szeretném a segítségeteket kérni. Lakásvásárlás előtt állunk, és nagyon megtetszett nekünk a lakópark. Érdekelne minket minden információ, amit meg tudnátok osztani. Gondolok itt a kivitelezés minőségére, az esetleges garanciális javításokra.
Az értékesítők mennyire alkuképesek?
A társasházzal kapcsolatban a négyzetméterre kiszámított közös költség, és fűtés érdekelne.
Tudtok arról valamit esetleg, hogy milyen a nem fizető lakók aránya a társasházban?
Illetve ami még lényeges lenne nekünk, mivel nem vagyunk annyira ismerősek a környéken, hogy ellátottság szempontjából milyen a környék? (azt tudom, hogy Lidl, Aldi van a szomszédban, de mivel nincs még jogsim, így milyen távolságokra van posta, gyermekorvosi rendelő stb.)
Valószínű.. :D Mi is a Digi-t várjuk! Bár reménykedtünk benne, hogy karácsonyra már összejön, de úgy látszik már csak jövőre lesz ebből szerződéskötés.
Aki nem kapta volna meg az emailt, annak tájékoztatásul továbbítom:
Tisztelt Tulajdonosok!
2010. november 25-én az A-B és D lépcsőházi kapuból a zár a hajnali órákban kiszerelésre kerül és a lakópark egy kulcsos rendszerének kiépítése érdekében a zárak egységesen a C lépcsőház kapujának kulcsához lesznek átalakítva. A kapukat az elektromos zár zárva tartja.
Az új zárak az esti órákban kerülnek vissza a kapuba, így addig a bejutás csak kóddal oldható meg.
Az új kapukulcsok az esti órákban átvehetők a régi kulcsok visszaadásával egyidejűleg a B épület villanykapcsoló helyiségében.
Kérünk mindenkit, hogy az új zárba a régi kulcsot ne használja!
Több tulajdonos jelezte, hogy e-mail címe megváltozott, így kérjük, hogy akinek megváltozott vagy más címre kéri a leveleit, mint amit a Glorix Kft-nek eredetileg megadott az válasz e-mailben jelezze, hogy a listát módosítani illetve kiegészíteni tudjuk.
Bármely nem tisztázott kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére.
A fejlettebb szolgáltatást a diginél arra értettem, hogy elég magas a sávszélessége, ráadásul ócsóbb is, mint a T.
Eddig a T-Home nál csak DSL-t használtam, de az eléggé lassúcska (digihez képest) és a T-Home oldalán is csak DSL-t lehet rendelni a C lépcsőházra, vagy Optinet még nem került feltöltésre az oldalon.
Akit érdekel, az indukciós főzőlapunk "jóvoltából" van (jó)pár feleslegessé vált edényünk, jellemzően alumínium tartalmú, de bevonatos, még újszerű állapotban lévő, serpenyő féleség. Reális áron kótyavetye tárgyát képezi, megtekinteni nálunk lehet.
Értelemszerűen olyan érdeklődők jelentkezzenek, akinek nem indukciós a főzőlapjuk.
Ez a probléma a B lépcsőházban is felmerült már. Nálunk az lett a megoldás. hogy SENKI SEM ZÁRJA KULCSRA a bejárati ajtót. Ez a gond nálunk is a beköltözés tájékán jelentkezett, és talán még az első lakógyűlésen megegyezés született. Ha emlékeim nem csalnak.
Kifüggesztettem egy 'ajánlást' a C lépcsőházban a kapu zárására vonatkozóan. Ha bezárjuk a kaput, akkor a kaputelefonnal nem lehet beengedni senkit, sőt kóddal sem lehet bejönni a lépcsőházba. Ki sem tud menni senki kulcs nélkül.
Mit értesz a 'fejlettebb szolgáltatást nyújtó szolgáltató'-n? Amennyiben jól tudom, akkor a már behúzott részen a folyosókig egyforma a technika (optikai kábel). A T-Home behozta a modemig az optikai kábelt, és onnan megy a net-hez és a tv-hez az ún. hálózati kábel (RJ45-ös kábel), a Digi pedig - elvileg - a kinti szekrénytől már a RJ45-ös hálózati kábelt hoz majd be a lakásba. Azt, hogy mit tudnak/lehet ezen szolgáltatni, azt nem tudom pontosan (a honlapjukon 'kábel TV'-nek hívják, így nekem nem egyértelmű, hogy a 'T' megállítható-visszatekerhető szolgáltatását tudja-e, de majd kiderül). A netet tekintve - persze ez is akkor lesz egyértelmű, amikor már lehet majd szerződést kötni - is hasonlónak látszik a két szolgáltatás, bár a névlegesen hasonló csomagokat nézve a 'T' kicsit nagyobb garantált sávszélességet ad meg. A fentiek miatt - mert én ezek alapján nem látom, hogy a Digi fejlettebb szolgáltatást tudna nyújtani - nem értettem a felvetést. Persze az is könnyen előfordul, hogy nem vagyok kellően informált, és Te sokkal többet tudsz a dologról. Véleményem szerint (még ha esetleg a Digi nem is fogja tudni a megállítható-visszatekerhető szolgáltatást) az előfizetés díját nézve sokkal barátibb. :-) De hogy ki és mihez ragaszkodik, majd kiderül a lakógyűlésen!
Ha közgyűlési határozat kell a Digihez, akkor nosza. Csak legalább induljon el a dolog. A bekötés meg tán egyszerűbb lesz, ha már az első ütemben ott a drót. :)
én kb. egy hónapja beszéltem a közös képviselővel, és azt mondta, hogy a Digi csak az A és B épületbe húzott kábelt egyelőre, ahhoz, hogy a második ütembe is húzzon, új közgyűlési határozat kell. Aztán amíg behúzzák stb., ez több hónap. Így mi a T mellett döntöttünk, meg is rendeltük már vagy két hete, voltak kinn felmérni, de a héten azt mondták, hogy csak a hónap végére tudnak szolgáltatni, de azt nem igazán értettük, hogy miért, hiszen a T-s kábelek elméletileg be vannak húzva :-(
Majd elfelejtettem! Akinek tudok segíteni T-Home ügyben(ahogy látom nem túl kedvelt),az írjon nyugodtan ide a fórumba! A kiépített optikai hálózat,már minőségileg nem szabad,hogy kívánnivalót hagyjon maga után,tény,hogy árban nem a legkedvezőbb.
azt még elfelejtettem hogy tőlük van jelenleg a TV és 1 telefonvonal is, a TV az jó de a telefon az hol működik hol nem, számtalanszor jelentettük, de nem sikerült megoldaniuk mai napig sem.
Tapasztalatom szerint a diginél nem igazán lehet elhinni amit mondanak, ahol lakok most, 2 évig mondogatták hogy most már 1-2 hónap múlva lesz. Amikor bekötötték, nappal használhatatlan volt (szó szerint nem volt jobb a sebessége egy 56k modemnél) reggel és késő este működött csak. 68* mondták hogy javítják és 1.5 hónap után lemondtam. Remélem ez csak egyedi eset volt, de mindenképpen fentartással fogom őket kezelni, és óvatosan a hűségnyilatkozattal...
Hamarosan mi is beköltözünk, ha jól látom, szimaték fölé (c201). Műszaki átadásunk nekünk a múlt héten volt, remélem, nem szőröznek sokáig, csak apróbb hibák voltak nálunk is.
Internet szolgáltatók terén mi a felhozatal? Van / lesz digi? Ahogy mesélte az építésvezető, az egyik aljzatot, amit nem mi kértünk, azt nekik csinálták.