Egyébként nem a nyilasozás itt a probléma. Azt ki tudják kérni maguknak, és jobbára igazuk is van. De attól még a lent említett urak szalonképtelen, meg nem gondolt gondolatokat közvetítenek. Nézzetek be a Mária országa weblapra és megtudjátok, miről beszélek! Nem a fasiszta veszélytől kell itt félni, hanem az általános elhülyüléstől. Azért kell ébren lenni, hogy a fiam ne a rovásírást, hanem Ady Endrét tanuljon az iskolában...
Már megbocsáss, de ha emlékezetem nem csal, akkor:
Csurka, ifj. Hegedűs, Grespik sőt még a jobb sorsra érdemes Csoóri is erősen vitatható nézeteket vallanak, hogy csak a legismertebbeket említsem. És akkor az ifjú keretlegényeket még nem is említettem.
Ez még csak az antiszemita része a dolognak, de van ugye cigányozás, románozás, szlovákozás, arabozás, kínaizás, szerbezés is rendesen. Meg buzizás, nemzetközi karvalytőke (szegény karvaly, mit tehet az egészről), Cion bölcsei és Nemetközi zsidó is. Nem csak az a náci, aki rögvest endlösungban gondolkodik ám!
Az a nagy kérdés, hogy a magyar nyelv származtatásánaál elmegyünk-e az uráli altai kapcsolatig, vagy megállunk az urálinál, és azt mondjuk nincs tovább. És ez nem annyira ördöngősség... Nézz utána a finnugor topikban.
Tudod, a rokoni kapcsolatokban is van nagypapa, dédapa, testvér, unokatestvér.
Régi cikk, Pixy, meglehetősen dogmatikusan áll hozzá a dolgokhoz, ugyanis eleve kategóriákat állít fel, híve önnön megcáfolhatatlanságában.
Pedig csacskaság. Miért kell dogmatikusan elfogadni a finnugor rokonságot, pl. kijelenteni, hogy csakis úgy? Ez olyan dolog, mintha azt állítanád, hogy akinek van testvére, nem lehet unokatestvére...
A kispolgári ántiszemitizmus pedig nem is biztos, hogy annyira ántiszemitizmus, egyszerűen csak akkoriban ki lehetett mondani pc. módon, hogy xy zsidó.
Pl. elmegyek a zsidó boltoshoz. Ez nem ántiszemita kijelentés Pixy. Ez olyan, mint ma, amikor azt mondod, hogy elmegyek a kínaihoz...
Én ezért a max. 10%-ért főként a hazug, nemzetietlen szemléletű történelemoktatást teszem felelőssé, mert az összemosás miatt egyesek a hitlerpólókat és a neonáci tévtanokat is a magyar nemzeti gondolat részének tartják.
A 30-as 40-es évek történéseinek tárgyalásakor világos értékítéletbeli különbséget kéne tenni az egész magyar politikai elitet mozgató revízionista törekvések, a fajelméleten alapuló náci tanok, valamint a nyilaskeresztes mozgalom között, másképp nem érthető meg teljes valójában a dolgok menete, s a zsidóság tragédiája sem.
Ballib kormánnyal lassan fognak tisztulni a dolgok.:(
Látom te is úgy gondolod, hogy nálad van minden bölcsesség kútfeje, miközben tömeggyilkos, embertelen ideológiákkal azonosítasz hazaszerető magyar állampolgárokat, csak azért, mert nem neked tetsző elveket vallnak.
Ez nem éppen a korrektség, vagy az intellektus magaslata...
Egyáltalán nem, a valódi neonáciktól én is elhatárolódtam már több ízben is, ahogyan hasonlóképpen tenne egy mondjuk Kárpátia-koncert közönségének minimum 90%-a is.
De kérlek, ha egy párt/szekció/csoport/tisztségviselő/szóvivő/írói munkásság náci alapvetéseket prezentál, akkor minek nevezhetem, hogy az érzékenység ne sérüljön?