Keresés

Részletes keresés

sysy74 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 32606
+ még minden más ennivalót is eszünk amit szabad, lehet és igényli.
Jól írták a többiek elkezdheted neki a krumplit, én főtt almával adtam, később a főtt alma volt mindennek az édesítője( Pl. alma meggy püré)
sysy74 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 32605
szia hubbabbuba2,

enyimé pici csajom is kezdettől fogva tápszievő, még 10 hósan is 3X eszik, éjszaka-reggel és délben. Én sem tudtam mit csinálni, még most is csak 140-160 az adag sőt olykor kevesebb.
A dokinénim szerint nem a mennyiség számít, hanem az hogy gyarapodjon.
Lillusom 2850g -született és átlag havi 400- 600g-ot hízott most 8360g- volt. Nyúlánk semmi háj de dokinéni annyit mondott igazi csini csaj.
Előzmény: hubbabubba2 (32598)
sysy74 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 32604
sziasztok,
én ici-pici lánykám 2007 szept.23-án született.
Még éjszaka min1X de általában 2X felkel. 6 fogunk van, esszük a mindenemű papírt (karon, A/4-es lap, újság stb.)és mászunk és folyamatosan olyat szeretne megfogni amit nem lehet.
Gabianya Creative Commons License 2008.07.22 0 0 32603
Bocsánat, most meg én linkeskedtem el a beírést. Nem is néztem meg ezt a topicot az elmúlt napokban, azt hittem tényleg magamban beszélek. Szóval 2007.szeptember 6. született a kislányom. Nagyon cuki, nyugodt baba. Végigalussza sz éjszakákat, még akkor is amikor jön a foga. Van két fogunk alul, és két fél felül.És most éppen állva gebeszkedünk a számítógépnél.Belenyúlási kísérlet folyamatban.Kezdetnek ennyi.Most ti jöttök.
Anyós Creative Commons License 2008.07.17 0 0 32602
Vagyunk itt páran... az elment társasággal nem tudjuk mi van, csak néha furcsa, kósza hírek jönnek felőlük...
Előzmény: Gabianya (32600)
mannamanna Creative Commons License 2008.07.17 0 0 32601

Bár a házigazdák már elmentek, de azért aki még erre jár, az beszélgethet. Mondjuk velem. :)

Szia Gabianya, mesélj a gyermekedről. :)

Előzmény: Gabianya (32600)
Gabianya Creative Commons License 2008.07.16 0 0 32600

Sziasztok!

Van még ott valaki?Ez is egy jó kis topic volt, de úgy látszik ez is elakadt:-(  Pedig most akartam megkérdezni hogy én is "bekéredzkedhetek" e:-((

csipiketörp Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32599
hubbabubba
Első körben talán a gyerekorvossal konzultálhatnál, amennyiben megbízol benne. Ő jobban látja a gyerkőcöd fejlődését, állapotát, mint akárki itt a fórumon.
De az nem számít, hogy mit ír a papír. Minden gyerek másképp működik, van aki kevesebbet is jobban hasznosít és van aki nagy zabás. Ha jól fejlődik, jól alszik stb. stb, akkor ne aggódj.
Egyrészt szerintem a gyerek úgyis jelez a maga módján, ha már kihagyhatsz valamit, másrészt meg ha a kérdés arra vonatkozik, hogy vajon mikor adhatsz neki helyette csak más kaját, akkor azzal szerintem célszerű megvárni, amíg abból már megfelelő mennyiséget eszik. No és nem gyümit, hanem valami "tartalmasabbat". Burgonya, sütőtök mondjuk. De én nem vagyok szakember.
Előzmény: hubbabubba2 (32598)
hubbabubba2 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 32598
sziasztok!

Kislányom 5 hónapos, tápszeresek vagyunk a kezdetek óta.
Gyümileveket már adtam neki, illetve almareszeléket a déli szopi előtt.az alma után még 1 tlejes adag tápot is megeszik.
mikortól hagyhatom ki neki a déli tápot?
160ml-eszik, holott a Beba szerint 210-et kéne.nem kevés neki,sose hiasztizik evés után, hogy kevés volt.

Kezdő vagyok, kérlek segítsetek.

