Üdv!
Segítségetek kellene az "új, magyar, csodaszerrel" kapcsolatban.
www.olimpiq.try.hu
Csodás eredményeket ígérnek: rákos sejtek megállítása, beteg máj regenerációja, látásjavulás, kopaszodás vissafordítása, stb...
A probléma az, hogy nagyon direkt a marketing, a cucc ára nekem iszonyú magas, és ez így több, mint gyanús.
Ezért örülnék elsősorban hozzáértők (mit tudom én: biológus, kémikus, genetikus tanár, hallgató...), a szert már kipróbálók tapasztalati, a gyógyszeripart ismerők, ill. gyakorlatilag bárki véleményének, akinek van konkrét.
köszi!
Ne fizesd ki, kuldd vissza. Ez az egesz dolog semmi masrol nem szol, mint szerencsetlen emberek lehuzasarol. Akin az orvostudomany nem tud segiteni, az hajlando mashova fordulni es fizetni azert, hogy meggyogyuljon. A betegsegek amin "segitene" ez a csodaszer (rak, cukorbetegseg, Parkinson-kor, stb.) ma meg sajnos nem gyogyithatoak. Ha barki barhogy rajonne hogyan kell gyogyitani ezeket, illetve ezek kozul akar egyet is, az lenne a kovetkezo magyar Nobel-dijas.
Kis kitero, miert elnek meg a sarlatanok. 1. a gyogyszercegek talalnak egy anyagot, amirol ugy gondoljak, hogy bizonyos betegsegben gyogyithat. Ekkor allatkiserleteken kezdik tesztelni, toxikus-e, van-e egyaltalan valamilyen pozitiv hatasa/mellekhatasa. A kovetkezo fazis az, amikor embereken probaljak ki. Eloszor kis csoport egeszseges emberen, aztan nagyobb csoport egeszseges emberen. A harmadik fazisban kis csoport betegen, majd az utolso klinikai fazisban nagy, tobb ezres/tizesres betegcsoporton. Ezeket a vizsgalatokat nem ugy vegzik, hogy berangatnak az utcarol embereket, hanem igen kemeny tobb ezer oldalas protokollokat kell benyujtani adott orszag egeszsegugyi fohatosagahoz, leirva a kiserletek reszleteit, celjat, az abban reszt vevo centrumok adatait, mindent. Ha minden rendben, akkor engedelyezik a kiprobalast. Ha a gyogyszernek van hatasa az adott betegsegre, es nincsenek sulyos mellekhatasai (mellekhatasa minden gyogyszernek van), akkor adott orszagban forgalomba hozhato a gyogyszer. Ez a kezdetektol kezdve kb. 10 ev kutatas/fejlesztes/kiprobalas. Ezen folyamat soran a gyogyszercegnek NEM erdeke, hogy hamis adatokat kapjon vissza az orvosoktol. Magyarul: ha egy vegyulet nem hatekony, vagy tulzottan kemeny mellekhatasai vannak, akkor a gyogyszercegnek az az erdeke, hogy minel elobb leallitsa a tesztelest. Egy gyogyszer tesztelese (foleg az utolso klinikai fazisok miatt) 1 milliar dollar korul van. Minel kesobb derul ki, hogy a vegyuletbol nem lehet gyogyszer, annal tobbe kerul a cegnek, annal tobbet bukik rajta, mert forgalomba soha nem hozhatja. Vannak olyan peldak is, mint pl. a Vioxx a Mercknek, ami atment az osszes klinikai vizsgalaton, es a forgalomba hozatal utan evekkel derult ki, hogy megis vannak ritkan halalos mellekhatasai. A gyogyszert azonnal vissza kellett vonni, es fizetni a millio dollaros karteriteseket a karosultaknak/csaladjuknak. Ezek utan nyilvanvalo, hogy a cegek megprobalnak annyi penzt kivenni a gyogyszerbol, amennyit tudnak, mert a kifejlesztes 1 milliard dollaros koltseget be kell hozni, plusz a korabbi fazisokban elbukott vegyuletek osszes koltseget fedezni kell. A gyogyszerceg tehat nem jotekonysagi intezmeny, kemeny profitert dolgozik, de azert igen kemeny felteteleknek meg kell felelnie a termekenek.
