A párhuzamos topikban mindenki a véleményét fejtegeti. Én nem véleményekre vagyok kíváncsi, hanem csak a statisztikára.
1.a zsidó szomszédnak
1.b zsidó családtagnak
2.a cigány szomszédnak
2.b cigány családtagnak
3.a kínai szomszédnak
3.b kínai családtagnak
4.a határon túli magyar szomszédnak
4.b határon túli magyar családtagnak
Kérlek benneteket, mindenféle kommentár nélkül csak igenekkel és nemekkel válaszoljatok, minden 20. hozzászólás után igyekszem összesíteni az addigi eredményeket.
Sokkal jobban kell árnyalni a kérdést, egy fiús apa sokkal könyebben fogad el zsidó/vietnámi/szlovák... stb menyasszonyt, míg pl. lányának vőlegényben már nem biztos, hogy ugyanígy akceptálná, sőt, még jobban szűkítené a kört.
A hozzátartozóimról nagyjából tudom, hogy milyen származásúak. A szomszédom zsidóságával bajba lennék, de onnan gondolom az egyik családról, hogy zsidó lehet, mert az ajtófélfán ott a mezüze, láttam, amikor náluk jártsm valamiért. A roma szomszéddal csak azért nem vagyok bajban, mert mondta, hogy ő roma származású, és ők egyben határontúliak is.
Van egy dolog, ami úgy látom, egyeseknek nem fér a fejébe.
Az, hogy valaki csupa igennel válaszol, nem azt jelenti, hogy nem válogat. Én is csupa igent írnék -- és ezzel nem játszom a "proccos liberális" agyamat.
Ugyanis én más alapján választok, és abba pl. a politikai hőzöngők, a kocsmatöltelékek, az üresfejű felfújt hólyagok, a bűnözők nem férnek bele. Azok sem, akik a könyökükkel érvényesülnek, akik másokon átgázolnak. Azok sem, akik közönségesek, azok sem, akiknek csak az a fontos, hogy hamvas maradjon az arcbőrük, azok sem, akiknek a legújabb pengemobil/autó a fontos, azok sem, akik nem törődnek a gyerekeikkel. A státuszszimbólumokkal villogók se férnek bele. Ezenfelül van az intelligenciának/viselkedési kultúrának egy minimuma, ami alatt nem szívesen töltenék el hosszabb időt az illetővel. Ez utóbbi esetleg sznobizmusnak hangzik, de önismeretből fakad. Pl. a buta libákat vagy az azt megjátszó nőket sem tudom hosszabb távon elviselni.
Őket nem fogadnám el családtagnak. A kevésbé elvadultakat szomszédnak talán igen.
Mások is lehetnek a válogatás szempontjai, mint olyan felszínes dolgok, hogy az illető cigány/kínai/határon túli magyar.
Hálistennek szignifikánsan nincs így!!!!!!! Még Hollandiában sem, ahol hemzsegnek a színesbőrűek:DDDDDDDDDDDDDDDDD Ez csak bizonyos szűk kör vágyálma, főleg nálunk, ahol a vörös ernyő szűkülése miatt egyre jobban láthatóvá válnak!!!!!!!!!!
Emlékszel a Sesam Str.-re??????? Ott is a nagy madár sárga, jelezvén, hogy Kínát nem szabad figyelmen kívül hagyni:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
1.a igen 1.b igen 2.a igen 2.b igen 3.a igen 3.b igen 4.a igen 4.b igen
(Önmagában egyik sem gond, de olyan cigányt pl. nem fogadnék el, amilyeneket a nyóckerben ismertem meg. Belőlük elég volt. Tehát csak akkor igen mind, ha úgy szól a kérdés, hogy elfogadnám-e, ha normális ember, csak éppen cigány.)
Teljesen igazad van, nekem is hasonló megjegyzésem lenne, kíváncsi lennék az itt csupa igennel válaszolók valójában (in real life) mit szólnának egy cigány/kínai családtaghoz, szomszédhoz! :))
Kicsi Pettyes:)))))) Csak halkan megjegyezném, hogy a csupa igennel válaszolók a proccos liberálisok, akik még talán kínai közelében sem voltak, nemhogy.....!!!!! Jellemző, hogy mindig azok ugatnak a szegregáció ellen, akik USA-nyi távolságra vannak a problémáktól:((((((((((((( No inkább hagyjuk!!!!!!!