Köszönöm válaszaitok:Kriszti
takiheni Creative Commons License 2008.05.16 0 0 32597
Hát sajnos a kicsi nagyon beteg kezdődő tüdőgyuszija van és ami hab a tortán mivel hétvége van én fogom a fenekét szurkálni Rocephin injekcióval már most görcsbe rádul a gyomrom ha rá gondolok.
Előzmény: zsazsi30 (32596)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 32596
hát pl. ma Boldi napozóban sétált , mondjuk 1 órakor, szóval elég meleg volt, én majdmegsültem ujjatlan+ farmer+ papucsban. Zoknit azért még adtam rá, de ha ilyen marad az idő, már nem sokáig.

Egyébként meg öltözködés, ahogy lejjebb irtam, de Boldi nem szereti a meleget, sőt!

Heni: Sajnálom a picurt, ezek szerint nem úszta meg, remélem azért jól viseli. :-(
Előzmény: könyvmoly (32595)
könyvmoly Creative Commons License 2008.05.15 0 0 32595
Ez a hogyan öltöztessük kérdés engem is érdekelne. Eddig, hidegben a benti ruhájához hozzáadtam annyi réteget, mint a saját bentimhez, ha aludt, akkor plusz egy. (Bent eleve néha több réteget visel, mint én.)
Most, hogy melegeb lett, már csak fél réteggel kap többet (leveszem a vékonyat, kap vastagabbat), de néha tuti melege van. Valahogy ennek ellenére nem merem vékony cuccban kivinni...
takiheni Creative Commons License 2008.05.15 0 0 32594
Sziasztok!Nálunk a káosz folytatódik a kicsi is bárányhimlős lett ráadásul köhög hurutos fullad ja és a bónusz jön két foga egyszerre.Na ez milyen?
zsazsi30 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 32593
Szia!

Nekem az ontopic babám 4 hós, de van 2 offtopik fiam is, 11 és 10 évesek. :-))

Öltözködés: nálunk ez úgy van, hogy ugyanannyi réteg, mint mi. Ma pl. rövidujjú body+ vékony hosszúgatya, zokni (bár azt itthon nem nagyon adjuk rá) De az én babám atópiás bőrű, könnyen megizzad és a hajlatokban kipirosodik, sebesedik, ezért nem adunk rá több ruhát. Eddig még nem mondta, hogy fázik. :-)) Mondjuk mindig viszek neki +1pulcsit, vékony sapit, h ha lehűl az idő, rá lehessen adni.

Babaszoba: mi alig fűtünk, már télen is le volt kapcsolva ott a radiátor, mert nem birja a meleget a bébi. Napközben mostmár meleg van sajna, mert a nap egész délelőtt süti. Este kb 1 órát szellőztetünk, szóval aludni olyan 19-20fokban szokott a baba. Csak egy rugi van rajta, és vékony takaró.

Hidegpárásitó egy szuper dolog, nekünk nagyon jó volt, mert kruppos lett a picurom, ez kb. 1 hónapja volt, akkor elrohantam venni egyet, ment neki, amig meggyógyult, azt mondják megelőzésre is jó, hát nekünk jó is volt, alvás közben, mikor amúgy a legrosszabb lenne ez kruppos köhögés, alig köhögött!

Klima? nna arról gőzöm sincs, nekünk otthon nincs, az autóban manuális klima van, az nem olyan erős, hát azt mi már használtuk babával utazásnál, Bp-re (120km), de persze nem max. erővel, meg ugye baba hátul utazik, ott is háttal van, szóval nem éri közvetlenül, a levegőt meg annyira nem hútötte le. Én azért egy "rendes" klimát nem engednék rá közvetlenül a babára, de hátha valaki tapasztaltabb nálam, ez engem is érdekelne!
Előzmény: trofimov (32592)
trofimov Creative Commons License 2008.05.14 0 0 32592

sziasztok!

én egy 5 hónapos fiú büszke apukája vagyok.

itt a nyár, meg minden. örök vitatéma:

hogyan öltöztessük a gyereket?

- mint a szülő + 1 réteg

- mint a szülő + 2 réteg

- mint a szülő

- mi az ideális babaszoba hőmérséklet? (18-25-ig hallottam már mindent)

- alvásnál?

