"A demonstrálók autókból barikádot emeltek, de a rendőrök eltolták a kocsikat. Közben a tüntetők kocsikat és kukákat is felgyújtottak, de ezeket a vízágyúkkal eloltották. A tüntetők felgyújtottak egy vízágyút is egy molotov-koktéllal, de hamar eloltották. Elfogták és bilincsben vitték el Toroczkay Lászlót a Nagymező utcából - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója."
Rohadt szemétládák, remélem, hogy addig lesznek a sitten, amíg rájuk rohad a műanyag bilincs.
Több mint egymilliárd forintos állami támogatást kapott 2000 óta az a közalapítvány, amelyet 1999-ben a szerb ellenzék pénzelésére hoztak létre, s amelyben rövid ideig az MTV-ostromnál elhíresült Toroczkai László is kurátori posztot kapott.
Néhány hónapra rá a külügyesek javaslatára az alapítványból tették ki, helyére a Vajdaságból származó Kisimre Ferenc újságírót ültették. "Nem szerették volna, ha az alapítvány Laci ügyei miatt kerül reflektorfénybe" - állítja Bartha. "Kilógtam a kuratóriumból a véleményemmel. Azt akartam, hogy az alapítvány az elején ne csak szerbeket, hanem vajdasági magyarokat vagy éppen muzulmán, albán szervezeteket is pénzeljen" - mondta távozása hátteréről Toroczkai. A kuratórium egyik, külügy által delegált tagja viszont komolyabb okról beszélt a HVG-nek: "felső diplomáciai körökben" később még az is komolyan felmerült, hogy Toroczkait valamelyik ellenérdekelt titkosszolgálat "fogja". Tevékenysége ugyanis a külügyesek szerint csak ártott a magyar diplomáciának. Toroczkai viszont úgy véli: ezek a sokszor éppen a jobboldal irányából érkező feltételezések csak arra jók, hogy őt kompromittálják, s a már amúgy is bizalmatlan "nemzeti érzésű köröket" bomlasszák.
Azért ha belegondoltok ez már megint nagyon kis ügyes volt...
Az un. felkelésből az első órában kifogták a szelet azzal, hogy a két önkéntes vezetőt azonnal lekapcsolták.
Mit csináljunk, ha félünk, hogy megbuktatják a politikai elitet?
- terjesszük azt, hogy náciveszély van meg különben is csak a futballhuligánok elégedtlenkednek ebben az országban
- egy az istennek se elkapható szélsőjobbos hírportálon hirdessünk forradalmat két ismert névvel
- a vezetők tűnjenek el már az első napon
- tömeg (ha van) magára marad (nincs vezető) szóval vagy el se megy 26-án vagy ha mégis jól be lehet gyűjteni a kemény magot.
- ezenközben atrocitáljuk a tudosítókat, külföldiek előnyben, hadd terjedjen a hír, hogy ez itt a csőcselék és kár ezzel bárkinek is foglalkozni, ami itt megy. Ez már a jövőre nézve is felment minket kínos kérdések vádja alól, ha rendkívüli intézkedésekre kerülne sor, vagy ezt-azt lekapcsolnának
- egyebekben meg hagyjuk a hatalmat működni, a többség úgyis népszavazni akar tavasszal, amivel megint nem változik semmi, de lesz időnk a reformokat végre hajtani és lenyúlni az eü. kasszát meg rekvirálni pár ingatlant amit azért zálogosítottak el, hogy az idei fűtést és brutális élelmiszer-árakat meg tudják fizetni.
Egyik dédnagyapja, Tutsek Gusztáv Vazul volt az 1956 utáni perek hírhedt bírája aki többek között Wittner Máriát is elitélte. Tutsek még a 30-as években elvált Toroczkai dédnagyanyjától és megtagadta gyermekeit. " Tutsek Gusztáv Vazul emiatt tabutéma volt a családomban, még a nagyanyám sem ismerte, hiszen az édesanyja egyedül nevelte fel. Tutsek Gusztáv a születésem előtt jó néhány évvel korábban Budapesten az általa vállalt család körében, az én őseimtől távol halt meg. Már felnőtt fejjel, 18 évesen, miután beléptem a MIÉP-be, tudtam meg, hogy ki volt valójában az egyik dédnagyapám." - vallja Toroczkai.[
Nős, egy lánya van. Felesége moldvai román származású
Őt is meg a Toroczkait is? A legeleső nap, az események legelején? Miközben a megvezetett nép majd a hídra vonul blokádolni és esetleg nem sértetlenül távozik?
Miközben érdekes módon a futballhuligánoknak elkeresztelt egyedek a tudósítókra vadásznak most is?
Webszerkesztési és némi fordítói feladatot lát el a Miss Carpatica szépségverseny szervezésében a tévéostrom egyik főszereplőjeként elhíresült Toroczkai László, aki november 4-én nem az események középpontjában volt, hanem Mátyásföldön nézte a bikinis lányokat és egy 56-os képkiállítást az Erzsébetligeti Színházban.
h i r d e t é s
banner( 10019, 1203, 310, 232, 0, 0 )
A Velvet tudósítói ott voltak a szombati eseményen, ahol némi segítséggel kiszúrták a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetőjét, aki korábban - amikor még nem lehetett tudni, békésen zárul-e a megemlékezéssorozat - azt nyilatkozta, november 4-én Szegeden lesz.
...
"Délután leróttam tisztelemet a 301-es parcellánál, ezzel megtettem a kötelességemet" - nyilatkozta aznapi, privát 56-os programjáról a Kossuth téri tömeget a Szabadság térre vezető egykori szónok, aki vállalja, hogy részt vett az akkori eseményekben, de nem ő irányította őket, és mivel nem írta le élményeit, ahogy Tomcat vagy Budaházy, a rendőrök sem foglalkoztak vele.
"Akármit csinálok, mocskos provokátor vagyok." Toroczkai úgy látja, rászállt a média, amiért légből kapott dolgokat állítanak róla, és több összeesküvés-elmélet is provokátorként vagy a nemzetbiztonság embereként szerepelteti. Ezért már azon se lepődött meg, hogy egyes fórumokban legyávázták viselkedése miatt.
Toroczkai szavaiból kiderült, kiszállt az eseményekből, és így tett a HVIM is, ami tagságának csak egyötöde vett részt a november 4-ei, rendőri intézkedéstől mentes, békés szabad városi vonulásban, amit a Budaházy Baráti Kör indított útjára a Szabadság térről. Toroczkai egy időre kiszállt a forradalomból, mint mondta, Gyurcsányon látszik, hogy nem fog lemondani, annak meg nincs értelme, hogy patakvér folyjon az utcákon. ....
Én nem tudom ki ő, csak gondolkodom azon, hogy lehet, hogy ez az alak mindig megússza? Én soha egyetlen szóval nem mondtam, hogy a komcsik provokátora-ezt te mondod!