nagyon sajnálom, bizonyára kommunikációs hiba volt. Ha legközelebb lejöttök, kérlek, jelezd ezt és egy ajándék süteménnyel vagy kávéval próbáljuk kompenzálni a hibát. Természetesen továbbra is áll az ajánlatunk a 20% kedvezményre a fórum olvasói számára! Ma (vasárnap) és jövő héten kedden/csütörtökön/pénteken én is bent vagyok, örülnék, ha személyesen tudnám kiköszörülni a csorbát.
Ezen kívül 30% engedmény van 18.00 után a süteményekre elvitel esetén.
Még egyszer elnézéseteket kérem és szép napot: Igor
Aki még kimaradt a bemutatkozásból, az az üzletvezető, Asbóth Viktor, akinek szintén rengeteg munkája van a kávézóban és a mindennapi szakmai irányításban! Ő fog majd engem is betanítani. Nem irigylem:-)
mint az közületek már bizonyára sokan látták, az F épület földszintjén kávézó nyílt Csongor Cukrászda néven. Engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzunk.
Ez egy családi vállalkozás, amely egy korábbi, a Dunakanyarban működött vállalkozásuk [cukrásztermelő-üzem - ami persze nem cukrászokat gyártott:-)] eladását követően szintén szüleim tervei és elképzelései alapján alakult ki, sok belefektetett munka, idő, energia és pénz révén. A hosszú és gyakran nem egyszerű folyamat végére azonban Nekik elfogyott a kezdeti lendületük. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy átveszem a kávézó vezetését, természetesen továbbra is igényelve tanácsaikat és segítő kritikájukat - ahogyan Kedvesem támogatását is.
Sosem dolgoztam a vendéglátásban - jómagam eredetileg német bölcsész vagyok, de az utóbbi 8 évben autókat ill. jelzálog hiteleket adtam el -, így szakmailag a 0-ról indulok, nagyon sokat kell tanulnom. Édesapám - bizonyos Churhill-re hivatkozva - azt mondta nekem: "Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.:-) Ugyanakkor koromnál fogva talán jobban tudom, érzem, mire van szüksége a tudatos, igényes fogyasztóknak, a nagybetűs Vendégnek - aminek önmagamat is tartom, elvárva a minőségi szolgáltatást, mely egyaránt megnyilvánul a termékben és a kiszolgálásban is. Sokat üdültem/üdülök Ausztriában, s feltett szándékom, hogy a "Sógorföld" egy darabkáját idevarázsoljuk a 16. kerületbe: hangulatban, kínálatban, kiszolgálásban. Lesznek különböző limonádék, kávékülönlegességek, turmixok és persze sok-sok sütemény - de terveim közt szerepel alkalmanként a sportesemények során közös szurkolás csapolt sör és meleg pogácsa mellett. Kiemelten fókuszálunk a kerékpárosokra és bloggerekre is - mely tevékenységekből én is rendszeresen kiveszem a részem! Barter-ügylet alapját képezheti a blogon elhelyezett link valamilyen finomságért cserébe:-) Van ingyenes wi-fi hot spot is!
Gyertek, nézzetek be hozzánk, legyetek a vendégeink, egyelőre naponta 8.00-20.00 között. Ezt elősegítendő január végéig 20% kedvezményt biztosítunk az árakból mindenkinek, aki erre a postra hivatkozik!
A hivatalos honlap készül, addig is ajánlom figyelmetekbe a http://coffeeshop.freeblog.hu/ oldalt, ahol a napi eseményekről kicsit személyesebb stílusban tájékoztatjuk az érdeklődőket interaktív módon, szavazásokkal, kommentelési lehetőséggel. Ide várjuk a javaslatokat, ötleteket, építő kritikákat, kérdéseket és véleményeket!
Kérlek Titeket, fogadjátok próbálkozásunkat olyan nagy szeretettel, mint amennyit mi fektettünk bele az elmúlt hónapokban.
Kérem, hogy fokozott figyelemmel használjuk a garázslejárót! Az F élület lahajtójánál lévő tükör alatti sárga lámpa villogása jelzni, hogy valaki kifelé akar jönni. Tervezés miatt alulról sajnos nem látható,hogy jön e valaki vagy nem. Ellenben felül jelzi a lámpa illetve a beláthatóság.
A minap jöttünk kifelé, félútnál ránkkanyarodott egy autó, hogy elkerüljük a koccanást férjem eltekerte a kormányt. Koccanás nem, de az út melletti patka végig karcolta és behorpasztotta a kocsi oldalát. Egy éves kisfiam ült azon az oldalol. Személyi sérülés szerencsére nem történt. De a kocsinkon kár keletkezett...
