Keresés

Részletes keresés

Siphersh Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2560
Miért, szerinted keménydrogot árulni kevésbé elítélendő, mint könnyűdrogot árulni?
Előzmény: kobranka (2559)
kobranka Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2559

"Aki fűvel dílerkedik, kevésbé haragszom rá, mint a kocsmárosra."

Súlyos esetnek tűnsz.

Előzmény: Törölt nick (2558)
kobranka Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2557
A dílereknek börtönben a helyük, ennyi.
Előzmény: phare (2555)
phare Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2555
A díleremmel beszélgettünk a legalizálásról legutóbb mikor vásárolni mentem. Azt mondta, idézem: "Ha legalizálják a füvet, én éhenhalok."
Soha nem értettem, hogy lehet az, hogy tisztességes, becsületes, tiltáspárti emberek egy oldalon állnak egy dílerrel.
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2554
nem tudom, még ez is lehetséges...
Előzmény: Törölt nick (2552)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2553
szerintem sok minden emberibb lenne, mint a heroin legalizácioja. mberibb volna, ha a leállt drogosok mondjuk 5 év alatti büntetését elengednék, ha jár rendszeres ellenörzésre. Emberibb volna, ha volna több rehab hely. Emberibb volna, ha volnának féluti megállok (apró tanya központok, ahol nem kell örökre abba hagyomot igérni, de szermentesen lehetne ott igéretek nélkül  néhány hetet eltölteni és ha kell megalázottság nélkül továb menni). Emberibb volna, ha drogosainknak volna több nappali melegedöje, foglalkoztatoja, ahol még absztinensnek sem kell lennie, da ha éppen tiszta bemehet fürdeni, tévézni, beszélgetni) Emberibb volna, ha a tücsere program biztositott lenne, akár ugyis, hogy ott helyben adja be magának és központokba rendör csak engedéllyel mehetne be. Emberibb volna ha az AA csoportoknak könyörgés nélkül kapnának helységet a programjaikra. Emberibb volna, ha mondjuk vállalhatnának akár közmunkát is a drogbetegek megbélyegzés nélkül esetleg valamiféle oktatással karöltve. No még ezer dolog volna emberibb.
Előzmény: LegottTegel (2550)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2551

a hülyét értsd ugy, ahogy idönként mondjuk ezt a gyerekünknek, vagy a párunknak, nem szigorral, nem utálattal még itélkezve se, csak ugy. Nem nézem én öket le, sokuk okos volt, szép és beromira kreatív, de itt békésben bizony van egy korosztály, akik közt sokan rámentek és bizony nagyon hiányoznak ök nekünk.

Egyébként kapnak methadont ingyen, de hidd el sokuknak az se megoldás. Tudom én, hogy a többség megáll a fünél, de sajna az a kevés is sok, aki nem. Persze nem a fű a fő bünös, de a szerepe sajnos ott van. Azt nem tudom, hogy mi volna akkor ha legalizálás esetén azt viszont szigorubban torolnák meg, ha valaki  kiskamasznak adja, mert tulképen ök a leginkább veszélyben lévök, hisz ott dől el a dolog, hogy mikor, miért és milyen állapotban nyúl a potszerekhez, legyen az akármi...

Droghelyzete az én megyémnek nagyon rossz, föleg a mai 25-27 évesek közt, akik kb már több, mint 10 éve rajta vannak a szeren, köztük sokan haltak meg, pedig itt régen is megtermet annak, akinek elég volt annyi (a hernyosok közt egy idöben azért Békéscsaba biztos pont volt). Ma talán már kifele megyünk ebből.

Előzmény: Törölt nick (2549)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2550
"pedig hát tényleg loptak csaltak hazudtak..."

Képzelj el egy olyan élethelyzetet, amikor iszonyú erősen függsz valamitől. Annyira, hogy az már beteges. Minden gondolatod az adott dolog körül forog. Másnak nem ártanál vele, tehát nem gyilkosságfüggő vagy nimfomán erőszaktevő vagy, hanem van egy személyes függőséged, ami téged érint és nem tudsz szabadulni tőle, mert beteg vagy.

Ez az alaphelyzet, gondolom ismerős.

