Keresés

Részletes keresés

Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 357

Talán ezért volt összekötve a minimálbér emelése a TB járulékok csökkentésével, ha jól emléksze, bár itt lehet, hogy becsap az emlékezetem.

Viszont sajnos létező anomália volt, hogy minden vállakozó minimálbéren volt bejelentve. Aztán egy részük közben Merdzsókkal szaladgált...

Előzmény: mavtelep (355)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 356
Nem rokkant bele, csak ippeg ma már a csehek és szlovákok hátát nézegetjük.  Pedig milyen jó volt,  hogy 40 ezret keresünk, ők meg csak 15-t....( már aki nem ment  az osztrákokhoz, vagy hollandokhoz...)
Előzmény: Leo Naphta (354)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 355
A min.bér emelés nem is olyan jó döntés, mert a  munkaadó azonnal létszámcsökken tésen töri a fejét.... vagy emelje  a termelése/szolgáltatása árát ?
Előzmény: Leo Naphta (353)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 354

Beismerem, hogy az Ő véleményét nem ismerem.

De arra emlékszem, hogy amikor történt a radikális emelés 40e forintra, akkor sok-sok közgazdász mondta, hogy ebbe belerokkan a gazdaság.

És nem rokkant bele. Még az 50e Ft-ba sem. 

Szóval az élet igazolta a döntést, közgazdászok meg tévedhetnek!

Előzmény: mavtelep (352)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 353

De ha az a 1-200 ezer ember minimálbéres, akkor nekik a minimálbér emelése jó döntés volt, nem?

A munkanélküliségnél a legnagyobb baj tényleg a tartósan munkanélküliekkel van. De ott ha az emberben nincs meg a késztetés, hogy dolgozzon és kikerüljön a gödörből, akkor azon az állam érdemben segíteni nem tud.

Előzmény: mavtelep (351)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 352
Róna Péter közgáz prof. véleménye nem pontosan ugyanez....
Előzmény: Leo Naphta (350)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 351
Nekem soha senki semmit nem adott, dolgoztam ahogy tudtam, és ameddig lehetett. Rólam talán nem kéne többet beszélni,-a 1-2oo ezernek meg legalább a fele munkanélküli, vagy valami lehetelen minimálbéres, kiszolgáltatott szegényember.
Előzmény: Leo Naphta (344)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 350

Értem. Ezzel együtt továbbra is azt mondom, hogy a minimálbér emelése össztársadalmi szinten egy jó döntés volt.

Infláció dettó.

Előzmény: mavtelep (348)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 349
Emondtam többször is, hogy alapvetően nem a 100 nap juttatta ide az országot. Hanem az, hogy utánna nem tettek meg semmit azért, hogy a gazdaságot fellendítsék és 2002 őszén már, amikor a 2003-as költségvetést csinálták hagyták sodródni az országot az eladósodás fele. Onnan kezdve 2006-ig folyamatosan eladósodtunk.

És közben 2005-ben egyszer csak az asztalra került 500 milliárd forint. Történelmi lehetőség lett volna azt a pénzt igazi reformra felhasználni. De nem ez történt, mert akkor már a lejtőn voltunk, és Ferenc inkább hazudozott tovább, mintsem hogy felelős kormányfőként az ország érdekében megpróbálja megfogni a hiányt és az 500 milliárdot értelmesen felhasználja.
Előzmény: Törölt nick (345)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 348

Részvétlátogatások mellőzése kéretik !

Itt nem én vagyok az érdekes, hanem az a gazd.pol. amely 1 tollvonással  semmisít meg gazdasági tevékenységeket úgy, hogy nem mondja meg : mi van helyette ?

De ezt már 90.-ben is éppen ilyen játékszabályok szerint játszottaák.

Előzmény: Leo Naphta (342)
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 347

"hányszor írjam le neked?

Leírhatod akárhányszor, akárkinek, de hazugság.

Most csak az Eü.-t emelném ki, mert azt annak ellenére írtad le újra, hogy megjegyzést tettem rá.

"ígértek 400% eü béremelést - az ellenkezőjét tették: nem csinálták meg"

A fidesz a választás előtt ezt ígérte? Nem. Ez a mondat Gógl Árpád egyik TV-s beszélgetéséből kivágott szövegrészen alapul, ami a híradóba ment le.

