Hakuna Matata! Milyen gyönyörű szó!
Hakuna matata, nem ráz, mégis jó!
Csak annyit jelent szép az élet itt BENT :)
Tiszta élvezet, a bölcselet
Hakuna Matataaa!
Persze: receptkönyvet, esküvői évkönyvet, helytörténeti könyvet meg verses CD-t. :-) Plusz oklevél. :-)
Én is volt, hogy nekiálltam olvasgatni. Tetemes mennyiség és micsoda minőség... :-D
Én is úgy jártam, hogy visszadobott, de aztán rájöttem, nem is baj, inkább elolvasok mindent, aztán összedolgozva válaszolok, nem árasztom el a falat a félsoros üzeneteimmel. :-) Utána meg már tudtam a dolgom.
Ühüm.
Nem perverz, hanem istenellenes. Engem nagyon melengető érzés járt át a minap, amikor egy fiatal, rettenetesen vékony pap jött szembe az utcán. Annyira becsülöm a kitartását. Látszott rajta a lemondásra hajlandóság és a megrendíthetetlen, szeretetteljes hit. Megható volt.
Nem. Igen. Igen, valahol egy az alapja, de a reménytől menekülök. Üldöz(ött) és becsap.
A kárpótlás nem garantált, a mély fájdalomban is meg kell találni az erőt. Viszont elég nehéz a gerendán egyensúlyozni, hogy ne zuhanjunk depresszióba. Látszik, milyen tragédiák történnek a nem is oly távoli környezetünkben.
Ez is egyfajta szívmérő, hogy bírod-e tovább a szenvedést vagy képes vagy-e felülemelkedni rajta. Rám is vár egy kemény próba.
Ez azt jelenti, hogy vetted az akadályt. (Jöhet a következő pálya, Super Mario. :-))
Határozottan egyetértek, mindig nem létező dolgokon gondolkodunk és túl sokat képzelünk. Ahelyett, hogy - ostoba módjára - érthetően jeleznénk és cselekednénk.
Azért a férfiak is hajlamosak furcsaságokra. Pl. megsértődni olyanokon, amiről nem tehetünk, félreértelmezni egyetlen mozdulatot vagy hangsúlyt... Mondom ezt úgy, hogy figyelek a viselkedésemre és rengeteget fejlődtem. :-)
:-)
Ez tényleg kurtára sikerült. Strandolni meg fagyizni itthon is lehet. :-) Tény, hogy nyáron arrafelé szépséges minden.
Idén még nem fürödtél? :-D
Lehet, ki sem kell költözniük, ha megelégszel egy üres épületszárnnyal. :-)
Nem tiltod le magad az ilyen obszcén felvétel feltételéért? :-)
Angel!
Merrefelé vettétek az irányt?
Megvan az előnye és nyilván a hátránya is. :-)
Menni kell, az a lényeg, hogy kivel, az meg adja magát.
Amúgy elkiabáltam a múltkor, mert most simán visszadobott, hogy tessék má bejelentkezni. Ennyit a megszokásról. :D
Mi ebből a tanulság? Sohase mondd - és másnak se engedd, hogy mondja - hogy most már csak a jó jöhet. Ezek szerint ez egyenesen előídézi, hogy tovább bonyolódjanak a dolgok. De sebaj, hát mindenből tanul az ember. :)
Na látod, ezt így aláírom. Vannak normális pasik, de vagy foglaltak, vagy homoszexuálisok, vagy papok. :)) Amúgy perverz dolog, ha meglátok egy fiatal, jóképű papot, és meg akarom rontani? :DDD (Bocs, Istenem... :) ) Én is egész megvagyok egyedül is, de azért valljuk be: az ember társas lény, és hát ugye párosan szép az élet. :)
Nem szereted a remény szót? Pedig az egyik legszebb szó a világon, szerintem. Remény, bizakodás, hit... valahol mindegyik ugyanazt jelenti. REménykedni, bízni, hinni valamiben, valakiben... csak mindegyik más oldalról közelíti meg ugyanazt.
