Keresés

Részletes keresés

ronsdorf Creative Commons License 2008.10.13 0 0 429
A Biblia népszerűtlenségéről tanácskoznak Rómában
Holy See Press Office | 2008. október 13.

Több mint 200 egyházi méltóság vesz részt a világ minden tájáról a püspöki zsinaton, amelyet XVI. Benedek pápa hívott össze, hogy megvitassa a Szentírás napjainkban csökkenő népszerűségét.

http://www.vifi.hu/hir/20081013_puspoki_zsinat
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.13 0 0 428
Julia Sweeney: Elengedni Istent
Freethought of the Day | 2008. október 10.

„Éveken keresztül tartott, de a hitről való letérésem életem legnagyobb felébredése. Végre úgy érzem, felnőttként és nem gyerekként tekintek a világra.” – Ezen a napon, 1961-ben született Julia Sweeney színésznő és író.

http://www.vifi.hu/hir/20081010_julia_sweeney
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.13 0 0 427
mi a bajod azzal, ha egy hírporttál hírértékű cikkeket közöl?

nincs nálad valami nagyon fatal error?
Előzmény: stat rosa pristina nomine (424)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.13 0 0 426
0 érv
Előzmény: stat rosa pristina nomine (421)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.13 0 0 425
"Nem értesz egyet. Csak mondod, de nem csinálod, a mondásod így üres és súlytalan."

vice versa. ez nem érv.

Előzmény: Kogitano (420)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.13 0 0 424

Mint említettem, eléggé leszűkítő válogatási alapelvekkel operál a site. A huszadrangú cikkeket is beemeleik, ha annak olyan "hírértéke" van, amit a célkitűzéseket alátámasztja.

Lovas István szokott így válogatni. :)

Előzmény: ronsdorf (418)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.13 0 0 423

"A kommunizmus nagyon erősen keresztény találmány."

Természetesen sok olyan vallási/filozófiai csoportosulást találhatunk, amelyekre a kommunisztikus eszmeiség rámondható. De ettől még egyik sem lesz kommunista, ugyanis visszafelé történő hatállyal nem szoktunk érvelni. Másodsorban pedig a kommunisztikus eszmeiség, ahogyan azt a modern korokban elképzelik, valamint azon vallási/filozófiai csoportok eszmeisége, amelykre elődként történik hivatkozás egyáltalán nem összemérhető.

"A biblia előtt csak Plátón terjesztet és írt le kommunista eszméket, amelyek fennmaradtak."

i) A bibliát nem csak a keresztények használják, mert ugye annak van egy ó-része is.

ii) Platón elképzelései (amelyek ugye más szerzőkön keresztül ismeretesek számunkra) nem kommunista eszmék. A Platón műveiben megjelenő ideatan erősen immateriális, míg a kommunizmus elsődlegesen materialista alapokon építkezik. Platón Timaioszában szépen megjelenik a náci fajelmélet is, mégsem állítanánk, hogy Platón náci lenne. Platónnál szépen látható a keletről beszivárgó lélekvándorlás hatása is. Az Államban bármely totalitárius ideológia megtalálja a maga szája íze szerinti tippet.

iii) A biblia előtt is voltak egy csomóan, akik ilyen eszméket vallottak. Mellesleg pedig maga "a biblia előtt" szókapcsolás is slendrián és semmitmondó. Pontatlan és ködös.

"Az újkori kommunizmus is úgy született, mint kb a reformációnál a többi egyház. Meg kívánta reformálni a kereszténységet."
Te is írsz butaságokat a vifire? Olyanokat, mint amilyen például ez itt?

Előzmény: Iván Gábor (401)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.13 0 0 422
Tudom, hogy nem érted a kategóriákon belüli különbségtétel finomságait, de ezért a fiatalkori hiányos oktatásodra lehetsz mérges csupán.
Előzmény: ronsdorf (400)
stat rosa pristina nomine Creative Commons License 2008.10.13 0 0 421

"na, mindenesetre elmondom neked bővebben, amíg tisztázod, hogy mi a frászt akartál az előzővel."
Én tisztáztam, csak te nem vagy elég nyitott ahhoz, hogy megértsd, mert könyebb összekeverned a szezont a fazonnal annak érdekében, hogy "csakatértis" igazad legyen. Mit kompenzálsz ilyen kétségbeesetten?

