Kezdetben egy kicsit köhécselt, megfázott de már semmi baja.
Éppen ezért egy hetet csúszott a veszetség elleni oltása, ezt tegnap kapta meg.
A rendelőben legnagyobb meglepetésünkre majdnem felugrott az asztalra, most voltunk vele 3x-ra (a köhögés miatt már 2x) ezért teljesen otthonosan érezte magát.
Nagyon aranyos kutyus. Rengeteget sétálunk vele és teljesen szófogadóan viselkedik.
Az alapvető tudnivalókat pedig kutyasuliban tanulja, most szombaton megy harmadik alkalommal, és komolyan mondom nagyon "tehetséges", legalább is eddig semmi botrányosat nem csinált:)
A nála kicsit fiatalabb macskával pedig már rendesen összehaverkodtak, csak játékból szoktak kergetőzni, teljesen komolytalanul:)
Nagyon sok sikert kívánok a bentlévő kuyusoknak, kerüljenek jó helyre.
Hírek kanadai juhászunkról, Prücsökről, új otthonában:
Kedves Zsuzsa.
Ígérem nem fogom mindennap "nyaggatni" leveleimmel hogy Prücsike hogy érzi magát, de ezt a mai sztorit úgy gondolom hogy szívesen olvasná. Mint írtam Prücsök már védi a területet és mindent hangos ugatással jelez. Én nem gondoltam azt hogy ő a terület védést ennyire komolyan gondolta, de ma bebizonyosodott hogy ő ezt a kertet az otthonának gondolja és meg is védi ha kell. :-)) Ma jött az egyik barátunk hozzánk és természetesnek vette azt hogy minden gond nélkül bejöhet hisz ismeri az állataimat. Prücsit már látta már mikor elhoztuk, meg is simogatta, akkor nem is volt semmi gond. Most hogy már jobban otthon érzi magát, felháborodott azon hogy ez a nagy ember hogy mert bejönni a kapun az ő engedélye nélkül. Hangos ugatással rontott neki és még az volt a szerencse hogy kint voltunk, mert a "nem" kiáltásra megállt és ezért nem harapott bele szegény barátunkba. Prücsit pórázra kellett tenni és nagy nehezen megbarátkozott a számára idegen emberrel. Mindenki rettenetesen meglepődött rajta hogy ennyire védte a területet és ilyen vehemenciával rohant. Nem is gondoltam hogy a pár napja még olyan félénk és bátortalan kutyából egy kis szeretettel milyen klassz kutyát lehet csinálni. Ha valaki látta volna el sem hinné hogy nem is olyan rég még ő egy félénk kutyus volt. A többiekkel játszik és rohan. Kedvence a husky kölyköm. Állandóan egymást nyüstölik és birkóznak. Ma az eső után rohantak a homokba játszani és mindketten úgy néztek ki mint a kismalacok. Persze én is mikor balga fejjel kimentem közéjük. :-)) A kecskékhez most már nem megy be. Sajnos az elején még beszökött hozzájuk, pontosabban utánam mászott mikor enni adtam nekik. Akkor egy kicsit megkergette őket, de miután a csikóm ezen nagyon felháborodva trappolt mellette megijedt és inkább nem megy be. Igaz az is hogy véletlenül hozzáért a villanypásztorhoz és úgy látszik ez mély nyomot hagyott benne. Mikor megyek az istállóba szépen leül a sarkon és ott vár értelmes pofival mikor jövök ki onnan. Abba a pillanatban mikor kijövök a nyakamba ugrik és millió puszit ad hisz oly rég nem látott már (5 perce). Érdekes az hogy bent vagyunk a lakásba akkor nincs semmi baj,de ha el akarok menni akkor még az Imi sem tudja megvigasztalni. A helyére már első szóra bejön. Szobatiszta és nem végzi be a dolgát. A nevét megtanulta és hallgat is rá. Mostanában az egyik cicám mindig kiszökik az udvarra, de nem bántja őt sem. Most már a nyuszikat és a görényeket is kezdi megszokni, de a csikóval nem akar megbarátkozni. Mindig megugatja ha meglátja. Úgy látszik mikor Tündi mellette vágtázott nagyon megijedt és ez még nem múlt el teljesen. Én nagyon örülök neki és egyáltalán nem bántam meg mikor azt beszéltük hogy elhozzuk. Nem tudok betelni a szépségével és az okosságával. Látni kéne azt a gyönyörű pofiját amikor csak ül és szorgalmasan vár rám. Nem értem azt hogy ha valakinek ennyire értelmes kutyája van hogy tudja azt kidobni. Nekem a Panda egy idétlen, szeleburdi, hatalmas 1 éves kölyök, de akármilyen rosszat csinált sem jutna soha az az eszembe hogy megváljak tőle. Pedig csinált már kárt bőven. Viszont mindig kárpótol azzal a gyönyörű szemével, meleg pillantásával és azzal hogy bármilyen bajom is lehet, nála mindig jut számomra egy barátságos és vigasztaló puszi. Ennyit szerettem volna elmesélni.
Ez a kedves vizsla keverék leányzó még mindig gazdira vár!
