Keresés

Részletes keresés

cavecat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1397

Zsur írta: "Engem is erdekel, mit lehet tenni az allatvedelem teren. Nem csak beszelgetni rola - tenni is - penzzel segiteni, es csokkenteni a menhelyen elok szamat - orokbefogadassal."

Lenne egy kósza gondolatom, de minimum 20 ember kell hozzá.

Mi csinklubként a TITben kezdtünk, lassan egyesületté válunk, (ha jól tudom) 2 év nonprofit működés után adományokat is gyűjthetünk.

Létrehozhatnánk egy klubot a TIT keretein belül, ami első menetben ismeretterjesztéssel foglalkozna (ivartalanítással kapcsolatos tévhitek eloszlatása, a "szukának egyszer elleni kell" tévhitek eloszlatása, csippelésre buzdítás, satöbbi) - a TITnek minden évben van 2 nagy kiállítása (ha van), és sztem ahova mi a Csinklubbal megyünk, oda mehetnénk ezzel a kutyás klubbal is.

Persze az emberek figyelmének felkeltésére kell valami "szőrös" is, tehát minden kiállításra vihetnénk magunkkal 1-2 menhelyes kutyát is, akár úgy h örökbe is lehessen fogadni. Ehhez kell egy menhely (vagy több) - én a Rexesekkel valamennyire kapcsolatban vagyok, lehet h segítenének.

Ha a dolog működik, van elég tag, ez a dolog is "kinőheti" magát, ahogy a csines téma, egyesületté válhat, adományokat gyűjthet, és pl finanszírozhatja menhelyes kutyák csippelését, ivartalanítását.

Ahhoz, h a TIT keretein belül elindulhassunk, kell egy 3 fős vezetőség (elnök, gazdaságis, rendezvényes), és kell min 20 tag. A tagdíj évi 2000 ft, ennek 1/3-a a TITé, a másik 2/3-ot ki tudjuk kérni (számlák ellenében) Így mindenki, aki a szívén viseli a kóborkutyák sorsát, évi 2000 ft ellenében úgy érezheti, tett értük valamit - és nem a természetvédelemtől kell elvonnia adója 1 %-át :-P

De ehhez kell egy 5-10 fős keménymag. Rengeteg meló, szórólapgyártás (pl melóhelyen aki tud ingyér nyomtatni) tagjelöltek felkutatása, stb.

És ha már, akkor lehetne csinálni ennek az egésznek egy klubfórumot ;) ez a legkönnyebb lépés, akár lehetne az első is...

Kérdés, ki az aki benne lenne, akinek van erre ideje-energiája?

Előzmény: caterina3 (1365)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1396
A konszenzus sok évtizede megvan. A t. vitapartnerek elengedik a fülük mellett a tényeket. Ha egy tényt leírok négyszer-ötször, mert nem vették tudomásul, azt a Modus tiltja?
Előzmény: T61 (1391)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1395
Mivel sértek másokat? Hogy a vadgazdasági kártevőket irtani kell? Vagy visszacsípek egy-egy személyeskedésre? Azért kérdezem, hogy mit ne csináljak, amivel tovább fogyasztom a türelmedet.
Előzmény: T61 (1393)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1394
Én nyúl- és egértenyésztőket ismerek. Az általam ismert nyúltenyésztők nem ebből élnek, de jelentős mellékkeresetet biztosít a számukra a tenyésztés. Nyilván nem tartanak több száz nyulat, legfeljebb százat. Teljesen egészséges állataik vannak, melyek (fiatalon) abszolút alkalmasak házikedvencnek.

Az egér- és patkánytenyésztők más lapra tartoznak, mert ezekből az állatokból nagyobb mennyiséget lehet kis helyen tartani, nagyobb a szaporulat is tehát. Egeret és patkányt ráadásul nem kifejezetten házikedvencnek, inkább táplálékállatnak tenyésztenek. Náluk nem olyan fontos - és nem isannyira megvalósítható - a "bensőséges viszony".
Előzmény: cavecat (1389)
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1393
A Modus értelmében olyasmit sem írhatnál, amivel másokat sértesz. A többszöri figyelmeztetés ellenére ezt teszed. Elfogyott a türelmem.
Előzmény: Törölt nick (1390)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1392
Csak akkor mennek at a hozzaszolasok a szemelyesre a topic temaja helyett, amikor lebutazod a hozzaszolokat, mert nem az a velemenyuk mint a tied - es az ilyen hozzaszolasod mar szemelyeskedes. Nem tudsz a temanal maradni, nem tudsz csak erdemben szolni, a vitakulturad akadalyoz benne. Allandoan minosited a masikat mint embert es nem a velemenyere reagalsz, hanem az irojara.

