"Máté evangéliumában az áll, hogy hamarabb átmegy a teve a tű fokán, mint hogy a gazdag ember a mennyországba jusson. Most akkor szóljuk le Mátét, hogy hiányosak az ismeretei a tű meg a teve méreteiről???"
Nem, Jézust kéne leszólnunk, aki viszont tényleg tisztában volt annak a képességeiről, akiről és annak az országnak a lehetőségeiről. amelyről beszélt.
" Mondhatta volna azt is, ha Molnár lett volna a Titanic, akkor a jéghegy törik daarbokra "
Nem mondhatta volna! Semmi ereje, stílusa nem lett volna a mondatának, mert ugye jégtörő hajók vannak, abban akkora képtelenség nincs, mint a jég víz alá süllyedésében. Kóka azt akarta érzékeltetni, hogy bármi - akár képtelenség is - sokkal inkább megtörténhet, mintsem hogy Molnár ne vigye végbe, amit elhatározott. És ezt ez a titanicos mondata kifejezetten blikkfangosan érzékeltette.
Vegyünk egy analógiát: Máté evangéliumában az áll, hogy hamarabb átmegy a teve a tű fokán, mint hogy a gazdag ember a mennyországba jusson. Most akkor szóljuk le Mátét, hogy hiányosak az ismeretei a tű meg a teve méreteiről???
Én utálom Kókát, de azt meg kell hagyni, hogy ez a mondata kifejező volt, stilisztikailag a helyén volt. És természetesen tudja, hogy a jég nem süllyed el a vízben.
Rosszul fogalmazott. És? Mondhatta volna azt is, ha Molnár lett volna a Titanic, akkor a jéghegy törik daarbokra és a titanic haladhatott volna tovább utján. De akár felfoghatod ezt amit mondott egyfajta költői képnek is. Szerintem nagy jelentősége nincsen, hogy mit akart ezzel mondani, azt gondolom érted és remélem te sem vitatod, hogy abban meg igaza volt.
Napirendre térhetünk így felette, bár nekem általában fáj, ha amikor nem ismeretet terjeszt valaki nagy nyilvánosság előtt, hanem antismeretet.
És: ugyanő pár hónappal ezelőtt nagy garral érvelt amellett, hogy mennyire elavult, nem hatékony az akadémiai kutatóintézetek működése, hogy mennyire át kell alakítani őket, átcsoportosítani tőlük a pénzeket, alig vannak értékes eredményeik, innovációik, stb. Miközben ő maga, a jelek szerint, az Arkhimédesz-törvényt sem ismeri.
Ez a szadista elnökválasztás tulképpen egy sikertörténet. Senki nem járt rosszul. Kóka miniszter úr elnök lett, Fodor elnökjelölt úr meg az a szőke államtitkár miniszter lesz, Kuncze ex-elnök urat meg élete alkonyáig tömni fogja pénzzel valamék hálás biztosítótársaság.
Rosszul fogalmazott. És? Mondhatta volna azt is, ha Molnár lett volna a Titanic, akkor a jéghegy törik daarbokra és a titanic haladhatott volna tovább utján. De akár felfoghatod ezt amit mondott egyfajta költői képnek is. Szerintem nagy jelentősége nincsen, hogy mit akart ezzel mondani, azt gondolom érted és remélem te sem vitatod, hogy abban meg igaza volt.
Kókától ezt megkérdezheted ha akarod. De megkérdezheted azt is, hogy miért ugat a kutya, miért nyávog a macska, vagy, hogy nappal miért van világos és miért sötét az éjszaka. Sok hülyeséget megkérdezhetsz tőle.
Érted-e, hogy mit kérdeztem?
Kóka hangsúlyos beszédben azt mondta, hogy "ha Molnár Lajos lett volna a Titanic, akkor a jéghegy süllyedt volna el". Ezt mondta vagy nem? Ott voltál, nemde?
Namost: hogy tud "elsüllyedni egy jéghegy" ? Kóka szerint ez lehetséges? Mert elemi fizikai törvények szerint nem. Mivel a fajsúlya kb. 0,9 -e a vízének, a jég mindig úszik. Akár nekimegy neki Molnár vagy a Titanic, akár nem.
Szellemeset akart mondani, de értelmetlenség sikeredett belőle. Állítólag orvos végzettségű - kellett neki fizikából felvételizni, sőt, biofizikából levizsgázni.
Kókától ezt megkérdezheted ha akarod. De megkérdezheted azt is, hogy miért ugat a kutya, miért nyávog a macska, vagy, hogy nappal miért van világos és miért sötét az éjszaka. Sok hülyeséget megkérdezhetsz tőle.
Kókától azért megkérdezném, hogy mi a véleménye az Arkhimédesz-törvényről, a jég fajsúlyáról és arról az érdekes elképzeléséről, hogy hogyan süllyed el a jéghegy.
csápoló, ez kedves, én meg azzal hülyítem magam, hogy azért szavazok Kókára, mert tőle várok valamiféle életet a szadiban, na mindegy. Már az is pozitívum, hogy ez erőszakos, de üresbeszédű ifjú titanilla nem őt támogatta...