Legyen ez egy olyan topic, ahol nem az utazási és szállásfoglalási lehetőségek dominálnak, hanem azokról az élményekről, szépségekről, emlékekről írunk, amik arra készettek minket, hogy Olaszország elkötelezett rajongóivá legyünk. Legyen az a szép táj, a művészetek, a hegyre épült csodás kis városok, vagy Róma..., esetleg a finom fagyik vagy egy emlékezetes hangulat, szóval minden, amire ha visszaemlékezünk, akkor összeszorul a szívünk és nagyon vágyunk újra átélni a régi emlékeinket!
És legalább annyira szeretnénk ezt az érzést másokkal is megismertetni.
Hat azert San Benedetto,Alba Adriatica,Giulianova nem ugyanaz az udulofalu -szerintem-,mint Rimini vagy Lido di Jesolo.
Van ott kulonbseg.😉 Eleg csak fotokon is osszehasonlitani,mennyivel hangulatosabbak.
Latnivalo tekinteteben nem tudom,en nem igazan rajongok az olasz tengerpartert. Ellenben a tavaik,Garda-to,Comoi-to,Maggiore-to,Iseo-to....vagy a Dolomitok es az ottani tavak gyonyoruek es ott akarmennyi latnivalo van.
Mi az utóbbi 2-3 évben igencsak sokat vonatoztunk Olaszországban, és minimum 10-ből 9-szer elfelejtettük az érvényesìtèst, és soha nem volt ebből probléma.
Ehhez az is hozzátartozik, hogy az esetek nagyobbik részében, kalauzzal sem találkoztunk...
Persze ettől még érvényesìtse mindenki, az a biztos:)
Kiegészítés az érvényesítéshez: a peronok elején található egy masina, abba kell beledugni, csippan egyet és kész. Ne felejtsétek el, mert elég komolyan büntet(het)nek.
Firenzébe megyünk repülővel és vonattal szeretnénk elutazni Livornoba. Gondolkodom, hogy megvegyem-e előre a vonatjegyet. Szerintetek érdemes előre online megvenni, vagy ott helyben is megtudom venni, valamint olvastam, hogy érvényesíteni kell a vonatjegyeket egy automatában. Most ha megveszem online, akkor ezt hogy tudom kivitelezni?
Visszaolvastam és egy 2018-as hozzászólásban valaki írta, hogy csak akkor kell érvényesíteni, ha nincs az előre megváltott jegyen a vonat száma, ez még most így van?
Még egy kérdés, Firenzei reptérről mivel lehet egyszerűen bejutni a belvárosba?
Hol fogtok megszállni? Mi Provence-ban voltunk pár éve, ott szintén alig van tömegközlekedés, miközben rengeteg gyönyörű település van. Airbnb-n foglaltunk lakást, és még itthonról megkérdeztük a tulajt, tudna-e valakit, aki afféle taxiszolgáltatást nyújtana nekünk. Beszervezte egy épp munkanélküli barátját, hárman voltunk, mindhárman adtunk neki 100 eurót, cserébe két nap alatt bejárt velünk autóval mindent, amit szerettünk volna.
Sajnos vagy a google térkép hagy ki valamit a tervezésnél, vagy ennyire nincs prioritása a tengertől beljebb lévő részeknek, de Urbió 2 míg Assisi és a környező települések 3 órányi utazást vesznek igénybe oda és vissza még Anconából is:(
Wizz-zel Rimini a célállomás, de a nagy, fák nélküli strandokért annyira nem vagyok oda, így arra gondoltam, hogy 1 napot szánnék a városra és még egyet San Marino-ra. Aztán busszal és/vagy vonattal tovább utazni, valami kisebb homokos stranddal rendelkező hangulatos településre, ahonnan tömegközlekedéssel a közeli látnivalók is elérhetőek, így délelőttönként ezek felfedezése, kisebb túrák lennének, délután pedig strandolás.
Milyen településeket javasoltok meglátogatni, ott mik a látványosságok, illetve mi lenne a megfelelő "bázis"?
Bolognában pár éve voltam 1 hetet és Ravenna, Firenze (többször) és Pisa is már "kipipálva", ezért inkább Riminitől délre lenne jó, ha van azon a tájon látnivaló.
megkérdeztem a szállásadónkat, és azt mondta, hogy ez kb 10%-al magasabb a standardnál, amit helyben kérnek. És valóban. Szinte mindenhol 80€ ha oda mész egyhez. Mármint 80 € / gondola / fél óra. Ez í teljesen korrekt szerintem. Kötelező mindenkinek, aki Velencébe utazik. :)
A Trenitalia honlapon vagy appon kívül mindenképpen nézd meg az italotreno.it honlapot vagy az Italo appot is. Főleg, ha nagyvárosok között szeretnél utazni. Az Italo a Trenitalia konkurense, szupergyors vonatokat működtet, és adott esetben olyan vonalakon is kifoghatsz átszállás nélküli járatokat, amin a Trenitalia nem jár. Gyakorlatilag mindig vannak jó árajánlatok is.
Használta valaki ezt a trenitalia app-ot? Nekem nem engedi letölteni a googlePlay, mert "nem áll rendelkezésre az országomban". Van esetleg másik alkalmazás amivel működik a jegyvásárlás?
Azoktól kérdeznék akik régebben autóval utaztak és az elmúlt hónapokban is ezt a közlekedési lehetőséget választották! 2019 óta változott-e bármi az autópálya használati/díjfizetési rutinban?