Mottó: A kommunista nem ismeri a
szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, ami a keresztény
etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges
szellemű ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő
hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana
Az én szüleimnek meg ebben a rendszerben nem lett volna lehetőségük egyetemre menni, nem azért mert hülyék voltak, hanem mert ma hasonló családból származók nem engedhetik ezt meg anyagilag.
"Nem vitte őket el a mumus. Voltak finomabb megoldások is. Mondjuk nem engedjük a lányodat egyetemre, ha túl sokat ólálkodsz a templom környékén...
Vagy ha esetleg magad is pap vagy..."
Azt ismered, mikor fegyveres, maszkos emberek lépnek be a templomba, és rászegezik a fegyvert a hívőkre, majd kijelentik, hogy aki nem hisz Istenben, az nyugodtan elmehet. Ezután a hívők fele elmegy, és ekkor megszólítják a papot, hogy most már nyugodtan megtarthatja a misét, mert az álszentek elmentek.
Mivel a családomban történt az eset...na mindegy. Igaz, nem 30, hanem majdnem 40 éve.
Azért egy picit szarul esik, ha a családi érintettségem által ismert valóság leírása után simán az a reakció, hogy hazudok. Rossz hírem van: nem hazudok.
Nagymamám szomszédja neves professzor volt akkor is és most is, akkor is eljárt a feleségével templomba, és őt se vitte el a mumus. Persze biztos jobban járt volna anyagilag, ha feladja a templomba járást, mint ahogy volt osztályfőnököm is jobban jár, hogy eljátssza a nagy vallásost, miközben az előző rendszerben nagy komcsi volt.
Aha, persze. Nekem az a véleményem, hogy aki valóban komolyan gondolta, az akkor is templomba járt. Persze a karrierjének ez nem tett jót, de aki nem tudja a karrierjét feláldozni azért amiben hisz, az nem is hisz igazából.
Én ismerek olyanokat akik 90 előtt is vallásosak voltak, és most se verik rá a mellüket, meg olyanokat is akik nagy kommunisták voltak, aztán most a templomban az első sorba ülnek, de még a hátsó sorban is kihallani a tömegből az éneküket.
1978-ban 10 éves voltam, és budapesten laktam: láttam, ahogy a hívek vasárnaponként bemennek a környékbeli templomba a misére, viszont sose láttam, hogy elvitte volna őket a mumus
ennyit erről
amerikás témában meg: alsós koromban 3 osztálytársam is mesélt a rokonlátogatáskor bejárt universal studios, sea world és miegymás kalandjáról (70-es évek)
mind a 3 fenn van az iwiwen, életben vannak, szép családjuk van
Mi sem bizonyítja ezt jobban,mint az,hogy 1988...1990 táján hirtelen előkerült egy halom "demokrata". Tudod,akik mindig is demokraták voltak,akik konspirációjukkal kivívták a rohattbolsi rendszer összeomlását. Nem mondva le azért azon rendszer által biztosított írott és íratlan de leginkább anyagi előnyökről.
Nos,ezek a demokraták -érdekes módon-ma nem 17...18 évesek,hanem jóval idősebbek.
Mifelénk végbélszájúaknak nevezik az ilyeneket....