Elvileg van, meg szerverre mentés meg nyomkövetés meg anyámkínja, de én '97 óta nokiás voltam, viszont az N8 pár hónap után elvette a kedvem és átnyergeltem az S2-re ahogy kijött. Abba pedig nem merültem bele, csak telefonálásra használtam, meg néha fotózásra.
Az nincs. De felmerült a másik dimenzióból átjáró kis kék szőrös lények tevékenysége is, ugye a kulcsok mindenféle eltűnése és más helyen való felbukkanása, a fél pár zoknik mind alátámasztják a létezésüket :)
Szóval akkor csak az oprendszerbe épített védelem ér valamit?
mert bőrtokkal védett telót lehet hogy lenyelte szőröstül-bőröstül.. :-) ekkor előbb-utóbb elő fog kerülni. valamilyen állapotban.
az utólag telepített biztonsági programokkal csak az a gond, hogyha resetelik a telót, akkor minden telepített program törlődik. de adatfileok védelmére biztos jó, ha egyébként nincs gyári megoldás.
a bemérés biztos több mint egymilkába kerül (sok ember munkája, tb, áfa stb), akkor is ha a végén nem hoz eredményt. nem hinném hogy bárkinek megérné azon pár kivételtől eltekintve amit említettél.
Most a samura a jóember letölthető biztonági programokat ajánlott (egy régi Nokián emlékszem volt valami iroda, vagy tárca nevű hely ahova külön kulccsal lehetett belépni és ott bankkártyák adatait és ilyesmit tárolni.
(Egyébként ez fura mert tuti a nyakamban volt és az is biztos hogy felhoztam a lakásba és letettem. Azt nem tudom csak hogy hova. Van 2 macskánk is, bár ők sosem piszkálták a telókat sem asztalon, sem töltőn (öngyújtót rejtettek már el a szőnyeg alá). Mondjuk ez egy SII-es volt, ráadásul vettem rá egy akkupack covert amitől bazi vastag lett és súlyos is, szóval a macsekok kizárva...
Másnap csörgettük, de azt volt a válasz hogy nem kapcsolható, vagyis -szerintem- lemerült.
Mértek már be lopott telefont (igaz nem nálunk és gyilkosság során lett eltulajdonítva), de ahogy látom sima lopás/eltűnés esetén nagy ívben tesznek rá. A francba, pedig meg akartam várni amíg kijön az S4-es... így meg kénytelen vagyok venni egy S3-ast.
okostelefonokon (legalábbis Nokián) engedélyezni lehet a belső memóriák és a memóriakártya titkosítását (c: e: f:) ami - szerintem - tökéletes védelmet ad a telefonon tárolt minden adatnak, ehez már nemcsak 5 karakteres pin hanem hosszabb jelszó is megadható.. és persze minden használatkor a biztonsági kódot is kéri.
Csak vigyázni kell, nehogy elfelejtsd a kódot mert akkor a telefon is és a memóriakártya is mehet a szemétbe. (és ekkor a telefonszoftvert se szabad frissíteni amíg titkosítva van valami)
szerintem ez azoktól is megvéd akik csak azért veszik el a mobilod mert a rajta levő adatokra pályáznak - bármi áron. persze ez már kicsit paranoid.
a legtöbb tolvaj szerintem lopás után azonnal kikapcsolja a mobilt és eldobja a simet. a telefont valószínű reseteli hogy gyári állapotba kerüljön, legfeljebb a memóriakártya tartalmát nézegeti..
a telefon megkerülésére természetesen semmi esélyed, az imei tiltás se ezt a célt szolgálja.