Ebben igazad van. Akik mélyen tudják a fájdalmat, szomorúságot átélni, azok a boldogsággal is ugyanígy vannak. Ha eljön az idő, akkor kárpótolva lesznek minden elszenvedett rossz pillanatért. Hát nem ezért éri meg élni? Hogy átéld a rosszat, hogy utána tudd értékelni, és magadévá tenni a jót. :)
És miért van az, hogy mire túltennéd magad valakin, az újra felbukkan? Bár... most már úgysem érint érzékenyen, képes vagyok lazán venni a dolgot. Csak kellett egy kis idő. És rá kellett jönnöm, hogy kezdetektől így kellett volna kezelnem. Mert csak én képzeltem bele többet, annál, ami. A nők mindent túlbonyolítanak, és túl sokat agyalnak. A saját dolgunkat nehezítjük meg sokszor. Én legalábbis. :)
Hát igen, a stressz tipikusan nem az a feszültség, ami jót tesz. Az inkább az izgalom. Az, ami feltölt, ami energiát ad, amikor árad benned az adrenalin.
Oh, dehogynem. Szünnap volt a péntek, még csak az kellett volna, hogy ne legyen. Attól még, hogy minket már nem köztisztviselőnek hívnak, a munkánk ugyanaz, ergo ami jár, az jár. :)
Szeged amúgy nagyon jó volt. Csak rövid. Odafelé Ópusztaszeren voltunk, délután strand, este séta, fagyi meg koktél. Másnap városnézés, délután strand, este megint egy fagyi. :) Vasárnap meg korán indultunk, és bementünk a Balatonra. Idén még úgysem fürdötem, de most végre csobbantunk egyet. Először hideg volt a víz, de aztán már kellemesen meleg. De ugye pont azon a hétvégén volt az az őrült meleg. Hát... a pusztában mászkálni, meg várost nézni nem a legjobb idő, nem győztünk vizet kajtatni. :) De legalább lett egy kis színem. :)) De a meleg, meg a víz úgy kiszívott minket... vasárnap este nem kellett altatni. :)
Lakják a kastélyt? No, akkor már pakolhatnak is, mert megyek. :D
Megvolt a Pöngye leánybúcsúja. Jó volt. Kapott tortát is. :DDD Ő az ->
És basszus 3 HÉT múlva esküvő! És nekem még ruhát is kell vennem! :))
Oké, de csak akkor megvalósítható, ha még emlékszem az msn-jelszavamra. Na, mert olyan régen jártam msn közelében. :))
Hol voltál, merre jártál? Jó volt?
És amúgy mi újság?
Ja, és mikor Szegeden voltunk, mintha szombat este láttunk volna téged... nem bicikliztél akkor véletlenül? Mert a Pöngye is így rám nézett, hogy nem-e Te voltál. Mentünk a járdán, jött két biciklis, és asszem a hátsó volt olyan, mint Te. Az illető még vissza is szólt, hogy köszi - mármint hogy elengedtük. Naa? :)
Na, most nekem is sikerült! Úgy tűnik, helyén van az agyam.
De, igaz. :-) Az benne a pláne, hogy ha más mondja is. Komoly kórházas-egyéb időszak után "vigasztalt" egy kedves egri betegtársam (néni), hogy most már csak a jó jöhet. Na akkor jött eddigi aprócska életem legzűrzavarosabb és legnagyobb szenvedésekkel teli időszaka. (Pedig nemcsak reméltem, hanem teljességgel meg voltam győződve róla, hogy igaza van/lesz.)
Ó, én nemcsak hiszek benne, hanem tudom is, hogy vannak normális pasik. Csak általában megtalálják életük párját, aki nem én vagyok. :-)
Egyébként kinek kell normális pasi? :-) Ezek után... nekem nem. Jobb, ha hozzám hasonlóan bolond... De remekül megvagyok egyedül is. :-)
Naiv kicsilány 2 jelentkezik. :-D Na, jó, hát elég furcsán tudok hozzáállni a dolgokhoz. Naiv nem vagyok... A remény szó pedig hiába oly szép, gyűlölöm. A bizakodás fontos, a hit pedig elengedhetetlen.
Persze, hogy nem éri meg. Ez most közepesen rosszul érintett, de valójában könnyen túllendültem rajta, mivel jellemtelenséget véltem felfedezni az illetőben. Ez pedig az ő hibája, akkor is, ha valamit esetleg én rontottam el. Akkor lettem milliószor jobban, amikor ezt meg is írtam neki, mivel a telefont nem volt képes felvenni.
