Amennyiben erdekelnek reszletek - peldaul a kezelesekkel kapcsolatban - a nevem alatt megtalalod a weboldalom cimet, ott minden informaciot megtalalsz. Persze, ha azon felul amit a honlapon, talalsz kerdesed van, barmely elerhetosegen megtalalsz :)
Igen, a szemoldok! :) Ez tobbnyire egy "tesztelesi kiserlet" a Vendegek reszerol ;-)) Legtobbszor engem is szemoldokformazassal-, igazitassal, -illetve festessel (szokitessel) keresnek fel a leendo Vendegek.
A masik "teszt" tobbnyire a masszazs :)
A Bimbo ut ott van a kozelben. Onnan kozelebb vagyok egy kohajitashoz kepest :)
Megmondom oszinten, hogy olyan kozelrol nem ismerem az Avont, hogy velemenyt alkossak rola, nagyon sokan elegedettek egyik-masik termekevel, tehat biztosan megbizhatoak.
Minosegi kulonbseg biztosan van a professzionalis termekcsaladokhoz kepest, de ugyanugy ahogy a dm-es termekeket is hasznaljak eloszeretettel, ugy az Avon sem hiszem, hogy alacsonyabb minoseget nyujtana a Vasarloknak.
Én pedig a Bimbó útra járok. (II. kerben lakom) :-) Az általad használt termékeket nem ismerem, de enyémet sem ismertem, mielőtt nem kezdték el rákenni a bőrömre (Guinot). Szóval, attól, hogy nem közismert a termék, miért lehet nagyon jó.
Ja, és még nagyon fontos egy jó kozmetikusnál, hogy eltalálja a szemöldök természetes és ábrázathoz passzoló ívét! :-)
En is szerencsesebbnek tartom, hogy lehetoseg szerint probatermet kapjon a Vendeg, hiszen mindkettonknek kellemetlen lenne, ha a megvasarolt 5-7000 Forintos kremet nem birja a Vendeg bore, s nem tudja elhasznalni, illetve nekem sincs cserelehetosegem ra.
Kerdesedre valaszolva: en a masodik keruletben dolgozom, a Mechwart-ligetnel.
Kezdetek ota Janssen Cosmeceutical-t hasznalok, mely teny, hogy nagyon nem kozismert - terjeszetesi teren valamit nem jol csinalthatnak -, pedig tenyleg nagyon jok mind az arc-, mint a testapoloik. Fokent tengeri hatoanyagokat tartalmaznak, legalabbis en azt a "csaladod" hasznalom leginkabb eloszeretettel :)
Én maximálisan elégedett vagyok az enyémmel. Az empátia érzéke is nagyon nagy, nemcsak arc, hanem léleksimogató is a lány.
Meg mindig ad próbatermékeket : ), vagy csak úgy a saját készletéből kölcsön például egy testápolót, mikor nagyon száraz volt a bőröm, hogy kenegessem egy hetig folyamatosan, aztán majd visszaadom. Meg karácsonykor, szülinapkor egy-egy apróságot (10ezer forintos krém, parafinos kézápoló 5 alkalomra, ilyesmik)
Mondjuk én tényleg jó kuncsaft vagyok, igaz, hogy nemolcsó, de a munka miatt szükségem van ilyen szintű kényeztetésre és meg is éri nekem.
Sziasztok! Nekem azt ajánlotta régen egy kozmetikus hogy a szoba levegője a lényeg és hogy minden másnap cseréljek párnahuzatot. Azóta tényleg nem érzékeny az arcbőröm és minden újdonság nem okoz kényelmetlenséget. Vagy csak bemesélem magamnak hogy így jó?
Valoban rengeteg vitamint tartalmaznak a csoki-fele pakolasok, es biztos vagyok benne, hogy ez sincs mindenkinel igy, de en sem ereztem azt a fajta "feszito" feltoltodest egy kremes csokipakolas utan, mint peldaul, ha egy gumimaszkot, vagy - hogy (allagat tekintve) kozelebbi peldanal maradjak - mas, eddig kiprobalt hatoanyagos, avagy hidratalo kremmaszkot hasznaltam volna (magamon).
