Nem vagyok egy Sztravinszkíj fan, bele hallgattam mindkét felvételbe, a szerzőé a Gielen féléhez képest egyszerűen unalomba fulladt. Gielen sokkal inkább meg tudta teremteni azt a feszültséget ami számomra Sztravinszkíjban annyira jellemző. Mindegyikbe csak belehallgattam, de Mutter nagyasszony felvételét nem tudtam otthagyni :).
Gielen jobban együtt van a zenekarral, egységesebb a narratíva, tök máshogy értelmezi a dinamikát, sokkal elasztikusabb, gördülékenyebb, és játékosabban kezeli a darabot, mint maga a szerző...
Sztravinszkíjtől tart a zenekar, mechanikusan végrehajtják az utasításait, vérprofik a maguk nemében, precízen és kiválóan jelenítik meg a mű szerkezetét, ám kicsit statikus marad, nem mozdul meg, minden a helyén van, monumentális, mégis rideg és érdektelen időnként. Hiába kezdem el hallgatni, unom, és mindig visszakattintok Gielenre... ;) Arról meg ne is beszéljünk, hogy jobban is szól, pedig 2004-ben vették fel, tuti, hogy digit...
Komám, nagyon jól megfogtad a lényeget. Jóhogy nem fog eljönni egyetlen talira se, szemtől-szemben nem tudná azt művelni amit itt is tesz immár évek óta egy nick mögé bújva! (most az tökmindegy hogy tudjuk ki ő valójában, ez az ő szégyene)
Egy személyes talin nem lehet egy nick mögé bújva szanaszét fröcsögve bakterozni osztani az észt, ráadásul a saját beröffenésein se nagyon tudna röhögni ;-)))
Gyerekem! Te még sznob se vagy, csak egy flusztrált sikertelen szájkaratebajnok. no meg troll. mint annyiszor igazoltad. Így elég precíz voltam?
Nem ios értem, hogy valakinek ne lenne ennyi önkontrollja, hogy ne csináljon az egész környezetéből szaros klozettet. Általában ott szarsz kisapám, ahol rád jön. Még az a szerencse. hogy a közös összeröffenésekre nem mered odatolni a képedet.
Ízlések és pofonok..... Állítólag a pár évvel ezelőtti koncertje nem aratott osztatlan sikert, itt és most ma este nagyon kitett magáért! Egyáltalán nem éreztem hogy 71 évesen ne tudta volna azt a szintet hozni amiért bő 40 éven keresztül eddig is folyamatosan különféle rangos díjakban részesítették.....
(állítólag készült hangfelvétel is, a mikrofonok kinn voltak a helyükön ez tuti :) )
Eredetileg ez a topik azért jött létre hogy ide kerüljenek az olvtársak koncert élményei. Ez pedig ritka, ölég régóta csak a csíkok kedvenc trolljaink billentyűzetéről. (egyébként ma este megyek a Keith Jarrett koncertre, majd beszámolok utána :-) )
Az ökör csak te lehecc, nézz má a naptárra vagy a képernyő jobb alsó sarkára! Sabbath van nyuszikám, az Úr tilcsa a mai munkavégzést. Esztetet még egy gojnak is illik tudnia..... Amúgy is nem a lényegre cuppantál rá, mert az az volt, hohy én igazi koncertekre járo, és nem ilyen guminőkkel vígasztalom magamat....
.......van aki a jutubra recskázik, én régimódi wok, elmegyek heti egy koncertre élőre, (nem "könnyű zeneire") bár e héten kettőre is, midjárt indulok az ANIME-re.