Keresés

Részletes keresés

prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 452

Mennyire torzul vagy kell-e szükségszerű-e hogy torzul egy rendős személyisége az évek folyaman ?

Ez szerintem személyiség függő. Az tény, hogy az iskolapadból kiesve, majd 10 év elteltével már más a hozzáállása az embernek. Bár ez szerintem a rutin miatt is van.

Meg persze nem csoda, ha a magyar rendőrségnél elfásul az illető.

Előzmény: Törölt nick (449)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 450

* 270 db Nissan Pathfinder 2.5D XE+ terepjárót

Akkor milyen LE????

Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 449
Mennyire torzul vagy kell-e szükségszerű-e hogy torzul egy rendős személyisége az évek folyaman ?
Előzmény: prérikutya (448)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 448

A rendőr a párhuzamos sávban, padlógáz, satu, padlógát, satu módserrel haladt lámpától lámpáig.

Sajnos mindenhol vannak ilyen idióták. Nálunk is volt, hogy mindíg ugyanazt az autót vette fel a gyökér. Aztán egyszer csak váltott másikra. Mi meg meglepetten tapasztaltuk, hogy a baromarcú kinyírta benne a turbot.

Csak a gáz, hogy ez a verda új korában 5,5 millát kóstált, és nem egy fapados Octavia.

Előzmény: stewes (446)
stewes Creative Commons License 2008.02.12 0 0 446
OFF rendőrautó leharcolása:
kb. egy évig olyan munkahelyen dolgoztam, hogy minden éjjel taxival vittek haza. (Nem kell irigyelni, nem volt az olyan jó, meg a cég érdeke is ez volt.)
Szóval, nemegyszer előfordult, hogy rendőrkocsival „párhuzamosan”. Közlekedtünk. A taxis kényelmes, szép egyenletes tempóban közlekedett. A rendőr a párhuzamos sávban, padlógáz, satu, padlógát, satu módserrel haladt lámpától lámpáig. Egyszer meg is jegyezte a söföröm: …és ez fog engem megbüntetni.
ON
Előzmény: prérikutya (443)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 445

Ezért merem állítani,hogy ostobán,/hűen a magyar tempóhoz /,ment végbe az összevonás.

Igazad van. Azt hitték, hogy ha darabszámra megoldják a létszám hiányt, akkor oké a dolog. Azzal nem számoltak, hogy az átvett határőröket megfelelően kell kiképezni, ami még náluk is legalább fél év.

Viszont ami probléma volt, hogy a határőrök nem mentek volna Budapestre dolgozni, inkább leszereltek volna. Ami érthető is, hiszen minek cincálja magával az egész családot a fővárosba, mikor ugyanazt a pénzt otthon is megkeresheti.

Egy gyakorló apukától, férjtől, meg ne várjuk el, hogy ennyi pénzért ingázzon....

Előzmény: Törölt nick (441)
windom earle-ke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 444
Ebi....egy g-mellény hideg fegyverek ellen is védelmet nyújt... egy anthrax-os közvetlen támadást azért még el lehet hárítani, ahogy egy savval való leöntést is..stb....de a lövedék ezért "messzebbről" is hatásos...de egyébként teljesen igazad van..ne tegyünk az ajtóra zárat, hiszen ezer más módon bejöhet a betörő, meg mi a szarnak együnk hisz ugyis meghalunk....
Előzmény: ebenezer (431)
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 443

Ja,az le változaté meg 12 millió fölötti.

LE változat:

"Az LE verzió telis-tele van kényelmi funkciókkal: fényre sötétedő tükör, tempomat, automata fényszórók, esőérzékelő ablaktörlők és intelligens kulcs – és akkor még nem is említettük a bőrüléseket és a teljes panorámatetőt."

Szerinted ilyet vettek? Nézd már meg jobban a képet, amit betettél, mert így csak hülyét csinálsz magadból.... Amit nem kéne, mert valójában nem vagy az....

Ja,akkor ezek ma már csak 5 milliót érnek?

Nem éppen erre gondoltam. A kenyér sem ennyibe került 1 éve. Remélem érted.

Tudom,nálunk is ilyennel járőröznek a belvárosban.

Ja, ha ki kell menni a susnyásba, akkor az Octáviával menejnek? Vagy szaladjanak be autót cserélni?

majd nézd meg,hány év múlva selejtezik a főnökeid ezeket a terepjárókat.
5 év alatt 0-ra lehet írni őket,és nem számít a beletett km sem.

Fogalmam sincs. 5 év rendőrségi használat után elég olcsón kell majd őket adni, biztos vagyok benne. Nálunk már most van olyan autó, amiért 1,8 milliónál nem adnék többet, aztán 2004 őszén 5,5 milla volt darabja.