Igen, bennünk, akikben megvannak a mélységek, minden komoly nyomot hagy. De a boldogság is így élhető el teljes valóságában. Elvileg! :-)
Attól, hogy más a nők és a férfiak természete, még nem változik meg a szexuális beállítottságom. :-) És el kell ismerni, ahogy Angel is mondta, a nők még kevésbé elviselhetőek...
Köszönöm! Már teljesen rendben vagyok. :-)
:-D Kicsiricsipííí? :-D Nem tudom, de biztos. :-)
Van egyfajta feszültség, ami jót tesz, ha jó irányban használjuk fel, de a stressz nem az.
Akkor neked nem is volt szünnap a péntek?
Rákukkantottam a linkre, biztos nagyon érdekes. :-)
Az szuper! (Szeged)
Nagyon szívesen és nincs mit. :-) A mainaui kastélyt éppenséggel máig lakja a Bernadotte-család. II. Lajos kastélyaiba tudtommal nem lehet beköltözni. :-) Én is ellennék Neuschwansteinben...
Puszi: Roni
(Most jártam jól, hogy ctrl+c-ztem, mert megette az egész szövegem a rendszer.)
Hm, már egészen belejöttem ebbe a jelentkezzükbeelőszöréscsakutánaírjunk-dologba. :)
Ez a sünös vicc nagyon édes... egyik kedvencem. :)
Szóval sohase mond, hogy ennél rosszabb már nem lehet... mert ilyenkor jön az, hogy de bizony, van rosszabb. Az Élet valahogyon szereti bebizonyítani a dolgok ellenkezőjét. Ezért - is - imádjuk, nem igaz...?
Roni, Te még hiszel abban, hogy normális pasi van a Földön? Én már feladtam... Ha van az a baj, ha nincs, akkor meg az... Se vele, se nélküle... Ígérgetnek, bocsánatot kérnek, szép szemekkel néznek rád... A naiv kicsilány - jelen! - meg hisz, bizakodik, és reménykedik... hiába. Önbizalomlöketnek, és kedvcsinálónak fantasztikus... Közben próbálod elhitetni magaddal, hogy igazából nem számít, nem éri meg miatta bedepülni, de aztán valahogy mégis sikerül... Na ja... és a legbosszantóbb az tud lenni, hogy közben tudod, hogy a másik töredékében sem éli azt át, mint Te...
Én már kijelentettem, hogy leszbikus leszek. Bár lehet, hogy a nőkkel meg még bonyolultabb lenne...? :)
Szóval Roni, Te is tudod, én is tudom, minden nő tudja, hogy nem éri meg... De... valahogy mondani mindig mindent olyan könnyű...
Fel a fejjel! ;)
A jó öreg RicsiPííí... :) Vajon mi lehet vele? Kíváncis lennék, vajon azóta megszületett-e a Kicsiricsipííí... :) Ezt a mondatát örök életre megjegyeztük, szerintem. :)
Csak amennyire jót tesz az egészségi állapotomnak? Nos, akkor azt hiszem az lenne a legjobb, ha elvonulnék valami elhagyatott helyre, ahol csak én vagyok, meg a természet. Ott talán nem érne semmi stressz... talán. :) Hát megfizetni nem fizetnek. Itt az ember azért túlórázik, nehogy a határidő elmulasztása végett lecsesszék, és nem azért, mert előírják, és a bankszámlán ez jóváírásra kerül. Negyedéves juttatás meg vagy lesz, vagy nem...ezt sosem lehet tudni. Hiába van meg a teljesítmény, ha nincs pénz az államkasszában, akkor nincs... De baromságokra mindig van, ezt már megfigyeltem.
Papírt is adtak róla. 3-sal végeztem. Tökéletes. Ez úgyis olyan, mint a diploma. Le van szarva hányas, csak legyen meg. Na nem mintha olyan sokat érnék vele. Haszonosítani nem tudom a munkám során, de mint köz..vagyis bocsánat, kormánytisztviselő, meg kellett csinálni. De ennyi baromságot régen láttam egy kupacon. Mert érdekli a nemlétező kiskukimat, hogy a köztársasági elnöknek mi a dolga.... úgy őszintén. Ezt meg ezt hagyja jóvá, ilyen és ilyen határidőkkel... engem valahogy nem tud lázba hozni. Ő se tud semmit az én munkámról, akkor meg...? :P :) És ez még csak egy kiragadott kis finomság a többiből.
