Keresés

Részletes keresés

Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 811

amúgy bizonyos mennyiségű és minőségű fű elszívása után a reflexek felgyorsulnak.

de elenzem, ha valaki ittasan, vagy betépve vezet.

Előzmény: Törölt nick (808)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 810
Miért is buta?
Előzmény: Törölt nick (806)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 809

"És ez jól van így. Sajnos a füvesek vezethetnek. Mert már eleve füvezniük is tilos."

És miért van ez jól? mert a törvény mondja? Te azt mondod, hogy mindenféle káros hatás nélkül lehet alkoholt fogyasztani. Akkor egy sör vagy egy pohár bor után, simán lehetne vezetni is, mert nem vagy részeg. Kúltúráltan fogyasztottad az italod. Mégsem vezethetsz.

Előzmény: Törölt nick (807)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 805
Mégis ha megiszol egy üveg sört, akkor utánna már nem vezethetsz.
Előzmény: Törölt nick (803)
joker_face Creative Commons License 2007.06.05 0 0 799
ne igyál sört 15 évig ... akkor talán azt mondom hogy nem vagy alkoholista ... nézd már meg miket irkálsz polgár
Előzmény: Törölt nick (792)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 798
Előzmény: Törölt nick (782)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 797

bocs lehagytam egy fél mondatot az előzőből. Ezen dolgok miatti problémák a károsak (nem csak  halálozás)

"Csak az alkoholt lehet részegség nélkül is fogyasztani."

csak ezt tudod hajtogatni? mégis ha megiszol egy sört már nem ülhetsz volán mögé, pedig még ne mvagy részeg. Ezt mivel magyarázod?

Előzmény: Törölt nick (790)
joker_face Creative Commons License 2007.06.05 0 0 795
"Csak az alkoholt lehet részegség nélkül is fogyasztani."

Hogy micsoda ??? A fűtől másnapos leszel ???
Uriella Creative Commons License 2007.06.05 0 0 793
Tulképp mi történik az emberrel fűzés közben?
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 791

maszlag maszlag maszlag? ennyi?

veled aztán lehet normálisan vitatkozni

Előzmény: Törölt nick (785)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 789
Én három hete nem szívtam. Függő vagyok?
Előzmény: Törölt nick (782)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 786

Társadalmilag a legkárosabb jelenség, a magas koleszterin, a cukorbetegség, dohányzás, alkoholizmus.

Magyarorzságon a halálozások legnagyobb százalékát ezek okozzák és nem a fű.

Előzmény: Törölt nick (781)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 784
"de társadalmilag az egyik legkárosabb jelenség."

Az alkoholfogyasztás sokkal károsabb, mind az egyénre, mind a társadalomra nézve. Azt miért nem szankcionáljuk? Csak az mert többen isznak az emberek, mint füveznek? Röhejes.
Előzmény: Törölt nick (781)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 783

Tessék ész érvek.

A kár-elv. Az egyéni szabadság legelszántabb hívei is egyetértenek abban, hogy a kár-elv a szabadság korlátozásának megfelelő indoka. A drogfogyasztás kriminalizálása mellett érvelők egy igen jelentős része úgy gondolja, hogy a drogfogyasztás nem magánügy, társadalmi kihatásai jelentősek, s akár van arra nézve konkluzív érv, hogy az egyén nagymértékben károsítja az egészségét, akár nincs, nem ez a döntő kérdés. Mivel a drogok másoknak kárt okoznak, ezért tiltani kell fogyasztásukat. Álláspontom szerint a kárelv a drogfogyasztásra alkalmazva további két önálló kérdésre bontható, amelyek külön tárgyalást igényelnek. Az érvelések közös vonása, hogy egyik sem tud arra hivatkozni, hogy maga a kábítószer-fogyasztás közvetlenül okozna olyan kárt, amely a fogalom központi, senki által nem vitatott eseteihez tartozik. Az egyik szerint (1) a drogfogyasztás közvetett, de szoros kapcsolatban áll a károkozás központi eseteivel, míg a másik (2) a kár fogalmát kívánja kitágítani.

