Leírom amit minden évben a szigetfesztivál alatt leírok. A fő baj nem annyira a hangszennyezés(bár ez is elég zavaró tud lenni, de ezt megszokja az ember), hanem az a mérhetetlen pusztítás, amit magukmögött hagynak az emberek, a fesztivál lezárása után. Mivel óbudán nőttem fel, és most is 3. ker lakos vagyok, van összehasonlítási alapom a régebbi és a mostani szigetnövényzet állapota között. Tehát a mese, ami évek óta aktuális: az esemény lezárása után megkezdik a takarítást, ahol szorgos emberek sok napon keresztül serényen dolgoznak, munkálkodnak. Ez remek is volna, csak éppen képtelenség azt a rengeteg mocskot,szemetet összeszedni pár nap alatt, amit az a rengeteg ember felhalmozott. Sok hónappal !! a hivatalos rendezési munkák után is talál az ember olyan furcsa dolgokat, a legkülönfélébb helyeken, ami egyértelműen a szigetlakók lelkén szárad.
A másik elszomorító dolog, a legyilkolt, kipusztított növényzet. Régebben, amíg nem volt szigetfesztivál, egy megrendezett esemény után(volt pl. vursli,céllövölde, időszakos jelleggel, vagy esetleg majális) a természetnek volt ideje rendezni a dolgokat, és pár hét alatt regenerálta önmagát. Most nem ez a helyzet, akkora a kár, hogy a kikopott kiégett területek csak a következő évben lennének képesek teljes mértékben felépülni, de akkorra már megint jön a következő szigetrendezvény.
Aki nem hiszi, jövő tavasz vége felé sétáljon egy jó nagy kört a szigeten, és saját szemével megyőződhet róla, hogy azokon a területeken ahol már rég burjánzania kéne a rengeteg növénynek, bokornak, fűnek stb., ott csak kikopott, kiégett földgöröngyöket fog látni, mégozzá igen nagy területen.
A rengeteg gyanús(mielőtt belekötne valaki, nem a hupililára festett hajú tinikről beszélek) figuráról már nem is beszélek, akik itt ólálkodnak a lakóházak ill. annak parkolói között, mert őket bizony a fesztivál vonza ide.
És idén remekül megszervezték az útfelújjítási munkálatokat is:(
nyilvan az EN ertelmi szinvonalammal van baj, amikor TE es a magafajtak a sziget mellett laknak, es sirnak h a sziget athallatszik. HAT KOLTOZZ EL ANYADHOZ mondjuk, vggy valaszd opcio 2 ot. De ne gyere nekem a joggal. mar van egy par eve sziget, es lehetett is tudni h lesz !!! Ez magyarorszag ( halistennek jo messzirol rohogok a szaros fejeden mar) Magyarhonra jellemzo hogy: 20 ember megakadalyoz egy ut megepiteset, es betart tizerzreknek 32 ember betart egy hidatadasnak es betart tizezreknek, 4 ember lazad egy rendezvenyert ami mar tizen eve megy es ha tehetnetek be is szuntetnetek.
Es vegul egy autista papol nekem jogrol majd szellemi siznvonalrol persze rogton azutan, hogy 3 masik baratjaval azt mondjak ok vannak tobbsegben a rendezveny ellen.
Hat edes ocsem, rohadt jol rohogtem. Es ami nagyon de nagyon jol esik hogy tudom, hogy te leszel olyan hulye es jovore is ott fogsz lakni, es ugyanigy szakdolgozatokat fogsz pepostolni a forumba es mondod h fuj sziget hangos.:))) nem erzed vesztesnek magad?
Legalabb arra megtanithatott volna az evolucio h elmesz fuldugoert, de nem. te inkabb szenvedsz.
Bizony - bizony, egy 2 milliós nagyvárosban, amely ráadásul igényt tart az "európai főváros" sőt "világváros" rangjára, ott VAN éjszakai élet. Vannak (lenniük kell) továbbá zenei események is, többnyire nem napközben, mert az nem a szórakozás ideje, hanem este/éjszaka. Sőt: nyáridőben még szabadtéri zenei események is vannak, mert ezek is hozzátartoznak egy nagyváros kulturális életéhez. Aki egy nagyvárosban telepszik le, annak a zajjal bizony számolnia kell! Nem lehet Budapestből néhány savanyú vénember kedvéért Piripócs alsót csinálni! Ám aki nem bírja a nagyvárosi légkört, annak javaslom lakóhelyként Piripócs alsót. Legálább nyáron... Ott garantáltan nincs Sziget fesztivál, maximum a Kondás Laja danássza végig a főutcát a kocsmából hazafelé...őt meg csak kupán kell vágni - oszt jó napot!
figyelje ma te alapfogalmakkaltisztabanlevo toymonkey.
Mi a joisten veres ...rol beszelsz mar nekem itt jogokrol????????? Hogy jon ide a jog?! Egy nagyvarosba mentetek lakni. Van oka h ott laksz. A varosban vannak rendezvenyek ennek is van oka. Idaigf tiszta vagy irjak errol egy szakdolgozatot jogrol hulyeknek cimmel?
Ha a varosba koltoztel ahol vannak rendezvenyek, ott van zaj, es ez ellen ugy tudsz kuzdeni, hogy
a, elkoltozol csendesebb helyre, b, ongyilkos leszel c, megtanulsz normalis emberkent alkalmazkodni a kornyezetedhez.
