Szerintem inkább attól rettegnek, hogy egy jobboldali kormányzás esetén túlságosan feltűnő lenne a két társulat közti különbség. Eddig valahogy el lehetett adni a nácizást, meg a koronaúsztatást, de innentől már egyre kevesebb ballib szavazót érdekel a szokásos baller agymosoda. 2002-ben még elhitték, hogy szagértőék is qrva jól fogják csinálni, pláne hogy vót miből. Momentán már ők sem hiszik.
Ezek szerint már nem érvényes az őszödi beszéből a nagy nekirugaszkodás? Történelemcsinálás kipipálva talán? Vagy inkább feladva?
"Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. ... Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b....a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."
Következik valami hasonló, de a madám ugyanaz marad:
"Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. ... hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. "
Mondd mar el mi tortenhet,hogy ennyire regtettek??Kitor a III.-ik VH,megfordul a Duna folyasa,halomra akasszak az embereket a Puskas stadionban vagy mi????
Lehet,hogy tehetsegtelen,lehet,hogy lopni fognak,de hogy nem ennyire es nem ennyit,mint az elmult 6 evben,na erre 10-1-hez fogadok Veled!!!
Ha az MSZMP-nek mar 10x megbocsatottatok,akkor legyetek elnezoek legalabb meg egyszer a Fidesszel is,hatha tanultak a multkoribol,es nem kovetik el ugyanazokat a hibakat.Igy fair.
kibicnek semmi se drága ... kezdődik nagy houdini következő száma , melyben eljátssza a demokrácia vazelinje szerepet ... open ass avagy hótszingli kormányzás ... a többség ellenében természetesen ... mert ő erre is képes ... nyer egy kis időt azalatt majd a veres elad még néhány ingatlant
na demokrácia kellett ittvan húzzatok bele ,,,, szóla a nagy houdni csakhát megint elfelejtett egy aprócska ámde fontosnak nevezhető részletet , hogy többségi támogatás kell egy demokratikus kormányzáshoz , ha gyün orbán kétharmada ha nem gyün választás kő ehhez .... nem bársony meg a mocsolláréban fetrengő .. újabb jégrevűje . Hiába a hófehérke jelmez , meg az egyetlen kacsalábon , és két mankón sergő piruettje, abból nem lészen helikopter se felemelkedés
mert az katasztrófa lenne. Ha kormányoznak, az egy dolog, de kell melléjük valaki még. OV-t nem szabad hagyni egyedül uralkodni, mert belthatatlan következményei lehetnek.
Ma, ha az emberek meglátják Gyurcsányt a képernyőn vagy legyintenek, vagy röhögnek, vagy dűhrohamot kapnak. Tapasztalatom szerint, ez utóbbiból van a legtöbb. Ez még a baloldali szavazókra is igaz. Ennek tükrében, nem igazán értem, mit akar vele az MSZP...
Ha Igazmondó Vekkeres Mihály esetleg kivételesen beváltaná amit most ígér (adócsökkentés, juttatások növelése, stb.), akkor tovább rontaná a gazdasági helyzetet. Ha meg nem, akkor elmondhatná a sárazsadányi beszédét...
Egy szóval sem írtam, hogy az baj lenne. Azt viszont Te is beláthatod, hogy ez a többi párt érdekével ellentétes. Nekik elemi érdekük a Fidesz-győzelem nagyságának a minimalizálása.
Ha a maszop hülye lesz, a két kis párt komolyan (a fidesz is valamennyire) megerősödhet, nagy választói tömeg fog elpártolni tőlük végleg a bénázásuk miatt. Amennyiben viszont okosan alkalmazkodnak az új helyzethez (hol egyik, hogy másik pártot bírják rá az együttszavazásra), az arcukból fognak sokat veszíteni, de két év alatt szvsz 35-40%-ra visszerősödhetnek. Ez meggátolná vagy nagyon megnehezítené, hogy a Fidesz 50% felett szerezzen mandátumot 2010-ben.