Ezután képzeld el, hogy függőséged tárgyát a társadalom elítéli, téged pedig megvet és kiközösít magából. Mindenki észérvekkel, erőszakkal, akár kényszergyógykezeléssel, de el akarja venni tőled a függőséged, de te nem tudod elengedni, mert még beteg vagy.

Képzeld el, hogy nap mint nap megvetnek és megaláznak téged az emberek. Minden nap szembeköpnek, lesajnálnak, félnek tőled, elutasítanak.

Megtiltják, hogy beszerezd a függőséged. De te beteg vagy és nem tudsz lemondani róla. Ez nem valami könnyed nyáresti hobbi, amit csak úgy el lehet engedni.

Nem tudod kontrollálni. Ő az úr feletted és te beteg vagy.

A környezeted pedig megpróbálja elzárni előled. De te tudod a módját, mert megtalálod a módját, hogy megszerezd. Találsz olyan embert, aki ad.

De ő nem adja olcsón.

Minden pénzed ráköltöd, mert nem te vagy az úr, hanem a függőséged. De ez nem elég. Neked kell és még többért adják csak.

Közben kiderül a munkahelyeden a függőséged, elveszíted állásodat. A szüleid csalódottak benned, félnek tőled és megvetnek. Nem értenek meg és állandóan prédikálnak, hogy amit csinálsz az rossz.

Te is tudod, hogy rossz, de beteg vagy és nem tudsz szabadulni tőle.

Lopsz, mert lopásra kényszerítenek.
Hazudsz, mert gyenge vagy ahhoz, hogy szembeszállj azzal, hogy nap-nap után kioktassanak, térítsenek, meg akarjank gyógyítani vagy büntetni.

----

A heroin legalizációja nem oldaná meg a betegségedet. De nem kényszerítene arra, hogy lopj, hogy csalj, és hogy hazudj.

Felemelt fejjel és emberi méltósággal mondhatnád, hogy igen, heroinfüggő vagyok. Járok a kezelésre és mindent megpróbálok, hogy legyőzzem ezt a betegséget.

Szerintem ez sokkal emberibb lenne.
Előzmény: anyabanya (2544)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2548

Tegnap szívtam kb. 2 hetes szünet után. Megint rá kellett jönnöm, hogy nekem már nem tesz jót. Tisztán jobb, nekem.

NattyDread Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2547
Lehet, mert ehhez igazi lelki csipke kell, megrögzött ganjamannak kell lennie annak, aki ezt igazán tudja értékelni. A legjobb barátom ilyen, meg én is :o) De vannak lányok a barátaim között, akik szeretnek ugyan szívni, de az illat a disznópörzsölésre emlékezteti őket (engem nem, de ők tudják :o))
Előzmény: anyabanya (2545)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2546
Én is majdnem már :o))
Előzmény: Törölt nick (2529)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2545
ez is lehet bár nekem ezt még egyik sem mondta, de lehet, hogy nem tartották lényegesnek.
Előzmény: NattyDread (2543)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2544
mert kis hülye és a hernyoig meg sem áll és akkor neki KO és én ahhoz e területen tul sok szétcsuszott ördögbabát láttam és igy x évvel az utso munkanapom után (csak 2) azt is el kell ismernem, hogy azok az átokmanok, a hernyos gyerekek annyira szerethetök voltak a maguk lepusztultáságában is, mert volt bennük valami megkapoan emberi, egyéni...pedig hát tényleg loptak csaltak hazudtak...
Előzmény: Törölt nick (2541)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2543
"szerintem a piák egy részénél tényleg megy a zamat/ illat összhatás, mig azért ez azért nem igaz a fűre még akkor sem, ha amugy szerintem jó illata van..."