Tudom, hogy a lehajtó tervezése hagy kivetni valót maga után, ezért kérem, hogy figyeljünk egymásra. Hogy nagyobb baj ne legyen!
Ha a gépész gyerek szerint minden rendben, akkor miért nem volt még próbfűtés? Miért nem lehet már fűteni? Marhára nem tűnik úgy, mintha minden rendben lenne, de erre nem most kéne rájönni, amikor már lassan fagy... (talán először építettek fűtést életükben?)
A lift meg tényleg gáz....
1. olyan koszos, hogy hihetetlen, amióta elkezdett működni azóta az nem volt kitakarítva, no meg előtte sem...
2. Kb. 2 naponta benyomja az unalmast és nem működik (persze segélyhívó telefonszám nincs kiírva rajta, a segélyhívó gomb meg csak kicsöng a nagyvilágba és senki nem válaszol a másik végén)
3. Az tény, hogy a személyliftet szemétszállításra használni nem épp baráti, viszont a mélygarázsos lejáróba lépcsőt belevájni... hááát.... nem tudom. A lejáró így is elég szűkös, ráadásul mint az már többször tárgyaltuk elég meredek is. No most ezt még megspékelni egy lépcsővel középen.... hmmm.... elég kihívás lenne felmenni...
De mondjuk, ha mégis, akkor viszont kiadhatnánk bérbe, autósiskoláknak gyakorlás céljából, Pest egyik legjobb rutinpályájaként, ezzel is csökkentve a költségeinket... :-)
Az tény, hogy nálunk sem működik mindig 100 %-osan, néha lefagy, akkor újra kell indítani az egységet, néha csak megáll pár mp-re, aztán folytatódik onnan, ahol épp akkor tart a tv adás. Szóval nem tökéletes. Mondjuk mi az elsők között voltunk, akik megkötötték, akkor még lehetett. Június vége körül.
Szemétfelhozatallal kapcsolatban a liftet én is a megvalósíthatatlan kategóriába soroltam, nincs is hol, és igen jelentős költsége lenne. De valami megoldás kell, az biztos.
Azt néztem viszont, hogy a játszóteret, ami elvileg zárt, már fű, fa, virág használja. A környékről többen odajárnak. Most még nem gond, de ez is attól függ, hogy mennyien járkálnak be a házakon keresztül, kik, és csak a játszótérre-e... Amíg nyitva hagyjuk a bejárati ajtókat, meg a kertre vezető ajtókat, addig bárki mászkálhat az épületekben is. Szerintem ez nem annyira jó - már ha a lakásunk és a környezetünk biztonságát nézzük...
T-Home: gondolom az eredeti IPTV-s T-Home-ról van szó...merthogy ugye a matáv(nekem már az marad) kíváló marketingesei újabban minden lakossági szolgáltatásat annak hívnak (telefon, tv, internet) =:-o
Nálam most jártak vezetékes telefont áthelyezni, és elsősorban az internet miatt kérdezgettem az adsl lehetőségekről a szakit. Azt mondta, hogy 4M-s adsl-t tudnak vállalni, a 8M necces , bizonytalan, mert noha új kábel van lefektetve, de baj van vele, és keresik az okát. Éppen ezért T-Home-ot -aminek kell a 8M-s adsl kapcsolat- nem is vállalnak addig. (Ez nem hivatalos vélemény) Szóval mindkettőtöknek igaza lehet. Amíg meg nem találják mi a gáz a kábellel (ha megtalálják :-( ), addig nem kötnek új T-Home-ot , a korábbiakat pedig megpróbálják életben tartani, pl úgy, hogy keresnek egy olyan érpárat, amin (éppen akkor) megy a 8Mbit. Engem csak a net miatt érdekel, IPTV-t nem akarok, én inkább a kábeltv-nél maradok. A net egy másik gázos ügy... Az adsl távolságfüggése, és egyéb műszaki okok miatt én inkább a kábelnetes internetet szerettem volna, de azt nem lehet, mert ugye a T-kábel kábeltv-t ugyan a Telephant továbbszolgáltatja, de a kábelnetet NEM ! (gondolom üzletpolitikai okból :-( ) Lehetne persze az ő netjük, de ők is csak 4M/1M-t tudnának adni, mint az adsl és az ár...hát hogyismondjam...nem 2008-as szint... :-( Marad az adsl 4/1-es remélve, hogy rendberakják egyszer majd a kábelt, és "akár" 8M is lehet.
