Avagy Sundevall-futóegér.
Nemrégiben egy csodálatos faj érkezett Magyarországra, mely annyira kedves, okos és szeretetreméltó, hogy öröm tudni, hogy hozzánk is tartozik egy.
Remélem, elterjed ez a futóegér fajta is.
Hurrá! :-) Végre valaki :-) Képzeld, az én kis vackom (alias Gaius Crassus az uralkodó) most azzal kisérletezik, hogy kiturja a homokot a fatörzse alol, és kaparja a müanyagot... Sose fogok rájönni, miért :-D
Sziasztok!Szeretettel várunk mindenkit a KisRágcsáló Klub megújult honlapján! Az új oldalt a www.kisragcsalo.fw.hu címen találjátok meg! A honlap rendszeresen frissül a Klub-élet zajlásával!Emellett várunk új fórumunkon, melyet elérhettek a honlapról vagy a www.boardzero.com/kisragcsaloklub linkre kattintva!Ha egykori, jelenlegi és leendő rágcsálótartó, -kedvelő, avagy –rajongó vagy, itt a helyed! Gyertek, s tegyétek fel kérdéseteket, csevegjetek, meséljetek!Üdvözlettel, A KisRágcsáló Klub!
Jelentem, közös erővel a Timi által javasolt Gaius Crassus nevet fogadtuk el, mert ugy el vagyon kényeztetve, mint egy római császár...
És egyre többször van kézben. A hörivel is megismertettük, de a kis piszok vadócmód viselkedett, attól féltünk, beleharap, igy kiszedtük... Nagyon böködte ugyanis.
Viszont az akció arra jó volt, hogy megállapitsuk: Büfé nem gyors, hanem lassu, tohonya csiga... Minden viszonyitás kérdése, eddig a nyulhoz viszonyitottuk, most a crassushoz :-)
Hát kérlek beszórtunk három csomag homokot, bepakoltuk a cuccot meg a vackot... Baromira élvezte, pattogott, integetett (lehet, hogy valami jelzés, mert azóta többször is integetett, csak ugy simán is, akkor lesi a választ, meg válaszul is, ha integetek, és mindig mereven figyel közben). Másnap találtunk egy homokdombot a háza mellett egyik oldalt, és a helye kétharmadán a müanyag látszott... Az üres helyre beszortunk még egy csomag homokot, reggelre megint elkotorta, bár nem annyira. Nap közben picit visszaszórtunk a dombból a csupasz részekre, ugy tünik, mára otthagyta. Majd kipuhatoljuk a dolgot...
Egyébként a dombba raktározott összedarabolt fadarabokat, a tököt, és a kajája kis részét... mikor rájött, hogy kaja van a tálban bőven, abbahagyta... A cserép itatót viszont nagyon szereti :-)
Eldobom a hajam! Felállt a rönkjére, és szuggerált... Poénból integettem, és közben nyekeregtem, hogy "Sziaaaaa!". Totál poénnak szánva ugyebár... Erre felállt két lábra, nézett egy darabig, és tudom, hogy hihetetlen, de a Zsolti is látta, felemelte a jobb első kezét, és visszaintegetett! Én meg néztem leesett állal döbbenten... Nézett még egy darabig, majd megunta és lefeküdt aludni...
Lükepék, mintha nem tudnád, hogy nincs forgója :-P Ketire rakhatót meg nem dughatok be egy terráriumba!
Karesz??? Ember neve nemigen lesz... Nem Krampusz, inkább egy kis angyal, de mégse hivhatom Angel-nek :-DDD Komolyan nincs ötletem... Talán Daráló lesz :-P
Kapott shrimp rákot, megtámadta, harcolt vele, megölte (nehéz lehetett, ugye száritva van :), egyelőre ebben maradtunk... Az a nagy helyzet, hgoy a tücsit sajnálom, a lisztkukacot meg képtelen vagyok megfogni :( Azért időnként kap majd élőt is :-)
Nekem is jobban tetszik, mert egy futóegeret nem etetne a barátnőm, de egy meriones crassust igen... Neve még nincs :( Eltelik szerintem pár hét, mig kiderül, hogy hivják majd... Crazy, nem kérdeztem, de őt nem nevezted el valahogy? Mondjuk nálam az egyet elég könnyü, de a három srác ránézésre egyforma volt :-D
Ha a fentiekből nem derült még ki, nekem is van tegnapelött óta :-)))
Csak attól ilyen 'csapzottak', hogy le kellett fogjam őket egy pár kép erejéig, mert ketten mennek 4 irányba! :D És ugye egy kicsit megizzadt a bundájuktól a kezem...:)
Pedig van különbség:testalkat, fejforma, méret... Ha egyszer nem lesz foglalt az összeszoktató, majd csinálok olyan képet, ahol egymés mellett látszanak-)