Mint említettem nem én AKAROM magam hipnotizáltatni, 2 éve tartó oknélküli fejfájásra ajánlotta egy osztályvezető főorvosnő, mivel nincs ötlete hogyan is segíthetne rajtam. Egyébként az nem tartozik a normális alváskategóriába ha az ember többször felébred éjjel, de ez legyen a legnagyobb gondom. Abba gondolj bele, hogy 2 éve mindennap fáj a fejed, fájdalomcsillapító nem hat, nincs szervi és pszichés oka. Milyen lehet???:-(((
A "rutin"-t a hipnózis tecnikára értettem.. Tulajdonképpen mi is a te problémád? Az alvásod rendnbem: néha felkelsz éjjel, ez normális, mint az is h vissza alszol..Miért is akarod magadat "hipnotizálni"?
Nem tudsz olyat mondani amit ne vizsgáltak volna rajtam, most félévig gyógyszerrel próbálkoztak. Pszichésen teljesen rendben vagyok, alvászavar...ma már nem vészes, átalvási problémáim vannak, azaz éjjel 2-3szor felébredek, de szerencsére visszaalszok.
Mint kivülállónak nehéz véleményt kialakítani, ha nem ismeri a kivizsgálás eredményeit: a gyakori fejfájásnak OKA VAN, tehát ezt kell(lene) először megkeresni, és majd ezután megszüntetni..az okot nem biztos, h hipnózissal lehet megszüntetni..ahogyan visszaolvastam a bejegyzéseidet, én az alvás zavarra gondoltam..Ki állítja azt, h fejfájás relaxációval, hipnózissal gyógyítható? Szerintem ez csak akkor valószínüsíthető, ha megelőte ezt egy kivizsgálás ..És persze a rutin sem maradhat ki..
Akarja a fene....de a 2 éve tartó mindennapos krónikus fejfájásomra már csak ez az egy út van. Pszichiáter főorvosnő ajánlotta hozzáértő kollégáját.
Egyébként arra gondoltam, hogy jó pár éve próbált egy pszichológus megtanitani a relaxációra, de egyszerűen képtelen vagyok kikapcsolni. Ezért vannak kétségeim....
Ha arra a relaxációra gondolsz, ami a hipnózishoz szükséges, akkor az ne legyen a te gondod, legyen ez a hipnotizőré, az ő feladata a pácienst eljuttatni a hipnózis megfelelő fokára..de miért is akarod te, h hipnotizáljanak? Ez többek között egy gyógymód, de csak hozzáértő szakember kezében..
bocs az újabb bumpolásért, gondoltam teszek még1 próbát.
ugyanis nem tudom felvenni Kunsági Andreával a kapcsolatot - a mailjeimre nem válaszol - és újfent az lenne a kérdésem, hogy nem tud-e valaki egy megbízható hipnoterapeutát Budapesten, mert választék van, csak vélemények nincsenek. vagy csak úgy bökjek egyre?
Miért akarod "kipróbálni"? A hipnózist gyógyításra kell alkalmazni, és egy magára valamit is adó hipnotizőr nem foglalkozik cirkuszi attrakcióval..amúgy évekkel ezelőtt 35.000 HUF volt a tarifa egyszeri hipnotizálásra, de ez általában semmire sem elég, leginkább 3 alkalom szükséges.. Ebben a fórumban megtalálod a honlapjukat, ott kikeresheted a neked megfelelő személyt, és megbeszélheted vele, amit akarsz..
