nem csak logika van a világon meg tud ományos módszer hahahah
ez kérem nem bizonyítható. mivel azonban nem képezi TÁRGYÁT a logikának nem is bizonyítandó. aki bizonyítékot akar az mit akar egyáltalán istennel./ről/val/vel/tól/től
"Isten nem súlyemelő, Isten szellem. (Légnemű ha így jobban megy...)"
Nem mindegyik Isten ilyen természetű. Másrészről most arra célzol, h az általad képzelt Isten nemhogy a jövőt nem látja, de még sziklát felemelni sem tud?
A kérdés adott tud-e Isten olyan sziklát teremteni, melyet nem tud felemelni?
Édes Istenem! (Mibe keveredtem?....) Ne haragudj, de te a saját belső paradoxonjaiddal vitázol. Isten nem súlyemelő, Isten szellem. (Légnemű ha így jobban megy...) Ebből én most kimaradnék.
az a baj hogy ez nme paradoxon hanem hülyeség bocsánat. isten nem logikai kérdés. logikailag nem értelmzhető stb. ha vki kizárólag logikusan gondolkodik v azt gondolja magáról az is vegye tudomásul:-))) hogy a logikai logika szerint isten nem tárgya a logikus logikának. a logikusok szerint
Tehát a Te véleményed szerint Isten nem tudja a jövőt, és ebben Veled egyetértenek az ezoterikus gondolkodók, értem. Én más véleményen vagyok, szerintem ha nem mindentudó+mindenható, akkor nem tekinthető Istennek.
Persze itt előjön a paradoxon, h tud-e Isten olyan nehéz sziklát készíteni, melyet Ő maga sem tud felemelni?
A te értelmezésed már csak nagyon öreg és bigott vallásokban helytálló.
Minden ezoterikus gondolkodó egyetért abban, ha Isten tudná, h mit fogunk tenni holnapután, akkor egy "lélektelen, despota" lenne, aki kegyetlenül szórakozik teremtményeivel, - egy aljas szörnyeteg.
Isten ismeri a múltat, a jövöt, és nagyjából sejti a jövő tendenciákat is, de éppen a teremtményeivel szemben lenne egy hatalmas árulás, ha nem adna szabad akaratot, és belekergetne pl. egy gyilkosságba, v öngyilkosságba, bármi rosszba..
Mivel az Univerzum - ahogy látjuk - elég jól ki van találva, tételezzünk már fel ennyi intelligenciát a létrehozóról az élőlények irányában is!
10teletben tartva a véleményed, én mégsem értek vele 1et.
A te logikád mentén; 1./ Én sem akarhatom, h Natasa Liscsenko Novoszibirszkben kapja meg végre a biciklijét, azon 1szerű oknál fogva, h fogalmam sincs van-e ilyen nevű 8 éves kislány abban a városban;
2./ Istennek sem lehet szabad akarata, mivel fogalma sincs pl. arról, h én, v bármely teremtménye, mit fog tenni holnapután...