"ugyanakkor ezek közül a kereszténység az, ami ideológiai alapja az inkvizíció során elkövetett gyilkosságoknak."

Téves. Pontosabban: Primitív egyszerűsítés. Természetesen nagyon kapós egyszerű embereknek, de jobb helyeken ezért körberöhögik az efféleket hangoztatókat. A vifire még elmegy. Oda nem kell színvonal.

Előzmény: ronsdorf (398)
Kogitano Creative Commons License 2008.10.13 0 0 420
" "Ismerd meg Önmagad, tanulmányozd a pszichét !"

nem tudom, ezt minek szajkózod. én ezzel is egyetértek. "

Nem értesz egyet. Csak mondod, de nem csinálod, a mondásod így üres és súlytalan.

Valamennyit nyilván ismersz önmagad felszíni , testi rétegéből.
Nem tótágast jársz az utcán és meg tudod tested inputjait és outputjait különböztetni.
De a pszcihéd, lelked, szellemed nem ismered, így nyilván nem ismerheted senki másét se.
Ha ilyen módon a saját motivációiddal nem vagy tisztában, másokét sem ismerheted.

Ismereteid alapján biztosan furcsállanád, ha valaki szart tömne a szájába és a sült kolbászt meg a seggéből akarná kihúzni.

Azt viszon nem furcsállod, hogy a világ lelki mocskainak szennyét összegyűjtöd itt a Hírportálodon és azt kínálod másoknak fogyasztásra.

Ismerd meg Önmagad ! Gnóthi szeauton !
Előzmény: ronsdorf (404)
stor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 419
jaja, a tiedre már nőtt is egy bubó, haha! :-DDD
na agyalj még rajta egy kicsit. :-)
Előzmény: ronsdorf (415)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 418
"Ezen a napon, 1961-ben született Julia Sweeney színésznő és író a Washington állambeli Spokaneben. A mélyen római katolikus családban nevelkedett Julia gyerekkora nagy részében apáca szeretett volna lenni, mégis miután lediplomázott a Washington Egyetemen, könyvelő lett a Columbia Pictures és a United Artists filmstúdióknál. Juliát megfogta a komédia és a színjátszás világa, így beiratkozott egy improvizációs színházi csoport, a The Groundling óráira. Itt fedezte fel Lorne Michaels a Saturday Night Live (egy népszerű heti skeccs és kabaré show az USA-ban) producere.

A színésznő négy sikeres évadon keresztül (1990-1994) játszotta a meghatározhatatlan nemű Pat szerepét, mely később a mozivásznakra is eljutott az It’s Pat (Ez Pat) c. filmmel. Amikor bátyjánál, majd magánál Juliánál rákot diagnosztizáltak az orvosok, saját darabot írt és játszott God Said, Ha (Hah! – mondta Isten) címmel. Ennek filmváltozata elnyerte a Golden Space Needle díjat a legjobb rendezésért, és Grammyre is jelölték. Julia kreatív tanácsadóként működött közre a Szex és New Yorkban, és játszott többek között az Időstoppolókban, a Beethoven IV-ben, a Beethoven III-ban, a Stuart Little Kisegérben-ben, a Ponyvaregényben, a Csúcsfejekben és a Drágám, a kölykök összementekben. 2003-ban debütált rendkívül mulatságos monológja az örökbefogadott kínai lányáról (In the Family Way), 2004-ben pedig monológja a katolikus kislányból felnőtt ateista nővé éréséről (Letting Go of God – Elengedni Istent). Ez utóbbinak hivatalos felvételét idén mutatták be egy seattle-i filmfesztiválon."