Nos említettem az előző hsz-ban, hogy éppen aznap mentem a kozmetikusomhoz. Na, mivel fogadott? :-) Azt mondta, hogy most csokipakolást ken fel a dekoltázsomra, és az arcomra is. Szerinte sok vitamin jut így be a bőrömbe. Mondtam, hogy jó, de nem tapasztaltam, hogy selymesebb lett volna tőle a bőröm. TV-ben láttam, hogy most a "sztárok" körében nagyon dívik a csokipakolás, de én ezt egy új "divatnak" tartom, nem igazán hiszek a hatásában. (Nekem illatra inkább a kakaóhoz hasonlított.) Viszont említette, hogy decemberben lesz olyan spéci - gyémántfejes - gépe, amivel csiszolható a bőr. Nem tudom, hogy ki merjem-e próbálni...
Teát én a kozmetikában valahogy nem szoktam kívánni, de ez én vagyok. Lehet, hogy más igényli.
Igen, a "szimpla" odafigyelés már jól esik az embernek! Ja, és korábban ajánlott nekem arcradírt, amivel ő is dolgozik. (Gigi) De eléggé drágállottam a 6.000 Ft-ot egy tubusért, még ha egy évig is elég lett volna. :-(
Elvegre ezt a forumot azert nyitottam, hogy mindenki halljon ujat, es oda-vissza kolcsonos legyen az elmeny-megosztas.
Azert irom le, hogy en mit hogyan csinalok, mert kivancsi vagyok, hogy valamennyi, eddig felvetett "temarol" hogyan velekedtek, mint Vendegek egy kozmetikaban.
Az, hogy valami nalam eppen jol mukodik, az nem jelenti semmikepp, hogy kivalo vagyok. Ezert jo, hogy sok-sok szamember van, mert igy minden Vendeg megtalalja a szamara legszimpatikusabb szakembert. :) Elvegre ezert nem jarunk egy kozmetikushoz, mert nem vagyunk egyformak.
A kritika pedig - mint altalaban - lehet pozitiv es negativ is rank, szakemberekre nezve. Velem is elofordult már, hogy nem jott vissza egyik-masik Vendeg: valoszinuleg nem "rezegtunk egy hullamhosszon", azaz nem volt meg a kolcsonos szimpatia - amit ha az ember nem is ereztet szant szandekkal, megerzik; de az sem elkepzelhetetlen, hogy nem tetszett Neki a masszazs, nem volt elegedett az eredmennyel, vagy O jobban szereti, ha a radio szol :)
na, ez az "eloszeretettel javasolas", ami engem eluz egy kozmetikustol, ez egyenlo szamomra a tukmalassal (tobbet nem ismetlem magam, mert latom, mindenre van egy valaszod, hogy nalad ez miert mukodik szuperul es te miert vagy ebben kivalo)
Igen, lehet mas velemennyel lennel azesetben, ha problemas borod lenne. Szerencsed, hogy nem kenyes a borod :) Tartsa meg jo szokasat! ;)
En peldaul eloszeretettel javaslom - igeny szerint - az altalam hasznalt kozmetikumokat, legyen az arc-, vagy akár testapolas, noknek es ferfiaknak egyarant, hiszen Vendegeimet meggyozte a termekek minosege, ezaltal szivesen fogadjak :)
Ezzel egyetemben tobbszor megesett már, hogy olyan termeket ajanlottam, amiket barmely drogeriaban, hipermarketben meg tudnak vasarolni.
Ez tenyleg aszerint alakul - reszemrol -, hogy mennyire igenyel konkretan szakszeru apolast a Vendeg bore (tehat, hogy mennyire problemas). Ezen felul - termeszetesen - mindenki maga donti el, hogy elfogadja-e a javaslatomat, illetve, hogy raszanja-e azt az osszeget.