A tervezőkkel meg én is szívesen elbeszélgetnék egy-két dologról, hogy hogyan is gondolták... :-(
nálunk T-Home van bekötve! Most is az megy. Egyszer lefagyott az egész, akkor bepróbálkoztak, hogy valami kábel hiba, és hogy álljunk el a szerződéstől. Mondtuk, hogy nem, javítsák meg. Úgyhogy megcsinálták, és azóta megint működik. Szóval az, hogy itt nem szolgáltatnak, nem éppen igaz...
Fűtésen én is ki vagyok akadva. Döbbenet, hogy mindenki mást mond. A közös képviselő szerint életveszélyes, a Terra gépésze szerint viszont minden rendben van. Most akkor mi van???
Ez a lift dolog meg... döbbenet. És az a legdurvább benne, hogy nem látom a megoldást. Mert ugye az jogos, hogy azon a meredek lejárón nem épp ideális felcuccolni a kukákat, viszont az sem az, hogy erre használjuk a személyliftet. Tehát nincs megoldás, mert így hirtelen nekem két megoldás jutott eszembe. Egyfelől az, hogy kellene egy teherlift erre. Na ez ugye nem lesz. A másik, ha nem a mélygarázsban lennének a kukák, hanem a parkolónál lenne kukatároló, amiben lehetne tartani a kukákat és nem kellene felhurcolni. Erre sincs hely, mert ugye hol... minden helyet eladtak parkolónak és nem is épült kukatároló. Szóval jó kérdés, hogy aki tervezte, hogy a mélygarázsban legyen a helye, az mégis mit gondolt a kukák mozgatásáról? Azt elfelejtette belekalkulálni, hogy üríteni is kell ezeket néha???
Sziasztok! Mostanában szándékozunk végre beköltözni, de az eléggé elrettent, hogy még nincs fütés mert a hajnalra igért 3 fokban már bekapcsolnám. Mikorra igérik egyébként a hiányosságok kijavítását mondjuk a fütésnél? Egyébként kinél milyen kábelszolgáltató van? A T-Home kötött velünk szerződést kb.1 hónapja, de most a beszerelésnél azt mondják, hogy mégsem jó mert ott nem sugároznak. Pedig a Pólusban azt mondták, hogy már a házban kötöttek be ilyet. Van valakinél, vagy csak próbálkoztak másnál is?
Ja fűtésről annyit,hogy már rég ,megkellett volna csinálniúk a próba fűtést!Mert légteleniteni kell,termosztát ki-be kapcsolása,mert ugye itt is fordítva voltak bekötve!És nagyon szellőztessetek.mert nekünk parketta csere lett belőle.plussz,komplett konyabutor csere,festéssel.Az elszivóban van egy kondenzviz gyüjtő,ami kb5dl-es,és 20perc alat megteltt,eláztatta a konyhát.Falfúrás,alul kivezet 1csövön,bele 1 flakonba!A mosogatóba akarták,csak ott ugye vissza jönn a csatorna szag!Irjatok nyugottan ha valamire kiváncsiak vagytok!
Üdv mindenkinek!Bocsi a betolakodásért!Az Árpádföldi lakoparkból érdeklődök egy kicsit,hogy milyenek a lakás helyzetek,garanciás javitások,stb!Itt nagyon sz...r!3-5 hónap telefonálgatás,és talán jönnek,talán le oltanak hogy mit képzelsz magadrol hogy ennyit hivogatod öket!De a fórumon találtok érdekes beirásokat!Érdemes vissza olvasni!A garanciás bejárás előtt,jelentsetek le mindent,mert mire kijönnek,lejár a gari!
Ezt én sem értem, és azt sem, hogy miért nincs még mindig világítás a parkoló felőli részen, amikor már egyre korábban sötétedik.
Az a fűtés tényleg jó lenne, ha minél előbb megoldódna, mert már lehet, hogy fürdéshez befűtenék. Ezt igazán elintézhette volna előbb is a közös képviselő, nem ilyenkor kéne kapkodni.
A fűtés beindítása valóban a mostani helyzetben nem megoldható és nem szabályos.
Véleményem szerint egy elég jó beszélgetést folytattam a Bodnár Balázs vezetővel a terránál és úgyhiszem arra törekednek majd , hogy a hibalistába felvett hibák közűl ez legyen az első megoldandó feladat a fűtési szezon közeledte miatt.
Ennek a kazán problémának már régen ki kellett volna derűlnie, mert akkor nem lenne ennyire sűrgős a feladat megoldása, de a hozzáállása a Balázsnak teljesen rendben van.Én reménykedem!