1. Gógl nem volt tagja a Fidesznek. Következés képpen nem is mondot semmit a Fidesz nevében a választások előtt, a kampány alatt.

2. Gógl a kormányra kerülés után Eü miniszter lett.

3. A Fidesz később menesztette, mert változtatni akart az eredeti Eü-vel kapcsolatos elképzelésein.

4. Gógl, mint miniszter részt vett egy délelőtti TV-s beszélgetésben. Ott azt mondta, hogy az egészségügyben dolgozóknak ő szívesen megemelné akér 4x-ére is a bérét, mert megérdemlik az áldozatos munkájukért, de nem teheti, mert nincs rá fedezet.

A híradó kivágta a mondat egy részét, meghamisítva a szöveg értelmét, és úgy adta le.

Előzmény: Törölt nick (331)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 346

Sokszor én is belekukkantanék! :)

DE mint mondtad nincs, ezért nem tudjuk meg. Viszont van egy szép lineáris történelmünk. Abból lehet tanulni!

Előzmény: Törölt nick (343)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 345
jah az még ide tartozik hogy megyóka BETARTOTTA a választási igéreteit. többek között azért tartunk itt. akkor most be kell tartani vagy nem ? el kéne döntenetek végre. vagy fletóéknak be kellett volna csődöltetni az államot mert adócsökkentést ígértek ? azt szeretnéd ? tartsák be ?
Előzmény: Leo Naphta (338)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 344

Vitatkozunk itt elvont dolgokról, miközben a lényeg mégiscsak az, hogy mi van azzal az 1-200,000 emberrel!

Nem akarok nagyon személyeskedni, ha nem akasz nem kell válaszolj.

Orbánék alatt te megszívtad. Ok. Sajnálom.  

Aztán 2002-óta a kormányzat hogyan befolyásolta az életed? Adott neked, vagy továbbra is elvett?

Előzmény: mavtelep (341)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 343
" DE Gyurcsány irányokban is hazudott. ÉS ezt ne mtudod kimagyarázni!"

kár hogy nincsenek párhuzamos világegyetemek. belekukkantanék abba ahol a fidesz nyert, és nagy megnyugvással látnám ahogy fényezed a megszorításaikat, vagy a harmadik párhuzamos univerzumban ahol a fidesz nyert, betartja az ígéreteit és becsődől az orszég. fideszék 4300 milliárdot ígértek az mszp meg csak 1300at. akkor ki hazudott? és mekkorát? és milyen irányban ?
Előzmény: Leo Naphta (338)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 342

Tényleg nem ítéllek el. Lehet, hogy ha velem történik ez meg én is hasonlóképpen gondolkodok. Ennyiben szerencsésnek mondhatom magam, hogy mindig úgy éltem, hogy semmilyen kormány igazából ne tudja befolyásolni az életemet.

Ellentmondásnak hangzik, de pl én az elmúl 4 évben sokat haladtam előre. Csak ennek semmi köze a kormányhoz. Ellenben 6 éve következetesen engem nyírnak. Engem, mert teljesen legálisan bejelentett, itteni viszonylatban jókereső vagyok. Tőlem van mit elvenni. El is vesznek évről évre. De nem bánnám, ha látnám, hogy megyünk előre. Ellenben azt látom, hogy nem hogy előre nem megyünk, hanem még mindig sűlydünk.

Néha már tényleg kimennék a hollandokhoz, csak náluk meg a kaja sz.r ;-)

Előzmény: mavtelep (336)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 341
Elhanyagolhatóan 1-2oo ezer emberről van szó, - akik azóta sem igen kapnak munkát....
Előzmény: Leo Naphta (340)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 340
Értelek! Tényleg sajnálom. Talán értelmesebb lett volna a védővámokat emelni és védeni a hazait...
Előzmény: mavtelep (333)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 339
É akkor pont ez a 300, -Ft- fájt, ami egy pici lépés lett volna a takarékoskodás felé ?
Előzmény: ISFC (334)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 338

Nézd meg pontosan mi volt az a 40 pont. Mondjuk úgy, az volt az Ő részükről a társadalmi szerződés, amire megszerezték a többséget.

EÜ béremelés történt, de persze nem 400%. De jelzem Gyurcsányi értelemben ez azt jelentette volna, hogy nem emel, hanem csökkent 400% Szóval az irányt tartották, bár aki 400%-ot remélt annak ez sovány vigasz.

