Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 132
Véleményem szerint totális rendszereket nem tudnak gyökér fószerek felépíteni. Ezeknek a mókusoknak viszont sikerült. Chile még gazdaságilag is egész jól prosperált a napszemüveges alatt. De isten ments, hogy zseninek nevezzem. Morrison viszont zseni volt. Hogy most itt van, vagy egy másik szinten él, tökmindegy.
Előzmény: Lucretia B. (130)
Ghí Creative Commons License 2007.06.24 0 0 131

Én is csak évekkel a halála után fedeztem fel Őt magamnak.
Először csak a dalokat, aztán azt, hogy egyúttal egy csodálatos
költő és gondolkodó és érző emberke is volt.
De azóta a rajongója vagyok.
Vagy - ahogy lejjebb a Hobo-idézetben is szerepel -,
én is egy vagyok "az ismeretlen szövetséges"-ek közül!
Előzmény: rosie (116)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 130
A zseni egy olyan ember, aki az átlagos emberét jóval meghaladó képességekkel rendelkezik. Szaddám kifejezetten buta volt, Pinochet sem volt egy észkombájn. Hitler az igen, az tudott tenni valamit, ha csak megnézzük, hogy húzta ki Németországot a sz*rból. Az egy más kérdés, hogy vesztett, a zseninek sem mindig sikerül minden. Jim Morrison is egy zseni volt, mégsem sikerült meghalnia, pedig akart :)
Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 129
Én a zsenit pozitív értelemben használnám, szóval, Hitler Pinochet. Szaddám vagy Joszip nekem nem ebbe a kategoriába tartozik.
Előzmény: Lucretia B. (124)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 128
Nem az összes, de Jagger írt jó szövegeket. Pl a Sympathy For The Devil, amit azután írt, hogy elolvasta Bulgakov Mester és Margarítáját. De a Gimme Shelter, a You Can't Always Get What You Want vagy egy kicsit más, de a Paint It Blacknek is jól megírt szöveg. A Street Fighting Mant betiltották a szövege miatt, mert rebellis volt a hatalomnak.
Előzmény: apogeo (120)
apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 127

na most már azért az ég leszakad. beteg volt lelki beteg volt stb. sérült szerencsétlen volt.

Newton, Einstein, Bach

ezek droggal izlégették az inspirációt meg az intuíciót ? ezt eddig nem tudtam

az őrült és a zseni két külöböző dolog továbbá

feküdjön le az összessel

Előzmény: Lucretia B. (122)
Gregor Samsa Creative Commons License 2007.06.24 0 0 126
Eddig sem a penge eszedről voltál híres, de ezzel a hozzászólásoddal végképp alulmúltad magad...
Előzmény: Endiman (7)
[virgo] Creative Commons License 2007.06.24 0 0 125
Állítólag csak hajszálnyi a választóvonal a zseni és az őrült között,de azért létezik a különbség.
Szaddám Husszein is zseni volt? vagy Pinochet?
Előzmény: Lucretia B. (124)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 124
Nem mindegy? Zseni volt ő is, ez letagadhatatlan.
Előzmény: [virgo] (123)
[virgo] Creative Commons License 2007.06.24 0 0 123
Hitlert inkább szörnyetegnek nevezném,de hát ízlések és pofonok ugye....:-)
Előzmény: Lucretia B. (122)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 122
A lényeg, hogy zseni volt. Ahogy Newton, Einstein, Bach, Hitler és még sokan mások.
Előzmény: [virgo] (121)
[virgo] Creative Commons License 2007.06.24 0 0 121
Egy istenverte zseni volt,az ilyenek nem szoktak sokáig élni.
a művészethez(az alkotáshoz) valószínűleg ideális a túlérzékeny idegrendszer,az élethez viszont nem.
apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 120
szólnak azok a szövegek valamiről?
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.24 0 0 119
Keith Bácsit konzerválta az alkohol és a heroin, ezért él. Szerintem ez az embertan csodája. Különben ő sem jött ki valami frankón a faterjával, de valahogy túlélte, Hendrix-szel és Morrisonnal ellentétben. Olvasva mindegyik pali életrajzát, szerintem neki annyiban volt szerencséje, hogy jobban tudott alkalmazkodni ahhoz a milliöhöz, ami a rockcirkuszt körülveszi. Kevésbé volt idealista. Ha megnézzük a Stones szövegeit - bár azokat jobbára Jagger írta - azok is ezt bizonyítják - szerintem.
Előzmény: Lucretia B. (92)
rosie Creative Commons License 2007.06.24 0 0 118
Érts ne, ha úgy akarod.