Serintem lépj kapcsolatba Kunsági Andreával, és beszéld meg vele ezeket a dolgokat..a hipnózisba lehet valós és hamis dolgokat felidézni, de ez egy külön téma, és sokkal nagyobb, h itt a fórumon ezt megbeszéljük..néha a gyógyítás érdekében éppen olyat kell rögzítenünk a páciens tudat-alattijában, ami nem valós, de éppen ez segíti a gyógyulást, hasonlóan ahhoz, h a gyógyszerek is mérgek, és a gyógyítás/mérgezés csak az adagolt mennyiségtől függ..
de ha mint írtad a reinkarnációs hipnózisban a páciens a képzelet világába kerül, és onnan idéz fel dolgokat, az tulajdonképpen hazugság, hisz nem felel meg a valóságnak... vagy a tévedés talán jobb szó, hisz nincs tudatában, hogy hazudik, de a lényeg hogy nem valódi emlékképek.
hogy az előző példádnál maradjak pl van valaki aki azt képzeli, elrabolták a földönkívüliek, és hipnózis alatt erről képzeleg... akkor nem kéne inkább azt felkutatni, hogy miért akarja ő azt hinni, hogy elrabolták egy valós esetre visszavezetve ahelyett, hogy a fantáziavilágában barangolnának?
vagyis tulajdonképpen a kérdésem, hogy le lehet korlátozni a felidézett dolgokat valós emlékekre, hogy nehogy a páciens téveszméit kúrálják?
a legfontosabb kérdésem még mindig az, hogy esetleg tudnál-e valami jó hipnoterapeutát ajánlani, mert azért gondolom nem mind ugyanolyan jólképzett.. pl Kunsági Andreán gondolkodom, de mindről csak annyit tudok amennyit a honlapjaikon írnak magukról, nem találok élménybeszámolóktat.
Olyanokat kérdezel, amit a fórum keretei között megválaszolni csak próbálkozni lehetne órákig tartó levelezéssel..a hipnózisban fel sem vetődik a "hazugság", hiszen ott egy kölcsönösen elfogadott szóbeli (verbális) kapcsolattartás folyik, és a preferált "megengedő" módszer szerint a hipnózist a páciens irányítja, az ő igényei dominálnak, a terapeuta legfeljebb csak "korrigálja", ill. megfeleő irányba tereli az előzetesen megbeszéltek figyelembevételével..
Ha "valóban látod" retrográd hipnózisban az első osztályban, 6 éves korodban az első osztályban a 3.-ik padsorban bal oldalról számítva a 3.-ik -ként ülni magadat, és megnevezed a bal oldaladon lévő (pl) Kis Piroskát, és a jobb oldaladon ülő Nagy Jóskát, akkor ez képzelet, vagy valós..szerintem mindkettő, ill. a valós emlékezet előhozása az agy azon perifériájából (emlékképek), amellyek a hétköznapi tudat számára zároltak..
hmm, de akkor honnan tudni, hogy azt valóban átélte-e az ember, vagy csak képzeli? mert végeredmény szempontjából nem mindegy, hogy igaz emlékeket élt át v csak fantáziált.. a hiponotizőr le tudja csak a valós emlékekre szorítani a pácienst, mert kár fanzáziálással húzni az időt.. és azt hallottam hipnózisban nem lehet hazudni, pedig akkor az mégis hazugság ha nem igazak az emlékek, mégha nem is tudatosan.
nem akarom, hogy hipnózis alatt napóleonnak képzeljem magam aztán ezzel az élménnyel távozzak.. :)
úgy veszem észre elég sok teknika van, és gondolom egy 2, max 3 alkalommal történő kezelésbe nem fér bele sok.. a hipnoterapeuta fog javasolni ezek közül egyet, vagy előtte már ismernem kellene őket és úgy odamenni, hogy ezt-és-ezt kérem?
és a hipózis mindenkinél működik a bele vetett hittől függetlenül? ..mert magamat ismerve nálam pont nem fog, ha nem..
Kedjük a végén: mint ahogyan "reinkarnáció" is csak az emberek fejében "létezik", magyarul= nincs, úgy ez a hipnózisban sem létezik..pl.vki azt állítja, h elrabolták a földönkívüliek (baromság), ezt hipnózisban át lehet "élni", magyarul egy képzelet világba kerül a páciens a hipnózis alatt, és később, mint tényt akarja ezzel bizonyítani a maga (baromságát) állítását.