Előzmény: Törölt nick (438)
neves Creative Commons License 2008.02.12 0 0 442
Kanadában járt egy ismerősöm. Külváros, 20 m széles utak, 50 mph limit. Mindenesetre gyorshajtásért megállították. Jogosítványt kértek, ami a kolléga zakójának belső zsebében volt. Ahogy érte nyúlt egyszerre két pisztolycső meredt rá, kirángatás, kéz a kocsitetőre. (Mégegyszer mondom ez nem USA hanem Kanada)
Ha nálunjk ilyen lenne akkor mit szólnának az ombudsmanok, a jogvédők - és a mindenkori ellenzék? (Pedig -sajnos- logikus).
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 441
,,Az átvétel nem ostoba, csak gyors. 1 hónap alatt akartak a határőrökből rendőrt csinálni".
Ökörség. Azt hitték, majd jól megoldják a létszám hiányt."
Mint már írtam,a Schengeni nyitás miatt a fél országhatárunkon szünt meg a határőrizet.
Egy határőrt nem rúgtak ki,hanem átvették a teljes létszámot rendőrnek úgy,hogy az addigi szolgálati körzetből sem helyeztek át senkit olyan régiókba,ahol rendőr hiány volt előtte.
így lett olyan érdekesség is,hogy pl. az én kisvárosomban 100% fölött nőtt a rendőrök száma 1 nap alatt,és a 8 ezres kisvárosomban megközelítőleg annyi a rendőr ma,mint a 60-70 ezres lélekszámú Sopronban.
de ahogy olvastam,Győrben pl.1100-ról 1600-ra nőtt a létszám,miközben a 2000 fős létszámhiánnyal küzdő fővárosban,ahol az országban a bűncselekmények több mint 30%-át követik el,na ott meg csak a vezérkar növelte a létszámot.
Ezért merem állítani,hogy ostobán,/hűen a magyar tempóhoz /,ment végbe az összevonás.
Előzmény: prérikutya (435)
windom earle-ke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 440
"...Miért tecc hülyeségeket beszélni?

És ha anthraxszal szórja le őket, erre miféle felszerelést kellett volna vinniük?

Hogy a lehetséges további 2000 megtámadási módról már ne is beszéljünk.

igazad van.....ebenezer, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni...
Előzmény: ebenezer (431)
stewes Creative Commons License 2008.02.12 0 0 439
Mondhatjuk, ha hazudni szeretnénk.
Előzmény: Törölt nick (436)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 437
Szerintem teljesen felesleges messzemeneő következtetéseket levonni meg mindenféle dolgot idekapcsolni. "Csupán" arról van szó, hogy meghalt egy rendőr. Az már csak a véletlen műve, hogy pont egy volt határőr volt az, gyakorlatilag bármelyik rendőr lehetett volna... A gyilkos nem kérdezett, csak lőtt, tehát BIZTOSAN nem az eljáró személye ellen irányult a támadás, hanem egy rendőr ellen az alkohol hatása alatt.
prérikutya Creative Commons License 2008.02.12 0 0 435

Volt valami átképzése,felkészítése a másfajta munka végzésére,vagy ő az első áldozata a határőrök ostoba átvételének a rendőrséghez?

Az átvétel nem ostoba, csak gyors. 1 hónap alatt akartak a határőrökből rendőrt "csinálni".

Ökörség. Azt hitték, majd jól megoldják a létszám hiányt.

Előzmény: Törölt nick (434)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 434
,,2008. január elsejével, a határőrség és a rendőrség összeolvadását követően került az esztergomi rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának állományába szakértőnek."
Hát,szakértő létére igen amatőr módon halt meg szerencsétlen.
Nem tudom mekkora a különbség az útlevélkezelői munka,meg a jelenlegi munkaköre között,de nekem furcsa,hogy nem egészen másfél hónap rendőrségi munkavégzés után lelőtték.
Volt valami átképzése,felkészítése a másfajta munka végzésére,vagy ő az első áldozata a határőrök ostoba átvételének a rendőrséghez?
Előzmény: windom earle-ke (427)
ebenezer Creative Commons License 2008.02.12 0 0 431

Miért tecc hülyeségeket beszélni?

És ha anthraxszal szórja le őket, erre miféle felszerelést kellett volna vinniük?

Hogy a lehetséges további 2000 megtámadási módról már ne is beszéljünk.

Előzmény: windom earle-ke (428)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 430

Vagy vissza kell vásárolni az eladott T-34-eseket. Azzal aztán biztonságosan be lehet kopogni, ha valahol kitör a családi balhé.

Szvsz azért, mert 10 évente megtörténik egy ilyen eset, nem élhet egy ország 24 órás paranoiában.