Sok esetben egyebkent nem kerul tobbe a professzionalis termekekre valo beruhazas, ahhoz kepest amit a drogeriakban vasarolnak a Vendegek.
epp, hogy ne ajanljon otthonra nekem kozmetikumot, en azt nem szeretem! tukmalasnak erzem.
ha kerdezem, akkor mas, de akar bolti kencet is mondjon (lehet, hogy csak azert nem vagyok erre kenyes, mert miota kinottem a tinikorbol, egesz jo, normal a borom es en mindig talalok megfelelo kremet a DM-ben is)
Nem baj, ha sokat irtok :) Reszletes hozzaszolas, tobb tapasztalat :)
Mire gondolok?
Akár kezelesi eljarasokra: gepi kezelesek, manualis (kezi) kezelesek, "luxus"-kezelesek, pl. csokipakolas (akár testre), olyan, ami egy wellness-feluduleshez hasonlo kezeles, es a hosszu hetkoznapokon szivesen igenybe vennetek.
Vagy esetleg csak a "szimpla" odafigyeles, kedveskedes, amit már tobben irtatok - viszont ritka manapsag - tea felkinalasa a Vendegnek, otthoni apolasra kozmetikum ajanlasa, akciok, kedvezmenyek.
Bizony, akinek tanuloja van, ott gyakorlatilag tanteremme alakul at a kozmetika. En peldaul nem veletlenul vegeztem alapitvanyi szakiskolaban, mert mint Vendeg sem tudtam volna elviselni, hogy ne a megszokott kozmetikusom erjen hozzam, arrol nem is beszelve, hogy nagy altalanossagban az ilyen kabinokban nagy a surges-forgas. Ott - hiaba jo a szakember, es/vagy akár a tanulo (is)! - nem tudjak azt a nyugodt, intim, kellemes kornyezetet nyujtani a piheneshez, amit a nok tobbsege elvar egy kimerito nap/het utan.
De, hogy a nyitókérdésedre is válaszoljak: nagyjából ugyanazt tudom elmondani, amit az előttem szólók. Masszírozás közben ne beszéljen, egyébként van igényem a beszélgetésre.
Kb. 2 éve megtaláltam az eddigi legjobb kozmetikusomat! Még fiatal, 23-25 éves lehet. Nagyon ügyes, istenien masszíroz! Nem simogat, hanem – ahogy korábban írta Kőkapu – érzem is. Biztos tudod, milyen az: nem durván, és nem is simogatva masszíroz, hanem valahogy úgy pont jól! :-) Közben valami kellemes lágy zene szól. Addig nem beszél, és bizony min. 20 percet masszíroz. (Még a mobilját is kiadja az előtérben lévő fodrászhoz és manikűröshöz, mert masszírozás közben nem veszi fel.) Ma is megyek hozzá, és már alig várom. Sajnos ritkán megyek kezelésre, de gyantázásra és pillafestésre gyakran megyek hozzá. A kezelés nála legutóbb 6.300 Ft volt, Gigi-vel dolgozik, ezt nagyon jól tolerálja a bőröm. Eddig mindig egyedül voltam nála, mindig egy vendéggel foglalkozik. Nem krémez “agyonra”, csak azt és annyit használ fel, amennyi éppen kell!
Okulásul azt is elmondom, hogy miért váltottam kozmetikust. Több éve egy olyan kozmetikushoz jártam, akinek tanulói voltak. Tudom, hogy a tanulóknak gyakorolniuk kell, de sajnos nagyon nem jól masszíroztak a kislányok. Aztán inkább péntek délelőttönként mentem, mert akkor a “mester” masszírozott, és sokszor csak én voltam egyedüli vendég. A baj csak az volt, hogy kb. 10 percet masszírozott, a technikája viszont jó volt. (Itt is halk zene szólt közben) Ő viszont ha hívták telefonon, akkor az egyik tanulólány odatartotta a telefont a füléhez, és beszélt. További csalódás az volt, hogy amikor a pilláimat befestette, akkor szinte nem láttam az eredményt! Egy “elszólásból” jöttem rá, hogy mi lehet a gond. Egyszer ugyanis beszaladtam a kislányokhoz egy pillafestésre, és amikor az egyik tanuló kislány bekeverte a festéket, akkor a másik megjegyezte, hogy “ha ezt a XY…néni látná, hogy mennyit tettél bele…” Szóval, ebből rájöttem, hogy kispórolják a festéket. Mellesleg ezután gyönyörű fekete szemeim lettek, nagyon klasszul látszódott, hogy be van festve. De nálam ez betette a kaput. Nem azért fizetek, hogy ne látszódjon az eredmény! Ja, és ő is Gigi-vel dolgozott.
