Tegnap este az utcán a Garmin működött. Olykor benyögte, hogy megszünt a műhold kapcsolat, de hamar vissza jött. Ma délelőtt egyszer sem jött be, mert nem kapott kapcsolatot az utcán. Itthon a hatodik emelet erkélyén hamar van kapcsolat, csak hát így ez nem elég. Meglátjuk. Délbe is elviszem sétálni. Az eredeti tegnap itthon az erkélyen bejött, ma sehol. Szóval a kapcsolatokkal van a baj. Köszönöm az érdeklődésedet.
Megoldodott a frissités az nss progival átirtam a productot és immáron már nem a 14.0.01 hanem a 31.1.002 szoftver van rajt!Köszi mindenkinek a segitséget!
Nekem Pannonos a telcsim és nekem se talált újabb szoftvert. Egy idő után meguntam, megkerestem az interneten a független N95 8GB product code-okat, a Nemesis Service Suite programmal átírtam és máris töltötte le az új szoftvert... :-)
De azzal sem megy a hangos navigáció. :-(
Nokia N95 8GB Product Codes:
#0550348: FRANCE
#0550352: ALPS
#0549487: EURO1
#0550359: EURO2
#0550370: TURKEY
#0550372: SCANDINAVIA
#0550373: BALTIAN
#0550798: RUSSIAN
#0550799: UKRAINE
#0550800: BELARUS/MOLDOVA
#0550375: CIS, Bulgaria
#0550378: EURO3
#0550379: BALKANS
#0550801: GREECE, CYPROS
#0550802: ISRAEL
#0555180: SINGAPORE
#0555181: MALAYSIA
#0555187: EMERGING ASIA
#0550455: INDONESIA
#0550454: NEW ZELAND
#0550453: AUSTRALIA
#0550459: THAILAND
#0550457: VIETNAM
Garmin mint navigáció :) Gondolom azt ismered, nem?! :)
Mert gyárilag a Nokia Maps vagy mi van rajta, de én feltettem egy másik navit, azzal így 1-1,5 perc alatt talál műholdat kint ahogy írtam.
Az Eszközök -> Csatlakozás mappán belül van egy olyan hogy "GPS adatok", ha arra rámész akkor kiírja a GPS koordinátákat, tudsz távolságot mérni meg ilyenek... na nálam ott is hamar talál műholdat. :)
" Nekem olyan 1-1,5 perc szabadban amíg megtalálja a jelet. Ha már egyszer megtalálta utána sokkal hamarabb bejön. 2 percnél sose kellett többet várnom rá :" Fogadd legőszintébb irigységemet!
Nekem is N95 8GB-om van, a GPS-t nem használom mert van egy PDA-m Igo 8-al ha valamerre menni kell azon navigálok. Csak néha ha gyalog vagyok szoktam belőne a telón a GPS-t... Nekem olyan 1-1,5 perc szabadban amíg megtalálja a jelet. Ha már egyszer megtalálta utána sokkal hamarabb bejön. 2 percnél sose kellett többet várnom rá :)
Akis.... Nekem vegyesbe 2 napot bír, bár hozzáteszem sose szoktam megvárni míg teljesen lemerül. A vegyes használat alatt azt értem hogy napi 15-25 perc telefonálás, kb 10-20 sms küldés fogadás / nap, egy kis wifi otthon és a melóhelyenaz olyan napi 15-20 perc összesítve... és a Bluethoot kocsiba be van kapcsolva a headsett miatt. Így bír 2 napot simán, amikor felteszem tölteni akkor még ilyen 2-3 csík szokott lenni az aksiján. Szóval relatív. Ha nem így használnám szerintem 3-4 napot is kibírna :) Jah és a fényképek... sokat szoktam vele fotózni is :)
Légy vele türelmes. Nagyon gyenge GPS vevője van, de idővel megtalálja a megfelelő számú műholdat... Van, hogy 5 perc is kell neki. Viszont volt már arra is példa, hogy 2400 m magasan egy hegytetőn bekapcsoltam, és azonnal volt jel.
Elég rég írtatok ide, de azért megpróbálom. Nekem is n95 8G m obilom van. Kitűnően működik kb. másfél éve. Azonban a GPS jelet nem fogja semmilyen helyzetben sem. Mióta megvan, egyszer sikerült jelet fognia. A kérdés, mit kellene elkövetnem, hogy működjön. Köszönöm a választ.
Nem tudom ki szerelte be az új kijelzőt?! Én arra tippelek hogy a szalagkábellel lehet valami, talán hozzá ér valamihez, vagy ha lehúzod akkor valami megnyomja / elnyomja.
Ha GSM boltba vagy szervízbe csinálták a kijelzőcserét érdemes lenne visszavinni és elmondani a problémákat. Ha szerencséd van ingyen megcsinálják :)
Nem tudom másnál is így van-e, mert én nem értem azt, hogy a fülhallgató csatlakoztatása után miért csörög hangosan a telóm. Mit kellene tennem, hogy ne csinálja? Minden más rendben csak ez nem ok.
A kijelzőjével egy kis baleset történt, ezért rendeltem hozzá egy másikat.
Szépen ki is cseréltem, az elején úgy tűnt minden okés vele, de aztán párszor letoltam a slide-ot, meg vissza és elfehéredett a képernyő. Gombok nyomására csak villogfehéren, de a kép többet nem jön vissza a következő újraindításig. A telefon ez idő alatt továbbra is működik, tudok hívást indítani, fogadni, de csak fehérséget látok a képernyőn. Újraindítás után jó a kép egészen addig, amíg nem hasnzlom a slide-ot.
Mi lehet a hiba ? Először arra gondoltam, hogy a kijelző nem pont ugyanolyan, mint amilyen a régi volt, de akkor nem kéne képnek lennie a bekapcsolás után sem.
A másik jelenség, hogy a képernyőkímélőm 'megszűnt'. Miután nem nyúlok hozzá egy ideig egyszerűen elfeketedik.
- legújabb firmware van fent, de a 31....-essel is ezt csinálta
SIP profilban beállítottam saját Voip szolgáltatómat,.. WLAN-on használom. Elmegyek otthonról... egy másik WLAN hálózatot észlel a teló csatlakozik is ,de Voipon marad a régi,otthoni alapértelmezett.Létezik SIP beállítás amelyik mindíg ráál az aktuális hálózatra,hogy ne kelljen menüben állandóan manuálisan állítgatnom? Vagy valamit elállítottam? Köszi a segítséget