nem az 25 v. 26 évesen történt sztm a házasság eszméje,két életkort írt amikor megmenekült.Lehet h 14-korától 26 ig pasizott socr? és akkor ott jött a megmentési dolog a házassággal??
Én is roppant kíváncsi lettem volna, hogy mi volt a 14 éves kori történet. Állítólag a "házasság szent eszméje" mentette meg a homoszexualitás karmaiból.
Ebben némineműleg igazad van (ugyan tudnék vele vitatkozni, de nagyon OFF lenne, és azt nem akarom ilyen helyzetben, mikor a topik már úgyis a +semmisítés felé halad).
A lényeg az, h attól nem lesz kevesebb gyerek, h a melegek összeházasodhatnak regisztrált élettársi kapcsolat helyett.
A pista egy bennfentes megszólítási forma itt a topicon, nem? Már ezerszer kértelek, hogy ne szólíts pistának, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem vagyok az. Eddig azt hittem szimpla bunkóságból pistázol, de bevillant hátha ez egy valami bennfentes dolog. Végül is nem tudhat mindent az ember!
A házasság egy kulcs szó a kultúránkban. Az általa megjelenített fogalom egy alapérték, ami összekapcsolódik a családdal, az egyén és a társadalom kapcsolatával, a társadalom újraszületésével stb.
A házasság vallási értelemben egy rituálé, annak a rituálé sornak a tagja amely során újszülöttből fölnőtté válik az ember, a társadalom alappillérévé. E fölnőtté válás alapeleme, a felelősség vállalás a társadalom biológiai, kulturális, és gazdasági életében.
A házasság jogilag egy pozitív diszkrimináció, ami a polgárokat a nagyobb felelősség vállalással járó családos életforma felé tereli.
Nézd nem arról van szó, hogy mikor leszünk kínaiak, vagy indiaiak, hanem arról, hogy megmaradhat-e az európai kultúra.
Ha valakit a kínaiak (vagy mások) fizetnek azért, hogy kampányoljon azért, hogy a németek (és a többi európaiak) kutyát tartsanak inkább, mint gyermeket vállaljanak akkor az legalább magyarázható valami jó kis összeesküvéssel, de egyébként csak a szimpla ostobaság marad...
Ismétlem: vagy nem volt semmilyen kísértés annak idején, amitől menekülnöd kellett volna, vagy pedig ma is meleg vagy, és az összes itteni ugrándozásod az elfojtás eredménye.
Általános közhely, h a szegénység miatt nem vállalnak az emberek gyereket, tehát, hha támogatjuk őket több gyerek lesz, de a gyakorlat pont az ellenkezőjét mutatja (évszázadok óta).
A szlovákokat + a románokat viszont nem sikerült, szóval nem ilyen egyszerű a helyzet.
A jászokról nem merek írni semmit, de a kunokat leginkább az vitte el, h a frontvonalban feküdtek a török időkben. A hódítás előtt még voltak, utána már nem.
Egyébként az evolúció biológia kb. a hetvenes évek közepén felejtette el a faj fogalmát. Azóta sem tanulta újra...:)
Egyébként valóban inkább kultúráról van szó, de a biológiailag pusztuló populáció kulturálisan sem tud elég erős lenni ahhoz, hogy magába olvasszon újabb egyedeket. Lásd németországi török helyzet, vagy franciaországi arab helyzet stb. Míg pl. mi a középkorban egész népeket olvasztottunk be szőröstől-bőröstől (kun, jász).