Mindamellett, hogy összakavarod a politikai és a gazdasági bűncselekményeket, válaszolnék erre is.
Arra a KISZ osztálytitkárra gondolsz aki miatt nem vettek fel az egyetemre? Aki miatt el kellett mennem két évre érettségivel szakmunkásképzőbe, hogy ne legyek "osztályidegen, reakciós" ?
Vagy arra a "rendszerváltó" XIII. kerületi párttitkárra gondolsz aki a végén még miniszterelnök is lett kis időre, és most a "jobboldal" tanácsadója.
Akkor most tényleg megkérdezem, kinek az érdekében? Mondd már ki!
Mi ebben az összemosás?
Meg kell bocsátani annak a szemétnek aki a gyerekem nyári munkával összespórolt biciklijét ellopta, mert használtan nem ért 25000 forintot? És a BTK, szerint csak szabálysértés?
Ez az ország emiatt nem tud megtisztulni, mert az erkölcs a mocsokban van. És pont ez az összemosás, meg megbocsátósdi viszi oda. Csak nem én mosom össze a dolgokat, hanem Te kedves kolléga.
Ez a logikai menet teszi lehetővé, a múlt rendszert működtető vezetők felelősségének az összemosását, egy szintre süllyesztését az iskolai Kisz osztálytitkárokéval. Mondanom sem kell, kiknek az érdekében.
Szerintem meg politikai vezető erkölcsi szintjét lehetőleg ne a Btk alapján ítéljük.
Persze ilyen alapon választhatunk gazdasági bűnözőket is vezetőnek, akiknek már elévültek az ügyeik, hiszen a Btk. szerint tiszták, ugye? Vagy nem ez történt? Minek tehát a siránkozás, hogy a miniszterelnönkek voltak ügyei? A Btk szerint tiszta.
Nem lehetne olyat választani, esetleg - mély tisztelettel kérdem - aki soha semmilyen módon és mértékben nem került összeütközésbe a törvénnyel?
Ha kicsit engedsz, akkor már csak a mérték a kérdés, azt meg szépen lehet magyarázni.
Vonatkozó vicc:
- Hölgyem lefeküdne ön velem 5 millió forintért?
- Hát annyiért igen.
- És kétezerért?
- Node uram minek képzel Ön engem?
- Azt hittem hölgyem ezt már tisztáztuk, csak az ár a kérdéses.
Nincs még elegünk ebből a ki lopott többet c. vetélkedőből?
Normális országban már az elég lenne egy politikusnak a bukáshoz ha lopott, hatáskörrel üzérkedett, vagy gyanús ügyletekbe keveredett, és mindegy 50 forint vagy 500 millió forint értékben. 50 forint ellopása is lopás.
Ha az egyik sáros a másik meg nem akkor könnyű dönteni, de ha mindkettő sáros, akkor elég nehéz eldönteni melyik mocsok a nagyobb, és azt hiszem ez nem is méltó egy ország vezetőjéhez. Legalábbis azéhoz az országéhoz amelyben én szeretnék élni, biztos nem. Ezért mondom, hogy nem az a lényeg hogy melyik szennyezte be magát jobban, hanem az, hogy egyáltalán sárosak.
Már az eü-deform kezdetén felvetttem, hogy az egész mögött síma ingatlanspekuláció áll. Az azonban mégis mellybe ütött, hogy az ingatlanspekuláció maga a kormányprogram.Mostmár semmi egyebet nem csinálnak.