A lényegben, úgyláccik, egyetértünk: "a mai fiataloknak már nincs miért lázadni"...
Előzmény: harpokratesz (117)
harpokratesz Creative Commons License 2007.06.24 0 0 117
miről beszélsz? ma már totális szabadság van minden téren, nem úgy mint az ő idejében. a mai fiataloknak már nincs miért lázadni, neki még bőven volt. bár az ő problémái belső, individuális problémák voltak elsősorban, pl. mint a hatalom, a szex, a belső szabadság. a képességei is ezek köré csoportosultak.
Előzmény: rosie (116)
rosie Creative Commons License 2007.06.24 0 0 116

Én nagyon keveset ismerek, komolyan, az ő dalaiból. A "Come on baby, light my fire" is csakúgy megvolt, mint qjó szám. Asszem, előbb hallottam, hogy meghalt, mint azt, hogy élt volna. Azóta, persze, olvastam a verseit is, amelyek, lássuk be - tőle elvonatkoztatva - nembiztos, hogy bekerülnek a magosirodalom méltóságos kriptájába.

Ami J. M. "filozófiailag" - az maga a 60-as évek, filozófiailag... Az utolsó szerencsés (?) generáció a halandófélék által belátható társadalomtörténeten belül, amely már és még hihetett-remélhetett vmi lélekfelszabadító megtisztulásban, egyenlőségben-testvériségben (megilyesmikben). Pechjükre már saját magukon kellett megtapasztalniuk ennek kivihetetlenségét.

Meg a mi pechünkre.

Mert mennyivel vagyunk boldogabbak attól, hogy - látva az ő kudarcaikat - mi már érdemesnek sem tartjuk megpróbálni azt, amiben ők legalább ideig-óráig hihettek?

Előzmény: Ghí (115)
Ghí Creative Commons License 2007.06.24 0 0 115

Morrison szerint élete egyik legfontosabb eseménye 1947-ben történt egy új-mexikói családi kirándulás alkalmával. Az eseményt a következőképpen írta le:

“Az első alkalom, amikor rádöbbentem mi is az a halál… amikor én, anyám, apám és nagyapám és nagymamám a hajnali sivatagon hajtottunk keresztül éppen. Egy teherautónyi indiánba beleszaladt egy másik autó, vagy valami hasonló történhetett - az indiánok szét voltak szóródva az autópályán és véreztek, elvéreztek. Én még gyerek voltam, ezért az autóban kellett maradnom, amíg apám és nagyapám kiszálltak. Nem láttam semmit, csak fura piros festéket és embereket feküdni szanaszét, de tudtam történt valami, mert meg lehetett markolni az emberek vibrálását körülöttem, és hirtelen rájöttem, hogy ők sem tudnak többet arról ami történt, mint én. Ez volt az első eset, hogy félelmet éreztem… és tényleg úgy gondolom, hogy egy-két halott indián lelke ott rohangált rémülten körülöttünk, majd a szívemben lenyugodtak. Olyan voltam mint egy szivacs, kész voltam ott ülni és magamba fogadni őket.”