A hipnózis egy módosult tudatállapotot jelöl, amiben egy különleges, folyamatos kapcsolat tartás van a páciens és a terapeuta között..A "megengedő tecnika" módszere abban áll, h a hipnotizőr a páciensre bízza a hipnózis "irányítását", persze előtte szükséges egy feltáró beszélgetés, h helyes irányba tudja terelni a hipnózis alatt a beteget (pácienst)..ebből adódik, h nem kell mindenről hangosan beszámolni, sőt olyan dolog is lehet, amit el akarsz titkolni a terapeuta előtt, de mindemellett szeretnéd azt kitörölni a fejedből (emlékezetedből)..erre nagyon jó módszer az ún. tábla technika..
Egy jó terapeutának saját stílusa van, és annak alkalmazását mindig személyreszabottan alkalmazza, részben az illető személytől, és az elérendő céltól függően..
nem csak ki akarom próbálni, csak nem akartam részletekbe menni h mire kéne..
amúgy a szokásos dolgok - alvászavarok...stb - olyasmi "gyógyítására" (nem tudom indokol-e az idézőjel) amit szinte minden hipnózisos oldalon emlegetnek h mire jó, semmi extra. lelki eredetű dolgok, de nem vmi trauma vagy komolyabb.
amúgy a hipnózis által szerzett élmény érdekelne..
ez az időben visszamenés hogy működik, hogy ha van vmi fontos esemény ami a múltban nagy hatással volt rám, de erről még én sem tudok, hogy találom meg azt az emléket? szal konkrétan arra az időre megyek vissza amit a hipnoterapeuta mond -így ha ő nem tudja, mit keresünk, kicsi az esélye, hogy megtaláljuk-, vagy én automatikusan ráéreznék h mi a fontos számomra?
valamint mennyire kell ilyenkor hangossan beszámolni az élményekről amit átélsz? nyilván kellenek támpontok a hipnoterapeutának h hol is vagy, de azért magadban is tarthatod az élményeket és mégis emlékezni fogsz rájuk a végén?
és még annyit, hogy mit gondolsz a "reinkarnációs hipnózisról" mint olyanról?
Ha "csak" ki akarod próbálni, akkor édesmindegy, h ki fog hipnotizálni. A hipnózis tudomány, és ezt valamilyen célból végzik, egyesek cirkuszi mutatványként (ez a többség), mások gyógyítás céljából.
A hipnózis egyik formája az önhipnózis (auto-hipnózis), ezt egyesek TM-nek is hívják. Ezt meg lehet tanulni, és rendkivül eredményesen lehet alkalmazni egyes esetekben. Maga a hipnózis technika érdekel, vagy a hipnózis által szerzett élmény?
Ha az utóbbi, akkor javaslom a retrográd hipnózist: ennek a lényege, h az idővel vissza tudsz lépni, és korábbi élményeidet tudod ismét átélni, és láthatod is önmagadat, pl. pár éves korodban.
Senki nem állapította meg, csak én döntöttem úgy, hogy kipróbálnám a dolgot.
Konkrétumok nélkül, neten olvastam, hogy mikre jó a hipnoterápia és az alapján nem hinném, hogy baj lenne belőle. Mindenesere nem járok pszichológushoz vagy bármi ilyesmi ha erre gondolsz..
Talán először azt kellene tisztázni, h milyen problémádat akarsz kezeltetni, és ki állapította meg, h ezt hipnózissal lehet gyógyítani..ha ez a valaki ezt meg tudta állapítani, akkor talán gyógyítani is tudja..Szerintem ebből kellene (talán) kiindulni..
"Most közel egy éve nem volt pánikrohama, de amióta hipnózisra jár, újrakezdődtek a pánikrohamok, pedig szedi a gyógyszert" Miért járt akkor hipnózisra? Az a magát orvosnak nevező személy miért "hipnotizálta"? Szerintem csak bohóckodott..A hipnózist vetesd kazettára, aztán kérd el, és meg lehet nézetni egy hozzá értő személlyel, én sok gagyi kazettát hallgattam már, ami semmire sem volt használható..