Ez a jog duma akarhanyszor feljon, mindig kikeszulok.
Ha mar jog akkor : jogod van elkoltozni, persze jogod van lazadni is.
a topiknyitónak: ha álmos vagy, alszol. ha nem vagy álmos, nem alszol. ennyire egyszerű. 120 ft a füldugó a gyógyszertárban, hétfőn már ki is dobhatod.
(mellesleg én 2003 után csütörtökön voltam kint ismét, mert látni akartam a kedvencemet, nekem 8000-ret nem ért meg, de sokaknak még többet is. örülök, hogy van egy híres, népszerű, egyedi fesztiválunk.)
Főleg, hogy a Maiden saját maga hozta a teljes cumóját, vagy 6-7 kamionnal. Továbbá 8000 forint egy kibaszott napijegy, ha nem ekkora kedvenceim jönnek, mint a Maiden, eszem ágába sincs kifizetni.
Számoljunk. A nulladik napon, amikor kizárólag a Maiden volt a fellépő (meg előtte Steve Harris szánalmasan gágérozó, önégető lánya, de az nem számít), 70 ezer fizetővendég tartózkodott a szigeten. 8000 forintos jegyárral ez biza 560 millió forint! Ebből még akkor is jó sok della jutna a hangosításra, ha a Maiden tiszteletdíját, a biztonsági droidok éhbérét, meg az illetékes elvtársak zsebrevágását leszámítjuk belőle...
Gósztrájder Barátom ! DE .. igen = az Iron Maiden játszott a nulladik napon. Ne mond már, hogy ennyire fárasztó vagyok.. hogy a fonetikus írásból nem volt következtethető, hogy rájuk s arra a napra gondolok. A Te neved sem szerepel ÍGY leírva az Encyclopaedia Britannica-ban - ettől még értem kire gopndoltál vele ! A lényeg : a Szigettel súlyos bajok vannak, de nem az.. hogy a zenészek zenélnek és a zene nem áll meg szegény a Dunaparton ! Remélem eljutunk oda ezen a topicon, hogy a zene és a koncert nem emberi jogi és egyéni szabadságjogi kérdés.
Rossz analógiákat hozol (kivéve a fűnyírót, ill. speciális esetben a közlekedést) ezzel hozzájárulsz, hogy egyik-másik nick még több hülyeséget termeljen. (lsd Gósztrájder)
Fel kell jelenteni a repülőgépet, helikoptert, mentőt, tűzoltót, rendőrt, a ködöt, az esőt, a napot, a holdat, a szomszédot, mert füvet nyír/grillpartyt rendez/csipogtatja a kocsi riasztóját/levegőt vesz, a vonatot, a buszt, a villamost, a trolit, a harangkondulást, mindent, mindent.
Nem kevertem - a nulladik napon hallgattam a zenét az ujpesti kéróban - ilyen brutális hangerővel a többi napon semmi sem szólt .. nem hogy egy tribute zenekar. De mondom, ez engem nem zavar.. nem lépi át a komfortzónám, szabadságom meg a jogaim határát.
ha elfejetenem minden modoromat, azt mondanam hulye vagy. Persz enem mondok ilyet, es jomagam mar nem tartozom az altalad is idezett hanyos belefekvos drogos banda koze, habar voltam kint egy parszor az evek alatt. Viszont azon sirni h egy hetig jaj meg juj van a lakasodban es nem tudsz aludni azt hiszem egy eleg gazdag ember lehetsz, hogy ez a legnagyobb bajod. Es ne mond nekem h javaslod h en se tudjak. volt ra pelda hidd el h nem tudtam aludni eleget mas hibajabol. Mivel civilizacioban elsz (megha magyarorszag egyre kevesbe mutatja ezt az arcat) alkalmazkodas van. AMikor busszal mesz dolgozni a busz felebreszt masokat, megsem nyitnak topicot ellened. Tanuld meg kezelni ezt a helyzetet, vagy tessek elkoltozni videkre. Persze tudom en am h nehez de tedd meg. a liszt ferenc teri siro oregasszonyokat sem tudom megerteni, Ha egyszer egy szorakoztato kozpont mellett laknak akkor biza szorakozo emberekkel fognak talalkozni. tessen elkoltozni ha nem tetszik.
egyebkent meg ne gyere az ilyen olyan jogaiddal, mert a tobbseg ha arra nem vagy kepes h egy hetig se legyel szarfej, akkor szerintem jobb ha elvonulsz es vegiggondolod az elet ertelmet.
Jah egyebkent szereny velemenenyem szerint a sziget az utolso 4 evben szar, de nem a hangzavar miatt, csak valahogy mar nem jott be nekem. de ezert nem nyavajgok h monnyon le, csak nem megyek ki.
Nem tudom az Áron Majdnem milyen lehetett egy Sokol rádióból - az enyémet bekpacsoltam de nem szólalt meg. Viszont én ujpesti vagyok s a bezárt lakásban bezárt ablakokkal tisztán hallottam az Áron Majdnemet : éneket, dobot, gitárokat. Nálam ingyen s jó minőségben szólt. Engem viszont ez nem zavar - az egész Sziget úgy ahogy van menjen csak / más bajok vannak vele s az nem a hangerő.