1980-81-ben érettségiztünk. Azt hittük, a mi generációnk elvész, most meg arra vagyunk büszkék, hogy Orbán Viktor/Gyurcsány Ferenc osztálytársai, építőtáboros haverjai voltunk. Gondoltátok ezt? Mi van a közös nőkkel?
értem h miről beszélsz. egész olyan dologról, ami nyugaton az 1968-as rendőrdobálásban, nálunk pedig a merész hosszúhajban és álmodozásban csúcsosodott ki.
de ezeket nem a topik tárgyában megnevezett generáció alkotta és elsősorban nem is ők "élvezték". ők csak az utóhatását lovagolták meg.
ez szubjektív h nagy generáció!! asszem ugyanerről a generációról volt már egy olyan topik is, h a rendszerváltás vesztesei. akkor mi az igazság? az h minden generációban vannak nyertesek és lúzerek.
egyik évben a szigeten Jánoska (Tóth János Rudolf) fiatalokkal nyomta ezeknek az idők legjobb lemezeinek a B oldaláról a trükkös számokat. Kevesen voltunk, mert Takács Tamás volt párhuzamosan, de állítom, hogy kenterbe verte őt ez a formáció.
Sajnálom, h. nem tettem meg. Varga Tamással - az Interpol által hazahozott, Simicska-társ pénzgyártójukkal - megvolt az aktus, remélem, nem ez frusztrálta őt annyira, h. bűnözzön később.
PS.: építőtáborba én se teljesen jószántamból mentem.
Asse volt rossz, más stílus, mert a Ferm nem játszott creamet meg hasonlókat, ők a slágerekben voltak jók. Keményebb rockot a Szivárvány művelt Szűcs G.-al, nekem az tetszett nagyon amit ők csináltak.
Na és a Liversing?! Szerintem ők voltak akkoriban a legjobbak.
Később ismertem meg Mogyoróssy László gitárjátékát. Nagyon szerettem őt is. 1:1-ben játszott Creamet, Hendrixet. Szvsz jobb volt Radics Bélánál. Mint sok más tehetségünk, neki se sikerült egy igazi kiugrás.
A Karácsony János zenekara volt. Lehetett a Szikora is benne, látod erre nem emléxem. De egy biztos, nem volt olyan hazai zenekar amelyik az akkori slágereket ilyen minőségben tudta volna előadni. Asszem a legjobb bulis zenekar volt akkoriban.
Bezony meg a helyi rockandakon amelyek ugyan nem voltak egy szinten az emlitettekkel, de elo zene volt nem a ciki diszko. En pl a szegedi Kristalyon,meg az egerszegi Ciklonon, vagy a kanizsai Flamingon.