EÜ reformot ígértek és hozzá is láttak. A többiztosítón el kezdtek dolgozni, csak kiderült, hogy ez nem járható út. Belátták. Viszont privatizálták a háziorvosi praxist és elindítottak egy népegészségügyi programot. Lehet kritizálni, hogy kevés, de az irányt tartották.

A nagyarányú adócsökkentéssel tényleg adósak maradtak. DE adóreformot bevezettek. Pl egyszerűsítették az adótáblát, bevezették a gyermekek után járó adókedvezményt.

ÉS ez 3 pont a 40-ből.

Tényleg nézd meg azt a topicot és nézd meg mennyit teljesítettek a 40-ből. Akárhány pontot teljesítettek, ha annak a felét Gyurcsány teljesítené, akkor nem szólnék egy rossz szót sem. DE Gyurcsány irányokban is hazudott. ÉS ezt ne mtudod kimagyarázni!

Előzmény: Törölt nick (331)
zebrapinty Creative Commons License 2008.03.15 0 0 337
mit tudunk csinálni?

meg kell nézni mikor mire vettek fel pénzt.
vagy dobják be a nagyfiúk a vagyonukat?
na azt biztos nem, inkább a siti.

üdv
zpzp
Előzmény: Leo Naphta (329)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 336
Majd ha kirúgnak a munkahelyedről ( Isten ments !) és nem tudod miből fogsz élni a következő években, akkor rájössz, hogy ez nem csak érzelmi kérdés..... ( ja, én már 90.-ben is így jártam )
Előzmény: Leo Naphta (330)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 335

Én nem 300,- Ft-ról szavaztam, hanem az egzisztenciámról.

Előzmény: Törölt nick (326)
ISFC Creative Commons License 2008.03.15 0 0 334

"az embereket általában nem érinti közvetlen ül..."

Már hogy a fenébe ne érintené. A kamatokat fizetni kell. Évi 3-400.000 Ft lakosonként csak a kamat.

Előzmény: mavtelep (324)
mavtelep Creative Commons License 2008.03.15 0 0 333
persze, normális esetekben igen, de ha olcsóbb lesz az importálni, mint gyártani, akkor talán  jobb lett volna még egy-két lépést tenni a  kivánt egyensúly elérése érdekében.
Előzmény: Leo Naphta (325)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 332

Ez OK!

Csak nem mindegy hogy ezt hogyan és milyen áron!

Ha túl pofátlanul csinálják, már pedig ők aztán mindenen túlmentek pofátlanságban, akkor a nép megálljt vezényelhet!

Előzmény: 07napi (328)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.15 0 0 331
hányszor írjam le neked?

ígértek 400% eü béremelést - az ellenkezőjét tették: nem csinálták meg
ígértek eü reformot - az ellenkezőjét tették: nem csinálták meg
ígértek nagyarányú adócsökkentést - az ellenkezőjét tették: nem csinálták meg

mi nem igaz ebben ? kicsit elvakult vagy.

Előzmény: Leo Naphta (315)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 330
Én nem ítélem el. CSak sajnálom! Már eddig is éreztem, hogy ez nem racionális vita. De ezzel bebizonyította, hogy ez érzelmi kérdés nála..
Előzmény: Törölt nick (326)
Leo Naphta Creative Commons License 2008.03.15 0 0 329

Szerintem ebben az egész politikai elit ludas. Abban, hogy az emberek többsége azt sem tudja mi az az államadósság. Ennek meg van az a tulajdonsága, hogy sokáig lehet halogatni a problémával történő szembenézést. De amikor már muszály vele foglalkozni, akkor már nagy a baj.

Gyurcsánynak sok hibája van, de a sokmindenből is jópár dolog elnézhető neki. Egy dolog viszont biztosan nem. Ez pedig az, hogy tudatosan 2004-től kezdődően, amikor már tudta, hogy eladósodási pályán vagyunk, akkor Ő nem korrigált nyomban, hanem még 2 évig ezt a pályát hagyta. Onnan kezdve minden amit addig kiosztott hitelből ment, és így nem csak azon terheket, de még azok kamatainak kamatait is most fizetjük. Ez elfogadhatatlan.

Előzmény: mavtelep (324)
07napi Creative Commons License 2008.03.15 0 0 328
Jól látod ezért siettetik a változást hogy még jusson valami apró.
Előzmény: Leo Naphta (323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!