Hidd el, van ilyen a fűnél is, sőt!!! :o) Ezt minden igazi ganjaman tudja értékelni legalább annyira, mint egy borlovag a borokét ;o)
Előzmény: anyabanya (2532)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2542
Jaja! Kedvencem a Pilsner Urquell (ha jól írom, most nincs itt ilyenem :o), a Stella Artois és még néhhány. Én az alkohol hatását 4-5 sörig abszolúte nem érzem, vagy csak a komló lazító (kannabiszhoz hasonló) érzését :o)
Előzmény: Törölt nick (2540)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2539
sör jó, a vodka, van amelyik...bár én 16 évesen laborból lopott 40%-os alkohol ittam, az az csak szivtam olyan csörös adagolos  müanyagflakonból, ami szintén a laborbol lett lopva. Anyámmal lopattam, mondván azzal tisztitjuk a lemezeinket...No ezt se teszi meg egy gyerekem sem...Huu basszus én tényleg baromi seggfej gyerek voltam...agyon is  verném magam, ha én lettem volna az anyám.
Előzmény: Törölt nick (2536)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2538
Én nem iszok, max havonta 1X vasárnapi ebéd előtt, egy feles, de inkább vodka mint whiskey. Mer annak mégmocsokabb íze van. Hányok tőle.
Előzmény: Törölt nick (2536)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2537
ezért gáz amugy, ha tényleg nagyon fiatalok jutnak a fűhöz, mert ugye a pia után szarúl lesznek ráadásúl még nem tudják, hogy mit mivel keverhetnek, stb... a csajokat sem mindig egyszrü egy kobor partyra beizzitani, més hát macerásak a kopogos cipöjű lányok no meg drágábbak is, mint a mámor és akkor mit ad a fű, jókedv másnaposág nélkül és akkor a kis lükepék azt hsizi, hogy lehet ezt igy is, lehet ezt jobb cuccal is és beragad ...nekik gáz a fű, de olyan nagy marhákna, mint te, hát lehet hogy nem okoz még erösebb függöséget sem, mint másnak a csoki.
Előzmény: phare (2535)
phare Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2535
Én a multkor bevodkáztam, olyan kommersz (víz + szesz + aroma) vodkát ittam másfél félliteres üveggel egy este. Istentelenül berúgtam, utána két napig voltam beteg. A másnaposság maga a halál, fejfájás, gyengeség, hányinger, szédülés. Fűtől soha nem voltam másnapos. Úgyhogy megfogadtam hogy soha többet nem iszok, inkább füvezek.
Előzmény: anyabanya (2532)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2534
ez is csak azt bizonyitja, hogy fikarsztnyit sem voltunk jobbak csak hát régen volt és hajlamosak vagyunk a "vétkeinkat" a feledésbe tuszmákolni, pedig sztem sokkal egyszerübben szót tudnánk érteni az érettlenienkkel, ha beismernénk, hogy ugye, hogy ugye... No jó azt hiszem egy életre elástam magam a szülöin multkor, mikor azt mertem mondani, hogy azért jó dolog  már a másodikos gimiben többek közt az osztálykirándulás, mert néhány üveg alkoholtartalmú itoka mellett feloldodva  addig addig dumálnak, mig végre rájönnek, hogy milyen jól is lehet egymással beszélgetni és imigyen az alkoholos befolyásoltságnak is köszönhetöen összébb kovácsolodik a társaság...
Előzmény: Törölt nick (2533)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2532
szerintem a piák egy részénél tényleg megy a zamat/ illat összhatás, mig azért ez azért nem igaz a fűre még akkor sem, ha amugy szerintem jó illata van...amugy én pl szeretem a citromos radeberegert is pedig ugye alkohol ügyileg nem igazán ütös és  nem szeretem a mustot viszont a muskotályost igen...persze van egy szint ahol már máskép müködik a kaanás is egy szint a máktea is. Bár fiatal és hamvasnak tünö lánykoromban a volt pacákom, de ma már férjem bizony megitta a patronos durbintsot is, ami ugye durbints sogor volt felütve a sosborszesszel. S mégsem lett alkoholista, csak ahogy mondja mámorista, ritkán, de ártson...
Előzmény: Törölt nick (2530)
Beginner Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2531
Ez így értelmetlen. A drog alapvetően csak jogi értelmezésben jelent kábítószert, gyógyszertanilag sokkal tágabb fogalom a drog. Tehát értelemszerű, hogy az illegális anyagok lesznek jogilag drogok.

Sir-wolf: "Nekem a legjobb az lenne, ha beletennék a THC-t pezsgőtablettába."

