Sziasztok Éva vagyok és Annecy mellett élünk a párommal, nagy segítségemre lenne valaki aki itt él a közelben! Nem beszélén jól a franciát, gyakorolnom is kellene és tolmácsolásrá is szükségem lenne! A simoneva8888@gmail.com lehet elérni engem! Remélem lesz aki jelentkezik!
Mar most is van mashol is, es meg tobb nagyvaros keszul bevezetni. Keress ra a neten de az is lehet, hogy van rola szo a linkeken amit korabban betettem.
Nem tudom, jó helyre írok e, új vagyok ezen a fórumon. Nem élek Franciaországban, viszotn tervben van, hogy kiköltözünk Lyonba. Az lenne a kérdésem, hogy van e innen valaki aki ott él, és meg tudná osztani a tapasztalatait a közbiztonsággal kapcsolatban. Mennyire veszélyeztett hely ( itt most konkrétan a muszlimokra, terror veszélyre gondolok). Gyerekekkel költöznénk ki Sainte Foy-Lès-Lyon- ba, ezért fontos lenne, hogy kicsit több információm legyen. Előre is köszönöm, ha bárki tud segíteni.
Nem lesz egyszeru maganemberkent, 3 honapra foleg. Vedd fel a kapcsolatot az osztondijt ado szervezettel, hogy nekik van-e szallasajanlatuk (kolesz stb) mert a sima lakaspiacon nem tul sok eselkyel indulsz. A butorozott lakasokat szinte mindenki airbnb-re hasznalja a butorozatlanokat pedig nem fogjak ilyen rovud idore kiadni.
Sziasztok! Ki járt, lakott már Franciaország Elzász tartományában? Akik turistaként jártak ott és akik ott éltek, élnek, mindenkinek a tapasztalata érdekel. Közbiztonság, a lakosság viszonyulása a külföldiekhez, lehetőségek stb. A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok. Munkát keresek, leginkább cukrász de barmi más is johet. Elsősorban Dreux-ben vagy annak környékén. Esetleg ha tud valaki honlapot vagy vmi infot munkavállalással kapcsolatba azt megköszönném. :)
Bocs a kesoi valaszett de mostanaban nem jartam erre.
A tablazatbol nekem az jon le, hogy emelkedett az alapdij. Ha draganak talalod ahogy irtad a bitositocsere megoldas lehet. Ajanlani nem tudok mert a felesegem statusza reven kedvezmenyes a biztositasunk. Probalkozz guglival, valami biztositasosszehasonlito oldallal. Nincs tapasztalatom veluk, nem tudom mit ernek, mennyit lehet megtakaritani. Ha jol remlik van valami torveny ami szerint egy honapon belul fel lehet mondani az aktualis szerzodest.
Nem hallottam semmi ilyesmit, de nem lepne meg. Sajna nem marad mas valasztasod mint naluk erdeklodni, ha nem akarsz telefonalni esetleg irj nekik egy e-mailt, nezz korbe a facebook oldalukon, lehet, hogy nem csak te vetted eszre ezt a valtozast es mar elotted rakerdezett valaki. Illetve az is lehet, hogy az autod kora miatt vannak valtozasok: pl valamit csak az auto x eves kora utan kell fizetni.
Ha nem mesz Parizsba illetve Grenoble-ba nem kell egyelőre a matrica, viszont tobb mas nagyvaros is keszul bevezetni. Olvasd el az alabbi cikket, eleg reszletesen leir minden tudnivalot.
Kijöttmég szeptemberben a biztosítási éves igazolás, és már örültem hogy 400 Euró alá csökken a biztosításom.
Ilyen rublikák voltak
Montant net. Taxes Frais Montant total
382 Eur 87,61 0,00 469,85
Szóval akérdés: mi az a 87,61 amit eddig, az elmúl kétszeri egy éves befizetéskor nem kellett fizetni,most meg rámlőcsőlték? Taxe--adó?? de minek az adója?
Lehet hogy diesel adó?? Vagy valamilyen környezetvédelmi adó? meg aztán mi az hogy frais??? Lehet hogy egyszert ott is megjelenik valami csinos kis számocska?
Talán valaki majd aszondja kérdezzem meg őket, de sajna már más ügyben is rémísztően linkek voltak (Olivier--csak telefonon hívhatók és valamilyen fiatal és link hangok jelennek meg a telefonban)
Sziasztok! Nancytól 30 km-re lakom. Érdekődnék hogy esetleg nem tud valaki munkát erre felé? A nyelvet még tanulom. Van B jogosítványom,bármilyen munka érdekel. E-mailem: evelyne9223@gmail.com előre is köszönöm! Üdv: Evelin
Franciaországba keresek mezőgazdasági munkát például szőlőmetszés ,farm ,de bármi mást meghallgatok. Sajnos csak angol alap van . Ha kell több személyt is betudok szervezni. Köszönöm. 06204885565.