Érdekelne, hogy van-e, akinek hipnózissal a pánikbetegségét kezelték, és hogy segített-e neki. Egy barátom gyógyszert szed a pánikbetegségére, szeretné abbahagyni, próbálta is, de nem segített, pánikrohamai lettek újra, nem tudott nem otthon enni és aludni, moziteremben bezártságérzés tört rá stb. Most közel egy éve nem volt pánikrohama, de amióta hipnózisra jár, újrakezdődtek a pánikrohamok, pedig szedi a gyógyszert. A hipnotizálást végző orvos nyilván azt mondja, hogy ez a gyógyulás jele, de én kicsit szkeptikus vagyok, használ ez? Első kézből származó tapasztalatotok van erről? Én sem szeretem a gyógyszereket, de ha az segít rajta, és a hipnózis még a gyógyszert is elnyomva ront, akkor mégis inkább...
Nem kell minden mögött mindig az okot kutatni, pl. a"HISZTÉRIÁS VAKSÁG" -nak sem ismeri senki sem az "okát", mert talán nincs is, mert "csupán" funkcionális zavar, tehát nem szervi, ezért "oki terápia" sincs, viszont hipnózissal-és csak hipnózissal tökéletesen gyógyítható..
Ismertem ilyen embert, a technikumban tanított egy nagy tudású tanár (ő írta a labor. gyakorlatok könyvet, amiből tanított), és gyakran nyúlt, a nadrágja egy bizonyos pontjára, mi meg röhögtünk rajta, ill. alig tudtuk visszatartani a röhögésünket..nem hinném, h ő maga is tudta volna, h TIK-es, de akik ismerték, biztosan nem tudták, én is csak azóta tudom, h az volt, mióta ezzel a "betegség"-gel foglalkozom, ill. nagyképűen mondva: "ismerem"..
Persze, volt más ismerősöm is, csak ő volt az, akiről nem is tudtuk/ták, h ez a TIK, és még sokan vannak, akik azok, és még a diagnózisukat sem állapították meg..
Gyógyszeresen biztosan nem gyógyítható, az legfeljebb bizonyos biológiai funkciókat kapcsol ki, és az ember "zombivá" válik, és ez a hatás jellemző általában minden pszichére ható gyógyszerre, és persze az, hogy nagy a "hozzászokás", hasonlóan a kábítószerhez, végül is a "gyógyító" hatás konvergál a 0-hoz, viszont az "elvonási tünetek" éppen olyan erősek, mint a kábítószernél.. A kezelés, mint minden pszichés problémánál, egyéni, én speciel a tüdőgyulladáson kívül nem ismerek már betegséget, amit nem így kell gyógyítani..Gyógyult TIK-esről csak a hipnózist tanító tanárom által tudok..
Több olyan betegségről tudok (aszthma bronchiale, reumatikus bántalmak hajtépés, fóbiák, pikkelysömör, vitiligo, dadogás, a pszichés betegségek nagyobbik része), aminek az okát nem is sejtik, ill. többtényezősek, és hipnózissal ragyogóan gyógyíthatók..
"A Tourette-szindrómában szenvedő gyerekek és felnőttek sokat profitálhatnak az önhipnózisból: egyes kutatók ugyanis azt állítják, hogy a módszer segítségével kontrollálni tudják az akaratlanul jelentkező rángásokat, a ticeket. A kísérletben 33 kiskorú, 6–19 éves Tourette-szindrómás beteg vett részt, akiknek megtanították az önhipnózis módszerét. Önhipnózis: megtanították nekik, hogyan juthatnak el egy ellazult tudatállapotba Megdöbbentő volt, hogy csupán 2–4 foglalkozás után a páciensek 79 százaléka javulásról számolt be – mondta Lazarus. Ennek fényében mindenképen folytatni fogjuk a kísérleteket – tette hozzá." A tanulmány a Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics című szaklapban jelent meg
Ez cirkuszi mutatvány, mint aminek szánták is, és elég gyengére sikerült..A hipnózis tudomány, és ilyen céllal is kell(lene) használni..Talán gyógyításra..