- hidegpárásítót használtok-e, mi a tapasztalat?

jahh, és a kedvenc: gyerek+légkondi (otthon és kocsiban)

- távozz tüllem légkondi? vagy

- okosan is lehet légkondizni

beszéljük meg.

zsazsi30 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 32591
Bárányhimlő: :-(
Úgy látszik, most ennek van szezonja. Azért örülök, hogy a nagyok tavaly túlestek rajta, éppen akkortájt, mikor terhes lettem Boldival!
Előzmény: Benkri (32589)
Anyós Creative Commons License 2008.05.04 0 0 32590
Üdv!

Hogy van a kicsi? Minden rendben van vele? Úgy általában kérdem, látom a bárányhimlőt jól veszi.

Előzmény: Benkri (32589)
Benkri Creative Commons License 2008.05.04 0 0 32589
Az én nagyfiam az oviból hazahozta a bárányhimlőt, 1,5 hét alatt végigment rajta, 2 nap viszketés után semmi baja nem volt. Most a 4 éves és a 7 hónapos egyszerre az.  A 4 éves kínlódik,  egész nap sír, a kicsinek semmi baja tőle. Apis mellifica 15 Ch-t és rhus toxocendron 9 ch-t kapnak rá, ettől  jobb nekik. Mellette kaphat a kicsi is fenistil cseppeket és szódabikarbónás -vizes leöblítést zuhanyozás végén. A hintőpor ugyan jó, de nem ajánlanak semmi kenőcsöt, port, ami befedi a pöttyöket.
takiheni Creative Commons License 2008.05.03 0 0 32588
Hát az élet zajlik:a kislányom nagyon ügyes nem nagyon kaparássza a hintőőpor tényleg jó.A fiamon még nem jött ki de 2 hét a lappangási idő,vele csak annyi van,hogy jön a foga és még ráadásul nem is nagyon tud aludni ugyanis szigeteljük a házat furnak-faragnak zörögnek..........szóval kész.Eldobom az agyam ráadássul a kislányoméknak pénteken anyáknapi ünnepség az oviba,annyit készült rá és lehet,hogy addigra még nem jön helyre.....ááááááááá.Feladom!Most nagyon nagyon nagyon rossz napjaink vannak ugy érzem.PFFF.Nem tudtok valami jót mesélni valakivel történt valami hiper-szuper jó dolog.Kinek hogy telet a máj.01-je?
zsazsi30 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 32587
Hú, ez elég rosszul hangzik. De lehet, hogy jobb igy, mintha nagy korában kapná el. Nekem a 2 nagyfiam tavaly esett át rajta, hát ne tudjátok meg. Nagyon megviselte őket, és rettenetesen kijött rajtuk. A nagyobb hasán egybefüggő volt a hólyag, de szerencsére ő már nem vakarta el, megértette, hogy nem lehet, bár kutyául szenvedett.
Nekünk a mentolos hintőpor volt egy csodaszer viszketés ellen. Nézd meg a baranyhimlo.hu-n elég sok hasznos dolog van róla.
Jobbulást a gyerkőcnek, és hátha megússza akicsi és a párod.

Ja, van rá vmi virusölő gyógyszer, de a kórházi gyermekorvosunk szerint nem érdemes, hagyni kell, hogy túlessen rajta a gyerek, azért kérdezd meg, hátha.
Előzmény: takiheni (32584)
Matene Heni Creative Commons License 2008.05.02 0 0 32586
Szia az én kislányom 2 hónapos volt mikor a 4 éves kislányomtól elkapta a bárányhimlőt.Én nagyon féltem tőle de ő bírta a legjobban és legalább nem kaparta el.Valőszínű a te gyermeked sem fogja elkaparni.Persze ez nem biztos.De mi azt mondhatom jól átvészeltük és ami fontos hogy láz nélkül.Így mostmár örülök hogy ilyen hamar túl lettünk rajta.Szóval nem biztos hogy aggódni kell.De viszont felnőtt korban nagyon veszélyes tud lenni ezzel mielőbb orvoshoz kell fordulni.
mannamanna Creative Commons License 2008.05.02 0 0 32585
Hú, ez nagyon rosszul hangzik. Orvos mit mondott, a picinek nem lehet adni valami védőöltást? Vagy az már késő ilyenkor?
takiheni Creative Commons License 2008.05.01 0 0 32584
Képzeljétek káosz a köbön a kislányom bárányhimlős lett,valószinű hogyí a kisfiam is az lesz a maga kis 7 hónapjával.Ja és a hab a tortán a férjem se volt még bárányhimlős.CSUDA JÓ.
aranyanyu Creative Commons License 2008.04.26 0 0 32583
Akár így is írhattam volna.
Előzmény: Anyós (32582)
Anyós Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32582
Ez nyilván egyéni érzékenység kérdése és úgy hasraütés szerűen érintheti a gyerekek kb. 10%-át. Viszont aki beleesik annak nagyon rossz lesz tőle onnantól az egész élete. Úgyhogy ezért nem érdemes kísérletezni. Aki a 90%-ban van és nem lett baja, az szerencsés és jó neki.
Előzmény: aranyanyu (32578)
zsazsi30 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32581
Aha, tényleg elég jópofa, csak nem mér valami jól. Amikor felraktuk Boldira, végig normál hőt mutatott, gyanús lett, mert elég meleg volt a gyerek. Megmértem a hőjét, és 38,6 volt neki! Lehet, csak én nem raktam fel jól?

