Békesség Nektek!
Több mint két évtizede küzdök, próbálkozok spirituális élményeim megjelenítésével. Több, kevesebb sikerrel..:-)
De egyáltalán lehet-e a kimondhatatlant megfogalmazni? Ha van kedvetek, írjátok meg a véleményeteket erről a témáról!
A képeket itt nézhetitek meg:
http://somafoto.fw.hu
És ha a 'Fórum' menüpontra klikkeltek és megtiszteltek néhány beírással, akkor felpezsdülhet az én kis fórumom is, ami egy ideje már befulladt idő hiányában!:-)
Üdvözlettel: Efraym
A lényeg az,hogy a világ tele van akaratos,de annál butább emberekkel.Az önbizalom és magabiztosság,gyakran hiuság jellemzi őket és JÓT AKARNAK.Csakhogy a jót megcsinálni és átélni kell ! És én például nem tudom hogy biztosan az-e a jó,amit kinézek magamnak.Ha pedig nem lehetek ebben biztos,akkor igenis igényelem szerényen az Égi Döntést ! Nem azt mondom,hogy az emberke szünjön meg akarni és csak heverjen a diványon,nehogy eltévessze a döntést.Hanem azt mondom hogy éljük az életet,akarni és határozni elkerülhetetlen,csakhát az ember legyen csak szépen másodhelyes alany,háttércselekvő, vagy legalábbis FOKOZOTTABBAN sugalmaztassék istensége által.
Hahó embertársaim ti hatmilliárdan! más is hozzászólhat ám a beszélgetéshez...
Természetesen a földi embernek is van szerepe,akarata és döntése.Én azonban mint amugy AKARATOS természetü ember,már beláttam,hogy akármennyire is jót szeretnénk csinálni,a selejtet elkerülni teljességében nem lehet.Mindig célszerü igényelni az égi támogatást.Ezt ambicionálva csináltam egy imát :
Félreállok a jövendő harcban és noha küzdök nem én vagyok a harcos.
Keresem a harcost és hagyom hogy bennem küzdjön.
Megfogadom harci parancsait és engedelmeskedek nekik !
Természetesen mindenkinek saját utja van,izlés dolga,döntés kérdése is.Vannak lendületesebben haladni akarók,mások kevésbé spiritualizálnak egyenlőre. És elképesztően sokféle elmélet,gyakorlat áll rendelkezésünkre....Életsorozat alatt a lény elöbb utöbb alkalmassá lesz és égi-isteni természete fokozatosan kerül dominanciába.Erre utal a beavatási rend is : átlagember,próbatanitvány,tanitvány,mester
Az EGO latin eredetü szó,ma már nemzetközi és a jelentése : ÉN . Semmiképpen nem tévesztendő össze az egoizmussal,amelyik az én hiu,önzö,gyarló változata.Én-je vagyis éntudata Jézusnak,Buddhának is volt,enélkül emberi lény nem is létezhet.
Hasonlatot mondok : a szeszes itallal semmi gond nincsen,az alkohol ellazit,jó étvágyat csinál,segiti az emésztést. Hát akkor mi a probléma ? Nos annak másik neve van : Alkoholizmus,alkoholista életvitel,na az már nem oké...
A kép cime SZENT HÉTALVÓ.Bizony a szellem avagy Önvaló persze hogy a jelen ténye,csakhogy éppen még alszik.Ezért is nevezik a spiritualizációt FELÉBREDÉSI folyamatnak !
Köszönöm megtisztelő figyelmedet és hogy időt szántál rám! Azt írod:
"A spiritualitás az égi önvalónk fejlesztését célzó kisérletünk illetve annak megnyilvánulása idelenn."
Amennyire én tudom, nem kell 'fejleszteni' az önvalódat, hiszen az már eleve te vagy! Igazából van valami, ami az útjában áll, ezért nem ismered. Nem is tud megnyilvánulni! Ez az akadály pedig az EGO! Ha az ego eltakarodna az útból, ott ragyogna az igazi Önvaló, a maga szépségében teljességében!
A lélek,psziche,amima : egyéni lény lényege,merthogy van még vitális és testi szekciója is. Kisember.Lator.Kisszeretetü.Önös,hiu.Ezt hivják embernek,aki gondolkodik tehát van. Közhely : tanitják az iskolákban pszichológia és biológia és még szociológia is,merthogy a többiekkel viszonra lép.
A szellem,pneuma,spiritus : az én-azonosulás,identitás tágasságára utal,az egyetemesbe való irányultságára.Nagyszeretet.Nagyember. Titok.Szerény,önzetlen.A hatmilliárd földlakóban alszik,mag,fejlődik aprádonként és életsorozat által válik domináns én belőle.Merthogy ez a Felső-Szakrális Én.Erre mondta Jézus,hogy : Mindnyájan istenek vagytok a magasságos KICSINYEI.A szellem felette -funkció a gondolkodásnál,talán az intuició,ihlet,megvilágosodás,tudatfeletti,éberenébredés szavakkal lehetne körülirni.
A spiritualitás az égi önvalónk fejlesztését célzó kisérletünk illetve annak megnyilvánulása idelenn.
Ez a rajz már az AQUÁRIUS szó által is utal ambiciójára,időszerü megfogalmazást adni korszakunkról ! Aki valamelyest foglalkozik a mundán-csillagbölcselettel az helyeslően bólogat...igen,igen...többékevésbé helyesen keresgéli az időszerü világhónap lényegét.És ez nem feltétlenül a müalkotó ember intellektusának a dicsérete.De nem ám ! Hanem a teljesitményé.Lehet hogy ugymond ráhibázott égi sugalmazottsága által.Talán közvetitette a szakralitást tudattalanul. Hivhatjátok ihletnek is.
Több mint két évtizede küzdök, próbálkozok spirituális élményeim megjelenítésével. Több, kevesebb sikerrel..:-) De egyáltalán lehet-e a kimondhatatlant megfogalmazni? Ha van kedvetek, írjátok meg a véleményeteket erről a témáról! A képeket itt nézhetitek meg:
http://somafoto.fw.hu
És ha a 'Fórum' menüpontra klikkeltek és megtiszteltek néhány beírással, akkor felpezsdülhet az én kis fórumom is, ami egy ideje már befulladt idő hiányában!:-)