Ez nem biztos, hogy működik, ugyanis egész más úton szívódik fel egy anyag a légzőszervi nyálkahártyákról, mint a bélcsatornából. Tüdőből, szájból direkt véráramba megy, belekből felszívódva pedig először a májba jut (lebontás). Ezért bírják a sok piát az alkeszok (meg ezért megy tönkre a májuk), és ezért kábulnak el sokkal kevesebb hasonló hatású oldószertől a szipusok.
Előzmény: Törölt nick (2480)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2528
Debrecennel pereskednek a kendermagosok

Feljelentette Debrecen város önkormányzatát a Kendermag Egyesület. Két hete az ország öt városában tiltakoztak a kábítószerfogyasztók rendőrségi üldözése ellen. Vagyis csak tiltakoztak volna, de Debrecenben és Szegeden a politikai, kulturális rendezvényt akadályozták. Debrecenben a rendőrség ugyan tudomásul vette a rendezvény bejelentését, de az önkormányzat az utolsó pillanatban nem adta hozzájárulását a színpad felállításához.

A debreceni demonstrációt később 6-8, ásóval és botokkal felfegyverkezett magánszemély hiúsította meg, a helyi rendőrség tétlen asszisztálása mellett. A Társaság a Szabadságjogokért és a szervezők feljelentést tettek a rendbontók és a rendőrség ellen, a "törvénytelen és alkotmányellenes önkormányzati határozat ellen pedig eljárást kezdeményeztek" - olvasható az egyesület közleményében.

http://index.hu/politika/belhirek/?main&313526

anyabanya Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2527
Miért hazudnának? Nagyon jól tudják, hogy mondhatnák azt, hogy itt van  a zsebükben 2gr, akkor sem fognék padlot, mert túlképen nehéz nekem mattot adni, nálam hülyébb kamaszok nehezen lehetnek, ahhoz csipkedni kellene magukat (ennyi idösen azért már én túl voltam ezen is) és gondolom sok amugy totál egészséges lelkületü kamasz probálja ki, mert kiváncsi és pont.... A lányom szerint max akkor kapnék sikitó frászt, ha hazajönne egy hungarista ifjú baloldali szado mazo biszex figurával, de azért ilyet azt hiszem nehéz találni...
Előzmény: Borzas (2526)
Borzas Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2526
hazudósak!
Előzmény: anyabanya (2524)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2525
:o))
Előzmény: anyabanya (2523)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2524

látod én nem is szívom, de az illatát szeretem és bizony messziről kiszagolom:) Lehet, hogy pályát kéne váltanom és megyek drogkeresőbanyának:)

Amugy házi közvéleménykutatást csináltam a témáról és azt mondják ám a dedeim, hogy ők bizony szarják le a fűvet és eszükbe sincs most szívni, bár a lányom inkább valami Lovasi dalt dudolgatott válaszként és pont, de legalizálnák, hogy ne basztasák azon társaikat, akiknek viszont ingerük van e dologra...No jó ők még nem szavazó képesek...

Előzmény: Törölt nick (2520)
anyabanya Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2523
Na már most bevallom, mint konzervatív és nagy magyar anya (no jó egy kis zsidó, tót, lengyel, sváb, beütéssel amit a gyermekeimnél már megspékeltem kis román vonallal is), hogy én szeretem a sör  kesernyés zamatát különösen ilyenkor nyáron, aminél talán a fröccs jobb rendes szódával, a muskotályos bortól elolvadok, miközben utálom a mustot és bizonyos pezsgöket szívesen bár ritkán iszok, rendes magyarként nosztalgiával a Hungáriá-t, és izgatónak találom a pipa illatát és huuu de ciki, de hivogatoan bizsergetöen kellemesnek a kender füstjét és bavallom, hogy van amikor baromi nehéz ellen állni a csábitásának (no de félek ha jól beszívok még fel kell, hogy ismerjem magam magam és az amit megismernék  még nekem is meglepetés lenne, meglepvén magam magam)...
Előzmény: Törölt nick (2512)
NattyDread Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2522
Te sem vagy már mai gyerek, ugye? :o)
Előzmény: Törölt nick (2520)
Siphersh Creative Commons License 2007.05.23 0 0 2518
Hogyan fogyasztod?
Előzmény: Törölt nick (2516)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!