Tejet én sem adnék neki, joghurtot sem!Szerintem én még 1 évesen sem fogom bevezetni, lehet kitoljuk egy kicsit, most is HA tápit kap, meg mondta védőnéni, hogy tejpépben is van HA, abból is azt fog. Atópiás a bőre, nem kockáztatom meg, hogy baja legyen!
Előzmény: Anyós (32575)
Matene Heni Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32580
Köszönöm a segítséget és azon leszek hgoy minél jobb legyen neki.Ha még nemlehet akkor nem adom.Lehet tényleg ez a jobbik megoldás
Előzmény: mannamanna (32577)
aranyanyu Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32579
kapunk helyett kaptunk, természetesen.
aranyanyu Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32578
Orvosilag bizonyított, hogy azért van a mi korosztályunkban annyi allergiás, mert már 3 hónapos korunktól kapunk tehéntejet vagy tejtermékeket. A kisfiam már attól is véreset kakilt, hogy én ittam reggelente egy fél bögre tejeskávét, amióta nem eszem tejtermékeket és nem iszom tejet, nem fáj annyira a hasa és teljesen normális lett a széklete. Még egy példa: egy barátnőm másfél éves kislánya ekcémás lett a tejtől... 2-3 éves korukra kinövik a babák a tejallergiát, ezért én csak akkor fogok vele kísérletezni. A danon az meg tényleg kimondottan egy nagy rakás sz@r.
Előzmény: Matene Heni (32576)
mannamanna Creative Commons License 2008.04.25 0 0 32577

Hát, én nem adnám neki. Az enyém is 6 hós múlt, már közelebb a 7-hez, de még nem volt rá módja, hogy imádja, mert meg sem kóstolhatja.

Tejet csak egyéves kor után, tejterméket sem ajánlanak 8-10 hó előtt, ezt pontosan nem tudom. A Könnyű és finom ráadásul egy vacak, szinte nincs benne gyümölcs, csak aroma meg ízfokozó meg cukor.

Ha már gyümölcsjoghurt, akkor turmixolj neki gyümölcsből meg joghurtból te magad.

(Nemrég voltunk doktornéninél a súlymérésen, elvittem a kapott Hipp, Milupa mintákat megmutatni neki, hogy mit szól, adhatom-e ezt már. Mindegyiken 4 hós kor van feltüntetve. Megnézte, mondta hogy ebben tejppor van, felejtsem el, majd egy éves kora után.

Mondtam neki, hogy én 2 hónapos koromtól kaptam tehéntejet, semmi bajom, azt mondta, az ő gyerekei is kaptak, de azóta fejlődött a tudomány, ne adjak.)

Szóval, lehet, hogy ez túlparázás, de miért szúrjak ki a gyerekkel, annyi finom kaja van, csak kibírja azt a kis időt, amíg nem ehet. Ajánlom ezt a könyvet: dr. Kerekes Judit A babatáplálás kézikönyve, most olvastam, jól leírja mit-mikor-miért.

Kissé hosszú lett, bocs. :)

Előzmény: Matene Heni (32576)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!