Tudom! Én is így jártam. Én annyira szeretnék majd valamikor egy szabadtéri nappalit berendezni, ha nem is itthon, akkor majd a saját kertembe, és abba ilyen fonott bútort szeretnék, de olyan drága, hogy igen az lesz az utolsó, amit beszerzek. Addig meg keleties berendezés mellett a földön fogunk ülni párnákon :P :D
Nekem egyébként erős a gyanúm, hogy a baumaxban kapható csecsebecsék is innen vannak, pont ezeket a kerti figurákat látom ott is. Nem hiszem, hogy olcsóbb, de legalább kézzel fogható, megnézhető.
Nekem a magas szárú madáritató tetszik, de az is 13e Ft.
Belenéztem a neten lapozgatós verziójába, lehet, nem kellett volna, mert találtam egy-két 'jajjdenagyonkéne' apróságot... Kb. 100% felár van rajtuk legalább, kb. akkor lenne reális az árfekvés. :-/
ma megjött a tavaszi Schäffer boutique katalógus. Másról sem szól, mint a kertről, most nincs benne lakberendezés, se húsvét stb...
Hát, eléggé elkeserítőek az áraik. Egy sima kis kerti csecsebecse már minimum 3 ezer forint. Egy kerti bútor szett, majd 50 ezer forint, de a csúcs a katalógusban az egymilliós garnitúra. És a rég áhított daru-párból most van benne 2 féle is, az új sokkal szebb, igényesebb, mint a régi, és még olcsóbb is(44 ezer). Nem tudom, hogy miért adnak mindent ilyen drágán? Megéri ez vajon nekik? Szerintem ha az áraikat lefeleznék, akkor a vásárló körük drasztikusan megugrana. Egyébként sok jó dolog van benne, de nem az én keretemnek.
Nekem meg van egy Mein schöner gartenem 2001 májusi, meg egy M-S-G spezial szintén 2001-es, ez olyan mint nálunk a praktika, és a teraszokról, balkonokjról szól csak. :D Akkor van egy másik újság is Németországba( gondolom sok más mellett ) hasonló a csodakerthez, de ez nem a M-S-G fordítása. A neve Garten zeitung. Van honlapja is : www.gartenzeitung.de
És van még egy német magazinom, a címe Garten spaß, és ez is a M-S-G-nek az egyik lapja. Majd a hétvégén, amikor ráérek ilyenekre beszkennelek pár oldalt, jó?
Igaza van Nórának, ez gyanúsan hasonlít... Talán még a reklámokat is a megfeleló országra igazítja a kiadó ottani felelősei. :-D Legalább most már tudjuk, mire lehet számítani a következő számban!
Ha nem is értitek, de a tematikája ugyanaz:) Pl. most ez az utolsó februári szám, ahogy néztem a Csodakertben is ugyanaz a hostás kép van a 60. oldalon mint ebben. Itt is van praktikus tanácsadás a közepén , meg 2 féle kert kialakitási ötlet. Pár kép ahogy igértem:
Ne centiben, hanem pixelben mérd, 800*600 csont nélkül mehet, 800*1075 is még jó, ezek ha jpg-k és nem bmp-k, akkor 100-250k között vannak méretileg, a határ meg 520k-n van, ha jól emlékszem... Képszerkesztőből milyet használsz?
Én Szlovákiában élek, de képes vagyok átmenni a Csodakert magazinért ( meg a Praktika magazinért ) Komáromba:) Nálunk is van egy hasonló, de cseh nyelvű a neve Nasa Krásna Záhrada.
Köszönöm szépen a csodakert különszámát;-) Nagyon jót olvastam és érdekes volt olyan növényeket felfedezni benne ami akkor kuriózum volt ma meg már szinte mindenütt lehet kapni. Jó volt olyan újságot olvasni ami akkor készült mikor engem még nem is érdekelt különösebben a kert. A színvonal már akkor is igen magas volt és ez az évek során mit sem változott.
Vinnék én képet, csak olyan nagyok, állandóan azzal szórakozom, hogy kicsinyítsem őket; de vhogy nem talál az index egy következetes méretet, amit nekem feltölteni enged:-( Ettől vannak kisebbek is, és letiltja őket. De nem adom fel, míg egy darabban látsz:-)
Jól saccolom, hogy július végi az ágyás? ~:-D Hoznál még pár ilyen border-összképet akár ide, akár az Angolkertbe, olyan jó ezt a növénytömeget látni! :-) Középen Physostegia az a fehér?
Köszi, én nem igazán értek hozzá :-) Csak az volt fura, hogy egymás után két oldalt teljesen más méretben mentett.. Akkor beszkennelem az egész újságot és küldöm!
Az a méret tökéletes lesz, köszi! Szkennelésnél egy tippem lehet, automatikusan átállítja valami magasabb dpi-re, vagy felismeri a képek eredeti dpi-jét, és ahhoz kalibrálja magát - nem mindegy, hogy újság, képes könyv vagy magazin, amit szkennelsz...
A tartalomjegyzék pl. 471 KB, de a többi közt van 2800 KB-os is. Nem tudom szekenneléskor mi alapján változik ekkorát a méret? Amiket átméreteztem felére, még az is tökéletesen olvasható a gépen, azok max 220 KB-osak. Azokat küldöm neked, jó?