2. gyogyhatasu keszitmenyek: egy resze tenyleg hatekony. A gyogynovenyek tartalmaznak olyan aktiv anyagokat, amik bizonyos betegsegekben segitenek. Viszont igen rosszindulatu betegsegeket: rakot, Parkinsont, cukorbetegseget nem lehet veluk gyogyitani. Ezeknek a keszitmenyeknek a hatasat nem kell igazolni, egyetlen dolog hogy ne legyenek toxikusak. Tehat ha valaki megeszi, es nem hal meg tole, akkor forgalomba hozhato, fuggetlenul attol hogy van-e hatasa a beigert betegsegre vagy sem. Magyarul: ezeknek a termekeknek a kifejlesztese nem kerul szinte semmibe. Kis capaporc, kis aloe vera, kis vitamin, osszekeverve, adok hozza napraforgoszarat, es maris kesz a csodaszer. Ennyi, csak jol kell tudni reklamozni. Mivel a termek "kifejlesztese" nem kerult egy fillerbe sem, ugyanugy mint az eloallitasa sem, igy igen nagyot lehet vele kaszalni. A 30 rugos kiszereles eloallitasa mondjuk 10 forint, meg ehhez hozzajon a csomagolas, nyomdakoltseg, mondjuk masik 100 forint, akkor 110 forint befektetesebol kaszalok 30 ezret. Legtutibb uzlet. Mindig lesz olyan szerencsetlen ember, aki hisz benne, es kifizeti az arat.
3. Ember Istvan eddig 83 tudomanyos cikket jelentetett meg, ami szep teljesitmeny. Ebben viszont egyetlen olyan cikk nem szerepel, ahol ossejteken barmifele kutatast vegzett volna. Magyarul a nevet hasznaljak fel egy olyan dolog eladasahoz, amivel becsapjak az embereket. Ebbol nyilvan o is reszesedik. Ez kulonosen szomoru dolog szamomra, mert a magyar egyetemi tanarok eddig meg nem voltak ilyen szinten korrumpalhatok, hogy penzert kegyszereket aruljanak. Remelem a tudomanyos kozosseg (ertem itt elsosorban az Akademiat) fellep majd ezen jelenseg ellen, mert igy erosen kikezheti a magyar tudosok hitelesseget. Ha allatkiserleteket vegzett, azoknak is le kell kozolni az eredmenyet tudomanyos szaklapokban, ahol szakemberek biraljak el, tenyleg volt-e hatasa ennek a "keszitmenynek" az ossejtek szaporodasara.
4. az ossejtkutatas nem regi dolog, par evre tekint vissza. Nagyon aktivan kutatott tema, de szinte meg semmit nem tudunk roluk. Ezert is felelotlenseg ennyi keves tudas birtokaban "gyogyszereket" kihozni ebben a temaban.
5. ha barkinek az a teveszmeje keletkezne, hogy hitelrontast kovetek el, az teved. Csak az igazsagot irom le egy csalasrol. Ha Szabo ur bemutat nekem egyetlen volt rakos, volt cukorbeteg, volt Parkinsonos beteget, akit a micsodajaval gyogyitott meg, akkor o maga a Joisten. Ha nem, akkor meg leperelem a hajat a fejerol csalasert.
6. az elso reszben irtam mar a gyogyszergyarakrol. Ha felvetodik, hogy barmilyen termeszetes anyag (gyogynoveny, capaporc, barmi) tartalmaz olyan anyagot amibol gyogyszer keszitheto, a cegek egybol raugranak es megprobalnak belole gyogyszert csinalni, termeszetesen a profitert. Tehat nincs olyan, hogy elutasitjak a termeszetben talalhato aktiv anyagokat, mert a gyogyszerek nagy resze ezekbol lett eloallitva/modositva.
7. remelem ertheto voltam. Leirnam meg egyszer: ez a dolog a naiv emberek becsapasarol szol.
Nézd, őszinte leszek: az állatkísérletek eredménnyel jártak, ezért én örülnék, ha lenne vki, aki kipróbálja és közvetíti a tapasztalatait. Szerintem ártani nem árthat, max elmarad a beígért hatásfok. Én ezt nem engedhetem meg magamnak, valószínűleg más sem.
Emberkísérlet ügyében vizsgálódik a rendőrség Pécsen
...........
A vizsgálatot az ügyészség rendelte el emberen végezhető kutatás szabályainak megszegése címén
.......