Előzmény: Törölt nick (424)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 429
Attól hogy valaki részeg közel sem biztos, hogy rá fog lőni valakire. Szerencsére ez csak egyedi eset. Esztergom-kertvárosban (is) van pár olyan utca, ahol ilyen tipikus alkoholisták és egyéb C típusú bűnözők élnek, de lövöldözésre - mint írtam - nem nagyon került sor eleddig.
Előzmény: Törölt nick (426)
windom earle-ke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 428
igaz...de fel kéne fogni a vezetésnek azt, hogy "itt ugysem történik semmi" gondolat rossz gondolat....ha már az esküben benne foglaltatik, hogy "...életem és testi épségem kockáztatásával..." akkor valahogy illenék megteremteni a feltételeket is....
Előzmény: djsms (425)
windom earle-ke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 427
"...Zoli nem csak az " útleveleket " kezelte...... Erdésztechnikus végzettséggel, mint Hivatásos vadász dolgozott évekig..... ráadásul olyan környéken, ahol minden 3-ik felnőtt orv-vadászik....... ez legalább olyan "rutint" adott a rendőri munkához, mint 5 év a nyócker-be - járőrként.....

20 éves korától 3 lőfegyvere volt...... és kiválóan bánt mindegyikkel... lőni meg jobban lőtt, mint némelyik kommandós...."

Igazad van...de bizonyos szituációkra nagyon nehéz felkészülni...illetve nem is lehet....sajnos "mentek" el már sokan az évek alatt, vagy szenvedtek súlyos sérülést. egyetértek veled, de az erdő dzsungele kicsit más mint a házak dzsungele...teljesen mindegy mi volt előtte....rendőrként szolgálatteljesítés közben halt meg..sajnos és ez a lényeg
Előzmény: orpheline (375)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 425
Egyetértek veled, de!
Esztergom és környéke nem az a hely (SZERENCSÉRE), ahol jellemzőek lennének az efféle incidensek. Nem is nagyon emlékszem a közelmúltból olyan esetre, ahol fegyverhasználat is volt. De majd megkérdezem helyi a rendőr ismerősöket.
Előzmény: windom earle-ke (422)
windom earle-ke Creative Commons License 2008.02.12 0 0 422
golyóállómellény...
teljesen igazad van...
egyet nem értek, vannak olyan jellegű mellények, amelyeket "ruha alatt lehet hordani"....egy járőr bármikor kerülhet olyan szituba, amikor az történhet ami Esztergomban, vagy Téten, vagy bárhol....
Gözöm nincs menyi egy ilyen mellény, de szerintem nem lehet "tétel"...hiszen drágább az ember élete és persze a mai divatos számítások mellett az orvoosi költségek, munkából kiesés stb..,persze lehez, hogy a mai közbeszerzési divatnak megfelelően...képesek lennének két mellény áráért egyet venni...
Előzmény: prérikutya (397)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 421
Hát ha az elkövető a második rendőrre is rászegezte a fegyverét akkor bizony jogos önvédelemről is beszélhetünk! Bár mintha más megvédése is önvédelemnek minősülne, de ezt nem tudom pontosan hogysmint van hivatalosan.
Előzmény: Törölt nick (419)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 420
Még most is megérdemli...
Előzmény: Fine Tune (415)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.12 0 0 416
a közpolgárnak és ide értve a közrendőrnek csak megdögleni van joga, megvédeni magát nem.erre csak a parlamenti képviselőknek van jogosultsága.
na jó azért fel fogják menteni,de egy ilyenért egy normál állampolgárt besittelnének nem?
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.12 0 0 415
Megérdemelte volna.
Előzmény: djsms (412)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 414
Miért? Lábba megkapta az adagot de ezután is lövésre emelte a fegyverét... Szerintem biztos így történt... ;)
Előzmény: Blue Stone (413)
Blue Stone Creative Commons License 2008.02.12 0 0 413
A fejlövés ilyen esetekben nem indokolható, de mindkét térdét ronccsá lehet lőni
Előzmény: djsms (412)
djsms Creative Commons License 2008.02.12 0 0 412
Ezt az állatot nem lábon, hanem fejbe kellett volna lőni. Szerintem a jogos önvédelem elég stabilan megállná a helyét... Ha meg kérdés merül fel akkor a lábonlövés után ismét felemelte a fegyverét...
Fine Tune Creative Commons License 2008.02.12 0 0 411
Szerintem ez azért van, mert a rendőrök kiképzése nem követi a mindennapokat. Ma már az is megeshet, hogy igazoltat egy autóst, az meg lelövi. A bűnözök több jogával párhuzamosan nem erősítették meg mentálisan és felszerelésében a rendőröket. Ráadásul van ott "egy kettő", aki erre a munkára IQ-jánál fogva nagyon nem alkalmas,

Bezzeg politikai gyűléseken millióan vannak, mert a vezetés ebben látja a jó rendőrséget és egyszerűbb is szétverni pár száz tüntetőt, mint este 10 után négy kancigányt a Blahán, ahová életveszélyes este kimenni.

Azzal együtt ezért nem a rendőrséget tenném meg felelősnek, hanem az SZDSZ-t.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!