Eddig lakásban tartották, de pár hét után ráuntak, így keres most újra gazdit. Édes, aranyos, kicsit megszeppent kutyi. Valószínűtlenül zöld szemei vannak! Bújós, kedves kutyi, aki biztonságra vágyik.
Az Alapítvány a Macskákért ivartalanítási pályázatot hirdet állatvédő szervezeteknek, ivartalanítást végző, referenciával már rendelkező önkéntes macskavédő csoportoknak és magánszemélyeknek. A támogatás formája vissza nem térítendő, előfinanszírozású támogatás.
Nagyon jó, hogy belekontárkodsz, sokat segít ez nekünk. Erre már mi is gondoltunk, hogy a honlapot kicsit átszerkeszteni, de egyelőre nem érkezett rá válasz, nekünk pedig nincs hozzá jogosultságunk sajna. De reméljük lesz, és akkor csinálunk egy tök jó honlapot, ahol remélem több lesz a begazdisodott kutya, mint a gazdi kereső. :-)))
Csak egy ötlet: a honlapotokon szerintem kellene csinálni egy olyan oldalt is, ahol az ehhez hasonló sikertörténeteket írjátok le, képekkel illusztrálva, hiszen ez talán sokakat motiválna minden tléren és értelemben, meg hát büszkélkedjetek a sikerekkel!:-))) Van még jó pár ötletem is, ezeket már megosztottam Margaritta-val:-))) És persze, bocsi, hogy belekontárkodom az életetekbe:-))))
Megérkeztem végleges otthonomba - gondolom -. Igaz kicsit megijedtem még az autóból sem akartam kiszállni mert az ajtó kinyitása után az ott lakó kutyák jöttek és szaglásztak. Remegtem míg a szakálas manusz kiemelt a hátsó ülésről. Az udvaron jöttek az érdeklődők rohamai két Basset akik már igen öregecskék (fiú 10 és lány 9 évesek) egy német Vizsla lány (6 éves) egy aranyos Husky gyerek lány (5 hónapos) aki a gazdi szerint életében először engem ugatott meg és végül jött egy ormótlan fekete testű - fehér fejű panda foltozású idétlen turmix szuka (1 éves) aki zaklatott amíg alám nem szagolt. Nagyon nagyon féltem tőlük, de a gazdim bevitt egy helységbe ahol kaptam vizet és ismét vacsorát mert amit a menhelyen kaptam azt Rétság környékén az autó hátsó ülésére kitettem a gazdi (a szakálas) megállás után rögvest kitakarított valami mező szélén míg a szőke hosszú hajúval elmentünk sétálni. Nem bántottak sőt simiből volt bőven amit már rég kaptam én sok nyelves puszival viszonoztam. Most a pihe puha paplanomon alváshoz készülődők. Később ha nem zavarok íratok még levelet valamelyik gazdival és azt mondták lesz fénykép is.
Csókólom Prücsők
U.i: Prücsők-nek neveztek el és remélem jó helyre kerültem az első este finom és jó volt. Igaz hosszú volt az autózás,de kibírtam pisi kaki nélkül csak a vacsi elől ne jött volna vissza az rossz volt,de meg sem szidtak miatta.
Az ott maradt társaknak üzenem ilyen jó helyre kerüljenek minimum.
És még mindig jóhírek: :-))) Fidóért is jelentkeztek. Egy kedves lány látta meg a képét a neten és ... döntött. Így lett a mai nap Fidó ismét gazdis kutya. Reméljük ez az igazi NAGY találkozás! Nagyon várjuk a beszámolót róla!!! Köszönjük! És ismét köszönjük Váci206-nak a szállítást!
A Babaszekció egyik kis leányzója is gazdis lett ma! Köszönjük az örökbefogadást! És köszönjük Váci206-nak a fuvart, aki a gazdikhoz röpítette ezt a kis csöppséget!
Hát igen! Bömbi és Colette párosát nem nehéz megkedvelni! :-) Nagyon aranyosak így együtt. És amióta magukhoz tértek a kezdeti szomorúságból, már barátkozósak. Köszönjük, hogy megpróbálsz nekik gazdit keresni! Hátha…
Csodaszép kanadai juhászunkat ma elvitték a menhelyről. Kedves házaspár, 30 éve kutyabolondok. Reméljük sok örömük lesz és a kutyinak is tök jó lesz. Hát nem gyönyörű kutya?
Colette és Bömbi még mindig várják gazdijukat a váci menhelyen!
Már sokkal jobb hangulatban vannak! Colette (a bernáthegyi) kiskölyökké változik, ha sétáról van szó. :-) Értékeli ám ő is a simit!
Bömbi ( a mini golden fiú) meg jön, megy, szimatol, minden érdekli, barátkozós, kedves.
Kutyifodrász kezelésbe vette őket, úgyhogy most már megújult külsővel várják gazdijukat!
Még mindig egy helyre szeretnék őket örökbeaadni. Különösen Bömbi viseli nehezen, ha nincs mellette Collette. Összeszokott kis páros ők!!!
Gréta és Garbó várják gazdijukat a váci menhelyen!
Két 1 éves tündéri tacsi leányzó (tesók). Kedvesek, barátságosak, kezdetben félénkek, de egy simi után már oldódnak! Dédelgetni való kis minikutyik!