http://www.vifi.hu/hir/20081010_julia_sweeney
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 417
"A közelmúltban többször is megesett, hogy vallási csoportok nagyobb internetes vállalkozások üzletpolitikáját próbálták befolyásolni. Nem is mindig sikertelenül."

http://www.vifi.hu/hir/20081007_vallasi_cenzura_az_interneten
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 416
de ez legalább az én topicom, és ezáltal:

1) reklámozza a vifi-t.
2) időnként mindig friss téma fog bejönni, ami azért még a hülyéket is kizökkenti

Előzmény: ujbubo (412)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 415
"Karl Kautsky, aki A szocializmus előfutárai című könyvében az őskeresztények khiliasztikus, vagyis Krisztus ezeréves birodalmának eljövetelére vonatkozó elképzeléseit emeli ki. "

http://www.gerlo.hu/kommunizmus-vita/gf/oskereszt.html

"A lelki változás után Tolsztoj életmódját is megváltoztatta 1885-ben vegetáriánussá lett, húst nem evett, szeszes italt nem ivott, nem dohányzott és ezt az új életelvet is olyan hévvel hirdette, mint vallási tanait, de senkit, még családját sem kényszerítette életmódja megváltoztatására, mert soha senkivel szemben sem szabad erőszakot alkalmazni. Elég sok követője akadt, sőt néhány vallásos község is alakult útmutatása szerint. Azt állították, hogy az őskereszténység elveit követik s ezért vagyonközösségben éltek. Ezeknek a községeknek a személyes érdekekről való lemondás s a szeretet ápolása s gyakorlása volt az alapelve. Ezekről a vallásos kommunista községekről ez volt a véleménye: "Ha egy embercsoport csakis gazdasági okokból rendezkedne be kommunisztikus alapokon, ennek nem volna semmi jövője, mert az emberek csakhamar ellenségeskedni kezdenének s mint ellenségek válnának szét. A személyes előnyökről való lemondás, a szenvedélyek teljes elfojtása s a krisztusi szeretet ápolása a keresztény községek alapfeltételei."

http://www.epa.oszk.hu/00000/00022/00381/11670.htm

"Kim Ir Szen halála után vallási elemekkel gazdagodott a dzsucse-ideológia: Kim Ir Szen halhatatlan lélekként halála után is jelen van"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dzsucse

"A kommunista ideológia jobban átgondolt változatát találjuk Thomas More (magyarosan Morus Szent Tamás [2]) angol gondolkodó 1513-as Utópia című könyvében."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunizmus

http://en.wikipedia.org/wiki/Religious_communism

aki ilyen s9tét, ne ugráljon, mert beveri a fejét.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_communism
Előzmény: stor (413)
stor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 414
bubóka,a te topikod már eleve ilyennek indult. :-)
Előzmény: ujbubo (412)
stor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 413
rendben,de akkor ezt is biggyeszd oda:

"a kommunizmussal szemben már csak azért sem állítható az istenhívő vallás, mert volt pár vallásos kommunista."

:-DDD
Előzmény: ronsdorf (410)
ujbubo Creative Commons License 2008.10.10 0 0 412

mondtam hogy kár volt elmenned. ez  a topik  is átalakul azzá.

Miki Belucsi Creative Commons License 2008.10.10 0 0 411

Tök jó, megvan a labdát, amit aktuálisan kergethetsz.:D

Tedd közzé az aranyköpések topikban, de érvelj minősítés helyett!

Mert ma már kigyógyóskáztad magad mások felé, nem biztos, hogy érdemes személyes példáddal bizonyítanod  a tételt, miszerint nézőpont kérdése, hogy hol húzódik a kerítés..DDD

ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 410
"a kommunizmus vallás gyökerű ateista ideológia. "

ezt felírom Miki aranyköpése mellé. aki ezt beveszi, az mehetne az OPNIba,

Előzmény: stor (409)
stor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 409
a kommunizmus vallás gyökerű ateista ideológia. csak akkor nem érdemes a vallással szembeállítani, ha az ateizmust vallásnak tekintjük. ennek semmi akadálya, csakhogy te nem tekinted annak.
Előzmény: ronsdorf (402)
Miki Belucsi Creative Commons License 2008.10.10 0 0 408

Öszintén nem értem, hogy ezzel mi a problémád.

