Ingyan tok igazad van, de nalunk polo egy kulsos ceg szamfejt bert es a rugalmassaguk az allapotos meztelencsigaehoz hasonlatos. vagyis nem arra megy az optimakolas hogy a dogozo zsebeben tobb penz maradjaon, netan a ceg szamara ocsobba valjon a munkanak az o bere, hanem aziranyban hogy a berszamfejtesnek az o folyamata minel egyszerubb legyen. nem, nem a kozszferaban dolgozom :)
mit kapsz érte itthon?? normális ellátást barátom. aki azt mondja, hogy magyarországon nincs normális kórházi ellátás az hazudik vagy nem járt soha kórházban. lehetne jobb is, de ez mindenre igaz a világon.
1etértek, nem magánbiztosító kéne, hanem a rablóbandát és a tolvajokat kihajítani a TB-ből, illetve valahogy megakadályozni, hogy a kormány dézsmálja a kasszát. (A magánbiztosító azért számoltatna el szigorúan, hogy a saját profitját növelje, emiatt nem is csökkentené a befizetéseket, a hatékony állami TB kisebb befizetésekkel is működne) Az EÜ ből is el lehetne hajtani azokat, akik fehér köpenyben végzik a folytatólagosan elkövetett lopást. Egy szigorú ellenőrzésre létrehozandó nem korrupt apparátus valószínűleg behozná az árát.
Látom 300$-ért kapsz normális biztosítást és ellátást Ha ezt itthon befizeted TB formájában (br. 200ezres fizetés) nem kell mondanom mit kapsz érte pedig legalább amcsi szinten el kéne látniuk
Nem a nyugdíjasokkal van a baj hanem azzal hogy az egyre fogyó munkavállalói réteg nem bírja kitermelni még a te kevéske nyugdíjadat sem. Ez a 80-90 es évek fiatal generációinak felelőssége is. Adócsalók nélkül talán egyensúlyban lenne a rendszer.
Tisztességes szerintem a 90 feletti nyugdíj ami értelemszerűen csak köztisztviselőknél, orvosoknál jön ki.
Szerintem jóval kisebb. Az EU-ban is jóval kisebb. Itt nemcsak a bejárónőkről vagy fűnyírókról van szó, az a rész valóban elenyésző. De el tudod képzelni Amerikában hogy beveszi az adóhivatal azt hogy az ügyvédek kevesebbet keresnek mint egy ápolónő?
Nahat ez , az , itt jon be az "educated consumer" vagyis a tajekozott vasarlo a kepbe!Korbenezel a biztositoknak , es a kinalatbol kivalasztod ami neked-ugy gondolod- kedvezo.
Pl. vizitdij( copayment), ha ritkan vagy beteg , akkor erdemes magas copaymentet valasztani , ami havonta kisebb dijat jelent(igy is tobbszaz dolcsirol beszelunk, kozel az ezerhez), ha gyakran jarsz dokihoz , akkor a kevesebb(mondjuk $5.00) vizitdijat valasztod , de ezek mellett megnezed hogy melyik hogy fizeti a
korhazat
szemorvost
betegszallitast
egyeb ellatasokat(labor...stb), szoval eleg bonyolult.Ha kivalasztod , akkor is lehet hogy egy jot szivsz ,mert kapsz egy betegseget , amivel gyakran kell korhazba menned ,azt viszont nem nagyon fizeti a biztosito , viszont nem valthatsz , mert az uj biztosito a meglevo betegseget nem fedezi.Persze ha sok penzed van , akkor minden ok , nekunk az elsogyereknel teljesen privat es nagyon draga biztositasunk volt , de amikor felfedeztek hogy kicsit magas volt a cukrom ,a cukormerot pl. este
jeges esoben egy noverke hozta a hazhoz(mellekes hogy nem nagyon tudta elmagyarazni), de a jo biztositas ilyen hulyesegeket is fedez , azert is draga.
Van meg az allami, a Medicaid-es jonehany honfitarsamnak segitettem itt forditani hogy megkaphassa-, az viszont gyengebb, de a magyarnal meg mindig messze magasabb ellatast ad.
A fogaszat alatalaban nincs benne , az egy kulon teszta.Nekunk sincs , egy gyokerkezeles olyan 7-800 dolcsi most.El birod kepzelni hogy mindenki inkabb igyekszik rendbetartani a fogait...
Ne beszelj mar hulyesegeket , nekunk sajat vallalkozasunk van es semmit , ertheto , semmit nem kell fizetnunk az adon kivul, sajat magunk vesszuk az egeszsegugyi biztositast , de ez a mi valasztasunk volt , ha nem akarunk nem veszunk biztositast.
Nem is lesz nyugdijunk , ill. csak ami a befektetesekbollesz, de valszinu jobban jarunk majd azzal.
Nem kisebb mint nalunk szerintem.New Orleans ujjaepitesen akiket lattam dolgozni szerintem szinte kivetel nelkul illegalisan itt levo mexicoiak,kulon munkeropiacuk van a Lee Circle-nel.
A hazakhoz jaro latin es fekete bejaronok szinte kivetel nelkul feketen csinaljak.
amiban milyenek a nyugdíjrendszer hosszab távú kilátásai? mert itthon az elöregedés kinyírja az állami rendszert hamarosan, a manyuk meg állampapírt vesznek, baromi magasak a működési költségeik és alacsony a hozamuk, szóval fiataloknak egyik sem kecsegtet semmi jóval.