Azt hiszem, ez valami fajta provokacio - de a baratunk T61 majd elmondja, mert olyan kedves, hogy fgyelemmel kiseri a hozzaszolasokat, ahogy megjelensz, o is itt van, kozbeszol, egyenget, moderatl.

Ha nem vagy itt nincs itt, vagy ha itt van nincs munkaja. Erdekes nem?
Előzmény: Törölt nick (1387)
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1391
A témát mások bosszantására használod, anélkül, hogy egyetlen pillanatig is konszenzusra törekednél. Ez a legjobb indulattal sem nevezhető vitának. Elég.
Előzmény: Törölt nick (1387)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1390
A topikleírás és a Modus értelmében tilos olyat írni, hogy kifordul a gyomrod egy másik felhasználótól.
Előzmény: Anzika (1385)
cavecat Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1389

"Hát talán nekik nem is a "bensőséges kapcsolat" a fontos, hanem abból élnek, hogy nyulat tenyésszenek."

szerény (kb 10 éves) tapasztalatom szerint ha az ember tisztességesen csinálja, nem nagyon lehet ebből megélni. Itt most mindenképp a hobbiállattenyésztést taglalom, a haszonállat-téma egész más - ott tényleg nem cél a gazdi-ember kommunikáció, így lehet (sőt kell) nagyban csinálni.

ha azonban az ember kiskedvencnek "termel" és ad el állatot, az a minimum, hogy legalább emberhezszoktatja. Ehhez azonban napi szinten törődni kell(ene) vele, attól h behajítja a szénát, nem fog hozzászokni a közelségéhez a kisállat, félni fog - és ezeket a félős, "nagyüzemi" állatokat mégis vannak, akik megveszik, kiskedvencnek.

tény, hogy vannak nagyon szélsőséges gazdik is, de ezt gyakran a szakértelem hiánya és az állat valódi szükségleteinek nem-ismerése okozza. Ha felelősségteljes tenyésztőtől vesznek állatot, akinek legalább segédfogalma van a hobbiállattartásról, az képes kiokosítani a leendő gazdikat. Aki viszont nagyüzemben tartja az állatokat, nem tud tanácsot adni a hobbitartónak, így az magára van utalva - ilyenkor jönnek a marhaságok...

Előzmény: Törölt nick (1373)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1388
"Olvaslak, rengeteg az olyan "erved" ami nem allja meg a helyet"

Jelöld meg ezeket, és ellenérvekkel cáfold meg őket. Erről kellene szólnia egy normális vitának.
Előzmény: ZsuR (1382)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1387
Rendben. De akkor tisztázzuk, hogy mit szabad és mit nem. Én itt a témáról (kóbor kutyák kilövése) írok ontopik módon, valamint a személyeskedésekre reagálok. Ezekre ne reagáljak?

A személyeskedők és a téma helyett folyamatosan velem foglalkozók nem érettek meg egy figyelmeztetésre?
Előzmény: T61 (1380)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1386
Mégis társalogsz velem.
Előzmény: caterina3 (1381)
Anzika Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1385
Nem, csak az érzelmemet írtam le.
Előzmény: Törölt nick (1378)
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1384
Mert a moderátor is betartja az MM-et.
Előzmény: caterina3 (1383)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1383
Megkérdezhetlek, miért figyelmezteted őt újra és újra? Meddig kell még elviselnünk a piszkálódását?
Előzmény: T61 (1380)
ZsuR Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1382
Mar megbocsass, ha ez szemelyeskedes, akkor te is szemelyeskedsz, nem is keveset. Jo lenne ha a magaddal szemben is annyira igenyes lennel, mint masokkal szemben.

Olvaslak, rengeteg az olyan "erved" ami nem allja meg a helyet - vaktaban is meg lehet talalni oket, mert ilyenkor jon elo az, hogy mindenki menjen tanulni.

Thick - szornyu unalmasak a vargabetuid. . .
Előzmény: Törölt nick (1378)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1381

A vitapartnereimet is megválogatom. Egy bizonyos társalgási színvonal alá nem megyek. Ezért nem társalgok veled. Ezt értem ezen...