Morrison később felidézi ezt az eseményt a Peace Frog című dalban: “Indians scattered on dawn’s highway bleeding/ Ghost crowd the young child’s fragile egg shell mind.”

http://myphd.eu/2006/12/07/azt-nezd-meg-ustokos/
Ghí Creative Commons License 2007.06.24 0 0 114

Igen, ma a látszat a minden!
Csak a nincstelenség és a szenvedés valódi, amivel naponta találkozunk.
De ez már nem is hír a médiákban, mert megszokottá vált.
Előzmény: rosie (112)
harpokratesz Creative Commons License 2007.06.24 0 0 113
nem lett öngyilkos, a drog meg a pia végzett vele.
rosie Creative Commons License 2007.06.24 0 0 112

És azt ismeritek, hogy...

Hobo - Blues Jim Morrisonnak

Nyafog a vers, röfög a zene, Mammon eszi meg, vagy a fene
Mindenhol kutyák, kopaszok, sehol vadak, se farkasok
Ha nem kellek a világnak, álljak be művirágnak
Hogy elszálljon a bűz, kéne egy jó nagy tűz

A legújabb teszt West is the best, Budapest elad és sohasem veszt
A tévé ugat: Itt a Nyugat, minden magyar MacDonald's-ban mulat
Kólásüveg a Föld farka, Amerika marka rajta
Költő nem jár kamatlábon, vissza ne gyere barátom

Nem volt korod és nem volt időd, mint a bluesnak, a múltad a jövőd
Száll a hang, a kép, a szó, az út végén vár a tó
Az élethez ajándék jár, minden játékban ott a halál
Beteg a város, a folyó ég, de a láz itt van még

Régen nem szívok és már nem iszom
Óh, fel ne ébredj, Jim Morrison
Otthagytad a filmet, otthagytál minket, otthagytad a zenét
Hűséges vagyok, hát nevetséges, az ismeretlen szövetséges

Off: Nekem ez - ma (pedig esse maigyerek) - morrisonabb, mint amékra utal... Amúgy: istenifeszes blues!!! :))

apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 111

kérdezze meg a pápát hogy hány tőről fakadnak, mongyuk hogy a taó merről hány méter az audiencián kézcsók után

THAHAHAHAHAHA

Előzmény: Lucretia B. (107)
apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 110

"A pápa nem Jehova papja, hanem Jézus Krisztusé"

magának olyan humora van hogy be kell sz...ni hogy a pápa meg a jézus krisztus

THAHAHAHAHA háááááá a könnyeim potyognak

maga jobb mint karinthy

Előzmény: Lucretia B. (108)
Ghí Creative Commons License 2007.06.24 0 0 109
...kár lenne egy ilyen kisuvickolt elméért...
Előzmény: apogeo (81)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 108
Egyébként meg csúsztasz. A pápa nem Jehova papja, hanem Jézus Krisztusé. Az meg = Buddha, ezt mindenki tudja. Tehát melyik a kakukktojás?
Előzmény: apogeo (105)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 107
Tehát ne fakad az összes vallás egy tőről? A qrva életbe. Be lettünk csapva!
Előzmény: apogeo (105)
apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 106

jó elvisz még elvisz.

nem tom esztergályos família? 

Előzmény: Lucretia B. (103)
apogeo Creative Commons License 2007.06.24 0 0 105

THAHAHAHAHA

maga 1 élmény.

vannak hasonlóságok sőt közös gyökerek.

isten az mind egy kutyulják akárhogy

na de azért maga egy kéjmámor hhhhh

hogy a jehova = a dalai láma buddhájával

thahahahahaha háááááááááá imádlak 

Előzmény: Lucretia B. (102)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 104
Ez a név túl elterjedt, elég sok szűcs judit lehet a telefonkönyvben. Kire gondolsz?
Előzmény: apogeo (101)
Lucretia B. Creative Commons License 2007.06.24 0 0 103
Tehát nem sikerült neki meghalnia. Lúzer. Nem feküdnék le vele :)
Előzmény: apogeo (98)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!