Ma hajnalban 4 és fél öt között arra ébredek több százezer budapestivel együtt (vasárnap van, ráadásul!) hogy tüzijátékot tart Fontos Ember a pesti oldalon.
Ő úgy gondolta, hogy megteheti. Meg is tette. Xarik a csendrendeletre, a jó ízlésre, mindenre. És voltak, akik segítettek neki ebben.
Liberális város. Ennyire azért tán nem kéne!
Tisztelettel kérem az illetékeseket, tegyék közzé a médiákban, hogy kinek köszönheti a lakosság a hajnali
bunkóság keltette kényszer-ébresztőt!!
Mert, ha Demszky szerint a graffitizés önmegvalósítás, elnézendő gyengeség, mint a másik liberális kategória, a megélhetési bűnözés, akkor az van, ami most:
a telemocskolt város, meg Olaszliszka és a többi.
Egy jobboldali városvezetés nem favorizálná ezeket a jelenségeket, hanem büntetné : tuti, hogy Tarlós esetén pl. ha hasonló hajnali tüzijátszani volna kedve valakinek, akkor nagyon kemény büntetéssel járna ez a kedvtelés.
A zárómondatodra nem reagálok mert mélyütésnek tartom. Az ilyesmiért a szorítóban leléptetés jár.
"Te Leo, én a bigott hülyeség ellen védtelen vagyok."
Én pedig úgy látom: egyáltalán nem vagy védtelen! A sajátod ellen legalábbis nem! Amit írtam, az teljesen oldalfüggetlen!
Egyik része arra irányult, hogy nem lehet és nem is szokás a városvezetést felelőssé tenni minden egyes lopás, betörés, rablás, emberölés, vagy éppen - csendháborítás miatt! Azt ugyanis nem a városvezetés követi el, hanem egyes (jobb szó híján nevezzük így:) emberek, akik időnként tesznek a törvényekre! És nincs a világnak egyetlen olyan nagyvárosa sem, ahol nem volnának ilyenek, méghozzá tömegesen! Van ahol több, van ahol kevesebb, de ez általában NEM a város vezetésén múlik! Egyébként pontosan ugyan ilyen indokoltan tehetnéd felelőssé a kerületi vezetést is, ugyanannyira felelős! (XII. ker: Pokorny /Fidesz/)
A másik része arra irányult, hogy egy kétmilliós nagyvárosból még akarva sem lehet kiküszöbölni minden zajforrást, még éjszaka sem! Engem például Óbudán minden éjjel a száguldozó motorosok zavarnak fel, olykor hajnali 1-2 óra tájban, ám még soha nem jutott eszembe emiatt sem a kereszténydemokrata kerületi polgármestert, sem - teszem azt - a vér jobboldali gój motorosokat felelőssé tenni!
Céloztam továbbá arra, hogy a motorosok, valamint a sziget az szerinted teljesen rendben van, hadd szórakozzanak, mivel AZ nem hallatszik fel a Svábhegyre! Csak a tüzijáték!
Nos a köznapi szóhasználatban ezt önző, antiszociális, de főképpen: szűklátókörű, bűnbakkereső embertípusnak nevezik!
És jelen esetben minden sunyi politikai sündörgést és provokatív próbálkozást visszautasítok, még akkor is, ha jelen esetben a liberális városvezetést magam emlegettem.
Ha a gyufásdobozpöckölők pártja irányítaná a város, akkor őket szidnám. Kéretik elhinni!
Keretik akkor megvaltoztatni az e kontextusban hazug topic cimet!
Figyeljmá, az év 356 napból áll. Mégis ebből hányszor volt éjjel tüzijáték? Egyszer kétszer egy évben nem bírod ki? Ne idegesíts. Vald be hogy libsiket akarod szidni és kész.
Ne mosogasd össze a dolgokat, ne relativizálj, már immunis vagyok az ilyesmire!
A vihart meg a kutyám félelmét le kell küzdeni, de nehogy már elfogadott norma legyen az, hogy vasárnap hajnalban tüzijáték robbanásaira ébred a város, ha tetszik, ha nem!
Nekem nem tetszik. Ennyi. És jelen esetben minden sunyi politikai sündörgést és provokatív próbálkozást visszautasítok, még akkor is, ha jelen esetben a liberális városvezetést magam emlegettem.
Ha a gyufásdobozpöckölők pártja irányítaná a város, akkor őket szidnám. Kéretik elhinni!
Szerintem csak az a baj, hogy a hajnali tüzijáték ellenszolgáltatás nélkül vesz el tőlünk valamit. A tüzijáték szervezője igazán fizethetne minden megzavart embernek egy tisztességes összeget. Hisz az ilyen esemény savát-borsát pont az adja hoyg meg lehet vele zavarni mások nyugalmát. Tehát ha nem is önként, de részt veszünk a tüzijáték élményének kiteljesítésében.
Te Leo, én a bigott hülyeség ellen védtelen vagyok.
Én nem durcáskodok. Csak úgy egyszerűen vasárnap hajnali négykor, másokhoz hasonlóan, aludni szoktam. Ha hagynak.
A jelenségnek annyi köze van a liberalizmushoz, hogy 20 éve liberális városvezetés van, ha ezt vezetésnek lehet nevezni. Mivel pedig ez a történet ma hajnalban ebben a liberálisnak mondott városban esett meg (l. Szdsz-es és fővárosi kiadványok), ezért jogosan használhattam magam is a jelzőt.
Különben légy szíves, mondj egyetlen várost a Földön, ahol ezt még meg lehet csinálni!
(Nem állami ünnepre, vagy Bokassza császár kerti partijára gondolok!)
A kézigránátos, meg motoros ötleted olcsó csúsztatás, maszatolás.
Rajtad kívül senki sem beszélt ilyesmiről.
Mint látod, nem csak a tüzijáték zavar egyedül és nem csak kizárólag engem.
Én lennék a legszomorúbb, ha így lenne.
Félelmetesnek igazán azt találom, hogy vannak olyanok, nem is kevesen, akiknek az a természetes, hogy ilyesmi előfordulhat, elő is fordul, és erre a saját érdekeik ellenére, politikai indíttatásból az abnormálist tekintik elfogadhatónak, csak azért, mert a problémát jobbról indították.
A gondolkodást még nem tiltották be, értesítlek. És ajánlom azt az egyetlen szót szíves figyelmedbe, amivel minden egyes IBM irodában szembe találod magad: THINK. Ennyi.
akkor mi a lényeg? hogy vannak bunkók? hát vannak... hogy libsisek? lehetnek azok is meg lehetnek nem azok is hogy az alkohol károsabb, mint a marijuana? ez van...legalizlni kell... az ég kék a fű zöld?