A napokban kapunk egy listát hivatalos formába öntve, hogy milyen problémák is vannak a közös területen és remélhetőleg a vállalt határidők is belekerűlnek ebbe a jegyzőkönyvbe.
Pedig nem is biztos, hogy az éjszakai 5-6 fok nem tenné indokoltá a fűtést :-((
Ráadásul Budapest egy olyan részén vagyunk, ahol az egyelőre ritkán lakott területnek köszönhetően néhány fokkal rendszeresen hidegebb van, mint az átlag... például a kerület 2 km-rel távolabb fekvő, ugyanakkor sűrűbben lakott részein (a szél is jobban/gyakrabban süvít a szemben lévő újpalotai nyitott részeknek köszönhetően).
Szerinted érdekelte őket, hogy nekünk az mennyi plusz áramdíjjal jár, hogy kukánként viszik fel-le a szemetet? Remek tervezés eredménye:(
Tegnap rákérdeztem a fűtésre: a terra szerint alkalmas a kazán a fűtésre, (csak szólni kell a közös képviselőnek, hogy indítsák be). A képviselőnk szerint a kazánhelyiségben olyan alapvető biztonsági berendezések hiányoznak, amiknek hiányában életveszélyes a működtetés. Na ezt hogyan gondolják a Zebra házban? Ne ijedjetek meg, nem akarok még fűteni, csak tudni akartam, hogy mi lesz, ha hirtelen még 10 fokot esik a hőmérséklet 1 hét alatt.
Csak annyit szerettem volna mesélni, hogy tegnap reggel nem tudtam használni a liftet, mert a kukákat a mélygarázsból lifttel viszik fel a földszintre. Ezért fél óráig gyakorlatilag foglalt a lift. Kibirom, hogy gyalog megyek, nem erről van szó....
Reklamáltam a hölgynek, aki a kukákat hordja ki, azt mondta, hogy a múltkor a meredek garázsfeljárón úgy visszacsúsztak a teli kukával, hogy életveszélyes arra felvinniük a kukákat - ezért lifteznek!!!
Nem gondolom, hogy az amúgy "gyönyörű"- bár most pár napja épp savanyú tejes (F-épület liftje) - liftet kukahurcolásra kellene használni!!!
Mint már páran értesültetek róla, a legutóbbi közgyűlésen a közös képviselőnk október 1-vel lemondott. Pályázatot írtunk ki a közös képviselőség betöltésére. Mivel valamelyik kedves lakó (vagy valaki más) a lépcsőházakban letépte, és tekintettel a kis létszámra a közgyűlésen, a következő email címre várjuk a pályázatokat: tarsas.konyveles@freemail.hu Következő "közgyűlés" időpontja: 2008.09.25. 18 óra helyszíne: F épület teremgarázsa. Várunk mindenkit, akit egy kicsit is érdekel a ház sorsa. Sziasztok
Sajnos két kültéri ajtónk is kezdi megadni magát. Becsukni csak két kéz és egy láb egyidejű erőteljes használatával, általában többszöri próbálkozás után lehetséges.
Köszi az infot. Remélem ma már kész árajánlattal áll elő a közös képviselő,mert katasztrófa ez a parkolás. Én is kb ennyiért láttam a neten, Dunaharasztin volt az a cég. Nem tiszteljük egymás tulajdonát. 2. napja áll egy autó a mi helyünkön, persze nem ismerem, és nem tudom hogy keressem fel. És a József-Határút sarkán mi lesz? Ahova eredetileg az idősek otthonát tervezték?
-Almérő óra kérdés miatt ugye nem tudjuk átiratni a nevünkre az órákat, de a fogyasztás pedig mérhető és fizetni kell. A fogyasztást az óraátírásig a vállalkozónak kell fizeni és az átírás elött új műszaki átadást kell eszközölni a lakókkal(mérőóraállást rögzítve.)
-gonolom mindannyian tudjátok, hogy a János utca és Határút sarkán egy( Lidl )épűl , a Lidl mellett pedig egy valamiféle magánnyugdíj pénzintézet befektetés miatt vette meg a területet.Itt nem építhetnek házat , plázát:)) meg ilyesmit, hanem valamilyen sport centrumot megfelelő kritériumok mellett.Egyenlőre parkosítva lesz....
-a múltkori közgyűlésen már szóbakerűlt a felszini parkolók lezárása, ennek utánanézve kb. 20 ezer+ Áfa értékben lehet beszerezni.Darabszám miatt még lehet letolni ezt az összeget.