Jövő hétvégén megyünk 3 napra Szegedre. Jót fog tenni, még akkor is, ha csak ilyen kis rövid idő. Aztán majd augusztusban szeretnék egy kéthetes szabit is beütemezni. Majd meglátjuk, hogy jön össze. De ha jól megy, akkor júli végén is belefér pár nap.
Szerintem simán megismernél! Eddig nem volt azzal gond, hogy ne ismertek volna meg. Max először egy kicsit furcsa vagyok, de ennyi. :) Mikor még friss volt a szemem, apu akkor mondta: ne sírj, nem tesz jót a szemednek - bár nem tudom, ez honnan jött... de mondtam neki: kösz, nem direkt csinálom. Na, az baromi húzós időszak volt...
Közben meg készülünk a Pöngye leánybúcsújára! :))
Köszönöm a képeket, meg a beszámolót!
Szép helyeken voltál!
Az egyik kastélyba nem lehetne beköltözni? Mert szívesen mennék. :)
Tévedni emberi dolog - mondta a sündisznó, és lemászott a drótkeféről... Van még lejjebb! (Jelentem.)
Azt hittem, végre megtalált egy normális pasi, erre eltűnt, mint a kámfor. Hogy most nem kerültem diliházba, nem értem, miért gondolom, amióta az eszemet tudom, hogy érzelmileg labilis vagyok.
Na, akkor magamra vettem. :-) Köszönöm.
Erről jut eszembe Richárd tanár úr mondása: "Vagy csináljuk normálisan, vagy menjünk haza. Mert ennek így semmi értelme."
Ajaj, azért ne idegbetegkedj nagyon, csak amennyire jót tesz az egészségi állapotodnak! Aztanemjóját, hát tényleg rád férne némi kikapcsolódás... Remélem, legalább megfizetnek. Aztán mit okosodtál? Papírt is adtak róla?
Tervbe van véve némi Balaton? Vagy másfél hét alvás, aztán csöppnyi pihenő?
Na, aztán megismerjelek az utcán! A porkerülés manapság nálunk azért elég nehéz...
A műkönny az, amire nekem nincs szükségem, van elég valódi... :'-D
Ha a fény nehezen viselése javulást mutat, akkor én is sas leszek!
Akkor állítom össze a történetet, és keresek magamról is valami használható fotót.
Az odaátot úgy mindenhova értem: aki olvassa, és magára veszi. :)
Helyes! Menjél csak felfelé! Vigyázz, nehogy visszaess!
Kitartást és erőt hozzá! ;)
Hogy havazódtam el ennyire?
Hát kérlek... kb. két hónapom kiesett a munkából, mivel össze-vissza tanfolyamra jártam, aztán itthon tanultam, idegeskedtem, paráztam, és amikor ezek között dolgoztam, akkor nem tudtam nagyon belemerülni semmibe, mert itt egy-két nap alatt nem lehet megváltani a világot. Vagy beletemeted magad valamibe, vagy nem. Vagy csinálod, vagy nem. Bele-belekapni nem lehet, annak semmi értelme, mert attól nagyon előbbre nem jutsz. Úgyhogy most szívok, a fejemben számolom a hátáridőket, közben idegeskedem, stresszelek elég rendesen, idegbeteg vagyok, és fáradt. Pihenni szereték, szabadságra jönni, mert idén még nem pihentem, és már lassan letelik a fél év, és nekem még 25 nap szabim van... Amit eddig ki is vettem egy-két napot, azt is vagy tanulásra, vagy valamit el kellett intézni. Júli végéig tuti semmi, de lehet, hogy csak aug. közepe lesz belőle. De akkor leszarom, aug végén két hét szabi minimum. Ember vagyok, nem robot...