Igazából nem tudom mi baja lehet a telefonnak... Első körben tuti az akksi csere, és a szoftver frissítés. A random kikapcsolás, és az hogy nem tudod visszakapcsolni csak töltő bedugása után, ez a beteg akku miatt van. Az akku csere megvan pár ezer forintból, szerintem a szovtverfrissítés is, ha beviszed egy (szak)szervízbe, pár ezerért frissítik, és ha létezik a típusnak magyar nyelvű verziója, akkor azt rakják rá... A gombok hibája lehet akármi... Az is lehet hogy fizikálisan van valami probléma, de lehet hogy csak szoftveres, akkor pedig a frissítés megoldja... Ha fizikális van valami gond, az már kissé macerásabb, mert ehhez a típushoz az alkatrész tuti nem áll hegyekben sehol a polcon...
Köszi, a simmet le tudtam tiltani telefonon keresztül, imei-hez bementem másnap. (Azt csak azért mert az ügyintéző azt mondta hogy akkor nem férnek hozzá a telefonon tárolt adatokhoz, de akkor ez nem igaz)
Nem volt rajta igazán semmi fontos, csak a bankkártyák száma, lejárati idejük és a CVV számuk :)))
Pár éve elloptak egy telefont tőlem, ott feljelentés, letiltás mifene történt. Aztán pár hét múlva szóltak a figyelő szolgálattól vagy honnan, hogy használják a mobilt, de már pannonos kártyával. A Pannon meg nem adott ki semmiféle adatot. Így szeretünk, Magyarország :)
A kérdés, hogy mi lehet a problémája (problémái) a telefonnak ami miatt ezt csinálja? Meg lehet-e egyáltalán javítani? Érdemes-e megjavítatni? Ha meg lehetne javítani, akkor mennyi lenne kb a javítási költsége körülbelül? Megoldható-e erre a telefonra a magyar nyelv? Mivel a telefont nagyon szeretem, így kb 15ezerig biztosan vállalnám a javítási költségét. 15000 és 20000 között már átgondolnám, hogy érdemes-e megjavítatni. 20000 felett már nem vállalnám a javítási költségét.
Eltűnt a mobilom (T-Mobilos) és szerintük csak faxon vagy az irodában szemőlyesen lehet az IMEI-t letiltani. Addig meg bárki böngészheti... fasza. Ez tényleg így van?
Én olyan problémával küzdök, hogy a telefonomon néhány gombot egész pontosan a lefelé gombot, a jobb oldali választógombot, valamint a hívás nem lehet benyomni, de ha megpróbálom benyomni, akkor a szoftver érzékeli, hogy azt a gombot megnyomták. A telefonom szoftvere szeret belassulni. Sőt, olyat is szeret csinálni a szoftvere, hogy a fényképezésbe lépve a telefon magától újraindul. Sőt, olyan is van, hogy egyszerűen összeomlik a rajta lévő operációs rendszer. Ilyenkor teljes fehérség van a képernyőn és ha eltávolítom az akkumulátort, akkor nem tudom bekapcsolni, csak akkor, ha rárakom töltőre vagy adatkábelre. Olyat is tapasztaltam, hogy a telefon egyszerűen magától kikapcsol és nem lehet bekapcsolni csak akkor, ha töltőre rakom. A telefonom nem más mint egy Motorola RIZR Z10. A mobiltelefon a kövekező információkat irja ki magáról, ha bemegyek az információkba: "Device Information: Machine: Omap 2420 RAM: 49MB
Igen. A nokián kell beállítani a használt memóriát. Asszem a telefonkönyvön belül valahol... Most a jelek szerint a telefonmemóri van beállítva, ezért nem foglalkozik a sim-en tárolt számokkal...
Kellene egy kis segítség.Van egy Nokia slide 6700 telefonom,amit nem használtam eddig.Kb.1 éves.Beleakartam rakni a céges telefonomból a sim kártyát.Erre kiírja,hogy nincs eltárolva szám,pedig direkt mindet a kártyára mentettem nem a telefonra.Ha a cégesbe rakom bele ami ebben volt,akkor abban megvannak a számok.Valahol valamit be kell állítani?Eddig bármilyen telefonba használtam a céges simet mindig benne voltak az eltárolt számok.