Remélem, hogy tudtam segíteni! Bocs', ha túl hosszú lettem!
Nem kavarsz ossze :) ez is szemelyenkent valtozo, hogy ki mit szeret: beszelgessen Vele a kozmetikus, vagy inkabb elmelyultem, csendben, relaxacios zene mellett szeretne pihenni.
Tobb Vendegem peldaul ugy pihen a kozmetikai szobamban, hogy kibeszelni nekem, mi minden tortent Vele az elmult idoben. Vannak, akik a 30 perces masszazs alatt is mondjak, mondjak :)
Ezt igazabol a kozmetikusnak kell eszrevennie, hogy Vendege mire vagyik, hiszen szerintem tobben vagyunk ugy, hogy egykor peldaul kibeszelne a banatat, maskor csendben relaxalna.
Igen, a gep-kerdes is erdekes. En szemely szerint a leheto legkevesebbszer hasznalok gepet, sot mi tobb, a termekeim minosegehez merten "probalom" lebeszelni a Vendegeket peldaul az ultrahangrol - ha ahhoz nagyon ragaszkodnak -, mert nem latom "ertelmet", hogy arra tobb szaz, vagy ezer Forintot koltsenek, amikor nincs akkora eredmenye. (Kellemes tapasztalat, hogy sokszor el is fogadjak a javaslatot, igy vagy kevesebbet fizetnek, vagy kernek más plusz szolgaltatast, amit mondjuk azelott sosem probalt még :)
A kedvezmenyekre pedig ugy erzem, mindig szukseg van: uj szezonban, unnepek alkalmaval, vagy csak azert, hogy a Vendegeknek oromet szerezzek :)
Én egy magánlakásból kialakított szalonba járok 8 éve (lakhelyemtől 500 méter kb gyalog), a lány, akinék kezdtem, kiköltözött külföldre, de profi csajt szerzett maga után, ő is nagyon megszerettem. Nekem nagyon fontos szempont, hogy a szoba kellemes illatú, hangulatú legyen, más kozmetikus/vendég ne legyen ott, halk szene szólhat, és a szükségesnél több szövegelés ne legyen. Hja, és, hogy rugalmas legyen. Van, mikor miattam bejön szombaton a szalonba, mert hétközben még este sem érek rá.
És hát mindenképpen kell egy erős szimpátia, mégsem mindegy, ki fogdos órákon át.
Itt a vendégek mindig kapnak fehér vagy zöld teát, úgyhogy szerintem teljes kényeztetésben részesülnek. Nekem egy szeánsz 3 1/2 órás, amiben benne van az arcvikszolás/masszírozás, hát- és karmasszázs, láb-, hónalj- és fazongyanta.
Dohányzó kozmetikust el sem tudok képzelni :-/ Az előző lány, és a mostani is 41 évesek, kb érettségizőknek, ha kinéznek. Vékonyak, gyönyörű a bőrük, kedvesek és mosolygósak. Ez a legjobb reklám nekik.
Most lehet, hogy osszekavarlak (egyebkent jo otlet, hogy igy tajekozodsz:), de en pl. szeretek beszelgetni es nem kedvelem, ha mufurc, sotlan a kozmetikus, a fodrasz. Akihez jarok, egy nagyon kellemes kora kozepkoru no, akivel jokat lehet dumalni es en igenylem is, mert eleg intelligensnek talalom.