Ha esetleg kifejtenéd, hogy miért "arany", akkor megérthetném.

Előzmény: ronsdorf (407)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 407
Miki Belucsi aranyköpései:

"Nincs semmi különbség, soha nem mondtam, hogy van, csak azt hogy tudom mi a különbség (semmi)."

http://forum.index.hu/Article/addBookmark?a=83462984&t=9183328
Előzmény: Miki Belucsi (406)
Miki Belucsi Creative Commons License 2008.10.10 0 0 406

:DDDD

Az általános iskolai történelemtanárnőm a következő módon fogalmazta meg nekünk, hogy hogyan képzelték a rómaiak a barbárságot.

"mindenki hülye csak én nem."

Roni, annyira óvodás tudsz lenni néha.

Szerinted mi súlya van annak ha elkezded a vitában, hogy mekkora hülye a vipartnered ellenben neked mekkora a farkad, illetve eszed?

Semmi és tele pofával lehet röhögni, ha egy filozófus ilyeneket enged meg magának.

És van szégyelnivalód öreg mert lejáratod magad, már mondtam, hiszen mindenki tudja, hogy ki vagy a való életben.

Tudom, tudom mi meg arctalanok vagyunk, de ettől még baszottul égő Jóska Béla filozófiai mélysége és érveléstechnikája.

Fogadjunk, hogy te előbb voltul valáskárosult és utánna lettél kényszerfilozófus.

Akárhogy is mondanám, hogy szégyelheted magad, de ha erre magadtól nem jösz rá...

Előzmény: ronsdorf (389)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 405
ja bocsánat:

"Cimkék, zászók, kategóriák, nem ezek ölnek, nem miattuk ölnek."

de miattuk ölnek, már, ha a miattuknak van bármi jelentése, akkor ilyenek nagyon is paradigmatikus példái lehetnek.
Előzmény: ronsdorf (404)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 404
"Cimkék, zászók, kategóriák, nem ezek ölnek, nem miattuk ölnek."

valóban. és mivel senki nem állított mást, mellébeszélsz.

"Ismerd meg Önmagad, tanulmányozd a pszichét !"

nem tudom, ezt minek szajkózod. én ezzel is egyetértek.

a többiben meg nem.
Előzmény: Kogitano (403)
Kogitano Creative Commons License 2008.10.10 0 0 403

Fecseg itt a felszín, de hallgat még a mély.

Cimkék, zászók, kategóriák,  nem ezek ölnek, nem miattuk ölnek.

Ismerd meg Önmagad, tanulmányozd a pszichét !

Előzmény: ronsdorf (398)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 402
a kommunizmussal szembe állítani a vallást kb akkora fogalomzavar, mint mondjuk a feminizmussal szembe állítani a forma-1-es versenyzést.

igaz, hogy a forma-1-es versenyzők nagy része férfi (egy nő már volt egyszer), de ettől még semmi nincs, amitől ezek fogalmi ellentétek volnának.
Előzmény: ronsdorf (399)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.10.10 0 0 401
A kommunizmus nagyon erősen keresztény találmány.

A biblia előtt csak Plátón terjesztet és írt le kommunista eszméket, amelyek fennmaradtak.

Az újkori kommunizmus is úgy született, mint kb a reformációnál a többi egyház. Meg kívánta reformálni a kereszténységet.

Előzmény: stat rosa pristina nomine (395)
ronsdorf Creative Commons License 2008.10.10 0 0 400
a kommunizmussal szemben már csak azért sem állítható az istenhívő vallás, mert volt pár vallásos kommunista. továbbá az őskeresztőny gyülekezetek nevezhetők akár kommunáknak is.
Előzmény: stat rosa pristina nomine (397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!