(1) Az első argumentum úgy szól, hogy maga a kábítószer-fogyasztás ugyan nem okoz kárt másoknak, de gyakran együtt jár olyan cselekedetekkel, amelyek vitán felül álló - s időnként a legsúlyosabb - esetei a károkozásnak, ezért a kábítószer-fogyasztást is büntetni kell. Vagyis a kábítószer-fogyasztás elősegíti a bűnözést. A büntetőjog kétségtelenül ismer olyan bűncselekményeket, amelyek önmagukban nem okoznak kárt, de olyan módon növelik a kár bekövetkeztének kockázatát, ami indokolttá teszi a szóban forgó cselekedetek büntetését. Az ittas vezetés például önmagában nem okoz kárt, de olyan mértékben veszélyezteti mások biztonságát, hogy már ez is indokolttá teheti a kriminalizálást. Ennek az érvnek a sikere azonban több további premissza helyességétől függ. Egyes drogfogyasztók, csakúgy, mint a férfiak, fiatalok, érettségizettek vagy alkoholt fogyasztók csoportjának bizonyos egyedei, követnek el bűncselekményeket. A kriminalizálás híveinek egyrészt azt kell bizonyítani, hogy a drogfogyasztók között ez az arány lényegesen magasabb, figyelmen kívül hagyva természetesen azokat a bűncselekményeket, amelyek magával a drogfogyasztással valósulnak meg. S bár egzakt mércéje nincs ennek az összefüggésnek, e tekintetben is kézenfekvő az alkoholt fogyasztókkal való összevetés. Ha kimutatható, hogy a két csoporton belül a bűnelkövetők aránya nem tér el lényeges mértékben, akkor ez önmagában is súlyos érv a kábítószer-fogyasztás kriminalizálása ellen. A közvéleményben az a kép él, hogy a tipikus kábítószer-fogyasztó bűnöző életmódot folytat s közvetlen veszélyt jelent másokra. A jogalkotónak azonban, amikor bűncselekménnyé nyilvánít egy magatartást, alá is kell támasztania ezt az állítást, s bizonyítania kell, hogy ez jellemzi a tipikus kábítószer-fogyasztót. De ebből a szempontból is csak akkor van létjogosultsága a különböző kábítószereket fogyasztó csoportok azonos kezelésének, ha a bűnözéssel való korreláció az egyes csoportok esetében megközelítőleg azonos. Egy bizonyos csoporthoz tartozás és a bűnözés közötti összefüggés azonban nem elegendő indok ahhoz, hogy a csoport tagjait pusztán a csoporthoz tartozás okán büntessük. Ad absurdum, ha egy bizonyos etnikai csoporthoz való tartozás esetén a bűnelkövetők aránya lényegesen magasabb lenne az átlagnál, akkor ez önmagában a büntetőjogi felelősségre vonás alapja lehetne. Szemben azonban az etnikai hovatartozással, amely nem utal érvényes kauzális mechanizmusra, a kábítószer-fogyasztás lehet a bűnelkövetés oka. A kriminalizálás híveinek azonban valószínűsítenie kellene, hogy a jelentékeny korreláció az esetek nagy részében valós okozati összefüggést takar. Ez azonban fölöttébb nehéz vállalkozás, hiszen a korreláció nem zárja ki, hogy mind a bűnözés, mind a kábítószer-fogyasztás egy harmadik közös okra vezethető vissza, vagy hogy az oksági mechanizmus fordított, s nem a kábítószer-fogyasztás a bűnözés oka, hanem megfordítva, a bűnöző életmód a kábítószer-fogyasztásé.

Előzmény: Törölt nick (780)
Hwang Creative Commons License 2007.06.05 0 0 779
Attól, hogy valami helytelen, még nem kellene büntetőjogi szankciókat kivetni rá.
Előzmény: Törölt nick (776)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 777
Aki drogozik az nem feltétlenül függő. Dr Funk Sándor addiktilógus főorvos szerint, a fűfogyasztók egy ezreléke függő. Az lehet hogy neked mások a tapasztalataid, de számomra inkább mérvadó egy 30 éve szenvedélybetegekkel foglalkozó szakember véleménye, mint a tiéd.
Előzmény: Törölt nick (776)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 773
"Nem gyűlölöm a drogosokat, csak a helyükön kezelem őket."

Én meg az alkoholfogyasztókat kezelem a helyükön. Én soha nem iszom.
Előzmény: Törölt nick (771)
LegottTegel Creative Commons License 2007.06.05 0 0 772
Nekem most mennem kell, este visszanézek és visszatérhetünk a 766-os HSZ-re.