A vakok nem szegények, és sajnálni sem kell őket..Egyszerűen testi fogyatékosak, mint sokan mások..És többségükben boldogok, mert nem látják ezt a curva világot, hanem szeretteik körében élnek (ezt nem én találtam ki, hanem egy világtalan ember mondta a debreceni Nagyállomás előtt)..A kérdéseidet zömében + válaszoltad, egyre azért tudnék mit mondani, éppen a "vakság"-al kapcsolatban: van 1 betegség, aminek a neve HISZTÉRIÁS VAKSÁG. Ez 1 funkcionális betegség, oki terápia nincs, mert ok sincs, de a lényeg a teljes vakság. ÉS CSAK HIPNÓZISSAL gyógyítható, azonnal, és tökéletesen..
Üdv! Rég volt már hozzászólás, ezért próbálkozok én is egy kicsit ha lehetD.
Én is olvastam a Hipnózis magasiskolája c. könyvet. Elég érdekes. Én ezt sohasem tanultam ,nem is érdekelt igazából a téma. Csak egy ismerősömnél megláttam ezt a könyvet, és gondoltam, hátha van benne valami hétköznapi életben használható dolog isD. Hát sztem van.Írtad, hogy zavarkeltő lehet. Ezt hogy, ill. mire érted pontosan? A leírt technikákra, vagy esetleg ahogyan a könyv a témát megközelíti, ismerteti? Én is megnéztem a videót amit belinkeltél. Már korábban is láttam. Jót nevettem rajta. Nyugodtan nevess ki, de én azon kívül, hogy vágva volt a videó és 2 törpét széthúznak kétfelé, mindenki meg őrjöng, és ezzel igyekeznek hatni a videó nézőjére, azon kívül többet nem láttam. Nekem (most is lehet nevetniD) ami feltűnt, hogy mikor lefekszik a nő, és mikor széthúzzák, a kamera képet vált.Én a háttérben sétáló embereket figyeltem ,hogy kb 4 mp alatt ,,odavarázsolódik'' egy fehér ruhás gyalogos a háttérbe. Pedig nem sietD. 45 mpnél még nincs ott senki, 50 mpnél(képváltásnál) meg már a tér közepén sétálPersze lehet, hogy a fa mögött ültD. Eredetileg sztem 1 teljes egészséges nő volt, mert elég természetesen mozog, és gyorsan odatalál a padhoz, habár a tag vezeti egy darabig a derekánáll fogva.De túl természetes a mozgása.
Sokkolásos videónak biztos jó. Főleg ha hanggal nézi az ember, úgy biztosabb a hatásD.
Egy kérdés laikusként: Olvastam, hogy a tudatalatti képekben kommunikál, és, hogy sok hipnózistechnikában nagy jelentősége van a szemnek, ill. annak.. -pontosabban- azon keresztül az idegrendszer fárasztásának. Azt is olvastam, hogy vannak simogatós technikák, meg szagoltatós technikák is D. De... Felmerült a kérdés, hogy szegény vakoknál, akiknek nincs meg adatva a lehetőség a látásra, hogyan befolyásolja a hipnotizálhatóságukat ez a sajnálatos hátrányuk. Most kicsit válaszolok magamnak: Gondolom az ő többi érzékük sokkal kifinomultabb az egyéb ingerekre, így gondolom ő náluk pl a simogatás, szaglás túlérzékenysége úgymond helyettesítheti ezt az érzékszervi hiányosságot?Kíváncsi lennék a véleményedre. Köszi.