Műtét megvolt, most szemüveg nélkül nézegetek bele a világba. Először kicsit szokatlan volt, de azóta egész megszoktam. Meg a környezetem is. :) Az első hónapban volt néhány megkötés - napszemüveg viselése a szabadban még felhős időben is, csepegtetés, por-gőz kerülése, dörzsölésmentesség, víz kerülése -, de most már eltelt majdnem két hónap, ezekre már nem kell figyelni. De műkönnyet még mindig használok, a napszemüvegre figyelek, hogy napsütés esetén szigorúan, és vízet sem spriccelek bele. :) De legalább már nekem is van dizájnos napszemüvegem! :)) Majd júli végén kell visszamenni konrollra, akkor kiderül, mi újság... összességében jó, de nem azt mondom, hogy ha letakarom az egyik szememet, akkor úgy is tökéletes. Munkatársam azt mondta - ő is megcsináltatta -, hogy ő még fél év után is vett észre javulást. Majd meglátjuk.
Amúgy már az elejétől kezdve jól láttam, csak a közelre fókuszálást kellett megszoknom, az olvasást, meg a monitort, mert kezdetben kicsit fura volt. Na meg a fény, azt nem bírtam elviselni.
Te Roni! Ezt nem is kell kérdezni! Hadd lássam azokat a képeket! :)
Az odaátot a vasúton innenre, a Dunán-Tiszán odaátra érted, vagy? Egyébről beszámolni még nem tudok! :-)
Amióta beszéltünk, volt már hullámvölgy és emelkedő is, most alighanem felfelé megyek, akárhogy is lesz. (Már csak abból kiindulva, hogy volt egy olyan mélypont, ahonnan aligha van már lejjebb.)
De érzek valamiféle erőt magamban. Talán hiszem, hogy képes vagyok a túlélésre.
Na, még alakulok, a későbbiekben tudok majd többet is mondani. :-)
Hát te hogy havazódtál el ennyire? Hogy sikerültek a műtétek? Teljesen tisztán látsz?
Legyél jó, aztán jelentkezz, ha van egy kis szabad időd!
Roni
Ui.: Küldjek egy kis fényképes leírást a legutóbbi kirándulásomról? (Boden-tó. :-))
Hát qrva régen jártam erre, de mentségemre legyen, úgy el vagyok havazva, hogy még itthon is dolgozni szoktam. Most is kattog az agyam össze-vissza... elegem van.
Tudom, hogy most nagyon sűrű a programod, de ha... majd... egyszer... ráérsz, akkor volt neked egy varázskönyved... Amiben különféle képek voltak és ha eléggé kancsalul nézünk rá, akkor más rajzolódik ki belőle. Na, a kérdésem a következő. Neked van ebből lefényképezve vagy küldésre alkalmatos állapotban? Mert ha igen, akkor átrepíthetnéd e-mailben. Hátha már mögé látok. Néha, amikor félig csukódnak le a szemeim vagy nagyon bamba vagyok, akkor nekem is összetolódnak az oszlopok, így arra gondoltam, esetleg már képes lennék a valóságtól elragadottan is látni azokat a csodákat.
Na, de csak ha lesz rá időd, meg még megvan a könyv, meg van róla kép. :-)
Na, most csak gyorsan befutottam - épp nagy tanulásban vagyok, gondolom látszik. :)) De tényleg, csak ideültem a géphez, hogy valaminek utana nézzek - makrógazdasági mutatók, már régen volt, úgyhogy kellett egy kis emlékezetfrissítés -, és közben megtaláltam a koszorúslányruha képét. Úgyhogy akkor mutatom, aztán megyek vissza tanulni. Hurrá! :)
Igen, a tojást én csináltam. Sajnos nem sikerültek valami fényesen, azaz erősen láthatóan, de jövőre majd kifejlesztek valami jobb technikát. :-)
Milyen szépségből szakvizsgázol? Vagy ilyet nem illik kérdezni így, hogy benne vagy a sűrűjében? Minden esetre 3-án szorítok. Egy kalappal!
Húha, ballagáskor szemműtét? Aztán vigyázz vasárnap a körhintán, le ne essél az éles szemeiddel!
Nálam minden ok. Elvagyok, mint a befőtt. Igyekszem utolérni magam, elintézni a teendőket is. De lehet, hogy kabátom már nem lesz az idén, mert arra még nem volt érkezésem, hogy elmenjek vásárolni. :-)
Legalább a hajamat helyrerakta a fodrász. És nem lapos. :-) A lelkem is jobban érzi magát.
Feltétlenül várom a beszámolót. Légy jó, vigyázz magadra és ujjaim keresztben...