Addig is mindenkinek szép napot.
Előzmény: Uriella (766)
LegottTegel Creative Commons License 2007.06.05 0 0 770
Én úgy gondolom, hogy valóban rosszul tudod azt, amit a fűről gondolsz, de tökéletesen megértem, hogy miért hiszed, amit hiszel és miért félsz tőle.

És azt is elfogadom, hogy ha az érveink után továbbra sem vagy meggyőzve és továbbra sem támogatod a legalizálás.

Számomra az egészből az a cél, hogy legalább elmondhassuk, úgy döntöttél a kérdésben, hogy meghallgattad mindkét oldal álláspontját.

Előzmény: Uriella (766)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 769
Miért van benned ez az engesztelhetetlen gyűlölet az illegális drogfogyasztókkal szemben? Mit ártottunk neked? Én azt kívánom neked egyszer lásd meg a -brogosban- az egyszerű hétköznapi embert.
Előzmény: Törölt nick (762)
Uriella Creative Commons License 2007.06.05 0 0 766

Semmiben.

Most fogalmazódott meg bennem.

Ezekszerint teljesen nem úgy van a fűzés, ahogy gondoltam?

Meg kell tudnom az igazságot.

*Szerintem akkor is nekem van igazam-teszi hozzá halkan*

Előzmény: Törölt nick (752)
NattyDread Creative Commons License 2007.06.05 0 0 763
Ezt valahogy mindig válasz nélkül hagyják. Szerintem ő is nekik dolgozik.
Előzmény: phare (760)
NattyDread Creative Commons License 2007.06.05 0 0 761
"használjunk a wc papír helyet kagylókat... Ha érted a célzást."

Én még mindig nem tudom, hogyan kell használni a két tengeri kagylót, de nem is akarom megtudni :o) Inkább gyűjtök káromkodásért büntetőcédulákat ;o)
Előzmény: Hwang (576)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 760
Épp a múltkor beszéltem a díleremmel a legalizációról. Azt mondta, idézem: "Ha legalizálják a füvet, én éhenhalok".
Fejtsd ki bővebben szerinted mi érdeke fűződik egy dílernek a legalizáláshoz.
Előzmény: Törölt nick (754)
NattyDread Creative Commons License 2007.06.05 0 0 757
Meg azt is érdemes megnézni, hogy hol tartanak a hollandok, és hol tartunk mi. Ugyanez vonatkozik Svájcra is, ők is drogos aljanép.
Előzmény: Hwang (570)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 756
Eléggé tenyérbemászó modorod van. Egyébként a nácikra volt jellemző hogy hátrányosan megkülönbözetettek csoportokat. A mai drogtörvény is a legsötétebb diktatúrákat idézi.
Előzmény: Törölt nick (750)
Uriella Creative Commons License 2007.06.05 0 0 749

*rohaggyak meg, ha nem elszívok egyet!!!!-dünnyögi maga elé*

Előzmény: Törölt nick (720)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 747
Az én szokásaimban, szemben az alkohollal, a fűnek van van kultúrája. Alkotmányellenes hátrányosan megkülönböztetni egy csoportot pusztán azért, merrt a többségtől eltérő módon hódol a szenvedélyének.
Előzmény: Törölt nick (743)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 742
"A mostanit tovább is lehet szigorítani. "

Kevés olyan ország ahol olyan szigorúak a drogtörvények, mint az USA. A lakosság számarányaihoz viszonyítva a világon a legtöbb a börtönlakó népesség akik túlnyomó részt drogokkal kapcsolatos "bűncselekmények" miatt ül. Mégis kétszer annyi fűfogyasztó van az USA-ban, mint a liberális Hollandiában.
Előzmény: Törölt nick (739)
phare Creative Commons License 2007.06.05 0 0 740
"Mert van ivás lerészegedés nélkül, de nincs füvezés betépés nélkül."

És? Ez mit von le annak értékéből, hogy az összhalálozás több mint 10 %-ért az alkohol a felelős (Csak halkan jegyzem meg fűfogyasztásba Mo-n még nem halt bele senki) és az alkoholfogyasztók tizede függő alkoholista? Ajánlom nézz bele az alkohol bűn fű bűn a hírekben topicba és láthatod mit erőszakos bűncselekményeket okoz az alkohol.
Előzmény: Törölt nick (600)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!