Komoly gép nagyon, filmet bele és hajrá! Rengeteg kitűnő minőségű Exa-bajonettes obit lehet itt-ott találni. Nekem sose volt, de ismerősök szerint aki egyszer használta, sosem fog más filmes géphez nyúlni. Szép fényeket hozzá!
Apád , Anyád ide jöjjön! Ma szereztem. Nagymamám hivatásos fotós volt míg élt . Sok-sok éve használta ezt a gépet. Gondoltam kipróbálom. Ismeri valaki a típust?
Itt vagyok, itt vagyok! Csak vettem egy lakást és a január akörül forgott, hogy lakhatóvá tegyem (tervezés, szervezés, futkosás, takarítás...). 0 időm volt fórumozni, fotózni. Most hétvégén viszont révbe értem. Innentől több időm lesz! :)
Sajnos a "szélvédő" is háromrétegű, közte teljes méretű fűtőfóliával, így a szivárvány hatás sajnos itt is megvan, de azért jobb, mint az utas üléseknél lévő plexi.
Akkor van gond, ha plexi az ablak, mert akkor Öveges professzor szivárványos kísérleteihez hasonlít a végeredmény. Bár a fentiek a "szélvédőre" bizonyára úgysem érvényesek, szerintem, csak az utasok melletti ablakokra.
Egyébként a levegőperspektívát is csökkenti, szigetek, egyebek kontrasztosabbak.