Segítséget ill. tanácsot kérnék. Van egy 3hónapos Sony Live WT19i telefonom.
Idáig hibátlanul működött, ma az asztalon hagytam, nem érte semmi külső hőhatás (nap v. más). Azt veszem észre piszkosul melegszik, se kép se hang. A hátlap levétele után kivettem az accut majd 1/2óra elteltével mikor már le hűlt, visszaraktam bekapcsoltam és működött, 37% os volt az accu és müködött. Nem értem, ha zárlatos 0% kellene, hogy legyen. Majd fel töltöttem és jól működik. Ha elviszem a szervizbe lehet, hogy orvoshoz küldenek? Elnézést csak hozzáértők válaszát kérném v. ha valaki ua. így járt már. Arról is hallottam, hogy fel robbant az accu.
Egy egyszerű dolgot szeretnék megoldani. Ha be van kapcsolva a telefonom akkor akár 1percig is csörögjön a telefonom mielőtt felveszem és ne irányítódjék át hangpostára később se. Ha pedig kikapcsolom akkor a bejövő hívásokat a hangposta fogadja.
Sajnos T-Mobilnál erre nincs lehetőség. Az átirányítások telefonról nem megváltoztathatók, ügyfélszolgálat nem tudott segíteni, csak javasolta hogy a telefon ki/bekapcsolása esetén mindig hívjam az ügyfélszolgálatot a hangposta ki/bekapcsolásához... =8-0
Szerintetek hogy valósítható meg a fenti igényem? más szolgáltató esetén van erre lehetőség? vagy..?
Sziasztok! Segítségetekre volna szükségem. Van egy Samsung D900i telefon, de az van kiírva rá, hogy csak korlátozott módban használható. Ki lett függetlenítve, mind a 3 szolgáltatót látja csak ép kapcsolódni nem tud rájuk. IMEI számban egyetlen egy nulla van így valószínűleg nincsen letiltatva a telefon. Egy tucat kódodt végigzongoráztam rajta, de semmi. Telefon működik csak ép hívni, sms-t és fogadni hívásokat nem tud. Mikor valami számot hívsz nem hallassz semmit se. 112-t tudja hívni de süket telefon.
Tudna valaki segíteni nekem ebben a problémában mit lehetne tenni? Kuka-e vagy érdemes vele vacakolni? Esetleg szoftver frissítés javítana rajta? Ha igen azt hogy kell csinálni új vagyok ugyanis ebben nehogy mégnagyobb gubanc legyen.
Eddig mindig -,ha ilyen probléma volt-, ki is írta, hogy megtelt a memória, törölni kell. Meg is tettem, de ezután jött ez a hiba. Lehet összeakadt az üzenetek törlésekor valami a szoftver lelki világában... :)
Régen amikor még a bejövő sms-eket a sim tárolta akkor láttam ilyen hibát. Betelt a sim sms tárhelye. Törölni kellett az sms-eket, és megjött mind..
Manapság alapértelmezés szerint a telefonmemória tárolja az üzeneteket, és nem a sim. Talán csak beállítási hiba.
Érdeklődnék, hogy szoftveres hiba lehet, ha nem kapom meg az üzeneteket a nokia 6300-ámra?? Egyik pillanatról a másikra elfelejtette fogadni. Ha bekapcsolt hangszórók mellett van a telefon (autóban, számítógép mellett), akkor a szokásos gerjedésből hallom, hogy fogadná az üzeneteket (kb 5 percenként), de a telón nem jelenik meg semmi. Ha küldök üzenetet, azt a másik fél megkapja, de a jelentésekben nem "kézbesített" a kiírás, hanem "várakozás", vagy valami ilyesmi. Viszont az sms már rég célbaért.
Átraktam a Sim-kártyát egy másik mobilba, és 10 percen belül ömlöttek az elmúlt két nap bejövő sms-ei.