Gyurcsány nyilatkozta a Times-nak:
"Magyarországon felerősödött az antiszemitizmus és véletlenül a feleségem is éppen zsidó... Az Árpád-sávos zászló alatt magyar zsidók ezreit hurcolták el Auschwitzba....A közelmúltbeli rendőri túlkapásokért csak és kizárólag a rendőri vezetők a felelősek...Minden sztár elbukik egyszer, ez lesz az én sorsom is."
Mindezzel szemben az igazság: A felesége most lett éppen zsidó származású. A németek hurcolták el a zsidókat, legfeljebb nyilas közreműködéssel. A nyilas zászló pedig VÖRÖS alapban (mely a zászló kb. 50 %-a) nyilaskereszt, Árpád-sávhoz hasonlító kiegészítéssel. A rendőri brutalitásra gyurcsány adott utasítást. A legszebb mondat: "Minden sztár elbukik egyszer...", pedig a gyzurcsányi nárcisztikus elmebaj egyik legszebb példája.
Jelkepe a kommuniuzmusnak es a CCCP-nek az internacionalet eneklo partkader....
De ha gondolod csinalj egy kiserletet. Kezd el enekelni az utcan, es kerdezd meg az embereket mire asszocialnak rolla. Ha a tobbseg nem az atkosra, akkor elsimerem, igazad van.
Ne ragadtasd el magad. :) A különbségről beszélgessünk most, hogy te látsz-e az általam betett képen, vagy sem. A politikai és egyéb következtetéseket ráérsz utána is levonni. A végén még azt hiszem, hogy maga a következtetés levonása a fontos neked és a tények meg nem. :P
Na latod, ezert nem rajongunk mi sem az orszagot tudatosan es szandekosan tonkretevo MSZP kepviselokert es vezerukert lopcsany vezerert.... Mert rossz magyarnak tartjuk oket.
Hát, pedig ezek a zsidók már csak ilyenek: rossz zsidónak tartják azt, aki antiszemitákkal közösködik. Eger védői sem rajongtak különösebben Hegedüs hadnagyért.
A heraldika valóban tudomány. Ez itt ugyan vexillologia, de az is. Az viszont nem tudomány kérdése, hogy mi mit jelképez. Ezt a zászlót (de ha ragaszkodsz a pontos fogalmazáshoz: ezt a motívumot zászlón) Rákóczi óta csak a nyilasok használták. (Meg néhány olyan település, amelyeknek zászlaján évszázadok óta ott van.) Aztán 1992 óta a Gönczöt kifütyülő, náci egyenruhába oltözött skinheadek, Csurkáék, meg mindenféle szélsőjobboldali söpredék. Az elmúlt fél évben pedig ti is csatlakoztatok ehhez a táborhoz. Igazatok is van. Odavalók vagytok.
Hogy ezt a baromságot nem unjátok ismételgetni, hogy gyurcsány árpádsávos zászló előtt tette le az esküt. Na, mindegy. Hülye vagy, hát hülye vagy. Az árpádsávos zászló használatába meg nem kell beletörődni. Előbb-utóbb a vezéred is rájön, hogy sokat árt vele magának, és megszabadul tőle. Tudod, mint amikor a hét végén kicsúszott a száján, hogy "élettér", aztán gyorsan korrigált "lakótérre". Akkor aztán helyükre kerülnek a dolgok: a zászló visszakerül azokhoz, akik 1992 óta mindig is használták, te meg itt fogod követelni a betiltását.
Nekem ez nem fáj. Futóbolondok minden országban vannak, antiszemiták is, ergo lehetnek antiszemita futóbolondok is. Mondd már. Nekem az fáj, hogy a magyar demokrácia 17. évében a kormány leváltására (egyelőre még) legesélyesebb pártnak nem derogál közösséget vállalni velük. Ti meg ezt itt mentegetitek. Pontosabban szólva ez sem annyira fáj, mint amennyire undorít.
Nem csak úgy lehet valakit identitásában sérteni, hogy a zsidóságát megsértik. Hanem úgy is, hogy "rossz zsidónak" állítják be, aki szemben áll a többi zsidóval. Ez pedig akárhogy ragozzuk, kirekesztő magatartás. Azonos katagória, mint a "jó magyar" meg a "rossz magyar". Akik ezt teszik, azok is politikai vélemény alapján kategorizálnak. Ugyanez történt itt is. Egyik sem szimpi, bár szerencsére neken nem kell hivatalból védenem egyik álláspontot sem. :)
A heraldika tudomány. A különbségek lényegesek. Minden más csak szerencsételn összemosdatási kísérlet. Sajnálatos, hogy máskor a különbségekre olyan éles szemek, ilyenkor elhomályosulnak. :)
Figyelj, bakker, ha azt írtam volna, hogy október 4-én történt, akkor azzal jönnél, hogy miért nem tudom, hány órakor. Ha az órát is megmondom, akkor hány perc, hány másodperckor. Elmentek ti a tereléstekkel a 3.14csába. Tagadjátok kétségbeesetten azt, amiről ti is nagyon jól tudjátok, hogy megtörtént. Igaz, melettetek szól, hogy legalább szégyellitek.