Egyebkent az en szempontjaim:
- legyen flexibilis, a fenti noci este 8-kor is fogad vendeget (nem a sajat lakasan), ha ugy adodik, 10-ig marad, bejon szombaton (en voltam nala marc. 15-en is, egymasnak adtak a kilincset a vendegei)...valahogy megoldotta a gyerek-felugyeletet
- legyenek aranylag jo gepei, a kozmetikusom elozo helye meg osleny volt, szovetkezeti formaban es ott utaltam, hogy olyan elnyutt, nem tip-top volt az elektromos kezelo gepe (sajnos o valamiert nem szereti az ozonos nyavalyat, pedig en annak a szagat szeretem)
- negativum, hogy egyes kezeleseknel a kezembe adja ezeket es magamnak csinalhatom (jo, ez kb. 5 perc es en legalabb tudom, hol esik jol), foleg ha mas vendege is van egyszerre
- lehet parhuzamosan vendege, de legyunk elcsusztatva idoben
- a hasznalt termekek engem nem erdekelnek, a Ilcsi sem volt nekem rosszabb, mint a Gigi az elozo nonel, de ha kell, a nyomkodas es a masszirozas legyen alapos, ne 5 percben tudja le
- ar, ar, ar es megkozelithetoseg (illetve ne lehessen belatni)..spec, ahova en jartam, igaz, semmi extrat nem igenyeltem, de meg iden februarban is 5000 alatt megusztam a dolgot, fovaros, kulso kerulet
- vallaljon intim gyantat es kozben legyen ura a helyzetnek (pl. ezt a kozmetikusom eleg jol kezeli), keri, hogy segitsek (ezt-azt felrehuzni :), igy az egesz olyan steril es nem kellemetlen egylatalan
- amit meg megtehetne, az az, hogy bonusz szolgaltatasokat ad (pl. volt, hogy a paraffinos kezfurdot felajanlotta, neki ez nem kerult sokba, de vevocsalogato a jovore nezve)
En nem kedvelem a kozmetikus keverte kenceket. Foleg, mert 1000 eve haziorvos edesanyamnal irtaja fel tobb paciense (aki kozmetikus) a legalapvetobb alapanyagokat (pl. A-vitamin olaj), fillerekert megveszi a patikaban es azt kutyulja ossze. Ugyhogy nem csipem, ha tukmalnak ram ilyesmit.
Igen :) nehez megtalalni az atmenetet, ahol nem bombol a radio, de nem is "patakzo, vizcsobogo" hangok hallatszodnak ki a magnobol, mikozben a Vendeg sokadik teajat kortyolgatja egy-egy pakolassal az arcan :)
Nyilvan minden bornek mas igenyei vannak, es mivel egyeni dolog ez, kicsit az esely, hogy minden Vendeg 100%ig elegedett lesz a kezeles eredmenyevel még nehany nap utan is.
Teny es valo, hogy ma már a tobbsegeben tengeri hatoanyagokat tartalmazo professzionalis kozmetikumoknak fantasztikus kepessegeik vannak, gyonyoru es hosszan elvezheto, kellemes komforterzetet hagynak maguk utan, ami szeppe es kellemesebbe teszi egy no napjat.
Hadd kerdezzem meg Toletek, akik a temahoz hozzaszolnak, hogy otthon mi mindent szoktatok hasznalni, illetve milyen keszitmenyeket? Amiket a kozmetikusotok hasznal, vagy veszitek a drogeriakban, amit megszeretettetek?
de meditatívnak szánt, madárcsicsergős zene se, mert idegesít :)
Hogy akkor mi? nem tudom, akkor inkább a csend. És vegye észre, ha nem akarok beszélgetni.
Az én nagy bánatom, hogy a régi kozmetikusom külföldre távozott. Az ő kencéitől (nem tudom, mit használt, vmi spanyol termékeket) az iszonyat száraz bőröm még a kezelés után 3 nap múlva is jól érezte magát. Akiket azóta próbáltam, szintén felkentek mindenféle csodaszert, de a reggeli kezelések után már délben krémeznem kellett.
Nekem az ár nem annyira központi, de én ritkán járok. Ha megtalálnám a tutit, nem sajnálnám érte a pénzt. A héten 9600-at fizettem (arckezelés+kargyanta), azon kicsit felvontam a szemöldököm, főleg mikor pár óra múlva már nem éreztem a hatását.