Minden, ami gép, minden, ami elképesztő! Járművek, gépek földön, vízen, levegőben. Minél extrémebb, annál jobb! Felvetések, viták, magyarázatok. Ladies and gentleman! Start your engines!
pfff:))) Sokat gondolkodtam rajta mi ez, pedig annyira jellegzetes és ismert, erőset csaptam a homlokomra:) Ez egy szovjet Mil Mi-10 És láthatod, miért nem ugrott be egyből:
A repülő daru:) (egyébként az egy Mi-10K, azért olyan)
A szovjet Mi-26. Két 10000 lóerős gázturbinával, 56 tonnás összsúllyal, (20t terhelhetőség), 17*3,15*2,2 méteres teherkabinnal:) A rotorlapátok 32 méteresek.
Howard Hughes-ről nagyon sokat lehetne írni*, de nem akarok offolással kezdeni:) Ez a gép is egy a valóságtól elrugaszkodott megszállott terve volt. 97.5 méterrel a valaha volt legnagyobb fesztávolságú repülőgép. Egyetlen egyszer emelkedett fel (1947. november 2.), azután Hughes leállította a projektet (addig ugye a megszállotja volt), soha nem repült többet a gép. Azóta is érthetetlen.
* film is készült róla pár (pl. az Aviator), de nem sok köze a valósághoz.
A másik nagy kedvencem! Láttam róla egy dokumentumfilmet. Szóba került, hogy utasszállítót csinálnak belőle. Ebben az esetben 2200(!) utas szállítására lenne alkalmas! (Airbus? mi is az?) Az AN-225 is tud 70 fokban emelkedni?
Minden, ami gép, minden, ami elképesztő! Járművek, gépek földön, vízen, levegőben. Minél extrémebb, annál jobb! Felvetések, viták, magyarázatok. Ladies and gentleman! Start your engines!