Az Indexen Világsiker a magyar őssejtfokozó kapszula címmel - egy még júniusban közzétett - interjú [1] olvasható, melyben a kutatásvezető egyebek mellett azt mondja: "keresünk hat-hétszáz embert további kutatásokhoz, mivel eddig csak huszonegynéhány emberen vizsgáltuk meg a készítmény hatását. (...) Több korosztályból keresünk egészséges alanyokat, szállást, étkezést, szórakozást biztosítunk (...) az alanyokba beültetünk egy-egy intravénás kanült, és három napon keresztül háromóránként csapoljuk a vérüket".
.............
és a cikk vége - nem mellékesen:
A Büntető törvénykönyv szerint aki emberen orvostudományi kutatást a törvényben meghatározott engedély nélkül, vagy attól eltérően végez, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
http://www.radio.hu/read/228387 - ez egy másik, orvosilag(tulképp hematológus főorvossal készített interjú alapján) is alátámasztott,(na ez aztán nem tekintélyelvű érvelés mivel pont a téma egyik valódi szakértője nyilatkozik) kemény kritika az őssejtfokozóról.
Nálam is ez a cikk és a fórum verte ki a biztosítékot. Érdekes, hogy Szabó Úr, a forgalmazó és fejlesztő ahelyett, hogy a termékre vonatkozó kutatási eredményeket ismertette volna, csak fenyegetőzni volt képes... :o(
A te információd is megerősített abban, hogy sajnos megint a kiszolgáltatott, kétségbeesett embereket szeretnék lenyúlni....
Mint kiderült egyik ismerősöm is "bevásárolt" a családjának, ő 3 nap után rosszul lett a szertől (szédülés, hányinger), abba kellett hagynia, édesanyja pedig álomszuszék lett. A párja jól van, ő kevésbé fáradékony, mint korábban.
Édesanyám gerinvelő sérült, jelenleg rehabilitáción van. Az osztályukon eddig tudomásunk szerint ketten szedik a szert....eddig hatástalanul....az egyikük vérképe romlott is... .....:o(
Pedig ugye ők lennének az egyik célcsoport, mivel az idegsejtek nem regenerálódnak...kivéve, ha az őssejteket erre aktivizálni lehetne....
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Nemrég rendeltem meg ezt a "csodaszert", még nem érkezett meg, de nem fogom kifizetni az utánvétet.
Rendkívül elszomorító, hogy alapos kísérletek, mellékhatás vizsgálat nélkül reklámozzák a terméket.
Nagyon hasznos és elgondolkodtató a szkeptikus blog anyaga. Nem elég, hogy a lebénult édesanyámon sem segítene, de még esetleg rákos is lenne tőle? Persze erre sincs bizonyíték, de talán nem elkeseredett betegeken kellene kísérletezni. :o((
Ez a topic szerintem nagyobb nyilvánosságot érdemelne, mint az ongológia az SOS-en, nem gondoljátok? Nagyon nyomulnak a forgalmazók....
"Kedves Kisasszony, Mi a Crystal Institute )Eger) által kifejlesztett terméket vizsgáltunk állatkisérletben igy humén vonatkozásban nem tudok mit irni Önnek udvozlettel Dr Ember Istvan ps állatkisérletben a stáplálékkiegészitó valóban emelte az össejtszámot
>
Istvan Ember MD, PhD, Dsc Head of Department
University of Pecs / Faculty of Medicine Department of Public Health and Preventive Medicine Szigeti u. 12. H-7624 Pecs Hungary"
Idézet a levélből,amiben megkérdeztem azt az orvost,aki a bevizsgáló team tagja volt.Egy ismerősöm szedeti a lányával,eddig semmi javulás,potom 30 ezer forintért.Már a 2. adagot kapja.
Ez szerintem nem igaz, csak akkor, ha azt mondjuk: mindenki instabil és manipulálható, aki komolyan, kétely nélkül képes hinni egy gyógyszerében. Bármi is az alapja: működik. De nem meggyőzésre, és nem is elhatározásra.
Canahari megadta a választ. Én itt nézek szét, mivel a netközösség elég széles spektrumú nagyobb eséllyel kaphatok érdemi választ, mint egy orvostól, akinek nagy valószínűség szerint fingja nincs a szakterületén kívüli témákhoz.