Előzmény: Törölt nick (1368)
T61 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1380
Thick! Most fogd vissza magad! Ez az utolsó figyelmeztetésem!
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1378
Személyeskedsz, jól látom?
Előzmény: Anzika (1377)
Anzika Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1377

Ettől pedig a gyomrom kifordul.

Te ezzel pont úgy vagy, mint én veled.

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1376
Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick, Thick.

Már megint velem foglalkozol. Próbálj meg inkább a témához hozzászólni, vagy hallgass.
Előzmény: Törölt nick (1359)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1375
"Embernek" és "nem" között kimaradt egy ilyen -> (
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1374
"egy gyakrolat, ami tobb mint szaz eve eredmenytelen"

A kilövésről beszélsz?

Olvasni tudsz? Sokszor leírtam már, hogy nemhogy eredménytelen, hanem az egyetlen eredményes módszer. Alacsonyan tartja a kóbor kutyák számát, és még mindig van vadállományunk. Ennél nagyobb eredmény nincs, semmiféle módszer nem szünteti meg a kóbor kutyák 100 %-át.
Előzmény: ZsuR (1362)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1373
"és nem mindig érzem, h tudom tartani a bensőséges nyuszi-gazdi kapcsolatot :( épp ezért nem értem azokat, akiknek 30-40 csincsillájuk, vagy több száz anyás nyúltenyészetük van"

Hát talán nekik nem is a "bensőséges kapcsolat" a fontos, hanem abból élnek, hogy nyulat tenyésszenek.

A vidéki embernek nem az állatkínzónak, hanem a normálisnak) szerintem sokkal egészségesebb a kapcsolata az állataival, mint a nagyvárosi házikedvencesnek, aki gyakran mélyebb kapcsolatot szeretne kiépíteni az állatával, mint az embertársakkal, családdal. Gügyörészés, csókolgatás, külön ágy, ha pedig tüsszet egyet az állat, azonnal sírógörcs, hogy jajmostmileszvele. Ettől pedig a gyomrom kifordul.
Előzmény: cavecat (1358)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1372
"Éppen a ragadozó végez természetes szelekciót (ami nélkül ugye elsatnyul az állomány)"

Úgy látszik, képtelen vagy napirendre térni afelett az egyszerű tény felett, hogy a kutya vérengzése nem nevezhető természetes szelekciónak, mert:

a) a kutya nem természetes ragadozó, hanem háziállat;
b) a kutya nem egy őzet öl meg egy nap, mint más ragadozók, hanem tucatnyit.

Ha farkas vagy medve jelenne meg bármelyik erdőnkben, egyáltalán nem helyeselném, hogy kilőjék.
Előzmény: Dogfüggő (1354)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1371
"LOL, annyira nem lehet életrevaló az a "legéletrevalóbb" vad, ha csak úgy elkapja egy kutya :-P"

Erre szoktam mondani, hogy tanulj, olvass, tájékozódj. Mivel a kutya nem természetes ellensége az őznek, az őz képtelen ellene védekezni. A legéletrevalóbb is. A kutya furfangosabb, kitartóbb, gyorsabban fut, ennyi. Az őz egyszerűen nem a kutyával való együttélésre termett. Ha egy nagyobb termetű és gyors mozgású kutya, pl. németjuhász elvadul egy területen, akkor előbb-utóbb az utolsó szálig kiirtaná az őzeket, ha nem lőnék ki.
Előzmény: cavecat (1353)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1370
Ez már annyira lerágott csont, hogy a velő is fogyogat.
Előzmény: cavecat (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1369
Ha olyan sokszor mondták ezt már neked, lehet, hogy el kellene gondolkodnod: talán nem bennük van a hiba, talán te szólsz bele mindig olyan témákba, melyekhez nem értesz, de jobban akarsz tudni bennük pár dolgot, mint a hozzáértők.

Van ilyen természetvédős topik egyébként, nem is egy.
Előzmény: sirocco (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1368
Kulturált hangvételű beszélgetés alatt azt érted, hogy pár ember egyetértve bólogat, hogy bizony, milyen lelketlen emberek vannak, de a felelősség, az bizony fontos?

Én úgy látom, hogy te nem bírod a vitát. Neked nem az kell, hanem össznépi egyetértés.
Előzmény: caterina3 (1365)
caterina3 Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1367
:-))
Előzmény: ZsuR (1366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!